1063

Afvallen met Chocolate Slim: Een Effectief Dieet of Gevaarlijk?

Over afslank shakes heb je vast wel eens gelezen en misschien sta je wel op het punt om ze eens uit te proberen.

In advertenties valt te lezen dat je met het Chocolate Slim dieet tot wel 24 kg kan afvallen!

Zijn al die geweldige beloftes over Chocolate Slim maaltijdvervangers gebaseerd op de waarheid of is het pure marketing?

In dit artikel krijg je een uitgebreide uitleg wat het Chocolate Slim dieet precies inhoudt. Ook geef ik uitvoerig antwoord waarom afslankshakes niet de meest gezonde oplossing zijn.

Inhoud van dit artikel

Wat is Chocolate Slim?

Chocolate Slim verpakking

Chocolate Slim is een maaltijdvervanger en afslank shake dat vooral bekend is vanwege zijn chocoladesmaak.

Dus als je van chocolademelk houdt dan heb je geluk met dit product.

Het is een voedingssupplement dat gebaseerd is op whey en is verrijkt met toegevoegde ingrediënten.

De fabrikant beveelt aan om Chocolate slim te combineren met dagelijkse voeding.

Het Chocolate Slim draait volledig om de shakes. Door te snelle bereiding en de mogelijkheid om het drankje overal mee naartoe te nemen, is het een afslank shake dat past in het hectisch leven van vandaag de dag.

Maar als je de ingrediënten vergelijkt met die van een groene smoothie, dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn.

Het voordeel van een groene smoothie is dat je die je thuis zelf kunt maken van vers fruit, vezelrijke zaden en andere gezonde ingrediënten.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Wat zit er in Chocolate Slim?

Chocolate Slim maaltijdvervanger bevat toegevoegde ingrediënten die volgens de fabrikant verschillende effecten op gewichtsverlies zouden moeten hebben.

Van deze ingrediënten wordt gezegd dat ze de eetlust verminderen en de vetstofwisseling beïnvloeden.

Laten we eens kijken wat de hoofdingrediënten van Chocolate Slim zijn:

Whey

Wei of whey is het vloeibare deel van melk dat ontstaat als natuurlijk bijproduct van kaas.

Behalve dat whey proteïne wordt toegevoegd aan eiwitshakes, wordt het ook gebruikt als additief in zuivel, bakkerijproducten, zoetwaren en repen. Minder eten om af te vallen leidt vaak tot meer honger.

Whey kan helpen om die hongergevoelens te onderdrukken en helpt om spiermassa te behouden terwijl je afvalt (op de voorwaarde dat je de spiergroepen wel blijft prikkelen, zoals bijvoorbeeld met fitness).

Helaas zijn niet alle whey producten van even goede kwaliteit en is het maar de vraag welke whey er in Chocolate Slim zit.

Blijf in ieder geval weg van proteïne poeders waar kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen en kleurstoffen aan zijn toegevoegd.

Klik op het artikel hieronder als je meer wilt weten over whey proteïne en wat de beste vorm is:

Whey Proteïne: 8 Voordelen, 4 Nadelen + Wat Is de Beste Vorm?

Vezels

Havermoutvezels zijn een belangrijk bestandsdeel van Chocolate Slim.  We kunnen deze vezels niet opnemen maar ze vullen ons wel.

Ze vertragen de tijd die de maag nodig heeft om zich te legen. Deze vezels zorgen daardoor voor een toegenomen gevoel van verzadiging welke langer na de maaltijd aanhoudt (bronbron).

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Cacao

Chocolate Slim bevat pure cacao. Dit wordt gedaan om de afslank shakes een bepaalde smaak te geven. Het enige wat chocolade bevat dat ongezond is, is suiker.

Soja lecithine

Lecithine is een additief voor voedingsmiddelen. Het wordt over het algemeen gebruikt als smeermiddel voor voedingsproducten. Meestal gaat het om kleine hoeveelheden.

Sommige mensen geloven dat soja lecithine potentiële gezondheidsrisico’s met zich meebrengt omdat het is gemaakt van genetisch gemodificeerde soja.

Als dit bij Chocolate Slim het geval is dan dient de aanduiding ‘genetisch gemodificeerd’ gebruikt te worden.

Glucomannan

Glucomannan is een oplosbare vezel en wordt gebruikt als voedingssupplement. Het is afkomstig van de Konjac plant. Glucomannan kan gunstig zijn voor mensen die willen afvallen.

Onderzoek heeft aangetoond dat Glucomannan kan helpen om mensen een langer vol gevoel te geven, waardoor ze minder geneigd zijn om te veel te eten (bron).

Glucomannan poeder (Konjac) wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gezonde volwassenen wanneer het wordt gebruikt als voedingssupplement.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Gebruik en aanbevolen dagelijkse inname

Een portie van Chocolate Slim afslank shake bevat 2-3 theelepels poeder (5 gram) die moet worden opgelost in een glas met gekookt water (150 ml). Drink hierna nog 1 tot 2 glazen water.

Aangeraden wordt om iedere ochtend een Chocolate Slim shake te drinken vóór het ontbijt en nog eens 1-2 tegelijk met een maaltijd.

Je mag maximaal 3 Chocolate Slim shakes per dag drinken.

Het beste kan Chocolate Slim met water worden vermengd. Als melk of vruchtensap wordt gebruikt dan neemt ook het aantal calorieën toe.

Wil je afvallen? Gebruik dan bij voorkeur water in plaats van melk of vruchtensap.

Afgeraden wordt om Chocolate Slim te gebruiken indien je:

  • Intolerant bent voor de ingrediënten
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft

Chocolate Slim ervaringen

Het internet staat vol met beoordelingen, ervaringen en reviews over Chocolate Slim. Helaas zijn ze niet allemaal even positief.

Dit is wat andere mensen zeggen over Chocolate Slim:

Deze chocolade shakes werkte niet voor mij. De smaak gaat nog wel maar ik voelde me er ontzettend slecht door. Al na twee dagen kreeg ik enorme buikkrampen en had ik last van buikkrampen en diarree. Alsof mijn lichaam de voedingstoffen niet wilde opnemen. Ik zag geen gewichtsverlies, maar ik moet toegeven dat ik het ook niet lang gebruikt heb. Gewoon te veel synthetische voedingstoffen voor mij. – Ann

Ik heb Chocolate Slim gekocht omdat ik graag enkele kilo’s wilde afvallen. Ik las dat je met Chocolate Slim tot wel 24 kilo in een maand kon kwijtraken. Dat leek me de moeite waard om een keer uit te proberen. Helaas hielpen de shakes me minder dan ik dacht. Twee weken lang heb ik 2 shakes op een dag gedronken. Ze hebben weinig smaak moet ik zeggen. Ik heb ze geprobeerd te mengen met water maar de chocolade blijft klonteren. Het geeft je wel een vol gevoel en het lijkt mijn eetlust te onderdrukken. Helaas vind ik de prijs te duur om goede resultaten te krijgen. Per pak was ik wekelijks 49 euro kwijt! Daarom overgestapt naar koolhydraatarme recepten en ben ik meer gaan sporten. Dit heeft me geholpen om binnen 4 weken 6 kilo kwijt te raken. – Anoushka

Mijn man en ik waren op zoek naar een maaltijdvervanger en we zagen Chocolate Slim staan. De shakes smaken best lekker. Het zorgt ervoor dat ik gedurende de dag minder honger heb. Het smaakt ook vrij goed moet ik zeggen. Mijn man daarentegen voelde zich erg slecht na het drinken van de shakes. Het probeerde het verschillende keren maar kreeg het niet weg en hij voelde zicj gewoon ziek. Hij genoot van de smaak maar kon ze niet blijven drinken. Ik zal ze echter blijven gebruiken. Er staat dat trouwens dat je het moet mengen met water, maar dat is echt vies. Ik zou melk aanbevelen. – Marijke

Waar kun je Chocolate Slim kopen?

De maaltijdshakes van Chocolate Slim zijn niet te koop bij de Kruidvat. De Kruidvat biedt wel onder haar eigen merk maaltijdvervangers en afslank shakes aan.

Deze Kruidvat maaltijdshakes zijn minder gezond dan dat ze eruitzien.

Per 100 gram bevat een Kruidvat afslank shake maar liefst 58 gram koolhydraten (waarvan 45 gram suiker!). Als afvallen en gezonder leven je doel is dan kun je deze shakes maar beter vermijden.

Verschillende websites bieden Chocolate Slim shakes te koop aan. De shakes van Chocolate Slim zijn eenvoudig te bestellen maar niet goedkoop. Voor slechts één pakje ben je al bijna 50 euro kwijt.

Er circuleren veel namaakproducten van Chocolate Slim op het internet. Bestellen bij een onbekende aanbieder betekent dat je nooit precies weet wat voor shakes je in huis haalt.

Voordelen en nadelen van Chocolate Slim

shakebeker en scoop naast whey proteïne

Ik kan genoeg redenen bedenken waarom mensen een gewone maaltijd overslaan ten gunste van een shake.

Afslank shakes zijn eenvoudig te bereiden, gemakkelijk mee te nemen en snel te drinken. Het Chocolate Slim dieet is makkelijk te volgen.

De shakes bevatten weinig calorieën. Dat betekent dat ze je kunnen helpen om snel af te vallen of op gewicht te blijven. Maar afslank shakes hebben ook zo hun nadelen.

Diëten die gebaseerd zijn op synthetische afslankshakes zijn niet duurzaam en dus niet gezond. Je kunt er waarschijnlijk mee afvallen, maar het vervangen van je maaltijden door sterk bewerkte synthetische maaltijden is geen aanrader.

Wil je afvallen en je gezonde gewicht behouden, dan is het belangrijk dat je leert te begrijpen wat je precies eet en waarom je eigenlijk afvalt.

Want het échte werk begint eigenlijk pas begint na het bereiken van je streefgewicht. Want eenmaal afgevallen, heeft je lichaam veel minder energie nodig!

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat afslankshakes veel syntethische voedingstoffen bevatten die kunstmatig gemaakt worden in een industrieel proces en vaak slechts één component bevatten van een hele reeks micro-voedingsstoffen die wel in natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen voorkomen.

Zo laat onderzoek zien dat natuurlijke vitamine E tweemaal zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Tot slot

Jonge vrouw houdt meetlint voor haar buik

 

Laat ik meteen duidelijk zijn: Chocolate Slim is geen wondermiddel dat vet op mysterieuze wijze wegsmelt door dagelijks een paar shakes te drinken.

Wie alleen op deze afslank shakes vertrouwt en ongezond blijft leven zal snel teleurgesteld zijn.

Wil je toch gewicht verliezen met behulp van een supplement? Ga dan voor Glucomannan. Glucomannan is een supplement met een wetenschappelijk bewezen werking. Dit supplement is bedoeld voor volwassenen met overgewicht. Lees hier meer over de kracht van Glucomannan.

Onthoud dat maaltijdvervangers en afslank shakes – zoals die van Chocolate Slim – nooit de volledige eetervaring van vast voedsel kunnen vervangen.

Eten houdt veel meer in dan alleen het eten van calorieën. Eten is noodzakelijk om te overleven, maar evengoed voor plezier, smaak, geur én ervaring. Daarom zie ik dit maaltijdshakes ook niet zo snel vast voedsel vervangen op de lange termijn.

Als je gezond wilt afvallen dan is het juist van belang dat je gezond en gevarieerd eet, zoals dat kan met een normaal koolhydraatarm dieet. Diëten die leunen op repen en shakes in plaats van natuurlijk voedsel, zijn niet duurzaam en vaak niet gezond.

Je zult misschien enkele kilo’s op korte termijn kwijtraken, maar het vervangen van gezonde maaltijden door maaltijdvervangers met synthetische voedingstoffen levert geen langdurig resultaat op.

Ik zou niemand aanraden langer dan een paar weken op een vloeibaar dieet van poeders te blijven. Leven op poeders lijkt me niet gezond. Maar gebaseerd op ervaringen zullen de meeste mensen dat ook niet zolang volhouden.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

  • Welk type buik jij hebt
  • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )