shopify site analytics

Bananenbrood met dadels en amandelen

Het maken van een lekker tussendoortje kan even duren, zeker als het gaat om een overheerlijk bananenbrood met een vulling van dadels en amandelen.

We hebben goed nieuws: dat hoeft bij dit recept helemaal niet zo lang te duren! Binnen ongeveer 10 minuutjes in de keuken zet jij al een lekker bananenbrood op tafel.

De oven doet de rest van het werk. 40 minuten baktijd is alles wat er nog nodig is na het maken van het deeg.

Creëer snel en makkelijk een vullend tussendoortje, dat ook zeer geschikt is als snelle hap bij het ontbijt of als toetje!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Dadels en amandelen: een gezonde vulling

Bananenbroden bestaan in allerlei vormen en maten, met diverse vullingen en toppings. Onderstaand brood bevat dadels en amandelen. Wat is nou het voordeel van deze vulling?

Ten eerste zit je snel vol van dadels, amandelen en havermout. Daardoor is dit gerecht geschikt als stevig ontbijt of tussendoortje. Dankzij een plakje bananenbrood met dadels en amandelen kun jij weer aan het werk.

Dadels bevatten veel verschillende vitamines en mineralen, net als kleine hoeveelheden calcium, ijzer, fosfor en zink. Amandelen zijn rijk aan vezels en vitamine E: goed voor de huid en het hart.

Een combinatie van deze ingrediënten is dus niet alleen een lekkere basis voor bananenbroodvulling, het is ook nog eens vrij gezond als je het met mate eet!

Wat heb je nodig:

  • 3 bananen
  • 3 dadels, Medjoul
  • 3 eieren
  • 50 g amandelen
  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen en ontpit de dadels. Maal deze ingrediënten met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een glad goedje.
  • Breek de eieren in een kom en klop ze ongeveer 3 minuten met een garde totdat ze schuimig worden. Voeg het fruitmengsel van bananen en dadels bij de geklopte eieren.
  • Maal nu de amandelen en de havermout fijn in de keukenmachine. Voeg het zelfrijzend bakmeel hieraan toe.
  • Meng het eimengsel en het bakmeelmengsel tot een glad beslag. Giet het geheel in een ingevet cakeblik.
  • Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten bruin. Laat het afkoelen voordat je het brood uit het cakeblik haalt.

Samenvatting
Recept naam
Donker bananenbrood: de chocoladetraktatie
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
3 Based on 5 Review(s)