shopify site analytics

Babyboerenkool smoothie: een verdraaid lekkere vezelbom

Vezels zijn essentieel voor je lichaam. Gezondheidsorganisaties adviseren om dagelijks zo’n 30 tot 40 gram vezels te eten. Groenten bevatten verreweg de meeste vezels en het beste type vezels. Met deze babyboerenkool smoothie kom je al een heel eind: deze zit namelijk boordevol met vezels. Dan weet je zeker dat je je dag healthy begint!

Boerenkool

We kennen boerenkool natuurlijk van de oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Maar wat is babyboerenkool dan precies? Je raadt het misschien al: dit zijn de zachte blaadjes als de boerenkool nog jong is. De laatste tijd duikt boerenkool steeds vaker op, zoals in pasta, cocktails, shakes en dus ook in smoothies.

Vooral in New York is ‘kale’ helemaal hot and happening. En begrijpelijk, want boerenkool is gewoon hartstikke gezond en veelzijdig. Amerikanen beschouwen de groente niet voor niets als superfood: boerenkool bevat namelijk vitamine C, mineralen en ijzer. Het is zelfs zo populair in de Verenigde Staten dat er langzaam een tekort ontstaat.

Het klinkt een beetje gek: een smoothie met boerenkool. Maar geloof ons, het is zeker de moeite waard. In combinatie met munt, peer, kiwi en wat appelsap draai je een zoet en vezelrijk drankje in elkaar. Zeker een aanrader voor mensen met een moeilijke stoelgang.

Wat heb je nodig:

  • 2 peren
  • 2 kiwi’s
  • 300 ml ongezoete appelsap
  • 40 g babyboerenkool
  • 6 takjes munt

Werkwijze:

  • Snijd de peren en kiwi’s in stukken. Stop deze samen met de appelsap, babyboerenkool en munt in de blender.
  • Laat deze 30 seconden draaien tot de smoothie glad is.
  • Schenk de smoothie in twee glazen. Proost!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Babyboerenkool smoothie: een verdraaid lekkere vezelbom
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.