1058

4 Voors en 5 Tegens van Comme J’Aime + Ervaringen

De afslankreclames van Comme j’aime met tv-presentatrice Sophie Davant in de hoofdrol kom je overal tegen.

Het Comme J’aime dieet werkt op basis van kant-en-klare afslankmaaltijden die aan huis worden geleverd.

Afhankelijk van de gewenste doelen biedt Comme J’aime zowel voor vrouwen als mannen verschillende afslankprogramma’s aan.

Wil je serieus aan de slag met afvallen en ontdekken of het Comme j’aime dieet iets voor jou kan betekenen? Lees dan dit artikel.

Inhoud van dit artikel

Wat is Comme J’aime?

Comme J’aime is een populaire afslankmethode dat op basis van kant-en-klare afslankmaaltijden werkt.

Het unieke aan Comme J’aime is dat de klaargemaakte voedingsproducten rechtstreeks aan huis worden geleverd. Comme J’aime is ontworpen om je leven te vereenvoudigen (bron).

Dat maakt het principe van Comme J’aime vrij eenvoudig: het doel is om met behulp van thuisbezorgde kant-en-klare maaltijden af te vallen.

Door het afslankprogramma te volgen hoef je geen calorieën meer te tellen en je ook geen zorgen te maken over wat je gaat eten (bron).

Het enige wat je hoeft te doen is de gerechten op te warmen (bron). Dit kan handig zijn voor mensen die niet van koken houden.

De maaltijden (ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner) die je krijgt thuisgestuurd moeten gedurende een bepaalde periode worden gegeten om resultaat te kunnen zien.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

XYNERGY GROUP

De Comme J’aime afslankmaaltijden zijn ontwikkeld door het Franse bedrijf XYNERGY GROUP, dat is gevestigd in Suresnes en Lille. Met het afslankprogramma wordt getracht om je overgewicht te overwinnen met behulp van voorverpakte voeding.

Het afslankprogramma is naar eigen zeggen ‘een manier om gewicht te verliezen, slank te blijven en gezonde gewoontes aan te leren’ (bron). Hiermee zou je volgens Comme J’aime gemiddeld 4 tot 6 kilo moeten verliezen per maand (bron).

Zodra je gewenste streefgewicht is bereikt, kan eventueel een stabilisatieprogramma met een voedingscoach worden gevolgd om terugval na je dieet te voorkomen.

Comme J’aime is een caloriearm dieet waarbij de inname van calorieën beperkt wordt tot ongeveer 1200-1500 calorieën per dag (afhankelijk van je geslacht en op basis van wat je doelen zijn) (bron).

Gezonde mannen hebben gemiddeld 2.500 calorieën per dag nodig, vrouwen 2.000. Doordat minder calorieën worden gegeten dan het lichaam verbruikt, is het menselijk lichaam genoodzaakt om onder andere lichaamsvet aan te spreken als brandstof. Dit zorgt ervoor dat je op den duur gewicht verliest.

Naast de geleverde gerechten kun je ook gebruik maken van telefonische coaching. Deze persoon helpt je om je streefgewicht te bereiken en motiveert je wanneer dat nodig is. De duur van het Comme J’aime afslankprogramma is afhankelijk van het aantal kilo dat je wilt verliezen.

Hoe werkt het Comme J’aime dieet?

De makers van Comme J’aime beweren dat het afslankprogramma effectief werkt voor gewichtsverlies en ook gezond is.

De caloriearme menu’s van 1200 tot 1500 calorieën per dag zijn erop gericht om gewichtsverlies te bevorderen zonder dat je last krijgt van hongergevoelens. De afslankmethode is naar eigen zeggen ‘gericht om je lichaam in balans te brengen’ (bron).

Als je wilt beginnen met Comme J’aime dan word je voor de keuze gesteld om een afslankprogramma te kiezen die bij je doelstellingen past.

Zodra je je registreert voor het afslankprogramma dat je hebt uitgekozen, gaat het echte werk beginnen. Je wordt opgebeld door een werknemer van Comme J’aime  om je eerste telefonische coaching sessie in te plannen.

Afhankelijk van het Comme J’aime  afslankprogramma dat je kiest heb je de mogelijkheid voor een wekelijkse telefonische coaching sessie gedurende de volledige periode van het gekozen abonnement. Je zult dan worden ondersteund door een persoonlijke coach.

Tijdens dit gesprek kunnen vragen worden gesteld, mag advies worden ingewonnen en kunnen de caloriearme eetmenu’s naar behoefte worden aangepast (bron).

Om op korte termijn gewicht te verliezen biedt Comme J’aime verschillende afslankprogramma’s aan voor mannen en vrouwen.

3 verschillende programma’s

Er zijn drie verschillende programma’s (formules) beschikbaar (bron):

 • De basis formule van 1200 calorieën per dag
 • De balans formule op 1350 calorieën per dag
 • De Dynamische formule op 1500 calorieën per dag

Nadat je het gewenste afslankprogramma hebt gekozen, ontvang je thuis een starterspakket met afslankmaaltijden voor een week.

Om je op weg te helpen heeft iedere maaltijd van Comme J’aime een kleurencode om de verschillende maaltijden van de dag te identificeren:

 • Blauw (ontbijt)
 • Geel (lunch)
 • Roze (diner)
 • Grijs (zuivelproducten)

De afslankgerechten zijn ontwikkeld in samenwerking met een diëtist en voedingsdeskundige (bron). De gerechten bevatten gluten en ook toegevoegde suikers.

Het Comme J’aime afslankprogramma moet een tot drie maanden worden gevolgd om effectief te zijn en gebruikers ontvangen wekelijks een pakket met afslankmaaltijden die kunnen worden opgewarmd in de magnetron. Je mag drie maaltijden per dag nuttigen. In deze gerechten zijn inbegrepen, ontbijt, lunch, snacks en avondmaaltijden.

Als je een voedingsintolerantie hebt voor bepaalde voedselgroepen of als je een bepaald ingrediënt niet lekker vindt, is het belangrijk om dit vooraf – tijdens het afsluiten van je abonnement – te melden. Vegetariërs kunnen bijvoorbeeld vragen om vleesgerechten te laten vervangen door vleesvervangers.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Voordelen van het Comme J’aime dieet

Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van het Comme J’aime dieet.

Wat maakt het Comme J’aime dieet zo populair?

#1: Bespaart je tijd

man op kantoor wijst naar een klok die hij vasthoudt

Het volgen van Comme J’aime levert je behoorlijk wat tijdswinst op. Alles wat noodzakelijk is om met het dieet te starten wordt tenslotte voor de deur afgeleverd (bron).

Je hoeft dus niet uitgebreid te gaan winkelen voor verschillende ingrediënten. Ook wordt er niet van je verlangd dat je uren in de keuken gaat staan om je uit te sloven voor gezonde gerechten. Niets van dit alles! Alles wat je nodig hebt wordt voorzien in het afslankprogramma. Oh, alleen een magnetron natuurlijk…

Voor mensen die een hekel hebben aan koken of weinig vrije tijd hebben kan dit een groot pluspunt zijn. Je hoeft je hoofd op het werk niet te breken over wat je diezelfde avond gaat klaarmaken.

#2: Geen lange voorbereiding

gefrustreerde vrouw schreeuwt het uit tijdens het koken

Het grootste voordeel van het Comme J’aime dieet is misschien wel zijn eenvoud. Je hoeft geen verstand van koken te hebben om dit afslankprogramma te kunnen volgen.

De voorverpakte maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron.  Iedereen die een magnetron weet te bedienen kan met dit dieet uit de voeten. Dat maakt programma geschikt voor jong en oud.

Vooral voor de mensen die minder mobiel zijn en moeite hebben om verschillende locaties te bezoeken, kan het bezorgsysteem van Comme J’aime dieet uitkomst bieden.

Alle kant-en-klare maaltijden die je krijgt van Comme J’aime zijn reeds bereid en voorgekookt. Het enige wat je hoeft te doen is enkele minuten wachten tot het alarm van je magnetron afgaat.

#3: Coaching

glimlachende vrouw in gesprek met een andere vrouw

Bij het Comme J’aime afslankprogramma krijgen klanten de mogelijkheid om door een coach telefonisch te worden begeleid.

Alhoewel een 1-op-1 gesprek misschien wat persoonlijker aanvoelt en de coaching niet gratis is, kan het wel degelijk helpen om je afslankdoelen te behalen.

Over het algemeen weet je wat er moet gebeuren om je streefgewicht te bereiken. Je hebt een idee van wat ervoor nodig is om af te vallen. Maar de weg ernaartoe kan een hele uitdaging zijn.

Als afvallen zo gemakkelijk zou zijn, dan zouden niet miljoenen mensen worstelen met overgewicht. Soms krijg je het gevoel dat je niet weet wat je moet doen. Misschien weet je niet precies welke stappen je moet ondernemen of raak je overweldigd door alle informatie die op je afkomt. In zo’n geval kan een coach je helpen.

Bijna iedereen kan zich de positieve invloed van een sportcoach, muziekleraar of een persoonlijk rolmodel in zijn of haar leven herinneren. Ze moedigden ons aan en hielpen ons op weg om onze doelstellingen te behalen.

Een goede coach helpt je niet alleen wat je moet doen, maar leert je ook waarom je het doet en hoe je het moet doen. Op die manier zul je continue vooruitgang boeken en kleine overwinningen behalen. Dat maakt de aangeboden coaching in het Comme J’aime afslankprogramma een groot pluspunt.

#4: Snel gewichtsverlies

vrouw houdt meetlint om haar middel en kijkt naar spiegel

Wil je afvallen? Dan is het antwoord vrij simpel, althans in theorie. Je moet minder calorieën (energie) nemen dan je verbruikt.

In de regel heeft een gezonde vrouw gemiddeld 2.000 calorieën per dag nodig.

Met de basisformule van het Comme J’aime dieet kom je op 1200 calorieën per dag uit. Dat zorgt voor een tekort van 800 calorieën per dag. Op de officiële website van Comme J’aime wordt geadverteerd met een gemiddeld gewichtsverlies van 4 tot 6 kg per maand (bron).

Het eten van 3 caloriearme kant-en-klare maaltijden per dag zal zorgen voor gewichtsverlies op korte termijn. Dat komt niet zozeer door de ingrediënten in de maaltijden, maar is vooral te wijten aan het feit dat je dagelijkse calorie-inname erg laag is.

Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verbranden staat dat gelijk aan circa 7700 calorieën (kcal). Als je iedere dag 800 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 10 dagen. Maar zo eenvoudig is het helaas niet, want je lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid vet per week verbranden.

Uit onderzoek is gebleken dat in de eerste weken van een strikt caloriearm dieet, slechts 34% van het gewichtsverlies daadwerkelijk afkomstig van lichaamsvet. De overige 66% komt uit verloren watergewicht en spiermassa (bron).

Dit zogeheten watergewicht komt uit je glycogeenvoorraden, die feitelijk je snelle energievoorraad zijn.

Nadelen van het Comme J’aime dieet

Laat ik je nu vertellen wat naar mijn mening de grootste nadelen zijn van het Comme J’aime dieet.

#1: Industrieel bewerkte voeding

Door onze drukke levensstijl hebben we steeds minder tijd om maaltijden te bereiden.

In dat opzicht kunnen kant-en-klare maaltijden uitkomst bieden, die zowel online als in supermarkten verkrijgbaar zijn.

Deze maaltijden vormen een snel en eenvoudig alternatief voor zelfbereide maaltijden, omdat ze in gekookte vorm worden verkocht en binnen enkele minuten klaar zijn om te eten.

Maar veel kant-en-klare maaltijdpakketten zijn ongezond omdat ze boordevol zitten met bewerkte koolhydraten, vetten, zouten en allerlei toevoegingen, zoals kleurstoffen, conserveermiddelen (bron, bron).

Bovendien bevatten ze vaak kunstmatige smaakversterkers om de houdbaarheid van de producten te verlengen en de neutrale smaak te maskeren.

De afslankmaaltijden zijn industrieel bereid

Ook de afslankmaaltijden van Comme J’aime zijn industrieel bereide gerechten.

Op de foto hieronder zie je een maaltijdpakket met basmati-rijst.

Voedingswaardetabel van een comme j'aime product Zoals je kunt zien bevat de portie maar liefst 50 gram koolhydraten.

Ondanks dat maaltijd voldoende eiwitten en vezels bevat, is de hoeveelheid koolhydraten wel erg veel.

Als we voor het gemak even aannemen dat de andere twee maaltijden net zoveel koolhydraten bevatten, dan is de kans klein dat je lichaam met meer dan 150 gram koolhydraten op een dag overschakelt naar vetverbranding.

Als je eet gebruikt je lichaam glucose (suiker) als primaire energiebron en slaat het wat overblijft op als glycogeen in je spieren en lever. Pas op het moment dat je te weinig glucose en glycogeen in je lichaam hebt, gaat je lichaam over op vetverbranding.

Veel ontbijtgranen ongezond

Zo vinden we ook biologische muesli van verschillende soorten (chocolade, fruit, honing, enz.), terug in het Comme J’aime dieet.

Comme j'aime muesli in plastic verpakking

Deze ontbijtgranen lijken op het eerste oog gezond, maar in de reguliere maar ook biologische ontbijtgranen zit vaak veel toegevoegde suikers.

Denk hierbij aan muesli, cruesli en cornflakes. Mensen denken dat het gezond is, maar krijgen hierdoor onnodig veel lege calorieën binnen.

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat hoe meer het voedingsproduct is bewerkt, des te minder essentiële voedingstoffen het bevat.

In sommige gevallen worden synthetische vitaminen en mineralen aan het voedsel toegevoegd om te compenseren voor wat er verloren ging tijdens het bewerkingsproces.

Als het om gezonde maaltijden gaat, dan is thuis koken naar mijn mening de beste optie. Op die manier kun je de ingrediënten zelf kiezen en de bereiding van het eten overzien.

Zo weet je precies wat je eet, zonder dat er allerlei ongewenste toevoegingen aan je maaltijd zijn toegevoegd.

En als je geen tijd hebt om te koken? Dan kun je voor gezonde voedingsmiddelen gaan die snel te bereiden zijn. Kies altijd voor onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, noten, eieren, vlees en vis.

Met name fruit, groenten en eiwitrijke voedingsmiddelen zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Er zijn bijvoorbeeld diepgevroren groenten die je in de zak kunt stomen en snel klaar zijn voor gebruik.

#2: Klassiek caloriearm dieet

plastic kom met meetlint voor een vrouw die aan tafel zit en bestek vasthoudt

Het Comme J’aime dieet presenteert zichzelf als een dieet waarmee je opnieuw leert om jezelf op een gezonde en evenwichtige manier te voeden.

Het zou een gezonde manier zijn om duurzaam gewicht te verliezen met gevarieerde gerechten die thuis kunnen worden geconsumeerd (bron).

Maar in werkelijkheid vind ik het een stuk minder spannend. Want ondanks de verschillende formules en kleurrijke eetmenu’s is het in werkelijkheid een strikt caloriearm dieet met circa 1200 calorieën per dag (bron).

Werkt dat om gewicht verliezen? Jazeker, dat zal ik niet ontkennen. Je krijgt flink wat minder calorieën binnen dan je verbrandt en je lichaam gaat op den duur vocht, vet en spiermassa verliezen (bron).

De grootste uitdaging waar je na verloop van tijd te maken krijgt met een voedingspatroon van 1200 calorieën per dag is honger (bron). Je doel is om een ​​gezond gewicht te bereiken, niet om jezelf uit te hongeren.

Als je voedselkeuzes maakt uitsluitend op basis van het aantal calorieën dat je eet, dan kan dit weliswaar je calorie-inname verminderen, maar ook ten koste gaan van je gezondheid. Een strikt caloriearm dieet is niet automatisch een gezond voedingspatroon.

Een meta-analyse van Amerikaanse onderzoeken naar caloriearme diëten en het behouden van een gezonde gewicht, wees uit dat hoewel deze diëten op korte termijn effectief waren om gewicht kwijt te raken, ze op de lange termijn niet zijn vol te houden en de meeste gebruikers hun verloren kilo’s weer terugkrijgen (bron).

#3: Prijzige abonnementen

eurobiljetten en muntstukken bij elkaar

Je kunt het Comme J’aime dieet zo duur maken als je zelf wilt. De abonnementskosten zijn namelijk afhankelijk van het gekozen programma.

Ervan uitgaande dat je een maandabonnement neemt dan ben je wekelijks het volgende kwijt (bron):

 • 84 euro voor het basis afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 160 euro)
 • 87 euro voor het balans afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 174 euro)
 • 94 euro voor het dynamic=sche afslankprogramma (als je dit programma een week wilt proberen is de prijs 190 euro)

De abonnementen worden wekelijks, maandelijks en om de 2, 4 en 6 maanden aangeboden.

Je betaalt een maandelijks vast bedrag. Hoe langer de abonnementsperiode, des te hoger het kortingspercentage je krijgt.

Laten we als voorbeeld een maandelijks abonnement nemen.

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest kun je 25 tot 29% korting krijgen:

 • Een maand basis programma: 479 euro in plaats van 640 euro (25% korting)
 • Een maand balans programma: 509 euro in plaats van 696 euro (27% korting)
 • Een maand dynamisch programma: 539 euro in plaats van 760 euro (29% korting)

Dit zijn naar mijn mening behoorlijke bedragen die maandelijks moeten worden betaald. Voor iemand die moet rondkomen van een minimaal inkomen betekent dit dat een groot deel van het salaris opgaat aan het Comme J’aime afslankprogramma.

Dat maakt het kopen van soortgelijke producten in supermarkten een stuk goedkoper. Voor datzelfde bedrag zou je veel meer boodschappen kunnen halen die amper de helft kosten van wat je anders aan de Comme J’aime gerechten kwijt zou zijn.

#4: Verplichte afname van producten

bezorger geeft pakketje af aan de deur

Een ander puntje waar klanten ontevreden over zijn is het feit dat je alle producten van Comme J’aime op eigen kosten moet terugsturen als je besluit te stoppen met het dieet (bron).

Nieuwe klanten krijgen de mogelijkheid om het afslankprogramma een week lang uit te proberen. Waar klanten vaak niet op de hoogte van zijn is dat ze een maand aan maaltijden krijgen toegezonden

Wil je niet doorgaan en je aankoopbedrag terug krijgen, dan moet je de resterende producten terugsturen. En besluit je toch om na de eerste week te stoppen?

Dan zal je 3 weken aan voedingsmiddelen van Comme J’aime moeten terugsturen. Deze werkwijze schiet bij veel klanten in het verkeerde keelgat. Het gevolg is dat veel klanten besluiten om hun aankoopbedrag niet terug te claimen.

#5: Je krijgt geen gezonde eetgewoontes aangeleerd

iemand gebaart nee tegen een maaltijd

Kiezen voor een gezond leven start bij het maken van gezonde keuzes. Afvallen is een ingewikkeld proces, dat niet van de ene op de andere dag gebeurt.

Juist als je alles plotseling omgooit in je voedingspatroon, dan houdt het geen stand. Je kunt veel beter met kleine stappen beginnen. Je wilt gezond voedsel leren kennen en bewust zijn van wat je eet.

Misschien wel het grootste ‘nadeel’ van het Comme J’aime afslankprogramma is dat het je als klant wel erg gemakkelijk gemaakt wordt.

Dat lijkt in eerste instantie erg fijn, maar voor blijvend gewichtsverlies is meer nodig dan alleen voor een bepaalde periode doen wat je wordt opgedragen.

Wat bedoel ik hiermee? Je hoeft bij dit dieet niet heel veel na te denken. Het enige wat van je verwacht wordt is dat je de maaltijden eet, zonder noodzakelijkerwijs het vetverbrandingsmechanisme te begrijpen.

Verander je eetgedrag

Het kan zijn dat je niet goed begrijpt waarom je aan het afvallen bent, behalve dat het ‘iets met minder calorieën eten’ te maken heeft. Maar wie wilt er nou de rest van zijn leven op kant-en-klare maaltijden leven? Bijna niemand.

Wat veel commerciële afslankprogramma’s je nooit vertellen is dat het echte werk pas begint na het bereiken van je streefgewicht. Maar eenmaal afgevallen, heeft je lichaam veel minder energie nodig!

Je zult dus ook gezonde gewoontes moeten doorvoeren om niet weer terug te vallen op je oude eetpatroon. Wil je succesvol afvallen en je nieuwe gewicht behouden, dan is het belangrijk dat je leert te begrijpen wat je precies eet en waarom je eigenlijk afvalt.

Doe je dat niet, dan vliegen de kilo’s er zo weer aan. Maar liefst 65% van de mensen die lijnen en aan strikte calorierestrictie doen krijgen binnen 3 jaar hun oude gewicht weer terug (bron).

Lees verder en kom erachter wat de ervaringen zijn van gebruikers van de Comme J’aime afslankmethode.

Ervaringen met Comme J’aime

Wat zijn de ervaringen van kopers met het Comme J’aime dieet? Een rondgang op het internet leert dat ervaringen van gebruikers van Comme J’aime nogal variëren.

De meeste gebruikers zijn te spreken over het gewichtsverlies wat ze ervaren, maar hekelen de manier waarop de afslankprogramma’s hun wordt aangeboden.

Sommige klanten vinden de coaching nutteloos en overbodig. Anderen klagen dat veel gerechten weinig smaak bevatten (door het gebrek aan kruiden) en weinig gevarieerd zijn.

Een kleine greep uit de reacties die ik op het internet tegenkwam:

Vorig jaar heb ik gedurende 6 maanden de afslankmethode Comme J’aime geprobeerd. Ik verloor 10 kg en veel geld! De producten zijn belachelijk duur. Je verliest weliswaar gewicht op korte termijn, maar krijgt die als een boemerang weer terug op het moment dat je stopt het met dieet. Na het volgen van het programma weet je niet meer hoe je moet koken en heb je er geen zin meer in. – Albert

Comme J’aime is niet echt mijn ding, zo is gebleken… Het pakket dat voor mijn deur stond was ontzettend zwaar! Ik kreeg het amper naar binnen getild. De gerechten vond ik niet lekker en behoorlijk smaakloos. Ik verloor slechts 2 kg in 4 weken tijd. Kort voor het einde van de maand heb ik aangegeven dat ik het programma niet wilde voortzetten.

Toen werd me telefonisch aangegeven dat ik alle dozen moest terugsturen en het retourneren van de pakketten zelf moest betalen! De verzendkosten liepen daardoor behoorlijk op. Kortom, bijzonder teleurstellende ervaring. – Marie-Louise

Verleid door een proefperiode van een week ontving ik een enorm pakket van een maand voor mijn deur. Ik verloor 4 kilo aan gewicht in de eerste maand. Daar was ik ontzettend blij mee. Omdat ik nogal wat vragen had heb ik telefonische coaching erbij genomen. Maar dit was nogal een teleurstelling en bracht me niet zoveel.

Er werden me veel dingen verteld die ik zelf al wist. De vragen die ik had werden in mijn ogen niet goed beantwoord. Wat betreft mijn afslankresultaten ben ik zeker tevreden, maar het dieet zelf met al het gedoe erom heen maakte het onnodig ingewikkeld. – Sophie 

Comme J’aime dieet kopen of bestellen?

Interesse in Comme J’aime afslankproducten? Het Comme J’aime afslankprogramma kun je via de officiële website bestellen. Het is ook mogelijk om telefonisch, per e-mail of schriftelijk een bestelling te doen.

Ik raad aan om eerst de algemene voorwaarden van Comme J’aime goed door te lezen voordat je een bestelling plaatst.

Voor wie is het Comme J’aime dieet geschikt?

Het Comme J’aime dieet kan worden gevolgd door iedereen die gewicht wilt verliezen. Ben je bovendien geen fan van koken of boodschappen? Of ben je slecht ter been? Dan kan het Comme J’aime dieet wel eens bij jou passen.

Het afslankprogramma wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Comme J’aime: de moeite waard of niet?

Zoek je een eenvoudige manier om op dieet te gaan en heb je geen moeite met kant-en-klare maaltijden en voorbewerkte producten?

Dan kan het Comme J’aime dieet voor jou mogelijk geschikt zijn.

Maar afvallen draait mijn inziens niet alleen om het tellen van calorieën. Het principe van minder calorieën eten lijkt in theorie eenvoudig, maar is vaak lastig om vol te houden.

Hoe dat komt? Omdat mensen die op een snelle manier willen afvallen vaak één belangrijk principe in hun strijd tegen vetzucht vergeten, en dat is het aanleren van gezonde (eet)gewoontes.

Wetenschappers benadrukken dat een verandering in gezond eetgedrag in verband staat met succesvol gewichtsverlies en gewichtsbeheersing (bron).

Aanleren van gezonde eetgewoonten

Het bereiken en handhaven van een gezond gewicht is ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid. Want hoewel gewichtstoename en extreem overgewicht soms in verband staan met hormonen en medische aandoeningen, is overgewicht in de meeste gevallen te wijten aan een ongezond dieet en een inactieve levensstijl (bron, bron). Word je bewust van wat je in je mond stopt!

Als je overgewicht hebt of aan obesitas lijdt, wordt het misschien tijd om een paar kleine veranderingen aan te brengen in je eet- en bewegingspatroon. Probeer je te richten op een paar kleine gezonde gewoonten die je kunt doorvoeren in je dagelijks leven.

Één daarvan is zelf koken met verse voedingsproducten en minder bewerkt en voorverpakt voedsel eten. Onderzoek bevestigt dat mensen die het grootste deel van hun maaltijden thuis koken, minder koolhydraten, suikers en ongezonde vetten eten dan mensen die amper of helemaal niet koken (bron).

Gezonde en onbewerkte natuurlijke voeding

Richt je daarom liever op een gezond en gevarieerd voedingspatroon dat aan al je voedingsbehoeften voldoet en bovendien makkelijk is om langdurig vol te houden.

Hierbij kun je denken aan een evenwichtig koolhydraatarm dieet dat slechte koolhydraten vermijdt en deze gedeeltelijk vervangt met complexe koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten.

Behalve thuis koken met verse en onbewerkte ingrediënten speelt lichaamsbeweging ook een belangrijke rol in gewichtsbeheersing.

Het klopt weliswaar dat voedsel de cruciale factor is als het gaat om overgewicht, maar onderzoeken laten zien dat lichaamsbeweging een belangrijke rol speelt bij het verminderen van visceraal vet (ook wel buikvet genoemd) (bron, bron).

Deze kleine veranderingen kunnen uiteindelijk een groot verschil maken als het gaat om het beheersen van je lichaamsgewicht. Als je toch wilt afvallen met kant-en-klare maaltijden, let er dan in ieder geval op dat de ingrediënten minimaal bewerkt zijn.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

 • Welk type buik jij hebt
 • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • hierbij de 1e reactie yeahh

  anjaly

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )