1048

Croq Kilo’s: Een Gezond en Effectief Dieet of Gevaarlijk?

Het Croq’kilos dieet is een populair afslankprogramma dat is ontwikkeld voor mensen die meer dan een paar kilo willen afvallen.

Het Croq’kilos dieet is caloriearm en bestaat uit verschillende soorten menu’s waar abonnees uit kunnen kiezen, afhankelijk van hun afslankdoelen.

Van ontbijt tot avondeten, het Croq’kilos biedt complete weekmenu’s aan die kunnen worden aangepast naar je eigen wensen.

Maar dat betekent niet dat het dieet voor iedereen geschikt is. Het is belangrijk dat je alle voor- en nadelen van het Croq’kilos dieet in overweging neemt voordat je het besluit te volgen.

In dit artikel leer je of het Croq’kilos dieet een geschikt afslankprogramma is waarmee je gezond en blijvend kunt afvallen.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken is onder andere:

 • Hoe het Croq’kilos dieet precies werkt
 • Ervaringen met het  Croq’kilos dieet
 • De belangrijkste nadelen van het Croq’kilos dieet
 • Wat de kosten zijn van het Croq’kilos afslankprogramma
 • Waarom een extreem caloriearm dieet op de lange termijn funest is voor je gezondheid
 • Het antwoord op de vraag “kan het Croq’kilos dieet helpen met afvallen?”

Inhoud van dit artikel

Wat is het Croq’kilos dieet?

Het Croq'kilos dieet receptenboek
Het Croq’kilos dieet is een caloriearm dieet dat naar eigen zeggen speciaal is ontworpen ‘om overgewicht op een gezonde en duurzame manier kwijt te raken’.

Het afslankprogramma van Croq’kilos is caloriearm, wat betekent dat gewichtsverlies wordt veroorzaakt door een afname van de dagelijkse calorie-inname.

Door minder calorieën te eten dan je op een dag verbrandt, wordt je lichaam uiteindelijk gedwongen om vetreserves aan te spreken.

Het Croq’kilos dieet is bedacht door het Franse mediabedrijf M6-groep in samenwerking met het online magazine Fourchette & Bikini.

Daarbij kregen ze de hulp van twee voedingsdeskundigen – Justine Marie en Anne-Laure Meunier – die ook voedingslessen geven op scholen.

Wat de Croq’kilos afslankmethode vrij uniek maakt is dat de verschillende afslankprogramma’s online zijn te volgen. Op de officiële website kun je eenvoudig je persoonlijke programma beheren en verschillende soorten menu’s kiezen om je afslankdoelstellingen te behalen.

Het Croq’Kilos-programma biedt meer dan honderden koolhydraatarme recepten die allemaal gemakkelijk te bereiden zijn.

De site geeft aan dat recepten niet meer dan twintig minuten voorbereiding vereisen. Dat kan handig zijn als je minder tijd in de keuken wilt spenderen of een gebrek aan inspiratie hebt om te koken.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Hoe werkt het Croq’kilos dieet?

Vrouw bekijkt via laptop de Croq'kilos dieet website met op tafel gezonde voedingsproducten

Alles gebeurt vrijwel online. Voor een maandelijks bedrag biedt het Croq’kilos afslankprogramma weekmenu’s aan op basis van je afslankdoelen.

Voordat je kunt starten met het Croq’kilos afslankprogramma, dien je bij het registreren al je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je huidige gewicht, lichaamslengte en sportactiviteit.

Om zo nauwkeurig mogelijk je calorieënbehoefte te bepalen, is het raadzaam om de enquête tijdens de registratie zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Dit maakt het mogelijk om je BMI te berekenen en de formule voor te stellen die het beste bij je past.

Zodra je bent aangemeld, heb je toegang tot je persoonlijke pagina. Na het berekenen van je BMI worden verschillende menu’s voorgesteld.

3 soorten afslank menu’s

Het Croq’kilos afslankprogramma biedt aan klanten drie soorten menu’s aan om te kiezen:

 • Het express-menu: met dit menu eet je circa 1200 calorieën per dag. De meeste mensen zullen snel afvallen op een dieet van 1200 calorieën en hun streefgewicht bereiken.
 • Het plezier-menu: dit menu telt 1500 calorieën per dag en stelt je in staat om gewicht te verliezen zonder al teveel moeilijkheden en beperkingen. Met dit menu zal je geleidelijk aan afvallen.
 • Het vegetarische menu: dit menu is zoals de naam al doet vermoeden geschikt voor vegetariërs en bevat geen dierlijke eiwitten. Met dit menu kom je uit op gemiddeld 1200 calorieën per dag, en eet je alleen vegetarische en veganistische recepten.

Alle menu’s bevatten ontbijt, lunch en diner recepten. Het lijkt erop dat je alle recepten op elk moment kunt veranderen en aangepast kan worden naar je eigen wensen.

Dus als je een diner hebt met familie of vrienden, dan heb je de mogelijkheid om een maaltijd naar keuze te keuken. Als een gerecht niet geschikt is voor iemand, dan kan je dit vervangen met een ander gerecht.

De website berekent ook automatisch de boodschappenlijst, zodat je weet welke voedingsproducten je dient te kopen.

Het programma Croq’kilos belooft gebruikers die de instructies nauwkeurig opvolgen een gewichtsverlies van circa 5 kilo per maand.

Normaal gesproken stap je na 2 weken van strikt diëten over op de stabilisatiefase. Wanneer je lichaamsgewicht niet daalt, wordt geadviseerd om er nog 1 week aan toe te voegen.

Zodra je dit hebt bereikt stap je over naar het stabilisatie menu. Met dit menu kom je uit op gemiddeld 1800 calorieën per dag.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Waarom zou je het Croq’kilos dieet volgen?

Het Croq’Kilos dieet is een typisch caloriearm dieet met onder andere koolhydraatarme recepten en biedt abonnees verschillende soorten menu’s aan van 1200 tot 1500 calorieën per dag.

In plaats van 1900 calorieën per dag te consumeren (de gemiddelde caloriebehoefte van een vrouw tussen de 18 en 40 jaar) kom je uit op 1200-1500 calorieën per dag. Dat zorgt ervoor dat je in theorie wekelijks een kilo aan gewicht kunt verliezen. Maar let op! Dit is vaak een combinatie van vocht én vet.

Hoe dit komt zal ik je uitleggen.

Een ongezonde levensstijl met veel koolhydraten zorgt ervoor dat je veel vocht gaat vasthouden.

Als je veel vocht vasthoudt, dan zal je waarschijnlijk veel kilo’s verliezen de eerste paar weken, omdat een koolhydraatarm dieet met weinig calorieën ervoor zorgt om dat watergewicht te verliezen.

Twee redenen waarom je vocht verliest

Er zijn twee redenen waarom je vocht verliest wanneer je stopt met het eten van (enkelvoudige) koolhydraten.

De eerste reden is dat je nieren natrium gaan uitscheiden als je mindert met koolhydraten (bron). Dit zorgt ervoor dat je vocht verliest, en heeft als bijkomend voordeel dat je bloeddruk verlaagd wordt (bron).

De andere reden is dat glycogeen water in je lever en spieren aan zich bindt. Koolhydraten worden in je lichaam opgeslagen als glycogeen (bron). Glycogeen heeft de eigenschap dat het water aan zich bindt. Iedere gram glycogeen zorgt voor 3 gram vocht.

Minder koolhydraten eten betekent dat je glycogeenvoorraad daalt en vocht wordt uitgescheiden. Een bijkomend voordeel is dat je een minder opgeblazen gevoel ervaart.

Nu zijn er mensen die zeggen ‘een caloriearm dieet met weinig koolhydraten werkt niet echt omdat je alleen vocht verliest’.

Dit is een misvatting..

Een caloriearm dieet verlaagt niet alleen je watergewicht, het helpt je ook om vet te verbranden.

Uit onderzoek blijkt dat na de eerste week van een strikt caloriearm dieet, 34% van het verloren gewicht afkomstig is van lichaamsvet. De rest is een combinatie van vocht- en spierverlies (bron).

Gezondheidsvoordelen op korte termijn

Behalve snel gewichtsverlies zijn er nog meer gezondheidsvoordelen geassocieerd met een caloriearm dieet:

 • Voorkomt diabetes type 2 en kan het zelfs omkeren (bron)
 • Verbetert de bloedsuikerspiegel (bron)
 • Verlaagt het cholesterolgehalte
 • Vertraagt het verouderingsproces (in dierstudies)
 • Verkleint het risico op hartaandoeningen en hoge bloeddruk (bron)

Belangrijk: deze gezondheidsvoordelen werden geconstateerd op de korte termijn.

Een andere studie geeft inzicht in wat er met mensen gebeurt als ze hun calorieën beperken. In dit onderzoek deden vrouwelijke deelnemers mee die niet zwaarlijvig waren.

De onderzoekers in deze studie volgden 218 deelnemers gedurende twee jaar. De gemiddelde leeftijd was 38 en 70% van de deelnemers was vrouw (bron). Op het moment van deelname mochten de vrouwen een BMI hebben van maximaal 28, maar niet lager dan 22. De vrouwen werden in groepen verdeeld en moesten hun normale volgen of een caloriearm dieet, dat 25% minder calorieën bevatte.

De groepen werden gerandomiseerd om door te gaan met hun normale dieet of om deel te nemen aan een caloriebeperkt dieet. Deelnemers kwamen in groepen bijeen en werden ondersteund gedurende de gehele tweejarige studie. Alle deelnemers werden aangemoedigd om minstens vijf dagen per week 30 minuten te sporten.

De onderzoekers kwamen aan het einde van het onderzoek tot verschillende bevindingen. Ten eerste, niet zo verrassend, verloren de vrouwen die minder calorieën aten het meeste gewicht. Gemiddeld verloor deze groep 7,6 kg meer vergeleken met de andere groep, die 0,4 kg verloor.

Maar het meest interessante was de invloed van calorierestrictie op de kwaliteit van leven. De vrouwen die hun calorieën beperkten rapporteerden een betere gemoedstoestand en minder dagelijkse spanning. Zij beoordeelden hun gezondheid beter tijdens de gehele onderzoeksperiode. De vrouwen hadden ook verbeterde slaapkwaliteit. Ten slotte ervoer de caloriearme groep meer seksuele opwinding dan de andere groep.

Nou denk je misschien, geweldig dit! Ik ga nog lager dan 1200 calorieën per dag. Maar dat is geen verstandig idee.

Je gaat dan richting een crash dieet met slechts 800 calorieën per dag. Dit type dieet bestaat vaak uit shakes, repen of soepen om maaltijden te vervangen.

Een streng caloriearm dieet kan je helpen nog sneller gewicht te verliezen, maar is ongezond en zelfs gevaarlijk op de lange termijn. Je krijgt op den duur een tekort aan essentiële voedingstoffen en de kans op het jojo-effect (waarbij je alle verloren kilo’s weer terugwint) is erg groot (bron).

Voor succesvol gewichtsverlies, zouden de meeste mensen een gematigd caloriearm dieet (daarbij eet je dagelijks 500 calorieën minder eten dan je verbrandt) moeten overwegen in plaats van een extreem caloriearm dieet.

Een caloriearm dieet is makkelijker te volgen dan een extreem caloriearm dieet. Het is ook minder riskant als je ouder bent dan 50 of andere gezondheidsproblemen hebt.

Weekmenu’s voor dagelijks gebruik

Een ander voordeel is dat dit dieet volledige kant-en-klare weekmenu’s biedt voor de hele week (ontbijt, lunch, snack en diner). Je kunt kiezen uit meer dan honderden recepten die eenvoudig op de site te vinden zijn. Je hoeft daardoor niet meer na te denken over wat je gaat koken en hebt nooit meer een gebrek aan inspiratie.

Bovendien zijn de voorgestelde recepten eenvoudig te bereiden. Dit kan handig zijn voor als je geen tijd hebt om twee uur in de keuken door te brengen.

Ook krijg je op de website voedingsadviezen in de vorm van artikelen die regelmatig worden toegevoegd en je helpen om het dieet te blijven volhouden.

Facebook ondersteuningsgroep

facebook logo van groepen

Een ander noemenswaardig punt is dat het Croq’Kilos dieet een grote gemeenschap van abonnees heeft, vooral op Facebook, die elkaar adviezen en ondersteuning bieden bij het verliezen van gewicht.

Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet werkt het Croq’Kilos dieet niet op basis van een wekelijkse vergadering waarbij gebruikers elkaar ontmoeten.

Zij doen dit vooral online en zijn erg actief op sociale netwerken zoals Facebook.

Op Facebook is er een besloten zelfhulpgroep actief met meer dan 10.000 leden waar abonnees hun ervaringen, tips, problemen en vreugde met elkaar kunnen delen. Ook zijn er drie diëtisten op Facebook aanwezig die de vragen van abonnees beantwoorden.

Nadelen van het Croq’kilos dieet

Net zoals ieder dieet kent ook het Croq’kilos dieet zo voor- en nadelen.

#1: Veel tijd kwijt in de keuken

Vrouw in de keuken is gefrustreerd dat het koken niet lukt

Het afslankprogramma biedt weliswaar aan abbonees weekmenu’s aan voor de hele week, dat betekent echter niet dat je niets meer hoeft te doen in de keuken.

Alle ingrediënten van de ontbijt, lunch en dinergerechten zullen zelf moeten ingekocht en worden klaargemaakt.

Het kan vermoeiend zijn om na je werk nog het diner en de lunch voor de volgende dag voor te bereiden.

#2: jojo-effect is aanwezig

Vrouw houdt haar trui omhoog en pakt een vetrol vast

Een extreem caloriearm dieet kan werken, maar vaak niet voor lang! Zodra je stopt met diëten vliegen de kilo’s er net zo hard weer aan.

Dit blijkt vooral met stress te maken hebben dat ontstaat door een extreem calorietekort.

Wetenschappers hebben een mogelijk verband gevonden tussen stress in vetcellen en de kans op gewichtstoename na gewichtsverlies (dit wordt het jojo-effect genoemd) (bron).

Achttien gezonde proefpersonen namen delen aan het onderzoek. Ze volgden allemaal een dieet van 8 weken.

De eerste groep bestond uit mensen die hun streefgewicht hadden weten behouden na te zijn afgevallen, de tweede groep bestond uit mensen die weer in gewicht waren aangekomen na enkele kilo’s te hebben verloren.

Uit het onderzoek blijkt dat bij sommige mensen de stress (die zich tijdens het afvallen in vetcellen opbouwt), de kans vergroot dat ze op den duur willen zullen afkomen. De onderzoekers ontdekten dat vetcellen hun vet niet graag willen afstaan. Om zo snel mogelijk van de stress af te komen, hopen de vetcellen opnieuw vet op.

Dat verklaart het jojo-effect bij veel mensen die drastisch afvallen in korte tijd.

#3: Verhoogt je cortisol

man raakt overprikkeld door zijn collega's op kantoor

Een caloriearm dieet waarbij extreem weinig koolhydraten worden gegeven, kan onze gezondheid negatief beïnvloeden.

Onderzoekers hebben ontdekt dat caloriearme diëten kunnen leiden tot een verhoogde cortisolspiegel, ons belangrijkste anti-stresshormoon.

Door langdurige stress maak je het anti-stresshormoon cortisol aan.

Dit hormoon leidt met name tot vetopslag rond de buik (bron) én zorgt voor meer eetlust (bron). Dat is dus dubbel vervelend!

#4: Tekort aan voedingstoffen

Vrouw houdt mes en vork vast met een meetlint in een bakje

Je lichaam ondergaat verschillende veranderingen als je een extreem caloriearm dieet volgt. Zo worden vetreserves gebruikt om je van energie te voorzien, wat je helpt om af te vallen. Maar er gebeurt nog meer.

Het kan ook leiden tot vermoeidheidsklachten en tekortkomingen van voedingstoffen.

Zo kan een tekort aan ijzer, foliumzuur en vitamine B12 leiden tot bloedarmoede en extreme vermoeidheid (bronbron).

Het feit dat een extreem caloriearm dieet vaak laag in eiwit is, betekent ook dat het moeilijker wordt om spierverlies te voorkomen tijdens het dieet, wat vooral belangrijk is om je stofwisseling op gang te houden.

#5: Verminderde vruchtbaarheid

Vrouw kijkt naar zwangerschapstest en ziet dat ze zwanger is

Wil je graag nog kinderen krijgen en ben je van plan om binnenkort een strikt caloriearm dieet te volgen? Lees dan even mee.

Een extreem caloriearm dieet kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. Dit geldt met name voor vrouwen.

Lichaamsgewicht heeft namelijk een enorme invloed op de vruchtbaarheid. Vrouwen die extreem ondergewicht of overgewicht hebben kunnen menstruatieproblemen krijgen.

Een calorieënreductie van 20-40% voor enkele maanden kan bij vrouwen al leiden tot vruchtbaarheidsproblemen (bron).

Ervaar je dit soort klachten tijdens het volgen van een extreem caloriearm dieet? Stop dan onmiddellijk met het dieet en neem contact op met je huisarts.

Is het Croq’kilos dieet gevaarlijk?

Het is bewezen dat extreme caloriearme diëten op de lange termijn gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Langdurig calorietekort kan zorgen voor psychische problemen.

Dat blijkt uit de meest omstreden hongerstudie ooit.

De Amerikaanse wetenschapper Ancel Keys deed enkele decennia geleden onderzoek naar de invloed van een tekort aan voeding op de lichamelijke en psychische gezondheid op Amerikaanse mannen.

Minnesota Starvation Experiment

Dit zou later bekend worden als het Minnesota Starvation Experiment:

In november 1944 werden 36 gezonde mannelijke vrijwilligers voor langer dan een halfjaar blootgesteld aan ondervoeding. De mannen die deelnamen aan het onderzoek als alternatief voor militaire dienst, kregen dagelijks gemiddeld 1600 calorieën binnen en moesten aan dagelijkse fysieke activiteit doen.

Ancel Keys maakte maaltijden die rijk waren aan koolhydraten en arm aan eiwitten. Hij wilde nabootsen wat mensen in Europa zouden eten (ten tijde van dit experiment was de Tweede Wereldoorlog nog gaande in Europa en Azië), met nadruk op aardappelen, kool en volkoren brood. Ondanks de calorierestrictie, drong Keys erop aan dat de mannen hun actieve levensstijl zouden behouden, inclusief de wandelingen van meer dan 30 kilometer per week.

Naarmate de maanden verstreken kregen de mannen last van psychische klanten. Ze werden depressief, lusteloos en deden aan zelfverminking. Ook verloren ze hun seksuele behoeften en hadden ze verminderde sociale interesses. Aan het eind van het experiment wogen de mannen gemiddeld nog maar 53 kilo. Toen de artsen de mannen wilden laten aansterken met extra calorieën, vitaminen en eiwitten, bleek dit aanvankelijk geen effect te hebben.

Het duurde bijna een jaar voordat de mannen hun oude gewicht weer terug hadden gewonnen. Maar de ondervoeding van enkele maanden had toen al blijvende lichamelijke en psychische schade bij sommige mannen aangericht (bron).

Stel je voor dat je de hele tijd honger hebt en last krijgt van verschillende gezondheidsklachten.

Dat is toch geen enkel dieet waard?

Wees daarom verstandig en volg een extreem caloriearm dieet dus nooit te lang.

Sowieso zijn caloriearme diëten sterk af te raden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook zijn ze niet geschikt voor kinderen en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals eetstoornissen.

Ervaringen Croq’kilos dieet

Een korte rondgang op het internet leert dat de beoordelingen van gebruikers van het Croq’Kilos dieet zowel positief als negatief verdeeld zijn.

Abonnees waarderen over het algemeen de weekmenu’s en vinden het fijn dat er een grote gemeenschap actief is op Facebook waar vragen kunnen worden gesteld en ervaringen met elkaar kunnen worden gedeeld. Ook verliest men relatief snel gewicht. Iets wat natuurlijk altijd fijn is als je wilt afvallen.

Negatieve ervaringen zijn er ook.

Het vastzitten aan een maandelijks abonnement en de eenzijdigheid van gerechten (veel kaas, kip en koude gerechten) zijn punten die worden bekritiseerd.

Een kleine greep uit de gebruikers ervaringen die ik vond op het internet:

De gerechten die ik wekelijks in mijn mailbox krijg zijn erg eenzijdig. Ik had veel meer variatie verwacht. Dit stimuleert mij niet om het dieet op de lange termijn vol te houden. Ook de communicatie met de diëtisten vind ik niet soepel verlopen. Het programma heeft me geholpen om een paar kilo kwijt te raken, maar ik zou de herhalende menu’s van dit dieet niemand aanraden. – François

Ik ben nu 6 weken bezig en heb bijna 5 kilo verloren. Over het algemeen ben ik erg tevreden. Ik weet precies wat ik moet maken en ben meestal weinig tijd kwijt met koken. De recepten zijn erg eenvoudig te maken. Mijn partner is ook tevreden over de gekookte maaltijden. Het enige nadeel vind ik dat ik soms wel erg veel voedingsproducten moet inslaan. Ik heb een kleine vriezer en weet soms echt niet waar ik het allemaal moet laten. De gekozen producten zijn vaak ook aan de prijzige kant, waardoor we maandelijks best veel geld kwijt zijn aan eten. – Dominique

Hoeveel kost het Croq’kilos dieet?

Als je het Croq’kilos dieet besluit te volgen dan heb je de keuze uit een aantal online abonnementen die maandelijks worden geïncasseerd.

De eerste keuze is het maandelijkse abonnement.

 • Het maandelijkse abonnement kost € 9,90 de eerste maand en vervolgens € 14,90 per maand.

 • De tweede keuze is het driemaandelijkse abonnement.

Het kwartaalabonnement kost €23,20 voor het eerste kwartaal, daarna €34,90 per kwartaal.

Als je eenmaal bent geregistreerd, krijg je toegang alle recepten en menu’s.

Hoewel de maandelijkse kosten niet buitensporig hoog zijn, is het nog steeds een betaald systeem.

Bovendien moet je een aantal maanden abonnee blijven als je besluit te stoppen met de Croq’kilos afslankmethode. Houd hier rekening mee.

Kan het Croq’kilos dieet helpen met afvallen?

Vrouw houdt meetlint om haar middel

Het Croq’kilos dieet is een afslankprogramma dat redelijk eenvoudig in je leven kan worden geïntegreerd.

Omdat je precies weet wat je gaat eten kun je kookvoorbereidingen doen voor de rest van de week. Dit is handig voor als je een drukke baan hebt of geen inspiratie hebt om te koken.

Gezien het lage aantal calorieën die je dagelijks tot je neemt, is het niet geschikt voor sporters en mensen die aan zware fysieke arbeid doen.

Een langdurig extreem caloriearm dieet kan voor een hormonale disbalans en allerlei gezondheidsproblemen zorgen. Dat is het tegenovergestelde van wat je met een caloriebeperkend dieet probeert te bereiken.

Daarbij moet wel gezegd worden: als je continue een gevoel van honger ervaart, verhoog dan het aantal calorieën, of stap over naar een koolhydraatarme levensstijl waarbij je plezierig en zonder honger afvalt.

Kortom, met het Croq’kilos dieet kun je in korte tijd enkele kilo’s kwijtraken. Op de lange termijn ben ik helaas een stuk minder optimistisch.

Gezond afvallen draait namelijk om het creëren van gezonde gewoontes en niet zozeer om het tellen van calorieën. Het échte werk begint pas na het bereiken van je streefgewicht. Je wilt dan niet terugvallen op je oude eetpatroon.

Gezonde gewoontes aanleren duurt langer dan een extreem caloriearm dieet, maar je plukt er op de lange termijn wel de vruchten van.

Het aanleren van gezonde gewoontes is dé sleutel om overtollig lichaamsvet op de lange termijn weg te houden. Gewoontes veranderen is gedragsverandering en dat is mogelijk het moeilijkst van allemaal.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

 • Welk type buik jij hebt
 • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )