397

Is “200 Exotische Afslankrecepten” de Moeite Waard?

Inhoud van dit artikel

Onlangs is de nieuwste editie van het receptenboek 200 Exotische Afslankrecepten uitgekomen. Een origineel receptenboek om af te vallen, geschreven door Suzanne van der Linden en Daniel Mulder, in samenwerking met de website Leuk Afvallen (leukafvallen.nl).

Ik heb dit boek inmiddels in mijn bezit, en verschillende recepten uitgeprobeerd. In dit artikel wil ik mijn ervaringen en indrukken met je delen, zodat jij voor jezelf kunt beslissen of dit boek iets voor jou is.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

 • Alles over 200 Exotische Afslankrecepten
 • Wie de mensen achter 200 Exotische Afslankrecepten zijn
 • Wat de mening van deskundigen over 200 Exotische Afslankrecepten is
 • De ervaringen van anderen die 200 Exotische Afslankrecepten probeerde

Overigens kun jij, als lezer van HappyHealthy, een maximale korting krijgen. Als dit jou aanspreekt, klik dan op de onderstaande oranje knop:

[maxbutton name=”Exotisch”]

Exotische recepten? Wat kun je precies verwachten?

Als je het boek voor het eerst ziet, wordt je direct geconfronteerd met een aantrekkelijke cover. Allemaal fotos van maaltijden waar je van gaat watertanden.

Gelukkig is het boek niet zo belerend als de meeste receptenboeken. Er zijn geen tabellen met caloriewaardes in dit boek te vinden. Ook lijstjes met toegestane en verboden voedingsmiddelen bestaan niet. Op de eerste pagina’s wordt eenvoudig uitgelegd waar het allemaal om draait bij het afvallen: Gezond en gevarieerd eten, waarbij je de inname van koolhydraten en calorieën enigszins moet beperken.

Volgens de schrijvers voldoen alle recepten aan deze omschrijving, om de volgende redenen:

 • Het boek bevat alleen maar goed doordachte recepten, waarbij de nadruk ligt op natuurlijke en gezonde voeding.
 • Door het gebruik van pure ingrediënten, zitten de maaltijden boordevol vitamines en mineralen.
 • Alle recepten zijn koolhydraatarm, en calorie-beperkend.
 • Bij de bereidingswijze wordt alleen gebruik gemaakt van onverzadigde vetten, de goede vetten. Verzadigde vetten zul je in dit boek niet vinden.
 • En, wat ik persoonlijk de beste reden vind: De nadruk ligt alleen maar op smaak, op genieten!

De 200 recepten komen uit allemaal uit Azië, en zijn netjes per land gerangschikt: China, Japan, Korea, Vietnam, Thailand, Indonesië en natuurlijk niet te vergeten India.

In de inleiding van het boek, zegt n van de schrijvers het volgende:

Je valt af met dit receptenboek door niet teveel na te denken over technische voedingswaarden bij elk recept, maar door gewoon te genieten van de recepten door ze zelf te bereiden en zelf te nuttigen. En uiteraard door goede ingrediënten te gebruiken. Je zult zo merken dat afvallen erg leuk kan zijn!

Ik denk dat dit ook de werkelijke essentie is van dit receptenboek. Afvallen kan ook leuk zijn, en eten is niet iets wat een optelsom van calorie is, maar iets om gewoon van te genieten!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

De schrijvers

Suzanne van der Linden en Daniel Mulder zijn de samenstellers en schrijvers van het boek, wat inmiddels al bezig is aan de tweede uitgave. Beide schrijvers zijn relatief onbekend bij het grote publiek, maar dit debuut is een hele goede start. Persoonlijk hoop ik op nog veel meer boeken van dit schrijversduo.

Het bedrijf achter de site

Het is niet duidelijk of de schrijvers direct verbonden zijn aan de website, of dat ze alleen maar samenwerken met de website. Maakt in principe ook niet uit. Het boek is alleen maar te koop via de site leukafvallen.nl, dus qua betrouwbaarheid is dit gegeven het meest belangrijk.

De site ziet er goed uit en wordt nagenoeg dagelijks bijgehouden. Je ziet aan alles dat er een serieus team achter staat.

De site leukafvallen.nl is ook actief op social media:

Op Google+ na, worden alle social media kanalen regelmatig up to date gehouden. Een goed teken dat het team achter leukafvallen.nl actief is.

Heb je voldoende informatie? Bestel dan hier het boek, met de allerhoogste korting:

[maxbutton name=”Exotisch(2)”]

200 exotische afslankrecepten: één van de vele, vele receptenboeken?

Op het internet wordt je natuurlijk overspoelt met allerlei receptenboeken. De één is nog geweldiger dan de ander. Maar de kwaliteit is niet altijd even goed te noemen. De meeste receptenboeken zijn samengesteld uit bijeengesprokkelde recepten die je overal op internet kunt vinden. Helemaal gratis! En dan moet je betalen voor zon receptenboek?

200 exotische afslankrecepten is beslist anders dan al die andere boeken. Het is eenvoudig van opzet, en levert precies wat de titel belooft: 200 exotische recepten afslankrecepten. 200 recepten waar aandacht aan besteed is. Net alleen in de selectie, maar de recepten zijn ook aangepast zodat ze binnen een koolhydraat arm en / of calorie-arm dieet passen.

Geen lastige hoofdstukken met allemaal goedbedoelde informatie over afvallen, over calorieën en vooral over koolhydraten. Nee, alles is direct verwerkt in de recepten, dus kun je direct beginnen.

Ook is de insteek van het boek heel anders: De schrijvers zijn niet uitgegaan van allerlei moeilijke berekeningen en gegoochel met calorieën. Daar zijn ze klaarblijkelijk helemaal wars van. Nee, de schrijvers leggen de nadruk op het genieten. Het genieten van het klaarmaken en vooral het genieten van het eten. En die 200 smakelijke recepten maken dat niet moeilijk!

200 exotische afslankrecepten

Een belangrijk punt wat mij direct opviel toen ik het boek voor de eerste keer onder ogen kreeg: Je zult geen recepten vinden op basis van kant-en-klaar pakjes sauzen, of andere producten om snel even een diner uit de magnetron te toveren. Nee, alles is gebaseerd op pure, organische producten. Je maakt het helemaal zelf, begeleid door de duidelijke teksten. En het is uiteindelijk aan jezelf in welke vorm je die pure grondstoffen wilt gebruiken: Vers, ingevroren, biologisch, blik. Het maakt allemaal niet uit. Al deze vormen passen prima binnen de recepten. Het is afhankelijk van je eigen doelstelling om deze keuze te maken. Ook speelt budget hier natuurlijk een hele grote rol. Het is en blijft een feit dat verse biologische producten duurder zijn dan producten uit blik.

Hoe dan ook, de recepten zijn voor ieder budget haalbaar. Voor ieder wat wils!

Ook voor de vegetariërs onder ons id dit een prima kookboek. De recepten die geschikt zijn voor vegetariërs zijn gemerkt met een ‘V’. Op deze manier zijn de vegetariërs niet uitgesloten, wat helaas wel vaak het geval is.

Kortom: Een no-nonsens boek van hoge kwaliteit. Een verademing tussen al die bij elkaar gesprokkelde receptenboeken die je overal op internet kunt vinden.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Afvallen met exotische recepten: Kan dat?

Exotische recepten om af te vallen? Als je het over exotische recepten hebt, dan leg je eerder een link naar copieuze en calorierijke maaltijden, grote lappen vlees, en natuurlijk vergezeld van een paar flinke glazen wijn of een ander lokaal drankje.

Daarnaast kenmerkt de Aziatische keuken zich heel sterk doordat rijst altijd de basis is van een maaltijd. Rijst is niet zo bevorderlijk voor het afvallen, dus dat vond ik een beetje vreemd. Maar in het boek wordt duidelijk aangegeven dat een klein beetje rijst geen kwaad kan, maar dan bij voorkeur wilde rijst. Ook kun je de rijst vervangen door een gemengde salade of wat extra (gestoomde) groenten.

De schrijvers van dit boek laten duidelijk zien dat je dus wel degelijk af kunt vallen met heerlijke exotische recepten.

Het principe is eenvoudig: Afvallen doe je door de inname van koolhydraten en calorieën te beperken. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. De recepten in het boek zijn allemaal gebaseerd op dit principe.

Overigens zijn niet alle recepten even calorie-arm, of koolhydraat-arm, maar over het algemeen is het een goede mix. En juist die mix is belangrijk voor gevarieerd en gezond eten. Hierdoor zal je lichaam nooit het idee krijgen dat er een voedselschaarste is, waardoor het effect van een crashdieet ontstaat: Je metabolisme wordt vertraagd, waardoor je de verloren kilo’s later twee keer zo hard terug krijgt. Daar is met dit boek helemaal geen sprake van!

Hoe herken je een effectief dieet? Ik vertel er alles over in mijn video:

Overigens zijn de recepten hier en daar wel wat aangepast omwille van de calorieën en de koolhydraten. Ook zijn moeilijk verkrijgbare producten vervangen door grondstoffen die in Nederland gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Ook is het boek niet volgepropt met allerlei schema’s, calorietabellen en lijsten met verboden koolhydraten. Volgens de schrijvers is dat allemaal veel te technisch en forceert je om iedere dag weer te moeten rekenen. Ze hebben de afval-regels direct verwerkt in de recepten, zodat het goochelen met calorieën verleden tijd is.

Hierbij een voorbeeld van een recept:

voorbeeld 200-exotische-afslankrecepten-1

Ik heb de meeste recepten even vluchtig doorgekeken, en inmiddels een tiental uitgeprobeerd in de keuken. De instructies zijn duidelijk, en je wordt inderdaad niet geconfronteerd met onmogelijk verkrijgbare grondstoffen. Mijn favoriet was de gebraden eend met chili-limoen dipsaus! Yummie!

Na het eten had ik steeds een tevreden gevoel: Niet te vet, niet te veel, en ontzettend lekker. Genieten!

Overigens wil ik nog even een opmerking maken, waar de schrijvers niet over gesproken hebben: Uit allerlei onderzoeken is inmiddels gebleken dat lekker pittig eten een flinke boost geeft aan je metabolisme. Scherpe kruiden maken je metabolisme wakker, waardoor je meer en sneller calorieën gaat verbranden. En we weten allemaal dat exotische gerechten, en dan met name de Aziatische gerechten, lekker pittig zijn!

Waarom geen normale recepten?

Dat is, volgens de schrijvers, een bewuste keuze geweest. Niet alleen zijn veel buitenlandse gerechten superlekker, maar het staat ook nog eens garant voor de broodnodige variatie. En ik kan het alleen maar beamen dat variatie noodzakelijk is om een dieet, of eigenlijk in dit geval een levensstijl, vol te kunnen houden. We weten allemaal dat variatie in het voedingspatroon van groot belang is voor een gezond gewicht.

Daarnaast komen alle recepten uit landen waar nog een echte eetcultuur heerst, en waar nog echt gekookt wordt op basis van verse en natuurlijke ingrediënten, zonder overbodige toevoegingen.

Ik ben zelf al een hele tijd bezig met koken op basis van verse producten, en ik kan deze denkwijze alleen maar ondersteunen.

Ben jij inmiddels ook zo enthousiast geworden? Je kunt het boek 200 Exotische Afslankrecepten hier bestellen, met een hele leuke korting!

[maxbutton name=”Exotisch(2)”]

Wat anderen over 200 exotische afslankrecepten zeggen

Je merkt het al: Ik ben erg enthousiast over dit unieke receptenboek. Het is origineel en ook nog eens erg effectief. Maar je hoeft mij niet op mijn woord te geloven. Waar je ook op internet kijkt, de reacties zijn over het algemeen erg positief. Je leest uit de reacties dat er mensen zijn die het boek aanschaffen om gewoon lekker te eten, en het afvallen als een dikke plus zien. Ook zijn er mensen die het boek aanschaffen om alleen maar af te vallen.

Hieronder een paar reacties:

Super lekkere recepten. Zelfs mijn kinderen vinden de meeste gerechten lekker. Puur van smaak

Marjolein, via leukerecepten.nl

Dit boek bevat echt lekkere en gevarieerde recepten met ingrediënten die niet moeilijk zijn om te vinden. Onder andere ben ik dol op pittige Aziatische gerechten. Ik heb al enkele recepten geprobeerd, zoals Thaise en Indi curries en Indonesische rendang rundvlees, die waren echt heerlijk.

Simone, via leukafvallen.nl

En dan zijn er natuurlijk de reviews van bekende en minder bekende websites die 200 exotische afslankrecepten ook uitgeprobeerd hebben:

In dit boek wordt de focus niet gelegd op het aantal calorieën per gerecht, maar meer op de gezonde en lekkere producten. De recepten zijn echter wel echt slank doordat ze weinig koolhydraten bevatten, weinig verzadigde vetten, weinig calorieën en veel vitaminen en mineralen.

Bron: lindsayscooking.nl

200 Exotische Afslankrecepten is niet alleen een heel erg leuk boek met bijzondere recepten, maar het is op dit moment ook nog eens een van de meest complete kookboeken voor iedereen die wilt afvallen.

Bron: ikeetkoolhydraatarm.nl

De recepten in het dit boek bevatten een lage hoeveelheid koolhydraten, relatief weinig verzadigde vetten, gematigd aantal calorieën, het gebruik van natuurlijke ingrediënten, veel goede vitaminen en mineralen en uiteraard de focus op genieten.

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Met dit prachtige kookboek wordt diëten super makkelijk. Gebaseerd op de beste voedingstheorieën en boordevol lekkere afslankrecepten die ook nog eens eenvoudig te bereiden zijn.

Bron: veranderjeleefstijlnu.luondo.nl

Zitten er ook nadelen en bedenkingen bij dit boek?

Daar moest ik echt even over nadenken! Zeker gezien het feit dat 200 Exotische Afslankrecepten haar eigen weg volgt en zich niet laat leiden door het gigantische aanbod van vage receptenboeken op internet, is voor mij al een hele dikke plus.

Maar als je dan toch een puntje van (opbouwende) kritiek wilt: De cover ziet er veelbelovend uit, maar de binnenzijde is een beetje kaal. Er hadden, naar mijn smaak, wat meer foto’s en kleuren gebruikt mogen worden. Natuurlijk staat er bij ieder recept een foto om van te watertanden, maar dat is dan ook alles.

Aan de andere kant, kan dit ook weer een plus zijn: Het zijn de recepten waar het om draait, en alle andere toeters en bellen leiden alleen maar af. Uiteindelijk is dit dus een kwestie van persoonlijke smaak.

Ook kun je bij de recepten helemaal geen informatie vinden over de voedingswaarde. Hoewel het weglaten van deze voedingswaarde natuurlijk wel binnen de filosofie van de schrijvers past, kan het voor sommige mensen wel heel handig zijn. Er zijn altijd mensen die het niet kunnen laten om calorieën te tellen. Met name de mensen die deze recepten willen gebruiken als onderdeel van hun eigen dieet, kan de hoeveelheid calorieën waardevolle informatie zijn.

Maar goed, als je de filosofie van de schrijvers volgt, dan is het redelijk dat deze informatie niet in het boek staat.

Aan jou om hierover te oordelen.

Is 200 exotische afslankrecepten de moeite waard om te kopen? Mijn advies!

Toen ik dit boek voor het eerst zag, rees bij mij direct de vraag of je inderdaad af kunt vallen met exotische gerechten. Waarom niet gewoon Hollandse gerechten, met grondstoffen die je op iedere hoek van de straat kunt krijgen?

Maar na het lezen van dit boek, en natuurlijk het uitproberen van een aantal recepten, kom ik op deze bedenkingen terug.

Alle recepten zijn met zorg geselecteerd en, waar nodig, bewerkt om de beschikbaarheid van de ingrediënten in Nederland te kunnen garanderen. Daarbij zijn de recepten aangepast zodat ze koolhydraat arm en calorie arm zijn.

Na deze bewerking door de schrijvers, hielden ze 200 heerlijke recepten over, die prima passen bij de wens om overtollige kilo’s kwijt te raken.

Leuk Afvallen met exotische afslankrecepten

Dus mijn advies: Gewoon lekker kopen. De prijs is laag, de recepten zijn heerlijk, en je gaat ook nog afvallen.

Waar kun je meer informatie krijgen over 200 exotische afslankrecepten?

Je hoeft niet te zoeken naar de site waar je 200 Exotische Afslankrecepten kunt kopen. We hebben het even gemakkelijk gemaakt voor je.

Door op onderstaande knop te klikken, ga je direct naar de pagina waar je verder kunt lezen over dit heerlijke receptenboek:

[maxbutton name=”Exotisch(2)”]

Het downloaden van 200 exotische afslankrecepten

Het downloaden gaat heel erg eenvoudig. Hierbij maakt het niet uit of je een tablet, een smartphone of een normale computer gebruikt.

Een belangrijk pluspunt is het feit dat er verschillende bestandsformaten beschikbaar zijn: PDF, ePub en Mobi. Hierdoor is het boek geschikt voor iedere computer (Windows n Mac), tablet (Android, Windows n Mac) of eReader.

Het bestelproces is heel eenvoudig, en kost maar een paar minuten:

 • Op de bestelpagina klik je op kopen, waarna je doorgestuurd wordt naar de betaalpagina.
 • Hier kun je kiezen voor je manier van betalen. Je kunt hier kiezen uit iDeal, Creditcard of PayPal.
 • Na je betaling, krijg je een mail met de downloadlink.
 • Door op deze link te klikken, ga je naar een internetpagina, waar je de keuze kunt maken uit PDF, ePub of Mobi.
 • Daarna wordt het bestand gedownload naar je computer, tablet of telefoon.
 • Je kunt direct beginnen!

Ga direct aan de slag, en verras je gezin vanavond al met een heerlijk exotisch gerecht!

Je hebt het al gemerkt: Ik ben erg enthousiast over dit vernieuwende receptenboek: Een perfecte mix tussen lekker eten, genieten, en tegelijkertijd afvallen.

Iedere dag een heerlijk exotisch gerecht op tafel, en daar ook nog mee afvallen. Dat wil jij toch ook?

Bestel het boek 200 Exotische Afslankrecepten met de allerhoogste korting:

[maxbutton name=”Exotisch(2)”]

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past  »»

Beoordeling boek ‘200 Exotische Afslankrecepten’
 • Gezonde Recepten
 • Haalbaarheid
 • Beschikbaarheid Ingrediënten
 • Kwaliteit
 • Onderbouwing
 • Prijs / Kwaliteit
3.8

Samenvatting

Ik ben, samen met mijn collega’s bij HappyHealthy enthousiast over het receptenboek ‘200 Exotische Afslankrecepten’. Het is niet alleen heel praktisch van opzet, zonder belerende teksten en lijstjes met verboden voedingsmiddelen, maar vooral gebaseerd op het feit dat eten niet een optelsom van calorieën moet zijn, maar dat je gewoon lekker moet genieten!

En het was zeker genieten, toen ik de recepten uit ging proberen!

Reacties gesloten

Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’

Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.

Doe de quiz

Over HappyHealthy

Oscar Helm

Hoi, ik ben drs. Oscar Helm, afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut.

In de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid. HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

HappyHealthy op Facebook!