964

Hoge Kwaliteit Bietensap Verkrijgen Zonder Juicer + 7 Voordelen

Bietensap is niet alleen lekker maar ook ontzettend gezond. Alleen zijn bepaalde varianten minder goed voor je.

Sommige merken bietensap kun je beter niet drinken. Welke bietensap je beter wel en niet kunt drinken leer je daarom in dit artikel

Ook ontdek je de belangrijkste gezondheidsvoordelen om bietensap van goede kwalieit vaker op het menu te zetten.

Wil je direct het meest gezonde bietensap bestellen en een kant-en-klaar sapkuur schema ontvangen?

Klik hier voor meer informatie en profiteer van korting op 100% natuurlijke sapjes.

Inhoud van dit artikel

Het meest gezonde bietensap in een flesje

HappyJuicy flesjes naast elkaar

De heldere kleur van rode bietensap kun je niet missen, net als de kenmerkende smaak.

Met zoveel verschillende merken bietensap kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke bietensapjes het beste zijn en je de hoogste kwaliteit en voedingswaarde geven.

Het beste rode bietensap is koudgeperst, niet uit concentraat en bevatten geen toegevoegde suikers of conserveermiddelen.

De 100% natuurlijke sapjes van HappyJuicy zijn koudgeperst en worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten waardoor je een heerlijke bietensmaak krijgt en alle voedingsstoffen die je zoekt.

Je kan de gezonde sapjes drinken als onderdeel van je ochtendroutine om je dag een vliegende start te geven, maar ze zijn ook ideaal voor een detox sapkuur van 3, 5 of 7 dagen om af te vallen en sneller afvalstoffen af te voeren.

Klik hier voor meer informatie over onze 100% natuurlijke sapjes

En ontdek slowjuice groentesap vol voedingsstoffen waar je lichaam naar hunkert. Vul je lichaam met belangrijke vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten. En dat je daar ook nog eens van kan afvallen is mooi meegenomen, toch?

Belangrijkste voordelen van HappyJuicy sapjes:

#1: het is koudgeperst bietensap

Koudgeperste sappen worden gemaakt met behulp van een hydraulische pers. Waarom is dit belangrijk? Omdat het sap wordt verkregen door langzame druk van schroeven die het sap eruit malen.

Dat is een beetje zoals jij en ik kauwen op groente en fruit. De sappen in supermarkten zijn verkregen door verhitting of hoge druk, waarbij veel van de voedingsstoffen verloren gaan. Dit helpt om smaak, kleur en voedingswaarde van bietensap te behouden.

#2: vrij van concentraat, toegevoegde suikers of conserveermiddelen

Om de houdbaarheid van sappen te verhogen en hun producten op grote schaal te verkopen, worden sappen vaak omgezet in concentraten door fabrikanten.

Sapjes die aan de lopende band uit concentraat zijn gemaakt, hebben een ander bewerkingsproces doorlopen en vervolgens is er water toegevoegd als laatste stap om er een ​​drinkbaar sapje van te maken.

Omdat de natuurlijke smaak en zoetheid van het fruit hierdoor wordt aangetast, gebruiken fabrikanten toegevoegde suikers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De meeste sappen in de supermarkt zijn van concentraat.

De sapjes van HappyJuicy zijn vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Alle sapjes zijn daarmee 100% natuurlijk en bevatten natuurlijke vitamines en mineralen in hun meest biologisch beschikbare vorm.

#3: gemaakt van natuurlijke ingrediënten

Als je bietensap gaat drinken, wil je natuurlijk dat de ingrediënten échte bieten zijn. En je wil er zeker van zijn dat alle andere ingrediënten in je sap ook natuurlijk zijn.

Maar liefst 5 van de 9 sapjes van HappyJuicy hebben rode biet als ingrediënt.

Elk sapje bevat gemiddeld meer dan 7 gezonde ingrediënten (aangevuld met superfoods), waardoor ze ongelooflijk voedzaam zijn en een indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen hebben.

Welke rode bietensap is ongezond?

Veel mensen hebben het idee dat sappen uit de supermarkt natuurlijk en gezond zijn. Laat je niet voor de gek houden.

Ook rode bietensap van lage kwaliteit zie je veel terug in supermarkt schappen. Dat geldt ook voor varianten als druivensap, appelsap en sinaasappelsap. Veel bietensap producten mogen zich in dit ongezonde rijtje scharen. Deze sapjes bevatten ongezonde hoeveelheden suikers en zijn amper gezond te noemen (ondanks al die gezondheidsclaims op de etiketten).

Als jij waarde hecht aan je gezondheid dan kun je je dit soort sapjes niet permitteren. Er is weinig natuurlijks meer aan. Vruchtensappen en HPP sapjes bevatten na het bewerkingsproces van fabrikanten amper nog voedingsstoffen. Wat je overhoudt zou je water met suiker kunnen noemen.

Gezonde verse, onbewerkte producten in de supermarkt zijn helaas ver in de minderheid.

Is bietensap gevaarlijk?

Nee, het drinken van bietensap is niet gevaarlijk. Wel raad ik je aan om enkel gezonde sapjes te drinken die van nature weinig suikers bevatten. Rode bieten bevatten het hoogste suikergehalte van alle groenten. Dus je wil geen extra toegevoegde suikers in je bietensap hebben.

Bietensapjes in de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suikers en kunnen de bloedsuikerspiegel flink laten stijgen. Deze lagere kwaliteit bietensap wil je vermijden.

Kies altijd voor 100% natuurlijke en verse groentesapjes als je een verschil in je gezondheid wilt creëren. De groentesapjes van HappyJuicy bestaan voor minimaal 70% uit groente en 30% fruit.

Mensen die in het verleden nierstenen hebben gehad worden geadviseerd om niet te veel rode bietensap te drinken.

Houd er ook rekening mee dat het consumeren van bieten(sap) voor een roodachtige kleur in de urine en ontlasting kan geven. Dit effect is ongevaarlijk maar kan voor sommige mensen even schrikken zijn.

Hoe vaak mag je bietensap drinken?

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor het drinken van bietensap. Elke dag een glas bietensap drinken zou geen nadelige effecten moeten hebben voor gezonde volwassenen.

Uit onderzoek weten we dat het drinken van een glas rode bietensap per dag een significant bloeddrukverlagend effect heeft.

De 8 voordelen van bietensap voor je gezondheid

Het drinken van rode bietensap van goede kwaliteit is ontzettend goed voor je gezondheid. Als je bietensap nog niet in je dagelijkse voeding hebt opgenomen, moet je daar waarschijnlijk snel mee beginnen.

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van bietensap heb ik voor je op een rijtje gezet:

Voordeel #1: ondersteunt een gezond immuunsysteem

Rode bietensap is rijk aan vitamines en mineralen en antioxidanten. Op die manier geef je het lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft en kan het afweersysteem zijn werk blijven doen.

Dat maakt het drinken van bietensap ideaal voor als je weinig tijd hebt, onderweg bent of even niet de rust hebt thuis om een gezonde maaltijd voor te bereiden.

Voordeel #2: het helpt je lichaam te ontgiften

detox voedingsmiddelen op tafel

Rode bietensap is een unieke bron van betalaïnen, een soort roodachtige pigmenten in bieten. Ze zorgen voor de dieprode kleur van rode bieten.

Het is aangetoond dat ze het natuurlijke ontgiftingsvermogen (detoxen) van het lichaam ondersteunen. Betalaïnen werken ook antioxiderend en ontstekingsremmend (bron).

Een Iraanse studie wees uit dat vooral rode bietensap effectief was bij de behandeling van ontstekingen (bron). Met name foliumzuur en betalaïnen kunnen verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsremmende eigenschappen van rode bietensap.

Voordeel #3: het ondersteunt een gezonde lever

Illustratie van de lever

De lever is een onmisbaar orgaan voor de reiniging van je lichaam.

Als je regelmatig ongezond voedsel eet en alcohol consumeert, heeft je lever mogelijk wat extra zorg nodig. Bietensap wordt van oudsher gebruikt om de ontgiftingsfunctie van de lever te bevorderen.

Rode bietensap is rijk aan antioxidanten, vitamine A, vitamine B6 en ijzer. Deze stoffen helpen de lever te beschermen tegen ontstekingen en ondersteunen het afvoeren van toxische afvalstoffen.

Om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen en gifstoffen moet de lever worden ondersteund in een goede gezondheid verkeren. Volgens sommigen kan daar het reinigen van de lever met behulp van gezonde sapjes bij helpen.

De antioxidant betaïne in rode bietensap helpt mogelijk vetophopingen in de lever te voorkomen en te verminderen.

Betaïne kan ook helpen de lever te beschermen tegen toxische stoffen. Dierstudies laten zien dat rode bietensap bescherming kan bieden tegen leverschade.

Een studie wees uit dat de knaagdieren met leverbeschadiging die een bietenextract kregen, minimale leverschade hadden in vergelijking met de controlegroep (bron).

Voordeel #4: kan de bloeddruk verlagen

Arts controleert de bloeddruk bij een jonge vrouw

Wist je dat rode bietensap de bloeddruk kan helpen verlagen (bron)? Het verlagen van de bloeddruk vermindert het risico op hartaandoeningen en beroertes.

Een onderzoek uit 2012 met 30 deelnemers heeft aangetoond dat bietensap de bloeddruk bij mannen verlaagt wanneer het wordt geconsumeerd als onderdeel van een normaal dieet bij gezonde volwassenen (bron).

Rauwe bieten en bietensap lijken de bloeddruk beter te verlagen dan gekookte bieten. Dit komt waarschijnlijk omdat veel voedingsstoffen verloren gaan bij het koken van bieten.

Voordeel #5: kan helpen bij het verbeteren van je sportprestaties

Bepaalde stoffen in rode bietensap, zoals antioxidanten en nitraten, kunnen de sportprestaties helpen verbeteren.

Volgens een systematische review uit 2017 blijkt dat nitraten de bloedstroom en zuurstof naar de spieren kunnen vergroten (bron). Nitraten worden in het lichaam omgezet in stikstofmonoxide, wat de bloedtoevoer verbetert.

In een klein onderzoek uit 2012 verbeterden getrainde wielrenners die dagelijks bietensap dronken hun tijdrit van 10 km met bijna 12 seconden (bron, bron).

Voordeel #6: draagt bij aan een gezonde huid

Een droge en schilferige huid kan erg ongemakkelijk zijn. Gelukkig kan bietensap bijdragen aan verbetering van de huidgezondheid.

Bietensap is rijk aan vitamine C en foliumzuur, die de gezondheid van de huid van binnenuit ondersteunen.

Voordeel #7: het is goed voor  je hersenen

Het drinken van bietensap is ook goed voor je brein, zo blijkt uit verschillende studies (bron). Het verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen.

Bietensap zit vol met nitraat, een stof dat in de bloedbaan wordt omgezet van nitriet in stikstofmonoxide.

Dat proces helpt op zijn beurt om de bloedvaten te ontspannen en te verwijden, waardoor meer zuurstofrijk bloed naar de hersenen wordt gebracht en de prestaties worden verbeterd.

Hoge concentraties nitraten komen voor in bieten, maar ook in selderij, kool en andere bladgroenten zoals spinazie en sla.

Tot slot

Rode bietensap is een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding. Je kunt van de gezondheidsvoordelen van bieten profiteren door ze te koken of door het sap te drinken.

Houd er rekening mee dat veel nuttige voedingsstoffen door het kookproces van rode bieten verloren kunnen gaan. Dit kun je voorkomen door gezonde sapjes te drinken in hun meest biologisch beschikbare vorm. Het wordt dan letterlijk meteen opgenomen in je lichaam.

Over de smaak van rode bietensap zijn de meningen verdeeld. Gelukkig maakt de toevoeging van andere natuurlijke ingrediënten het geheel voor veel mensen een stuk lekkerder. Bovendien kun je hierdoor profiteren van aanvullende gezonde voedingsstoffen.

Klik hier voor meer informatie over gezonde groentesapjes of detoxkuur van HappyJuicy en bestel met korting.

En maak kennis met 100% natuurlijk vers slowjuice sap en de beste detox kuren om je gezondheid een boost te geven.

Laat het drinken van gezonde sapjes deel uitmaken van je ochtendroutine of je nieuwe opkikkertje in de middag.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )