shopify site analytics

Bulgursalade met Kikkererwten en Komkommer

Maak kennis met bulgur: een gezond graan en je beste vriend als het gaat om salades. Het bewijs is deze bulgursalade met kikkererwten en komkommer. Het voordeel van dit graan is dat het al is voorgekookt. Je hoeft het dus alleen maar te laten weken. Ideaal voor als je deze salade maakt in een korte lunchpauze!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bulgur: je beste vriend

Bulgur is gemaakt van allerlei soorten tarwe. Vaak wordt er durum (harde tarwe) voor gebruikt. De korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen. Bulgur komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt veel gegeten in de Turkse en Indiase keuken. Sinds een paar jaar is het gele goedje ook populair in onze cultuur.

Maar wat maakt bulgur zo gezond? Er zitten veel vezels in, namelijk 10 gram per 100 gram bulgur. Daarnaast zit bulgur vol met eiwitten, mineralen en vitaminen. Bovendien bevat het minder koolhydraten dan rijst of pasta; een goede vervanger dus!

In bulgur zitten wel gluten, dus houd daar rekening mee als je glutengevoelig bent of coeliakie hebt.

Bulgur kun je trouwens koud en warm eten. Samen met de kikkererwten, komkommer en de zoete puntpaprika is deze salade een feestje voor je smaakpupillen. Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Wat heb je nodig:

  • 100 g bulgur
  • 150 g kikkererwten
  • 1 komkommer
  • 40 g rucola
  • ½ limoen (voor het sap)
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 7½ g munt
  • Snufje peper

Werkwijze:

  • Verhit een pan met water en doe daar de bulgur in. Zie de verpakking voor de juiste bereidingswijze.
  • Doe de rucola in een kom.
  • Snij de komkommer en de paprika in dunne reepjes en voeg die toe.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg die ook toe aan de kom.
  • Hak de muntblaadjes fijn en strooi die eroverheen.
  • Pak een schaaltje voor de dressing. Meng de olijfolie met de appelazijn en de limoen. Strooi er wat peper overheen en giet deze dressing vervolgens over de salade.
  • Giet de bulgur af en doe die ook in de kom. Hussel de salade en je bent klaar om eten!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Bulgursalade met kikkererwten en komkommer
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)