shopify site analytics

Mijn Oprechte “125 Groene Smoothie Recepten” Review

De groene smoothies zijn duidelijk geen modeverschijnsel meer. Het was trendy om ze te drinken, maar inmiddels is het gezonde drankje volledig ingeburgerd. Iedereen lust groene smoothies. Er zijn namelijk zoveel verschillende recepten beschikbaar, dat het eigenlijk niet kan dat je geen enkele variant lust. Eén van de bekendste boeken over het onderwerp, 125 Groene Smoothie Recepten, gaan wij reviewen.

Diana Verbeek en Michel Beugelsdijk hebben een boek (verkrijgbaar in zowel fysieke als digitale editie) geschreven met uitleg en tips over groene smoothies. Ze hebben in hun 190 bladzijden tellende boek niet alleen 125 recepten, maar leggen ook uit wat je moet weten over de groene smoothies. Wat moet jij weten over het boek? Is het de moeite waard om het boek te kopen? Wij gaan het onderzoeken.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

  • Alles over 125 Groene Smoothie Recepten
  • Wie er achter het smoothie receptenboek zitten
  • Wat de mening is van deskundigen over 125 Groene Smoothie Recepten

Review: 125 Groene Smoothie Recepten

Er zijn inmiddels meerdere boeken met recepten voor de groene smoothie. De 125 Groene Smoothie Recepten heeft grote voordelen ten opzichte van andere boeken hierover.

Ten eerste worden er niet alleen recepten gedeeld, je krijgt ook inhoudelijke informatie over de mogelijkheden en de valkuilen van de groene smoothie. Ten tweede krijg je bij het kopen van het boek ook nog een aantal bonus boek toegestuurd. Zo op het eerste oog krijg je veel voor je geld, maar de kwantiteit zegt nog niets over de kwaliteit.

gezonde groene smoothie recepten

Wat maakt een groene smoothie gezond?

In het boek wordt er veel informatie verstrekt over de pluspunten van de groene smoothie. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat het zeer goed is voor je lichaam en je geestelijke gezondheid. Af en toe een groene smoothie drinken zal je lichaam nog niet veel gezonder maken. Je moet ze inbouwen in je eetpatroon om de effecten echt te kunnen merken. Dagelijks, of een paar keer per week een groene smoothie zorgt ervoor dat je alle noodzakelijke vitamines en mineralen in één keer binnen krijgt.

Je zult het merken doordat je meer energie hebt en gemiddeld fitter bent. Ook zal het je lichaamsvet laten afnemen. Het laat zelfs de kans op ernstige aandoeningen en ziektes afnemen.

Kun je kilo’s afvallen met groene smoothies?

Door groene smoothies wordt je lichaam gezonder. Het is dan ook logisch dat het ook werkt om een gezonder gewicht te krijgen. Je hebt namelijk minder behoefte aan ander (minder gezond) eten. Het lichaam reageert op het binnen krijgen van veel goede voedingsmiddelen. De vetverbranding wordt namelijk versneld. Het lichaam voelt minder de behoefte om reserves op te slaan in de vorm van lichaamsvet. Doordat je meer energie in je lichaam hebt, zul je ook meer gaan bewegen, en dus meer calorieën verbranden. In vergelijking met veel andere voedingsmiddelen bevatten groene smoothies weinig calorieën.

Kortom, de toegevoegde waarde van groene smoothies is wat ons betreft wel bewezen.

Wat belooft het boek 125 Groene Smoothie Recepten?

Het boek 125 Groene Smoothie Recepten overstelpt je met achtergrond informatie over de groene smoothie. Wat ons betreft een beetje teveel tot in de details. Gelukkig zit er een duidelijke inhoudsopgave in zodat je snel kunt vinden wat je zoekt in dit 190 bladzijden tellende boek. Het is een zeer compleet naslagwerk voor de smoothie drinkers. De 125 recepten zijn zeker ook van toegevoegde waarde voor de meer gevorderde fans van de groene smoothies. Iedereen die veel gebruikt maakt van groene smoothies zoekt namelijk naar variatie.

Ons voedingspatroon moet weer meer gebaseerd worden op wat ons lichaam nodig heeft. Wij zijn onvoldoende gericht op duurzaamheid en eerlijke smaken. Het boek wil ons meer bewust maken van het ongezonde consumeren waar wij gewend aan zijn geraakt. Wij moeten juist open staan voor wat echt goed is voor ons lichaam. Gezonder leven en een sterker lichaam vraagt om offers. Het mooie is dat de offers geleverd kunnen worden door heerlijke smoothies te drinken.

Groene smoothies hoeven niet duur te zijn

Volgens de Michel en Diana hoeven smoothies niet duur te zijn. Het is een kwestie van slim inkopen. Je moet met de ingrediënten zo veel mogelijk met het seizoen mee gaan. Is de spinazie op dit moment erg duur door het seizoen? Zoek een vervangend ingrediënt waar je wel goedkoop aan kunt komen. Je kunt je keuze voor een bepaalde groene smoothie mede laten bepalen door de prijs per 100 gram. Dit geeft jou de mogelijkheid om op aanbiedingen te letten. Eventueel heb je de mogelijkheid om het in te vriezen. Informeer wel eerst of het ingrediënt daadwerkelijk in te vriezen is.

Goedkoop groente en fruit dat er al minder goed uit ziet, kun je nog gewoon kopen. Gooi bananen waarvan de schil al zwart is geworden niet weg. Je kunt ze nog gewoon gebruiken.

groene smoothie

Welke instinkers kent de groene smoothie?

Vaak wordt er teveel fruit aan de groene smoothie toegevoegd. Fruit bevat meer suiker en komt dus dichter bij de smaak die wij gewend zijn. Bijna aan alle voedingsmiddelen wordt namelijk suiker toegevoegd. Doe dit niet. Een groene smoothie moet groen zijn. Het klinkt logisch, maar op deze manier kun je nagaan of de gemaakte groene smoothie goed is. In het boek is te lezen dat je de smoothie langzaam moet opdrinken. Op deze manier zal het lichaam de voedingsmiddelen beter opnemen. Door de groene smoothie snel te drinken, haal je niet het maximale eruit.

125 verrassende recepten voor smoothies

In het boek worden groene smoothies vergeleken met kleding. Je wilt niet iedere dag in dezelfde kleding lopen, dus heb je een kast vol met verschillende kleding. Die vergelijking gaat ook op voor de seizoenen. Je hebt seizoensgebonden kleding nodig en hetzelfde geldt voor smoothies. Je moet meerdere keren per week een groene smoothie nuttigen. Zorg in ieder geval voor voldoende afwisseling. Er zitten maar liefst 125 recepten in het boek, variatie aanbrengen mag dus geen probleem zijn.

Wat zeggen andere websites over het boek 125 Groene Smoothie Recepten?

Om ons een goed oordeel te kunnen vormen, waren wij ook benieuwd naar beoordelingen van het boek door andere websites. Wij hebben drie willekeurige reviews van andere websites hieronder voor jou verzameld.

Het is meer een super lekkere manier om je van het snoepen af te krijgen. Een perfecte combinatie met de Paleo Revolutie bijvoorbeeld.

Bron: Makkelijkafvallen.eu

Het ebook bevat vele lekkere smoothierecepten en tips. De recepten gaan daarbij ook vergezeld met voedingswaarden, waardoor je altijd precies weet wat je binnen krijgt.

Bron: Leukafvallen.nl

Wij zijn van mening dat dit e-book bijna onmisbaar is voor de beginnende en gevorderde groene smoothie drinker.

Bron: Groenesmoothie.eu

Conclusie – is het kopen van het boek een aanrader?

Het is een boek of ebook waarin tot in de details wordt uitgelegd wat een groene smoothie inhoudt. Er wordt veel informatie over gegeven, vandaar dat het boek ook 190 pagina’s dik is. Het plezier in het overbrengen van de kennis door de schrijver, ervaar je duidelijk bij het lezen van de eerste 50 pagina’s van het boek.

De resterende 140 pagina’s na de gedetailleerde beschrijvingen maken de verwachtingen meer dan waar. 125 zeer diverse recepten met groene smoothies voor iedere smaak en voorkeur. Met het boek hoef je bij de smoothies nooit dezelfde smaken te ervaren. Zodra je alle recepten hebt uitgeprobeerd, weet je de smaak van de eerste niet meer.

Let ook op de bonussen bij het bestellen

Bij het bestellen van het ebook krijg je 5 bonussen. Het gaat om de volgende ebooks

  • Fruit Smoothie Recepten – bestaat uit 124 pagina’s
  • 21 Gezonde Recepten – bestaat uit 24 pagina’s
  • 10 Superfood Smoothie Recepten – bestaat uit 13 pagina’s
  • Dieet Schema – bestaat uit 13 pagina’s
  • 10 Heerlijke Paleo Recepten – bestaat uit 21 pagina’s

Review van de 5 bonus ebooks

Met name de Fruit Smoothie Recepten is een zeer goede toevoeging. Het boek 125 Groene Smoothie Recepten is volledig gericht op de groene smoothies, maar soms heb je behoefte aan meer zoetigheid. Fruit smoothies zijn van nature veel zoeter en bevatten ook veel meer calorieën. Door een fruit smoothie tussendoor te nemen, wordt het eenvoudiger om het drinken van meerdere smoothies per week vol te kunnen houden.

In de 10 Superfood Smoothie Recepten staan een aantal recepten die kunnen worden beschouwd als superfood. Eigenlijk kun je de gemiddelde smoothie al scharen onder de noemer superfood, maar de recepten uit de ebook over superfood zijn nog meer gericht op de gezondheid.

Voor de mensen die de groene smoothie willen aangrijpen en kilo’s af te vallen, is het Dieet Schema een aanrader. In het schema kun je nagaan op welk tijdstip je de groene smoothies het beste kunt inplannen in je eetschema.

Waar kan ik het boek het boek 125 Groene Smoothie Recepten kopen?

Via onderstaande knop kun je het boek en de bonusdocumenten bestellen. Je kunt onder andere betalen met iDeal of een credit card. Je kunt er ook voor kiezen om een eenmalige machtiging af te geven.

Na het bestellen krijg je het boek opgestuurd als je fysieke editie besteld, bij ebook kan je hem direct downloaden. Door deze te openen via Acrobat Reader kun je beginnen met het bereiden van groene smoothies.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *