shopify site analytics

Couscoussalade: Marokko meets Mexico

Marokko meets Mexico… dat klinkt als een overheerlijke culinaire combi. En dat is het ook zeker, blijkt uit dit recept. Er zijn een aantal redenen waarom HappyHealthy van deze Mexicaanse couscoussalade houdt: je hebt er geen pan voor nodig, het is hartstikke lekker en je bent in een paar minuten klaar.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Kies voor couscous

Couscous is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze keuken. Je kunt het gerust zien als het Marokkaanse alternatief op onze oer-Hollandse aardappel. Couscous bestaat uit kleine korrels van durumtarwe.

Gebruik couscous als een losse toevoeging aan je avondeten, als salade en zelfs in soep. Veelzijdig dus! En ook nog eens hartstikke gezond. Volkoren couscous zit vol met koolhydraten, vezels en vitaminen. Daarnaast is de productie van de durumtarwe geen grote aanslag op het milieu. Do we need to say more? Kies dus wat vaker voor couscous!

Deze Marokkaanse en Mexicaanse couscoussalade is hét ideale avondeten op een warme zomeravond in de tuin. Fris, maar tegelijkertijd ook vullend. Het blijven natuurlijk wel koolhydraten dus overdrijf niet. Voel je overigens vrij om zelf te variëren met de kruiden.

Wat heb je nodig:

  • 100 g couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 pot kidneybonen
  • Een half blikje maïs
  • 50 g veldsla
  • 1½ el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn

Werkwijze:

  • Doe couscous in een schaal en doe er kokend water bij. Belangrijk is dat de couscous 1 centimeter onder water ligt. Laat dit even wellen. Doe vervolgens de gedroogde koriander in de schaal.
  • Snij de paprika en avocado. Doe de maïs en kidneybonen in een vergiet en spoel die af.
  • Roer de couscous en doe er de paprika, avocado, kidneybonen en maïs bij. Knijp de limoen fijn en giet het sap over de couscous. Strooi er wat cayennepeper en komijn overheen. Doe wat olijfolie erbij.
  • Voeg ten slotte de veldsla toe en je bent klaar om te smikkelen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Couscoussalade: Marokko meets Mexico
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)