1063

30 Natuurlijke Producten met Veel Antioxidanten

Je hebt vast wel eens van antioxidanten gehoord, maar weet misschien niet wat ze zijn of waarom je ze nodig hebt.

In dit artikel leg ik je haarfijn uit waarom je voedingspatroon uit de nodige voedingsmiddelen zou moeten bestaan die veel antioxidanten bevatten.

Ook krijg je een lijst van 30 producten die rijk zijn aan antioxidanten. Dus lees vooral verder.

Of klik hier om met behulp van heerlijke en verse groente- en fruitsapjes meer antioxidanten binnen te krijgen.

Inhoud van dit artikel

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die niet alleen in ons lichaam voorkomen maar ook in voedingsproducten aanwezig zijn. Ze helpen onze cellen te beschermen tegen schade.

Je zult het misschien niet denken, maar ‘antioxidant’ is niet echt de naam van een stof. Het woord antioxidant beschrijft juist wat een aantal stoffen kunnen doen. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine A, vitamine C, vitamine E, lycopeen, luteine, selenium, mangaan, beta-caroteen, etc.

Deze flavonoïden worden onderverdeeld in flavonen, catechinen, polyfenolen en fyto-oestrogenen en zijn allemaal soorten antioxidanten en fytonutriënten, en ze worden allemaal aangetroffen in plantaardig voedsel.

Elke antioxidant heeft een andere functie en is niet uitwisselbaar met een andere. Daarom is het belangrijk om iedere dag gevarieerd te eten.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Waarom hebben we antioxidanten nodig?

Heel simpel: het menselijk lichaam gebruikt antioxidanten om zichzelf te beschermen tegen vrije radicalen. Te veel vrije radicalen in het lichaam zorgen voor oxidatieve stress en vergroten de kans op het ontwikkelen van chronische ziektes.

Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die ontstaan tijdens verschillende lichamelijke processen. Ze ontstaan bijvoorbeeld door luchtvervuiling, roken of zonverbranding. Je lichaam heeft voldoende antioxidanten nodig om vrije radicalen te neutraliseren.

Het is onmogelijk om blootstelling aan vrije radicalen en oxidatieve stress volledig te vermijden.

Er zijn echter dingen die je kunt doen om de effecten van oxidatieve stress op je lichaam te verkleinen. Dat is door voldoende antioxidanten binnen te krijgen! Het eten van een verscheidenheid aan antioxidantrijke producten is de beste manier om te profiteren van de werking van antioxidanten in het lichaam.

De voornaamste reden waarom antioxidanten zo heilzaam zijn, is dat ze ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve schade.

Het eten van een dieet dat rijk is aan antioxidanten kan oxidatieve stress helpen bestrijden en het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten verminderen.

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten?

Een gezond persoon heeft normaal gesproken een natuurlijke balans van vrije radicalen en antioxidanten in het lichaam. Maar deze antioxidanten kunnen we ook aanvullen met gezonde voeding.

Hoe meer je dieet uit de onderstaande producten bestaat, hoe gezonder dit voor jou is. Wat we eten en hoe we voor ons lichaam zorgen, maakt immers het verschil. De beste bronnen van antioxidanten zijn plantaardig voedsel, vooral fruit en groenten.

Let op: gedroogd fruit heeft een hoger gehalte aan antioxidanten dan vers fruit, maar bevat ook meer calorieën!

Voedingsproducten met veel antioxidanten zijn onder andere:

Antioxidant #1: wilde bosbessen

blauwe bessen bosbessen

Wilde bosbessen zijn ontzettend gezond en zeer voedzaam. Ze bevatten een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen. Deze bes lijkt op de blauwe bes, maar toch zijn ze verschillend.

Als het gaat om de hoeveelheid antioxidanten in een product, dan is de wilde bosbes de grote winnaar van alle groenten en fruit (bron, bron)!

De belangrijkste antioxidanten in bosbessen behoren tot een familie van polyfenolen-antioxidanten die flavonoïden worden genoemd.

Verondersteld wordt dat anthocyanen, kleurstoffen die zorgen voor de sterk paarse kleur van bosbessen, zorgen voor gunstige gezondheidseffecten van deze bessen.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Antioxidant #2: artisjokken

Ondanks de misschien wat vreemde naam mag deze groente niet worden onderschat. De artisjok is namelijk rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Hoe artisjokken worden bereid maakt een enorm verschil voor hun antioxidantenniveau.

Onderzoekers vergeleken gekookte artisjokken met braden en stomen om te zien hoe het de hoeveelheid antioxidanten beïnvloedde.

Wat bleek? Stomen verhoogt de effectiviteit (tot 15-voudig!) van antioxidanten in artisjokken. Onderzoekers denken dat dit komt doordat koken en stomen de celwanden afbreken, waardoor de antioxidanten toegankelijker worden.

Antioxidant #3: boerenkool

Bloemkool is een kruisbloemige groenten (net als broccoli en boerenkool) en één van de meest voedzame groenten ter wereld, omdat het rijk is aan antioxidanten (bron).

Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool bevatten luteïne en andere carotenoïden die in verband worden gebracht met het verlagen op het risico op hartziekten (bron, bron).

Hoewel gewone of groene boerenkool veel antioxidanten bevat, kan het rode type bijna twee keer zoveel bevatten omdat het anthocyanen bevat. Wissel daarom groene boerenkool af met rode boerenkool.

Antioxidant #4: goji bessen

Goji-bessen zijn razend populair en worden vaak als superfood bestempeld omdat ze rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten (bron). Ze hebben een zoete smaak en kunnen rauw worden gegeten of als sap of kruidenthee worden geconsumeerd.

Wat goji-bessen uniek maakt is dat ze krachtige antioxidanten bevatten, zoals carotenoïden, lycopeen, luteïne en polysachariden, waarvan men denkt dat ze een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen bieden.

In vergelijking met ander fruit bevatten gojibessen alle essentiële aminozuren (bron).

Een onderzoek bij gezonde ouderen wees uit dat het dagelijks drinken van een op melk gebaseerde goji-bessendrank gedurende 90 dagen de waarden van de antioxidant zeaxanthine met 26% verhoogde en de algehele antioxidantcapaciteit met 57% verhoogde (bron).

Hoewel goji-bessen voedzaam zijn, kunnen ze voor sommige mensen te duur zijn om regelmatig te eten.

Antioxidant #5: bieten

rode bieten

Bieten zijn heerlijk. Maar ze zitten ook boordevol essentiële vitamines en mineralen.

Bieten hebben een hoge concentratie nitraten, wat kan helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedtoevoer naar de hersenen kan verhogen.

En omdat ze een hoog watergehalte hebben en weinig calorieën bevatten, kunnen ze ook helpen bij het afvallen.

Hoewel je bieten kunt snijden en koken, kun je ook bietensap drinken. Verse bietensap is het gezondste omdat in de supermarkt bietensap veel toegevoegde suikers kan bevatten.

Antioxidant #6: broccoli

Broccoli heeft een reputatie als superfood. Het bevat weinig calorieën, maar zit boordevol met voedingsstoffen en antioxidanten die belangrijk zijn voor een goede gezondheid (bron).

Zo heeft Broccoli een hoog gehalte aan glucorafanine, een verbinding die tijdens de spijsvertering wordt omgezet in een krachtige antioxidant genaamd sulforafaan.

Broccoli bevat ook de antioxidanten luteïne en zeaxanthine, die oxidatieve stress en celbeschadiging in je ogen kunnen voorkomen (bron).

Mensen moeten broccoli alleen wassen vlak voordat ze het eten, omdat natte broccoli schimmel kan ontwikkelen en slap kan worden. Broccoli stomen is de beste manier om de voedingswaarde te behouden.

Antioxidant #7: wortels

Wortels zijn een soort knolgewas die veel vitamine A, C, D, E en K bevatten, evenals veel mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium. Je hoeft wortels niet te schillen, omdat veel van de voedingsstoffen en vezels in de huid worden aangetroffen.

Ze krijgen hun oranje kleur van antioxidanten die carotenoïden worden genoemd. Een van deze carotenoïden is bètacaroteen, een voorloper van actieve vitamine A

De antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de immuunversterkende effecten in wortels zijn onder meer: ​​vitamine C, bètacaroteen, lycopeen , luteïne, zeaxanthine en polyfenolen.

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat bètacaroteen cruciaal is voor het verbeteren van de immuniteit in het lichaam, het beschermen van de gezondheid van huid en ogen en het bestrijden van schade door vrije radicalen (bron).

Wortelsap drinken kan een goed alternatief zijn. Het sap bevat iets meer koolhydraten dan rauwe wortelen, maar is ook een meer geconcentreerde bron van vitamine A, C, K, B6 en kalium.

Antioxidant #8: appels

Appels zijn een van de meest populaire fruitsoorten – en met een goede reden. Want ze zijn niet alleen lekker van smaak, ze zitten ook vol met voedingsstoffen.

Onderzoek toont aan dat appels een zeer hoog gehalte aan antioxidanten hebben (bron). Om het meeste uit appels te halen, laat je de schil zitten – het bevat de helft van de vezels en veel van de polyfenolen.

Antioxidant #9: komkommer

Komkommer bevat verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C, bètacaroteen en mangaan, evenals flavonoïden, lignanen en triterpenen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Ook bevatten komkommers weinig calorieën en bevatten ze een goede hoeveelheid water, waardoor ze kunnen helpen bij het afvallen.

Antioxidant #10: spinazie

Popeye had gelijk! Spinazie is ontzettend gezond vanwege de overvloed aan antioxidanten. Spinazie is een groene bladgroente vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat weinig calorieën, waardoor het een gezonde aanvulling is op hoofdgerechten.

Zeaxanthine en luteine zijn twee antioxidanten in spinazie die de moeite waard zijn om te vermelden. Deze antioxidanten zijn belangrijk voor een goede gezondheid va de ogen (bron).

Antioxidant #11: granaatappel

granaatappelsap

Granaatappel behoren tot de gezondste vruchten die je kunt eten. Ze zijn rijk aan antioxidanten en flavonoïden.

Granaatappels kunnen tot drie keer meer antioxidanten bevatten dan groene thee of rode wijn. Het is belangrijk om de hele vrucht te persen, aangezien de meeste antioxidanten zich bevinden in de schil en het witte merg van de granaatappel.

Antioxidant #12: pruimen

Pruimen zitten vol met antioxidanten. Ze bevatten bijzonder veel polyfenol-antioxidanten, die positieve effecten hebben op de gezondheid van de botten en het risico op hartaandoeningen en diabetes kunnen helpen verminderen (bron).

Antioxidant #13: bramen

Alle bessen zijn rijk aan antioxidanten en bramen zijn daarop geen uitzondering. Van alle bessen is het gehalte aan antioxidanten zelfs het hoogst in bramen, bosbessen en veenbessen.

Bramen bevatten ook een hoog gehalte aan vitamine C en vitamine K. Vitamine K is essentieel voor een goede gezondheid van de botten.

bramen

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het regelmatig eten van bramen goed voor de cardiovasculaire gezondheid.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen meer bramen eten, ze minder oxidatieve stress en ontstekingen hebben dan voorheen (bron) (met name bij mensen met een voorgeschiedenis van een hoge bloeddruk).

Antioxidant #14: frambozen

Frambozen zijn het hele jaar door lekker om als gezonde snack te eten. Ze zijn een goede bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, en bevatten weinig suiker.

Dat maakt frambozen een geweldige keuze om te eten als je van zoetigheid houdt – en toch minder suiker wilt binnenkrijgen.

Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, selenium, bétacaroteen, luteïne, lycopeen en zeaxanthine zijn allemaal voorbeelden van antioxidanten die in frambozen aanwezig zijn.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met name flavonoïden ontstekingen kunnen onderdrukken die tot hart- en vaatziekten kunnen leiden (bron). Anthocyanen zijn ook aanwezig in frambozen.

Antioxidant #15: walnoten

Als er één notensoort is die je gezond mag noemen, dan is wel de walnoot. In walnoten zijn veel vezels, eiwitten en onverzadigde vetten aanwezig. Door walnoten te eten help je de hersenen gezond te houden. Ze kunnen ook een rol spelen bij het verbeteren van het geheugen (bron).

Maar waar walnoten echt in schitteren zijn polyfenolen. Polyfenolen hebben een antioxidante werking en werken met antioxidanten om oxidatieve stress te voorkomen en kunnen een preventieve rol spelen bij het ontstaan van kanker (bron).

Antioxidant #16: aubergines

De aubergine zit bomvol antioxidanten! Want in aubergines zijn niet alleen een verscheidenheid aan vitamines en mineralen aanwezig, ze bevatten ook een groot aantal antioxidanten. Aubergines zijn met name rijk aan anthocyanen, een kleurstof die verantwoordelijk zijn voor hun levendige kleur en met hun antioxiderende eigenschappen bescherming kan bieden tegen celbeschadiging (bron).

Antioxidant #17: aardbeien

Als je nog geen fan bent van aardbeien, zou je dat wel moeten zijn. Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C, mangaan, foliumzuur en kalium.

Net als bosbessen krijgen aardbeien hun levendige rode kleur van anthocyanen. In aardbeien zijn meer dan 25 verschillende anthocyanen gevonden (bron).

Het eten van aardbeien kan ook het risico op een hartaanval verlagen.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Harvard onder bijna 100.000 vrouwelijke deelnemers bleek dat het eten van ten minste drie porties per week aardbeien het risico op een hartaanval met 32% verminderde (bron).

De onderzoekers schrijven het effect toe aan het hoge gehalte van antioxidanten in aardbeien.

Antioxidant #18: pure chocolade

Nee, dit is geen excuus om elke dag een reep chocolade te eten. Toch weten maar weinig mensen dat pure chocolade (met ten minste 70% cacao) een rijke bron zijn van flavonoïden.

De flavonoïden in cacaobonen, waaruit pure chocolade wordt gemaakt, spelen o.a. een rol bij de gezondheid van het hart en het verbeteren van de cognitie en het voorkomen van geheugenverlies (bron).

Vermijd melkchocolade en witte chocolade, deze bevatten minder antioxidanten en veel suikers!

Antioxidant #19: groene thee

De populariteit van groene thee is niet alleen aan haar smaak te danken.

Wat onderscheidt groene thee van vele andere theesoorten is het hoge aantal catechinen, een soort fytochemische stof die werkt als een krachtige antioxidant  (bron).

Om maximaal te kunnen profiteren van de antioxidanten in groene thee doe je er goed aan om de thee te drinken zonder melk en niet zoals de vaak Engelsen doen.

Door melk aan je thee toe te voegen breng je namelijk het antioxidantgehalte omlaag (bron).

Ook doe je er goed aan om groene thee te kopen van hoge kwaliteit. Uit onderzoek blijkt namelijk een duidelijke correlatie tussen thee van slechte kwaliteit en het fluoridegehalte (bron).

Antioxidant #20: Asperges

Asperges bevatten veel ontstekingsremmende voedingsstoffen. Ook zijn ze rijk aan antioxidanten. Deze omvatten vitamine E, vitamine C en glutathion, evenals verschillende flavonoïden en polyfenolen (bron).

Hoewel groene asperges verreweg het meest voorkomen, heb je misschien ook wel eens paarse of witte asperges gezien of geproefd. Paarse asperges bevatten in verhouding iets meer antioxidanten.

Antioxidant #21: gember

Gember is een van de gezondste (en lekkerste) kruiden ter wereld. Het zit boordevol voedingsstoffen en bioactieve stoffen die de gezondheid bevorderen.

Gember kan vers, gedroogd, in poedervorm of als sap worden gebruikt en is een veelgebruikt ingrediënt in recepten. Wat gember zo gezond maakt is de belangrijkste bioactieve stof in gember.

Dit stofje heet gingerol en is verantwoordelijk voor de anti-oxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van gember.

Wat het stofje gingerol bijzonder maakt is dat het een fenol-achtige verbinding is, en dat fenolen als ze in planten voorkomen door planten zelf worden gemaakt om zichzelf te beschermen tegen schimmels, bacteriën en andere infecties (bron, bron).

Antioxidant #22: kurkuma

Kurkuma is het kruid dat kerrie zijn gele kleur geeft. Het wordt al duizenden jaren in India gebruikt als specerij en kruid. Kurkuma bevat bioactieve verbindingen met krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

Kurkuma (curcuma longa) dankt zijn gezondheidsvoordelen aan de stof curcumine dat in kurkuma voorkomt. De concentratie van curcumine in kurkumapoeder bedraagt hooguit 3%.

In de meeste studies naar de effecten van kurkuma wordt gebruik gemaakt van kurkuma-extracten welke vooral bestaan uit curcumine, de werkzame stof van kurkuma.

Wat curcumine zo speciaal maakt is dat het zelf vrije radicalen kan opruimen en neutraliseren. Ook verhoogt curcumine de activiteit van lichaamseigen antioxidant-enzymen.

Antioxidant #23: camu camu

Geloof het of niet, maar camu camu heeft als tropische vrucht de hoogste hoeveelheid vitamine C ter wereld! Vanwege het hoge vitamine C-gehalte is camu camu ook rijk aan antioxidanten, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

De bessen zijn vrij nieuw op de markt, maar hun populariteit groeit wereldwijd. Camu camu bevat naar schatting tot 3 gram vitamine C per 100 gram fruit (bron). Door het hoge gehalte aan vitamine C kunnen deze bessen erg zuur smaken.

Antioxidant #24: bleekselderij

Bleekselderij en selderijsap is erg voedzaam. Het bevat ook weinig calorieën, maar veel vitamines en mineralen. Bleekselderij dankt haar krachtige eigenschappen vooral aan de antioxidanten en enzymen waar het rijk aan is.

De meeste mensen kiezen ervoor om stengels bleekselderij te eten, maar de groene bladeren en zaden van deze groente zijn ook eetbaar en heilzaam.

Sommige mensen moeten mogelijk de hoeveelheid van bleekselderij die ze consumeren beperken als ze gevoelig zijn voor oxalaten, bijvoorbeeld als ze een voorgeschiedenis hebben van nierstenen. Doe bij twijfel altijd navraag bij je huisarts.

Antioxidant #25: hondsroos

Ooit gehoord van hondsroos? Het is geen ziekte! Het is een plant met prachtige wit-roze bloemen en is een goede bron van bepaalde antioxidanten.

De plant staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine C en wordt gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Dit wordt toegeschreven aan de carotenoïden, polyfenolen en vitamines die in hondsroos voor komen.

Antioxidant #26: basilicum

Als je aan antioxidanten denkt, denk je waarschijnlijk aan bosbessen of pure chocolade. Maar wist je dat kruiden en specerijen ook ontzettend goede bronnen van antioxidanten zijn? Zo is basilicum een uitstekende bron van antioxidanten.

Antioxidant #27: kruidnagel

De geneeskrachtige eigenschappen van kruidnagel zijn al eeuwen bekend en nu ondersteunt de moderne wetenschap ook deze gezondheidsvoordelen.

In een ranglijst van de top 100 van rijkste bronnen van polyfenolen en antioxidanten, waren kruiderijen de voedselgroep met de meeste antioxidanten (bron).

Kruidnagel stond zelfs op de eerste plaats! Nog beter dan bosbessen. Ook uit Spaans onderzoek blijkt het de beste antioxiderende kruid te zijn (bron). Dus doe maar wat vaker kruidnagel in je soepen en thee.

Antioxidant #28: muntblaadjes

Muntblaadjes zijn een bijzonder goede bron van vitamine A. Het bevat ook veel antioxidanten, vooral in vergelijking met andere kruiden en specerijen. Je kunt dus nooit fout gaan door wat meer munt aan je eetpatroon toe te voegen!

Antioxidant #29: rozemarijn

Rozemarijn is een rijke bron van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, waarvan wordt aangenomen dat ze het afweersysteem ondersteunen en de bloedcirculatie verbeteren.

Antioxidant #30: tijm

Ook tijm, een welbekend kruid onder Nederlanders, is een goede bron van veel natuurlijke bioactieve stoffen. Tijm bevat veel flavonoïden.

Gebruik dus gerust kruiden en specerijen om je maaltijden te verrijken met veel antioxidanten!

De gezondheidsvoordelen van antioxidanten

Voordeel #1: antioxidanten neutraliseren vrije radicalen

Antioxidanten helpen onze cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen (agressieve stoffen). Helaas kunnen we niet ontsnappen aan vrije radicalen.

Ze worden op natuurlijke wijze aangemaakt wanneer we ademen (luchtvervuiling, pesticiden), sporten en voedsel omzetten in energie. We hebben daarom een ​​overvloed aan antioxidanten nodig om al deze agressieve stoffen te stoppen.

Voordeel #2: antioxidanten verminderen oxidatieve stress

Zoals gezegd kan oxidatieve stress cellen beschadigen en treedt op wanneer er een overvloed aan vrije radicalen is. Het kan ons lichaam en onze hersenen beschadigen.

Wanneer we niet genoeg antioxidanten hebben, stapelen vrije radicalen zich op en veroorzaken oxidatieve stress.

Antioxidanten kunnen zich binden aan vrije radicalen en voorkomen dat ze elektronen stelen van andere moleculen in je lichaam (bron).

Voordeel #3: antioxidanten ondersteunen de gezondheid van de hersenen

Oxidatieve stress beschadigt en doodt neuronen (hersencellen). Het verlies van neuronen als gevolg van oxidatieve stress staat in verband met de ontwikkeling van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer (bron).

Antioxidanten zijn vooral belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, omdat de hersenen zeer vatbaar zijn voor oxidatieve stress, wat bijdraagt ​​aan cognitieve achteruitgang en hersenziekten (bron, bron).

Met name cacao flavonoïden (in pure chocolade) lijken goed te zijn voor de hersenen.

Voordeel #4: antioxidanten bieden ondersteuning bij gezond ouder worden

Veroudering, oxidatieve stress en chronische ontstekingen staan in verband met elkaar.

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, kunnen leeftijdsgerelateerde chronische ziekten vertragen door oxidatieve stress en ontstekingen te verminderen.

Voordeel #5: antioxidanten houden je ogen gezond

Als het gaat om de gezondheid van je ogen zouden antioxidanten prioriteit moeten hebben.

Antioxidanten (met name luteïne en zeaxanthine) helpen gezonde ogen te bevorderen en kunnen het risico op het ontwikkelen van bepaalde oogaandoeningen verminderen.

Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Zo is aangetoond dat antioxidanten beschermende voordelen hebben voor de ooggezondheid (bron, bron).

Een 6 jaar durend klinisch onderzoek wees uit dat een combinatie van antioxidanten (vitamine C, vitamine E, bétacaroteen en zink) het ontwikkelen van de meest voorkomende oogziekte bij ouderen (LMD) met 25% verminderde.

Een sapjespakket vol met antioxidanten

Veel mensen denken dat ze dure voedingssupplementen moeten nemen om alle vitamines en mineralen te krijgen die ze nodig hebben.

Maar voedingsstoffen werken het beste in je lichaam als je ze op de natuurlijke manier binnenkrijgt: in de hoeveelheden die in voedingsmiddelen voorkomen en in evenwicht zijn met andere voedingsstoffen.

Dat betekent het eten en drinken van verse en onbewerkte groenten en fruit.

De beste en makkelijkste manier is om je dagelijkse dosis antioxidanten te halen uit gezond plantaardige voedsel, zoals groente- en fruitsapjes.

Drink dagelijks de sapjes van HappyJuicy om je dag een vliegende start te geven. Met essentiële voedingsstoffen waar je lichaam naar hunkert!

Wil jij dit ook ervaren?

Klik hier om naar de bestelpagina te gaan en de lekkerste sapjes te proberen met de hoogste korting.

En vul je lichaam met belangrijke vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten!

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

  • Welk type buik jij hebt
  • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )