shopify site analytics

7 Redenen om Nooit aan Comme J’Aime te Beginnen

De afslankreclames van Comme j’aime met televisiepresentratice Sophie Davant in de hoofdrol kom je overal tegen.

Het principe van dit dieet is dat het gebaseerd is op caloriearme afslankmaaltijden die thuis worden afgeleverd.

Comme J’aime biedt zowel voor vrouwen als mannen afslankprogramma’s aan die op de doelgroep zijn afgestemd.

Wil je serieus aan de slag met afvallen en erachter komen of het Comme j’aime dieet iets voor jou is? Lees dan dit artikel.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken is onder andere:

 • Hoe de Comme J’aime afslankmethode werkt
 • Wat de kosten zijn van het Comme J’aime dieet
 • 7 Redenen om niet te beginnen met het Comme J’aime dieet
 • Waarom een strikt caloriearm dieet gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid
 • Ervaringen van klanten met het Comme J’aime dieet
 • Hoe je blijvend gewicht verliest (dit geheim zal je gezondheid voorgoed veranderen)

Wat is Comme J’aime?

Comme J’aime is een caloriearme afslankmethode op basis van kant-en-klare afslankmaaltijden die rechtstreeks aan je huis worden bezorgd.

Het werd ontwikkeld door een Frans bedrijf genaamd XYNERGY GROUP dat is gevestigd in Suresnes en Lille.

Het is een caloriearm dieet waarbij gewichtsverlies op korte termijn wordt bewerkstelligd door minder calorieën te eten dan je lichaam verbruikt. Hierdoor is je lichaam is genoodzaakt om onder andere lichaamsvet aan te spreken.

Het is een caloriearm dieet omdat de gerechten weinig calorieën bevatten en de inname van calorieën beperkt wordt tot ongeveer 1200 calorieën per dag.

Het principe is vrij eenvoudig: het doel is om niet meer te hoeven koken en snel af te vallen. Dit afslankprogramma werkt op basis van thuislevering van gerechten (afslankmaaltijden) die voor je zijn klaargemaakt (ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner) en voor een bepaalde periode moeten worden gegeten.

Naast de geleverde gerechten kun je ook gebruik maken van telefonische coaching. Deze persoon helpt je om uiteindelijke doel te bereiken en motiveert je wanneer dat nodig is. De duur van het dieet is afhankelijk van het aantal kilo dat je wilt verliezen.

Door het eetschema te volgen hoef je verder niet meer na te denken hoeveel calorieën je tot je mag nemen en wat je moet eten: je zult ver onder je dagelijkse caloriebehoefte zitten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe werkt het Comme J’aime dieet?

De fabrikant beweert dat het afslankprogramma is ontworpen om je leven te vereenvoudigen en op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen.

Om te beginnen kies je het afslankprogramma dat bij je past. Zodra je je registreert voor het programma dat je wilt, wordt je opgebeld door een werknemer om je eerste telefonische coaching sessie in te plannen.

Afhankelijk van het programma dat je kiest heb je de mogelijkheid voor een wekelijkse telefonische coaching sessie gedurende de volledige periode van het abonnement. Hierin kun je vragen stellen, advies inwinnen en de eetmenu’s naar behoefte aanpassen.

Om op korte termijn veel gewicht te verliezen biedt Comme J’aime verschillende programma’s aan voor mannen en vrouwen.

Er zijn drie verschillende programma’s (formules):

 • De basis formule van 1200 calorieën per dag
 • De balans formule op 1350 calorieën per dag
 • De Dynamische formule op 1500 calorieën per dag

Nadat je het gewenste afslankprogramma hebt gekozen, ontvang je thuis een starterspakket met complete menu’s voor een week. Om je op weg te helpen heeft iedere maaltijd een kleurencode om de verschillende maaltijden van de dag te identificeren:

 • Blauw (ontbijt)
 • Geel (lunch)
 • Roze (diner)
 • Grijs (zuivelproducten)

De gerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met een diëtist en voedingsdeskundige.

De gerechten bevatten gluten en ook toegevoegde suikers. Je mag drie afslankmaaltijden per dagen nuttigen. De gerechten kunnen worden opgewarmd in een magnetron of pan.

Het dieet moet een tot drie maanden worden gevolgd om effectief te zijn en gebruikers ontvangen wekelijks een pakket met afslankmaaltijden die kunnen worden opgewarmd in de magnetron. In deze gerechten zijn inbegrepen, ontbijt, lunch, snacks en diners.

Als je een voedingsintolerantie hebt voor bepaalde voedselgroepen of als je een bepaald ingrediënt niet lekker vindt, is het belangrijk om dit vooraf te melden.

Vegetariërs kunnen vragen om vleesgerechten te laten vervangen door vleesvervangers.

Waarom zou je het Comme J’aime dieet volgen?

Laten we eens kijken naar de voordelen van dit afslankprogramma.

De belangrijkste voordelen van het Comme J’aime dieet zijn:

 • Eenvoudig en gemakkelijk: je hoeft niet winkelen of calorieën te tellen, alles is gepland in het afslankprogramma
 • De gerechten zijn bereid door een dietist
 • Geen lange voorbereiding (de voorverpakte maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron)
 • Je hebt de optie om door een coach telefonisch te worden begeleid

Voor gewichtsverlies is het antwoord simpel, althans in theorie. Je moet minder calorieën (energie) binnenkrijgen dan je verbruikt.

Daar hoef je met het Comme J’aime afslankprogramma niet bang voor te zijn.

Het eten van 3 afslankmaaltijden per dag zal zorgen voor gewichtsverlies op korte termijn. Dat komt niet zozeer door de ingrediënten in de maaltijden, maar is vooral te wijten aan het feit dat je dagelijkse calorie-inname erg laag is.

In de regel heeft een gezonde vrouw gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig. Met de basisformule van het Comme J’aime dieet kom je op 1200 calorieën per dag uit. Dat zorgt voor een tekort van 800 calorieën per dag.

Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verbranden staat dat gelijk aan circa 7700 calorieën (kcal). Als je iedere dag 800 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 10 dagen.

Maar zo eenvoudig is het helaas niet, want je lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid vet per week verbranden.

Uit onderzoek is gebleken dat in de eerste weken van een strikt caloriearm dieet, slechts 34% van het gewichtsverlies daadwerkelijk afkomstig van lichaamsvet. De overige 66% komt uit verloren watergewicht en spiermassa (bron).

Dit zogeheten watergewicht komt uit je glycogeenvoorraden, die feitelijk je snelle energievoorraad zijn.

Laat ik je nu vertellen waarom je nooit wilt beginnen aan het Comme J’aime dieet. 

Belangrijke redenen om het Comme J’aime dieet te vermijden

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Reden #1: klassiek caloriearm dieet

Het Comme J’aime dieet presenteert zichzelf als een nieuwe manier van diëten.

Een gezonde en duurzame manier om af te vallen met gevarieerde en uitgebalanceerde afslankmaaltijden die binnen een handomdraai te bereiden zijn.

Maar in werkelijkheid is het een stuk minder spannend. Want ondanks de verschillende formules en kleurrijke eetmenu’s is het in werkelijkheid een strikt caloriearm dieet. En afvallen op een gezonde manier is meer dan alleen een kwestie van calorieën tellen.

Fabrikanten van afslankproducten houden vaak mooie praatjes over de effectieve werking van hun revolutionaire afslankmethode, maar in de praktijk valt het vaak op de lange termijn vies tegen.

Een meta-analyse van Amerikaanse onderzoeken naar caloriearme diëten en het behouden van een gezonde gewicht, wees uit dat hoewel deze diëten op korte termijn effectief waren om gewicht kwijt te raken, ze op de lange termijn niet zijn vol te houden en de meeste gebruikers hun verloren kilo’s weer terugkrijgen (bron).

Als je voedselkeuzes maakt uitsluitend op basis van het aantal calorieën dat je eet, dan kan dit weliswaar je calorie-inname verminderen, maar ook ten koste gaan van je gezondheid. Een strikt caloriearm dieet is niet automatisch een gezond voedingspatroon.

Een streng caloriearm dieet kan gepaard gaan met hongeraanvallen en een vertraagde stofwisseling (metabolisme).

Een vertraagde stofwisseling is het gevolg van een streng caloriearm dieet. Je lichaam probeert op deze manier het aantal calorieën dat wordt verbrand te verminderen omdat je onvoldoende binnen krijgt.

Je zou het kunnen zien als een noodtoestand om langer met je vetreserves om te gaan. En dit is natuurlijk niet wat je wilt als het kwijtraken van lichaamsvet je doelstelling is.

De mate waarin de stofwisselingssnelheid afneemt bij caloriebeperking en gewichtsverlies, is bij iedereen verschillend (bron). Wetenschappers denken dat lichaamsgewicht hier ook een rol in speelt, want als je gewicht omhoog of omlaag gaat, dan neemt ook je stofwisseling toe of af.

Een caloriearm dieet zorgt na verloop van tijd ook voor een tekort aan belangrijke voedingstoffen. We hebben dagelijks voldoende voedingstoffen nodig om gezond te blijven en ziektes te voorkomen.

Omdat micronutriënten (vitamines, mineralen) niet op natuurlijke wijze in het lichaam worden geproduceerd, moet je ze uit voedingsmiddelen halen.

Een strikt caloriearm dieet kan op den duur voor gezondheidsklachten zorgen omdat je voldoende hoeveelheden eiwitten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen gaat missen. Deze tekorten kunnen voor gezondheidsklachten zorgen zoals vermoeidheid, concentratiegebrek, haaruitval, verlies aan spiermassa en stemmingswisselingen.

Reden #2: industrieel bewerkte voeding

Door onze drukke levensstijl hebben we steeds minder tijd om maaltijden te bereiden.

Het gevolg is dat de voedsel- en afslankindustrie daarop inspeelt met kant-en-klare (afslank)maaltijden, die zowel online als in supermarkten en in fastfoodrestaurants verkrijgbaar zijn.

Deze maaltijden vormen een snel en eenvoudig alternatief voor zelfbereide maaltijden, omdat ze in gekookte vorm worden verkocht en binnen enkele minuten klaar zijn om te eten.

Maar persoonlijk vind ik dit soort maaltijdpakketten erg ongezond omdat het niets meer met onbewerkte voeding te maken heeft.

De bezorgde maaltijden van het Comme J’aime afslankprogramma zijn industrieel bereide gerechten.

Dat betekent dat de kant-en-klaar maaltijden allerlei toevoegingen, zoals kleurstoffen, toegevoegde suikers, geraffineerde koolhydraten, conserveermiddelen en kunstmatige smaakversterkers bevatten om de houdbaarheid van de producten te verlengen en de neutrale smaak te maskeren.

Zo vinden we ook biologische muesli van verschillende soorten (chocolade, fruit, honing, enz.), terug in het Comme J’aime dieet.

Deze ontbijtgranen lijken op het eerste oog gezond, maar in de reguliere maar ook biologische ontbijtgranen zit vaak veel toegevoegde suikers. Denk hierbij aan muesli, cruesli en cornflakes. Mensen denken dat het gezond is, maar krijgen hierdoor onnodig veel lege calorieën binnen.

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat hoe meer het voedingsproduct is bewerkt, hoe minder essentiële voedingstoffen het bevat.

In sommige gevallen worden synthetische vitaminen en mineralen aan het voedsel toegevoegd om te compenseren voor wat er verloren ging tijdens het bewerkingsproces.

Als het om gezonde maaltijden gaat, dan is thuis koken de beste optie. Op die manier kun je de ingrediënten zelf kiezen en de bereiding van het eten overzien. Zo weet je precies wat je eet, zonder dat er allerlei ongewenste toevoegingen aan je maaltijd zijn toegevoegd.

En als je geen tijd hebt om te koken? Dan kun je voor gezonde voedingsmiddelen gaan die snel te bereiden zijn. Kies altijd voor onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, noten, eieren, vlees en vis.

Met name fruit, groenten en eiwitrijke voedingsmiddelen zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Er zijn bijvoorbeeld diepgevroren groenten die je in de zak kunt stomen en snel klaar zijn voor gebruik.

Reden #3: prijzige abonnementen

Het Comme J’aime dieet is niet goedkoop en de prijzen zijn afhankelijk van het gekozen programma.

Ervan uitgaande dat je een maandabonnement neemt dan ben je wekelijks het volgende kwijt:

 • 79,75 euro voor het basis afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 160 euro)
 • 87,25 euro voor het balans afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 174 euro)
 • 94,75 euro voor het dynamic=sche afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 190 euro)

De abonnementen worden wekelijks, maandelijks en om de 2, 4 en 6 maanden aangeboden.

De betaling is maandelijks. Hoe langer de abonnementsperiode, des te hoger het kortingspercentage.

Laten we als voorbeeld een maandelijks abonnement nemen.

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest kun je 25 tot 29% korting krijgen:

 • Een maand basis programma: 479 euro in plaats van 640 euro (25% korting)
 • Een maand balans programma: 509 euro in plaats van 696 euro (27% korting)
 • Een maand dynamisch programma: 539 euro in plaats van 760 euro (29% korting)

Als je dit vergelijkt met soortgelijke afslankproducten van concurrenten dan zijn dit behoorlijke prijzen die maandelijks moeten worden betaald. Voor iemand met een gemiddeld inkomen betekent dit dat een groot deel van het salaris opgaat aan het Comme J’aime dieet.

Veel  beter is het om zelf boodschappen te doen en gezonde gerechten te bereiden die je amper de helft kosten van wat je anders aan de Comme J’aime gerechten kwijt zou zijn.

Ook zijn veel klanten ontevreden over het feit dat je alle producten op eigen kosten moet terugsturen als je besluit te stoppen met het dieet.

Reden #4: maaltijden nogal eenzijdig en smaakloos

Een ander nadeel aan het Comme J’aime dieet is dat de gerechten weinig gevarieerd zijn. De meeste gerechten komen vaak terug en kunnen op den duur wat saai worden.

Bovendien klagen gebruikers dat veel gerechten weinig smaak bevatten (door het gebrek aan kruiden). Dit maakt het lastiger voor gebruikers om het dieet op de lange termijn vol te houden.

Reden #5: verplichte afname van producten

Nieuwe klanten krijgen de mogelijkheid om het afslankprogramma een week lang uit te proberen.

Wat er niet bij wordt verteld is dat je een maand aan producten krijgt toegezonden.

Wil je niet doorgaan en je aankoopbedrag terug krijgen, dan moeten de resterende producten worden teruggestuurd.

Dat betekent dat je 3 weken aan voedingsmiddelen van Comme J’aime moet terugsturen.

Als je slechts 7 dagen gratis wilt proberen, moet je 21 dagen aan voedingsmiddelen terugsturen. Een pakket terugsturen van meer dan 10 kg brengt flinke verzendkosten met zich mee. Iets waar de gebruiker niet om gevraagd heeft.

Daardoor zijn klanten eerder geneigd om hun aankoopbedrag niet terug te claimen.  Deze agressieve manier van verkopen schiet bij veel gebruikers en nieuwe klanten in het verkeerde keelgat.

Reden #6: afslankresultaten zijn van korte duur

jojo effect voorkomen

Het is motiverend als je op korte termijn flink wat kilo’s kwijtraakt maar uiteindelijk willen we natuurlijk voorgoed van die kilo’s afkomen en op gezond gewicht blijven.

In theorie klinkt het leuk: eet minder caloireen dan je verbrandt en je lichaam zal vetreserves verbranden. Maar wat is het lange termijn effect van een caloriearm dieet op het lichaamsgewicht van mensen

Als we bestaand onderzoek erbij pakken  dan mogen we vrezen voor het ergste. Maar liefst 65% van de mensen die lijnen en aan strikte calorierestrictie doen krijgen binnen 3 jaar hun oude gewicht weer terug (bron).

Wetenschappers van de universiteit denken de oorzaak van het ‘jojo-effect’ te hebben gevonden. Uit wetenschappelijk onderzoek uit 2016 blijkt dat als vetcellen gestrest raken door afvallen. Kort gezegd willen de vetcellen zich niet ontdoen van vet.

De vetcellen gaan de stress van afvallen tegen door opnieuw vet op te slaan in plaats van ze juist af te stoten. Dit betekent dat mensen op den duur weer kilo’s aankomen in plaats van afvallen (bron).

Wil je gewichtsverlies op de lange termijn ook vasthouden dan is het belangrijk om permanente veranderingen in je leefstijl en voedingspatroon door te voeren.

Reden #7: je krijgt geen gezonde gewoontes aangeleerd

Kiezen voor een gezond leven start bij het maken van gezonde keuzes.

Afvallen is een ingewikkeld proces, dat niet van de ene op de andere dag gebeurt.

Juist als je alles plotseling omgooit in je voedingspatroon, dan houdt het geen stand. Je kunt veel beter met kleine stappen beginnen. Je wilt gezond voedsel leren kennen en bewust zijn van wat je eet.

Misschiel wel het grootste nadeel van het afslankprogramma is dat het je té gemakkelijk gemaakt wordt. Je hoeft niet verder na te denken. Je moet letterlijk een programma volgen, zonder noodzakelijkerwijs het vetverbrandingsmechanisme te begrijpen.

Je weet dus niet waarom je aan het afvallen bent, behalve dat het ‘iets met minder calorieën eten’ te maken heeft.

Maar ja, wie wilt er nou de rest van zijn leven op kant-en-klare maaltijden leven? Bijna niemand.

Wat dit soort afslankprogramma’s je nooit vertellen is dat het echte werk pas begint na het bereiken van je streefgewicht. Eenmaal afgevallen, heeft je lichaam veel minder energie nodig.

Je zult dus ook gezonde gewoontes moeten doorvoeren en niet weer terugvallen op je oude eetpatroon. Wil je blijvend gewicht verliezen, leer dan te begrijpen wat je eet en waarom je afvalt. Doe je dat niet, dan vliegen de kilo’s er zo weer aan.

Lees verder en kom erachter wat de ervaringen zijn van gebruikers van de Comme J’aime afslankmethode.

Ervaringen Comme J’aime dieet

Wat zijn de ervaringen van kopers met het Comme J’aime dieet? Een rondgang op het internet leert dat ervaringen van gebruikers van Comme J’aime variëren van slecht tot tevreden.

De meeste gebruikers ervaren weliswaar gewichtsverlies op korte termijn en zijn daar tevreden over, maar hekelen de manier waarop de afslankprogramma’s worden aangeboden. Ook vinden sommige gebruikers van het dieet de coaching nutteloos en overbodig.

Een kleine greep uit de reacties die ik op het internet tegenkwam:

Vorig jaar heb ik gedurende 6 maanden de afslankmethode Comme J’aime geprobeerd. Ik verloor 10 kg en veel geld! De producten zijn belachelijk duur. Je verliest weliswaar gewicht op korte termijn, maar krijgt die als een boemerang weer terug op het moment dat je stopt het met dieet. Na het volgen van het programma weet je niet meer hoe je moet koken en heb je er geen zin meer in. – Albert

Het afslankprogramma was echt niets voor mij. Het pakket dat voor mijn deur stond was ontzettend zwaar! Ik kreeg het amper naar binnen getild. De gerechten vond ik niet lekker en behoorlijk smaakloos. Ik verloor slechts 2 kg in 4 weken tijd. Kort voor het einde van de maand heb ik aangegeven dat ik het programma niet wilde voortzetten.

Toen werd me telefonisch aangegeven dat ik alle dozen moest terugsturen en het retourneren van de pakketten zelf moest betalen! De verzendkosten liepen daardoor behoorlijk op. Kortom, bijzonder teleurstellende ervaring. – Marie-Louise

Verleid door een proefperiode van een week ontving ik een enorm pakket van een maand voor mijn deur. Ik verloor 4 kilo aan gewicht in de eerste maand. Daar was ik ontzettend blij mee. Omdat ik nogal wat vragen had heb ik telefonische coaching erbij genomen. Maar dit was nogal een teleurstelling en bracht me niets. Er werden me enkel dingen verteld die ik zelf al wist. De vragen die ik had werden in mijn ogen niet goed beantwoord. Wat betreft mijn afslankresultaten ben ik wel tevreden, maar het dieet zelf met al het gedoe erom heen maakt het onnodig ingewikkeld. – Sophie 

Comme J’aime dieet kopen of bestellen?

Interesse in Comme J’aime afslankproducten? Het Comme J’aime afslankprogramma kun je via de officiële website bestellen. Het is ook mogelijk om telefonisch, per e-mail of schriftelijk een bestelling te doen.

Ik raad aan om eerst de algemene voorwaarden goed door te lezen voordat je een bestelling afrondt.

Is het Comme J’aime dieet gevaarlijk?

Het Comme J’aime dieet is niet gevaarlijk voor mensen met een goede gezondheid.

Het afslankprogramma wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Kan het Comme J’aime dieet helpen met afvallen?

Op korte termijn kan je afvallen met het Comme J’aime dieet.

Maar iedereen die ooit geprobeerd heeft om zich aan een commercieel afslankprogramma te houden, zal je kunnen vertellen dat het op de lange termijn vaak niet werkt en dat je een groot deel van het verloren gewicht weer terugkrijgt.

Het principe van minder calorieën eten lijkt in theorie eenvoudig, maar is langdurig vaak niet vol te houden.

De enige manier om gewicht kwijt te raken en slank te blijven is door gezonde gewoontes aan te leren en ongezond voedsel te vervangen met lekkere en gezonde koolhydraatarme recepten die je zelf kunt bereiden.

Het is zoals Einstein het ooi zei:

Het is waanzin om hetzelfde te doen en iedere keer andere resultaten te verwachten.

Want hoewel iedereen snelle oplossingen wil voor overgewicht, zijn ze niet duurzaam en goed vol te houden.

Voor succesvol gewichtsverlies is een langzame en gestage aanpak essentieel. Geleidelijk gewichtsverlies moet uiteindelijk leiden tot een gezonde levensstijl en een duurzame manier van eten.

Om op gezonde wijze af te vallen moet je een evenwichtig koolhydraatarm dieet volgen waarbij je slechte koolhydraten vermijdt en deze gedeeltelijk vervangt met complexe koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten.

Dat zijn de belangrijkste voedingstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Calorieën zeggen niets over de kwaliteit van voedsel, waardoor je essentiële voedingsstoffen kunt mislopen.

Calorieën uit complexe koolhydraten geven je een voller en verzadigd gevoel, terwijl enkelvoudige koolhydraten calorieën uit bewerkt voedsel en junkfood weinig tot geen voedingsstoffen bevatten. Calorieën uit transvetten en snelle koolhydraten worden niet voor niets lege calorieën genoemd; ze missen belangrijke bouwstoffen en brandstoffen voor je lichaam. Niet iedere calorie is dus even gezond.

Eiwitten spelen een belangrijke rol in afvallen. Eiwitrijke voeding zorgt voor een verhoogde stofwisseling en heeft een sterker verzadigend effect dan koolhydraten en vetten (bron, bron).

Gezonde vetten hebben we nodig om optimaal te functioneren. Met name de vette vissoorten bevatten de meest gezonde vetten (omega 3 vetzuren) die je ontstekingsremmend zijn. Dit in tegenstelling tot omega 6 vetzuren die ontstekingsbevorderend zijn

Daarnaast zorgen deze gezonde vetten voor een goede cholesterolspiegel en stimuleren ze de vetverbranding. Mensen die regelmatig vette vis eten hebben een lager risico op hartaanvallen, beroertes en hart- en vaatziekten (bron, bron).

Het is de verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, vis, volwaardige granen, mager vlees, gevogelte en sommige plantaardige oliën die zorgen voor een gebalanceerd dieet en dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt.

Richt je daarom liever op een gezond en gevarieerd voedingspatroon dat aan al je voedingsbehoeften voldoet en bovendien makkelijk is om langdurig vol te houden.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *