1063

Werkt Anaca3 om Effectief Vet te Verbranden? Review + Ervaringen

Anaca3 afslankproducten zouden het nieuwste wondermiddel zijn in de strijd tegen vetzucht.

Volgens de fabrikant zorgen de ingrediënten in Anaca3 voor aanzienlijk gewichtsverlies, vermindering van de eetlust en gezonde gewichtsbeheersing.

In dit artikel onderzoek ik wat er nu waar is van al deze claims en neem ik de natuurlijke ingrediënten die de Anaca3 afslankproducten bevatten onder de loep.

Benieuwd wat mijn ervaringen met Anaca3 zijn? Lees dan mijn uitgebreide review.

Dit is wat je gaat ontdekken in dit artikel:

 • Hoe Anaca3 precies werkt
 • Of de ingrediënten in Anaca3 bijdragen aan gewichtsverlies
 • Of Anaca3 vervelende bijwerkingen heeft
 • Wat de ervaringen zijn van gebruikers van Anaca3
 • Waar je Anaca3 kunt kopen
 • En nog veel en veel meer..

Inhoud van dit artikel

Wat is Anaca3?

anaca 3 supplementen potje met witte achtergrondAnaca3 is een afslanksupplement vervaardigd door een Frans bedrijf. Anaca3 wordt zowel in Frankrijk als in het Verenigd Koninkrijk verkocht.

Benieuwd naar Anaca3 als afslankmiddel?

Dan is het handig om te weten dat Anaca3 niet één supplement is, maar een merk van voedingssupplementen en afslankproducten die allemaal voor een specifiek ‘afslankdoel’ zijn gefabriceerd.

De fabrikant verklaart dat Anaca3 afslankproducten moeten worden gebruikt als onderdeel van een gezond dieet. De producten mogen niet worden gebruikt als vervanging van een uitgebalanceerd dieet.

Alle Anaca3-producten zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, voornamelijk planten, vitaminen en mineralen.

De afslanksupplementen zijn gemaakt van plantenextracten, zoals artisjok, kolanoot poeder (Cola nitida), vijgcactus (Opuntia ficus-indica) curcumine, groene theeblad poeder (Camellia sinensis) extract, etc.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Vetverlies door vetverbranding en onderdrukking eetlust?

Anaca 3 claimt dat gewichtsverlies wordt bewerkstelligd doordat de ingrediënten in de afslankproducten op verschillende manieren bijdragen aan vetverbranding en onderdrukking van de eetlust.

Door hongergevoelens te onderdrukken wordt de eetlust vermindert en krijg je minder calorieën binnen. Dit leidt op den duur tot gewichtsverlies. Ook zouden bepaalde ingrediënten ervoor zorgen dat minder calorieën vrijkomen uit suikers en vetten die worden geconsumeerd.

Het voedsel dat we dagelijks eten bevat in de meeste gevallen verzadigde en onverzadigde vetten. Tijdens de vertering wordt het vet uit het voedsel afgebroken en geabsorbeerd in het lichaam. Hoe meer vet er wordt verteerd, des te groter is de kans op gewichtstoename.

Volgens de fabrikant voorkomt Anaca3 dat een deel van het vet uit voedsel wordt opgeslagen in het lichaam. De zogeheten ‘vetblokkers’ zouden ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid vet door het lichaam aanzienlijk minder wordt geabsorbeerd.

Laten we nu eens gaan kijken hoe en met welke natuurlijke ingrediënten Anaca3 denkt vetverbranding en gewichtsverlies te kunnen bewerkstelligen.

Hoe werkt Anaca3?

Anaca3 heeft verschillende producten in omloop voor mensen die willen afvallen. De supplementen zouden zowel als vetverbrander als eetlustremmer dienen.

Wat is een zogeheten ‘vetverbrander’?

Vetverbranders bestaan vaak uit dezelfde ingrediënten en helpen bij het creëren van een thermogeen effect in het lichaam.

Dit betekent dat je stofwisseling wordt verhoogd, wat ervoor zorgt dat je lichaam extra calorieën gaat verbranden. Dit stimuleert de vetverbranding, doordat er gedurende de dag simpelweg meer energie wordt verbruikt om meer calorieën te verbranden.

Een eetlustremmer onderdrukt de eetlust doordat bepaalde stoffen opzwellen in de maag en de hersenen het signaal geven dat je ‘vol zit’. Dit heeft als gevolg dat je minder eet en je onder je dagelijkse caloriebehoefte komt te zitten en op die manier overtollig gewicht kwijtraakt.

De ingrediënten in de Anaca3-producten zouden op verschillende manieren moeten bijdragen aan gewichtsverlies:

 • Het onderdrukken van de eetlust
 • De opname van calorieën uit voeding verminderen
 • Vetten uit voeding aan zich moeten binden
 • Stimuleren van de vetverbranding
 • Ontgiften van het lichaam
 • Verminderen van cellulitis
 • Verminderen van een opgeblazen gevoel

Om een mening te kunnen geven over de werkzaamheid van Anaca3, is het essentieel om de samenstelling van de afslankproducten onder de loep te nemen.

Welke natuurlijke ingrediënten zitten er in Anaca3? En spelen deze ingrediënten daadwerkelijk een rol bij gewichtsverlies? Ik zocht het voor je uit!

Anaca3 afslankproducten zijn samengesteld uit de volgende stoffen die ik hieronder één voor één zal analyseren.

Het effect van sommige ingrediënten op gewichtsverlies worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Van anderen roept de effectiviteit ervan vraagtekens op.

Feitelijk gezien zijn er slechts een handjevol relevante wetenschappelijke studies beschikbaar die het effect van deze ingrediënten op gewichtsverlies hebben getest.

Papajavrucht Extract (Carica papaya)

Papajavrucht door midden gesneden

Papaja is een tropische vrucht rijk aan vitamine C en vitamine A, en komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en Zuid-Mexico. De papaja wordt vandaag de dag ook in andere delen van de wereld geteeld.

Papaja’s hebben dezelfde vorm als een peer en kunnen een lengte bereiken van bijna een halve meter.

De schil is groen als hij onrijp is en oranje als hij rijp is. Het vlees binnenin de schil is geel, oranje of rood. De zwarte zaden in de vrucht zijn eetbaar, maar hebben een betere smaak.

Verschillende studies hebben bewezen dat gefermenteerde papaja oxidatieve stress bij ouderen en mensen met prediabetes, traag werkende schildklier en leverziekte kan verminderen (bron, bron, bron).

Chronische ontstekingen in je lichaam zorgen op termijn voor problemen met de gezondheid en de oorzaak van vele ziekten. Papaja bevat veel carotenoïden die ontstekingen kunnen verminderen.

Mensen die in de Tropen wonen beschouwen papaja als een remedie tegen obstipatie (verstopping) en andere aandoeningen, zoals buikpijn en problemen met de ontlasting.

In een onderzoek werd opgemerkt dat mensen die gedurende 40 dagen een papaja extract gebruikten, een aanzienlijke verbetering in hun stoelgang zagen en minder last hadden van een opgeblazen gevoel (bron).

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Gelatine

man pakt gelatine met zijn hand uit glazen kom

Gelatine is een eiwitproduct dat vrijkomt bij het koken van collageen. Het is bijna volledig gemaakt van eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren, wat zorgt voor verschillende gezondheidsvoordelen.

Collageen is het meest overvloedige eiwit dat wordt gevonden bij mensen en dieren. Het wordt bijna overal in het lichaam aangetroffen, maar komt het meest voor in de huid, botten en pezen. Collageen zorgt voor de flexibiliteit van de huid en de kracht van pezen.

Het is echter moeilijk om collageen te eten omdat het meestal wordt gevonden in onverteerbare delen van dieren.

Gelukkig kan collageen uit deze delen worden getrokken door ze in water te koken. Mensen doen dit vaak wanneer ze bouillon maken om smaak en voedingstoffen toe te voegen.

Gelatine is tijdens dit proces smaakloos en kleurloos. Het lost op in warm water en krijgt een geleiachtige vorm als het afkoelt. Dit heeft gelatine bruikbaar gemaakt als verdikkingsmiddel voor snoep en toetjes. Het kan ook worden geconsumeerd als bottenbouillon.

Doordat het gemaakt is van dierlijke stoffen is gelatine niet geschikt voor veganisten.

Waarom wordt er gelatine gebruikt in Anaca3-producten?

Onderzoek heeft aangetoond dat gelatine mogelijk kan helpen met het onderdrukken van de eetlust.

In een studie kregen 22 deelnemers elk 20 gram gelatine toegediend. Als gevolg hiervan ondervonden ze een stijging van de hormonen waarvan bekend is dat ze de eetlust verminderen. De deelnemers meldden dat gelatine voor een verzadigd effect zorgde (bron).

Het is algemeen bekend dat een eiwit dieet kan helpen met afvallen. Eiwitten hebben tenslotte het grootste effect op het honger- en verzadigingsgevoel, meer dan koolhydraten en vetten (bron).

Het type eiwit dat je eet lijkt hierin ook een belangrijke rol te spelen (bron).

Een studie gaf 23 gezonde proefpersonen gelatine of caseïne (dit is een eiwit dat in melk voorkomt) als het enige eiwit in hun dieet gedurende 36 uur. De onderzoekers ontdekten dat gelatine de eetlust met 44% meer onderdrukte dan caseïne (bron).

Kortom, gelatine kan helpen met afvallen doordat het weinig calorieën bevat en de eetlust sterk doet afnemen.

Vijgcactus (Opuntia ficus-indica)

close up van een vijgcactus plant

Nopal cactus, ook bekend als de cactusvijg, is van nature te vinden in het zuidwestelijke gebied van de Verenigde Staten en Mexico.

De plant maakt deel uit van de samenstelling van Anaca3. De plant bevat vitamines, mineralen en vezels.

De aanwezigheid van vezels zorgt voor twee belangrijke gezondheidsvoordelen:

 • Ten eerste verbetert het vezelgehalte de spijsvertering en geeft het je een voller gevoel (waardoor je minder last hebt van eetbuien)

Een van de belangrijkste problemen waarmee mensen te maken krijgen als het gaat om het verliezen van gewicht is dat ze op den duur hunkeren naar eten. Ze vinden het moeilijk om verleidingen te weerstaan ​​en geven het uiteindelijk op. Met Nopal cactus wordt je eetlust onderdrukt.

 • Een ander voordeel is dat de vezels uit de cactusijs zich binden aan voedingsvet, wat zorgt voor een verminderde absorptie van vetten uit voedsel (bron)

Het verlaagt ook de totale cholesterolspiegel terwijl het de LDL-concentratie verlaagt.

In een studie werd gekeken naar het effect van de vezels van de vijgcactus op het lichaamsgewicht van 24 mannelijke deelnemers. De proefpersonen waren niet-obese mannen die last hadden van hyperlipidemie (te hoog bloedvetgehalte). De effecten van de vezel op glucose- en vetmetabolisme werden onderzocht.

Ze kregen eerst 8 weken(!) de tijd om te wennen aan het nieuwe dieetplan. Dat betekent dat ze in die tijd gezonder gingen eten en waarschijnlijk al afvielen. Vervolgens moesten ze voor 8 weken lang dagelijks 250 gr van Opuntia ficus-indica  innemen.

Ik citeer de onderzoeksresultaten:

While body weight, high-density lipoprotein-cholesterol, apolipoprotein A-I, and lipoprotein(a) remained unchanged (bron).

 • De onderzoekers concluderen dat de vezels nuttig kunnen zijn bij het verlagen van o.a. het cholesterolgehalte en een te hoog insulinegehalte, maar voor gewichtsverlies hadden de vezels geen effect.

Maltodextrine

suikerklontjes en suiker op tafel met witte achtergrond

Een ander ingrediënt dat voorkomt in Anaca3 is maltodextrine.

Maltodextrine is een snel verteerbare koolhydraat en wordt vaak opgenomen in sportdranken en voedsel voor sporters.

Voor bodybuilders en andere atleten die proberen aan te komen, kan maltodextrine een goede bron zijn van koolhydraten met een snelle opname.

De hoge glycemische index (GI) van maltodextrine betekent dat het flinke pieken in je bloedsuikerspiegel kan veroorzaken. Vooral als maltodextrine in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Daarom wil je maltodextrine vermijden of beperken als je diabetes of insulineresistentie hebt.

Maltodextrine heeft geen gewichtsverlies bevorderende werking.

Sterker nog, als je wilt afvallen dan kun je maltodextrine maar beter vermijden.

Maltodextrine bevat weinig voedingswaarde en veroorzaakt een stijging in de bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat na het nemen van maltrodextrine je vetverbranding wordt stopgezet, BEHALVE na het sporten (bron).

Curcumine

curcumine capsules op houten tafel

Een kruidensupplement dat de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen is curcumine, de werkzame stof in kurkuma.

Curcumine is een stof dat in kurkuma voorkomt. Kurkuma (curcuma longa) ofwel geelwortel, is de wortel van een plant die tot dezelfde familie behoort als gember.

Wat maakt curcumine zo speciaal?

Curcumine kent een flink aantal gezondheidsvoordelen. Met name de kurkuma extracten die hoge concentraties curcumine bevatten.

Curcumine is een sterk antioxidant en beschermt ons lichaam tegen vrije radicalen (bron). Ook kan curcumine nuttig zijn bij diabetes type 2 doordat het ontstekingen en oxidatieve stress tegengaat (bron).

Het is nog niet duidelijk of curcumine effectief is voor gewichtsverlies.

Onderzoek naar kurkuma en curcumine op het gebied van gewichtsverlies staat nog in de kinderschoenen en gecontroleerde klinische studies met mensen zijn nodig voordat betrouwbare conclusies kunnen worden getrokken over de effectiviteit van curcumine als afslankmiddel.

Kolanoot poeder (Cola nitida)

Afrikaanse kola-plant in close-up

De kolanoot (of kola) is een zaadje van een Afrikaanse kola-plant en beroemd geworden omdat het deel uitmaakte van de oorspronkelijke samenstelling van Coca Cola frisdrank.

De Coca Cola frisdrank dat vandaag de dag in de schappen van de supermarkt ligt heeft niet langer de natuurlijke ingrediënten van het originele recept.

Tegenwoordig is dit ingrediënt in Coca Cola vervangen door synthetische cafeïne.

Waarom wordt kolanoot gebruikt in afslankproducten?

Door de aanwezigheid van cafeïne kan kolanoot poeder de stofwisseling tijdelijk verhogen. Maar de effecten zijn waarschijnlijk niet echt bijzonder vanwege de kleine hoeveelheid cafeïne die aanwezig is.

Onderzoeksresultaten van een dierstudie toonde aan dat kolanoot poeder de voedselinname en het lichaamsgewicht kan verminderen (bron). Het effect van de consumptie van kolanoot bij mensen is niet wetenschappelijk onderzocht.

Groene theeblad poeder extract (Camellia sinensis)

Groene theeblad poeder extract uit een opengebroken capsule

Groene theeblad poeder wordt gemaakt van de Camellia sinensis, een theeplant. Groene thee extract is rijk bioactieve stoffen, waaronder antioxidanten en catechines.

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat groene theeblad poeder de vetverbranding stimuleert en vetverlies kan veroorzaken, met name rond de buikstreek (bronbron).

Uit deze studies mag je concluderen dat groene thee helpt om extra af te vallen bij het volgen van een dieet met calorierestrictie.

Guarana zaad (Paullinia cupana)

vruchten zichtbaar van de Guarana klimplant

Guarana zaad is afkomstig van een klimplant die voorkomt in het Amazone-gebied in Brazilië.

Guarana wordt veel gebruikt in dranken en voedingssupplementen vanwege zijn stimulerende eigenschappen.

Guarana zaden staan bekend om hun hoge cafeïne gehalte van 3-7%, ongeveer twee keer zoveel als in koffiebonen (bron).

Onderzoek onder menselijke proefpersonen zijn zeldzaam en bestuderen meestal een combinatie van guarana zaad met een ander supplement. Dat maakt het lastig om er iets zinnigs over te zeggen.

Een combinatie van guarana zaad en groene thee extract laat zien dat het de stofwisseling kan stimuleren.

Veertien gezonde mannelijke deelnemers namen een mengsel van groene thee en guarana extract. Alle doseringen resulteerden in een hoger energieverbruik (verbranding van gemiddeld 180 extra calorieën in 24 uur) (bron).

Sap poeder citroenfruit (Citrus limon)

citroenvruchten hangend aan boom

Sap poeder citroenfruit komt als ingrediënt voor in Anaca3. Citroen poeder is rijk aan vitamines en mineralen, en wordt vaak gebruikt als smaakmaker. Het citroenzuur bevordert de spijsvertering.

 Artisjok

artisjok plant op witte achtergrond

De artisjok is een plant die nauwverwant is aan de distel. Artisjokken zijn heerlijk en voedzaam.

Artisjokken zijn ook een uitstekende bron van voedingsvezels, mineralen en antioxidanten

In de oudheid werden artisjokken gebruikt als een remedie om leveraandoeningen zoals geelzucht te behandelen (bron).

Artisjokken zijn vooral rijk aan de antioxidant bekend als chlorogeenzuur.

Studies suggereren dat de antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen van chlorogeenzuur het risico op bepaalde type kanker, diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen verminderen (bron, bron).

Het antioxidantgehalte van artisjok kan variëren, afhankelijk van hoe ze zijn voorbereid.

Door artisjokken te koken kun je antioxidantengehalte met 8 keer verhogen, en het stomen kan het 15 keer verhogen. Het bakken van artisjokken vermindert het aantal antioxidanten.

Van artisjokken is bekend dat het de afgifte van water door de nieren stimuleert. Ook hebben ze een klein eetlustremmend effect.

Dit bleek uit een kleinschalige pilotstudie met zwaarlijvige studenten. Ze kregen een caloriearm dieet en moesten daarnaast artisjoksap drinken. De studenten hadden minder last van honger en zagen een afname van hun BMI.

Om betrouwbare conclusies te kunnen trekken over artisjokken en gewichtsverlies is meer onderzoek nodig. Vast staat is dat artisjokken een uitstekende voedselkeuze zijn. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan kalium, magnesium, foliumzuur en vezels.

Zinksulfaat

zinksulfaatpoeder op houten tafel

Zinksulfaat is een vorm van zink en komt als ingrediënt voor in Anaca3.

Het speelt een rol bij celdeling, celgroei, wondgenezing en afbraak van koolhydraten in het lichaam.

Samenvattend: als we kijken naar de ingrediënten en samenstelling van Anaca3, dan lijkt het erop dat sommige ingrediënten in Anaca3 een kleine rol kunnen spelen bij het stimuleren van de stofwisseling en onderdrukking van de eetlust. Van een aantal andere ingrediënten is de werking onvoldoende bewezen.

We weten nu in ieder geval wat de wetenschap zegt over de ingrediënten die gevonden worden in Anaca3.

Maar wat denken de gebruikers van Anaca3? Wat zijn hun ervaringen als gaat het om dit afslanksupplement? Je ontdekt het in het volgende hoofdstuk.

Ervaringen met Anaca3

Anaca3 is bedoeld om de vetvetverbranding te stimuleren, de eetlust te verminderen en de vetopname uit voedsel te verminderen. Maar ervaren gebruikers dit ook in de praktijk?

Wat zijn de ervaringen van gebruikers van Anaca3 als het gaat om gewichtsverlies?

Lees hieronder een kleine greep uit de reacties en reviews op het internet:

Ik hoorde voor het eerst over Anaca3 van mijn vrienden, maar geloofde er in het begin niet in. Nu een maand later denk ik toch dat deze afslankpil geholpen heeft met het kwijtraken van overgewicht. In combinatie met gezond eten en meer te bewegen ben ik de afgelopen maand 5 kg aan lichaamsgewicht verloren. Anaca3 was een zegen voor mij, ik raad anaca3 ten zeerste aan iedereen die wilt afvallen. – Nicole F.

Ik heb Anaca3 maanden gebruikt en ben daardoor 4 kilo afgevallen. Het nemen van de pil leverde geen problemen op en ik voelde ook geen bijwerkingen. Toch denk ik dat mijn verandering in eetpatroon het meeste heeft bijgedragen aan afvallen. Ik ben er niet van overtuigd dat deze pillen verantwoordelijk waren voor mijn gewichtsverlies. – Denise, 43

Anaca3 leverde mij 3 kg aan gewichtsverlies op. Ik ben het gaan gebruiken in combinatie met sporten (tennis) en had het gevoel dat het hielp bij vetverbranding. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het nerveuze en onplezierige gevoel (ik denk van de flinke hoeveelheid cafeïne in Anaca3) een stuk minder fijn vond. Deze bijwerking verdween ook meteen toen ik Anaca3 niet meer gebruikte. – Philippe

Zoals je ziet lijkt het erop dat Anaca3 geen wondermiddel is. Hoewel de afslankpil zou kunnen bijdragen aan gewichtsverlies, zijn de resultaten meestal bescheiden.

De mensen die proberen af te vallen met Anaca3 lijken het meeste succes te hebben als ze gezonder gaan eten en regelmatig doen sporten.

Bijwerkingen van Anaca3

Anaca3 lijkt door gebruikers over het algemeen goed te worden verdragen. Ernstige bijwerkingen zijn niet gemeld.

Wel hebben sommige mensen last van milde diarree, een opgeblazen gevoel, hartkloppingen en nervositeit. Deze klachten kunnen mogelijk veroorzaakt worden door de hoeveelheid cafeïne in Anaca3.

Anaca3 is niet geschikt voor diabetici, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Het is niet bedoeld voor gebruik door personen die jonger zijn dan 18 jaar.

Mensen met bestaande gezondheidsproblemen of die medicijnen gebruiken, worden ook geadviseerd om medisch advies in te winnen bij een arts voordat ze Anaca3 gebruiken.

Waar kun je Anaca3 kopen?

Anaca3 is verkrijgbaar in de online webshop van Anaca3, in apotheken en drogisterijen.

Mensen die in Frankrijk wonen kunnen Anaca3 eenvoudig via de online webshop of in apotheken en drogisterijen kopen.

Voor mensen die elders in Europa wonen, geldt dat Anaca3 vooralsnog alleen kan worden verzonden naar Ierland, Spanje en Duitsland.

Een potje Anaca3 bevat 90 tabletten, wat genoeg is voor 30 dagen (je dient 3 tabletten per dag in te nemen, 1 tablet vóór elke maaltijd).

Prijs van Anaca3

De prijs van Anaca3 varieert van € 28,- tot 30,- en is afhankelijk van welk Anaca3 afslankproduct je koopt.

Geld-terug-garantie

Het product wordt geleverd met een ‘niet goed geld terug’ garantie die voor de volledige behandelingsperiode van Anaca3 geldt, plus een extra 10 dagen.

Deze garantie is alleen geldig indien de aanbevolen dagelijkse dosis niet is overschreden en alle lege potjes en de aankoop bon worden geretourneerd.

Het enige probleem is dat veel mensen de afslankpillen niet kunnen kopen of de geld-terug garantie kunnen claimen omdat ze niet in het land wonen waar de fabrikant aan levert.

Klanten moeten contact opnemen met het bedrijf om deze terugbetaling te regelen. De volledige algemene voorwaarden zijn beschikbaar op de officiële Anaca3-website onder ‘algemene verkoopvoorwaarden’.

Kan Anaca3 helpen met afvallen?

verschillende Anaca3 supplementenpotjes langs elkaar

De ingrediëntenlijst van Anaca3 bevat geen informatie over de hoeveelheden die in de afslankpillen worden gebruikt.

Dit maakt het moeilijk om vast te stellen of de ingrediënten in voldoende mate kunnen bijdragen aan gewichtsverlies of niet.

Aan de hand van bestaand wetenschappelijk onderzoek kunnen we concluderen dat Anaca3 werkzame stoffen bevat die mogelijk kunnen helpen met een kleine hoeveelheid gewichtsverlies.

Echter, bevat Anaca3 ook ingrediënten waarvan is gebleken dat ze geen invloed hebben op gewichtsverlies.

Over het algemeen ben ik niet erg onder de indruk van Anaca3.

Op basis van de ingrediëntenlijst alleen, ongeacht de gebruikte hoeveelheden, lijkt het erop dat slechts een paar van de gebruikte ingrediënten direct van invloed kunnen zijn op bescheiden gewichtsverlies.

Deze ingrediënten worden alleen ondersteund door voorlopige klinische onderzoeken bij ratten of studie van korte duur. Dit maakt het lastig om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over deze onderzoeksresultaten.

Zo wordt bijvoorbeeld de effectiviteit van colanoot op afslanken alleen ondersteund door een dierstudie. De aanwezigheid van natuurlijk voorkomende cafeïne maakt het echter waarschijnlijk dat dit ingrediënt enigszins de stofwisseling van mensen kan stimuleren.

Het is dus niet zo dat als je een ‘magische afslankpil’ gebruikt je verder nergens meer bij na hoeft te denken. Integendeel, je zult alleen afvallen als je je voedingspatroon aanpast en meer gaat bewegen.

Alleen een afslanksupplement is niet voldoende

Een afslanksupplement alleen nemen is te weinig als je succesvol en blijvend wilt afvallen, je moet ook je leefstijl aanpakken.

Helaas komen de meeste mensen zelfs niet in de buurt van het eten van een gezond dieet. Verreweg het grootste probleem dat mensen met overgewicht hebben is dat ze amper vet verbranden..

Als gevolg hiervan profiteren we niet optimaal van het natuurlijke proces dat vetverbranding heet. We eten ongezond en onnodig veel koolhydraten bewegen amper en stimuleren dus zelden de vetverbranding.

Pak de oorzaak van je overgewicht aan. Het nemen van alleen een afslankpil om van je overgewicht af te komen noem ik symptoombestrijding van een ongezonde levensstijl. 

Bewust en gezond omgaan met voedsel is een belangrijke voorwaarde voor succesvol gewichtsverlies en het behouden van een goede gezondheid

Dit levert je binnen afzienbare tijd blijvende afslankresultaten op, zonder dure afslankpillen en andere maaltijdvervangers met een twijfelachtige werking.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

 • Welk type buik jij hebt
 • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )