997

Werkt Afvallen met Crystal Detox? Review en Ervaringen

Ondersteunende supplementen voor de lever zijn overal verkrijgbaar.

Het gaat meestal om supplementen die bedoeld zijn om je lichaam te ontdoen van gifstoffen en afvalstoffen. Zo ook Crystal Detox.

Als je de marketingclaims van Crystal Detox mag geloven helpt het ook met afvallen.

Maar hoe zit het werkelijk? Kan Crystal Detox haar spectaculaire afslank claims waarmaken? Of is het pure onzin? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

Inhoud van dit artikel

Wat is Crystal Detox

Crystal Detox is een product dat wordt verkocht als detox supplement en kan naar eigen zeggen het lichaam ontgiften van afvalstoffen en gifstoffen.

Ook zou het product gewichtsverlies ondersteunen. Dit alles zou zijn gebaseerd op de werkzaamheid van de natuurlijke ingrediënten (die ik zo meteen één voor één zal bespreken).

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe werkt Crystal Detox?

Crystal Detox zou een leverreinigende werking hebben, de weerstand verhogen, de stofwisseling stimuleren en gewichtsverlies stimuleren.

De lever is ons grootste inwendige orgaan en is verantwoordelijk voor belangrijke functies in het lichaam. Een van deze functies is het verwerken van gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam.

Sommige mensen denken dat het reinigen van hun lever kan helpen om gewicht te verliezen en hun gezondheid te verbeteren. Volgens de fabrikanten van Crystal Detox ondersteunen de ingrediënten in de capsules het afslankproces.

Wat zijn de ingrediënten in Crystal Detox?

Om iets te kunnen zeggen over de werkzaamheid van Crystal Detox, is het belangrijk om de ingrediënten onder de loep te nemen.

Welke ingrediënten bevat Crystal Detox? En spelen deze ingrediënten een rol bij het afvallen of het ontgiften van je lichaam? Ik zocht het voor je uit!

Crystal Detox is samengesteld uit de volgende ingrediënten die ik hieronder één voor één zal analyseren:

Ingrediënt #1: choline

Choline is een wateroplosbare voedingsstof die wordt aangetroffen in eieren, vlees en zuivelproducten. Het wordt niet als een mineraal of als een vitamine beschouwd.

Hoewel het lichaam kleine hoeveelheden choline kan aanmaken, moet het grootste deel via je dieet worden binnengekregen.

De beste bronnen die je kunt eten zijn eieren, zalm, kikkererwten en runderlever. Choline kan ook worden gevonden in sojaproducten.

Te veel choline binnenkrijgen kan schadelijk voor het lichaam zijn. De dagelijkse bovengrens voor een volwassene is 3500 mg per dag.

Het is bijna onmogelijk om deze waarden te bereiken zonder choline via supplementen in grote hoeveelheden in te nemen.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Wat doet choline in het menselijk lichaam?

Choline speelt een rol bij een aantal belangrijke processen in je lichaam, waaronder: ondersteuning van het centrale zenuwstelsel, verbetering van het geheugen (bron), gezondheid van het hart (bron) en het helpt het lichaam om vet op te nemen die vervolgens worden gebruikt voor het onderhoud van de celstructuur.

Kan choline als ingrediënt helpen met afvallen?

Choline kan de lever ondersteunen bij het afvoeren van vetten. Maar huidig onderzoek is niet overtuigend.

Een onderzoek onder 22 vrouwelijke sporters zag wel significante verschillen na het gebruik van cholinetabletten (bron). De sporters werden op basis van hun gewicht in twee groepen verdeeld en namen cholinetabletten een week voor de strijd. d. De resultaten laten zien dat bij de cholinegroep lichaamsmassa was verminderd na de wedstrijd.

Er is ook bewijs dat suggereert dat een tekort aan choline ervoor kan zorgen dat de lever te veel vet opslaat. Dit verhoogt het risico op niet-alcoholische leververvetting. In die zin helpt voldoende inname van choline bij het normaal functioneren van de lever.

Een efficiënt metabolisme van vetten door choline wordt ook in verband gebracht met een betere verzadiging. Dit zou kunnen zorgen voor een betere verzadiging.

Maar het verband tussen choline en gewichtsverlies is echter onvoldoende onderzocht. Om hier meer over te kunnen zeggen is aanvullend onderzoek nodig.

Ingrediënt #2: mariadistel

Mariadistel is een plant dat al eeuwenlang wordt gebruik in de traditionele kruidengeneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Mariadistel wordt in verband gebracht met allerlei gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de stofwisseling. Of dit ook aantoonbaar effect heeft op het afslankproces is echter nog maar de vraag.

Een recente dierstudie onderzocht de effecten van het gebruik van mariadistel extract op muizen met extreem overgewicht:

De groep muizen met overgewicht die mariadistel kregen verloren ongeveer 5% van hun gewicht, terwijl de andere groep in gewicht bleef aankomen (bron). Gezien de lage betrouwbaarheid van dierstudies kunnen we aan deze resultaten niet al te veel waarde hechten.

Er zijn op dit moment geen studies die specifiek hebben gekeken of mariadistel gewichtsverlies kan stimuleren. Het wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van mariadistel ondersteunt bij gewichtsverlies is daarom erg beperkt.

Beschermende effecten op de lever

Mariadistel wordt ook vaak gebruikt vanwege zijn leverbeschermende eigenschappen (bron). Hoe zit dat precies?

Onderzoeken hebben verbeteringen in de leverfunctie laten zien bij mensen met een leverziekte die mariadistel innamen. Dit doet vermoeden dat mariadistel kan helpen om leverontsteking te verminderen.

De resultaten van onderzoeken zijn echter gemengd en niet alle hebben aangetoond dat mariadistel een gunstig effect heeft op leveraandoeningen.

Ingrediënt #3: geelwortel

Geelwortel oftewel kurkuma is de wortel van een plant die tot dezelfde familie behoort als gember. Kurkuma staat bekend om haar ontstekingsremmende werking (bron, bron, bron). Curcumine verhoogt het eiwitgehalte die belangrijk is voor het aangeboren immuunsysteem. Hiermee wordt het immuunsysteem versterkt (bron).

Om deze reden wordt door sommigen ook gedacht dat kurkuma kan helpen om leverziektes te voorkomen en het kan helpen om gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Daar is tot op heden weinig onderzoek naar gedaan.

Uit een dierstudie met ratten blijkt dat geelwortel de lever kan helpen ontgiften (bron). Ook hier gaat het weer om een dierstudie, dus meer onderzoek is nodig om deze resultaten te kunnen bevestigen.

Samenvattend: veel leverreinigende producten worden verkocht als afslankmiddel. Er zijn echter geen klinische gegevens bekend die de afslank claims van Crystal Detox ondersteunen.

De waarheid is dat je waarschijnlijk je geld verspilt met detox supplementen. De realiteit is er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat Crystal Detox je lichaam gezonder zal maken.

Natuurlijk zijn er dingen die je kunt doen om je gezondheid te verbeteren en een gezonde leverfunctie te ondersteunen. Hoe dat precies zit lees je aan het einde van dit artikel.

Video: CRYSTAL DETOX – Wondermiddel OF Onzin?

Wat zijn de ervaringen met Crystal Detox?

De ervaringen van gebruikers met Crystal Detox zijn overwegend negatief. De meeste gebruikers geven aan dat ze er niet door afvallen en dat de detoxificerende werking niet wordt waargenomen.

Hier een kleine greep uit de reacties:

Ik heb dit geprobeerd te nemen maar kreeg last van maagproblemen en ben ermee gestopt. Achteraf gezien had ik misschien beter met 1 capsule kunnen beginnen. Ik nam twee capsules op een lege maag en wachtte dertig minuten om te eten. Ik moest bijna overgeven en voelde me erg slecht en had daarna last van diarree. Misschien werkt het voor anderen, maar ik zal dit dure supplement niet opnieuw bestellen. – Tineke

Ik heb crystal detox gekocht omdat ik last van niet-alcoholische leververvetting heb. Of het echt helpt weet ik niet, maar kwaad kan het ook niet naar mijn idee. Ik weet dat de ingrediënten bijdragen aan goede leverfunctie dus ik hoop op het beste. Het gaf me in het begin wel een vreemd gevoel, verder heb ik geen bijwerkingen gemerkt. – Sonja

Mijn ervaringen met crystal detox is dat het totaal niet werkt! Ik merkte geen enkele veranderingen op aan mijn lichaam. Ik had gehoopt dat het mijn eetlust zou verminderen en ervoor zou zorgen dat ik een voller gevoel had. Helaas, het deed vrijwel niets voor mij. Ik las dat ik mijn geld terug zou krijgen als ik niet tevreden was. Helaas heb ik tot op heden geen enkele reactie vernomen!! Ik kan dit product aan niemand aanbevelen. – Anoniem

Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of Crystal Detox wel iets doet, of dat het gewoon erg gehyped is in de media. Ik heb in ieder geval geen verandering door dit product opgemerkt. En ik had er nog wel zulke hoge verwachtingen van, maar het verbeterde mijn leverfunctie niet. Jammer! – Chantal

Op aan raden van een vriendin heb ik crystal detox gekocht. Ze was er lyrisch over. Ik heb het nu 4 dagen ingenomen en voel weinig verschil. Niet meer energie, en helaas ben ik ook niet afgevallen. In combinatie met een gezonder eetpatroon zal het zeker helpen, maar dan vraag ik me af of het wel aan deze pillen ligt… – Anoniem

Is Crystal Detox bij de Kruidvat te koop?

Waar kun je Crystal Detox kopen of bestellen? In elk geval niet bij de Nederlandse drogisterijen, zoals Kruidvat, Etos of Holland & Barett. Deze winkelketens verkopen wel andere detox producten. 

Crystal Detox wordt overwegend aangeboden op louche websites met uiteenlopende prijzen. Vreemd genoeg wordt Crystal Detox wel te koop aangeboden bij de Nederlandse webwinkel BOL.

Je zou mogen verwachten van een betrouwbare webwinkel als BOL dat ze zich distantiëren van dit soort producten. Want ook daar zijn de ervaringen van gebruikers overwegend negatief:

De prijs op deze webwinkels voor een potje Crystal Detox met 60 capsules varieert tussen de 50 en 60 euro.

Crystal Detox is als supplement zonder recept verkrijgbaar en wordt op verschillende niet-beveiligde websites aangeboden. Dus als je ze besluit te bestellen, ga dan uiterst voorzichtig te werk.

Gebruik en dosering Crystal Detox

Zoals bij elk detox supplement moet ook Crystal Detox  worden ingenomen zoals staat voorgeschreven op het etiket. Crystal Detox is verkrijgbaar in capsules die oplossen in de maag. Tweemaal per dag neem je een capsule in.

Geadviseerd wordt om er een flink glas water bij te drinken. Een potje Crystal Detox bevat 60 capsules. De aangegeven dosering niet overschrijden.

Heeft Crystal Detox bijwerkingen?

Afgaande op de ingrediënten die in Crystal Detox worden gebruikt, zullen de meeste mensen geen (ernstige) bijwerkingen ervaren bij het gebruik ervan.

Het innemen van geelwortel, mariadistel en choline is over het algemeen veilig. Sommige mensen kunnen misselijkheid, jeuk, diarree of een opgeblazen gevoel bij inname van deze ingrediënten ervaren.

Bij te veel geelwortel (curcumine) kun je buikklachten ervaren. Klachten die je kunt krijgen zijn brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, een droge mond, diarree en winderigheid (bron, bron, bron).

Als je medicijnen gebruikt, overleg dan eerst met je arts voordat je Crystal Detox gaat gebruiken.

Is Crystal Detox gevaarlijk?

Het gebruik van Crystal Detox zou geen gevaar voor de gezondheid moeten opleveren. Maar over de werkzaamheid mag worden getwijfeld.

Daarom is altijd voorzichtigheid geboden, zeker bij afslankproducten op het internet waarvan het niet duidelijk is waar het gemaakt is.

Als je deze capsules bestelt anonieme online verkopers en er gaat iets mis terwijl je dit supplement neemt, dan is er niemand bij wie je de verantwoordelijkheid kan leggen.

Hoewel Crystal Detox een supplement is met natuurlijke ingrediënten zijn zoals gezegd bijwerkingen altijd mogelijk.

Daarom is het belangrijk dat je de volgende aandachtspunten in acht neemt:

  • Het is niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar
  • De aanbevolen dagelijkse dosis nooit overschrijden
  • Gebruik het product niet als je allergisch of overgevoelig bent voor de ingrediënten
  • Niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
  • Bewaar het op een droge, koele plaats en uit de buurt van kinderen

Tot slot

Wat je ziet is dat veel producten met leverontgiftende eigenschappen ook worden verkocht als afslankmiddel. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat de werkzaamheid van deze ingrediënten voor gewichtsverlies of vetverbranding ondersteunt.

Sommige ingrediënten in Crystal Detox kunnen gunstig zijn voor je gezondheid. We weten van mariadistel en kurkuma dat ze antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Er is geen bewijs dat deze ingrediënten je lichaam kunnen ontgiften.

Er is ook geen bewijs dat het ontgiften van je lever kan helpen bij het afvallen. In de meeste gevallen gaat het gewoon om vochtverlies. De meeste mensen hebben geen detox supplementen nodig. De claims zijn vaak niet gebaseerd op bewijzen of feiten.

Als je doel is om af te vallen en je lichaam te ontgiften, kun je het beste kiezen voor onbewerkt voedsel die het dichtst bij de natuur staan.

Ik heb het dan over groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten.

Deze voedingsmiddelen eten en drinken is één van de beste manieren om je ideale gewicht te bereiken en om je lever gezond te houden. Dit komt omdat het op natuurlijke wijze je calorie inname verlaagt terwijl je wel belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt.

Afvallen en ontgiften met heerlijke sapjes

Het volgen van een detox sapkuur is de ideale manier om snel af te vallen of de ontgifting te ondersteunen.

De groentesapjes van HappyJuicy bevatten enkel 100% natuurlijke ingrediënten en zijn gemaakt van groenten en fruit dat lokaal geteeld is, inclusief superfoods!

De sapkuur van HappyJuicy komt bovendien met een handige handleiding om goed van start te gaan en je lichaam te ondersteunen met reinigen.

Klik hier om meer te lezen over de detox sapkuur van HappyJuicy en profiteer van de hoogste korting.

Laat het drinken van gezonde sapjes deel uitmaken van je ochtendroutine of je nieuwe opkikkertje in de middag.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

  • Ik dacht dit is het maar het werkte voor geen meter nu zit ik met een potje over en je krijg je geld niet terug en volgens mijn is het als het niet werk krijg je het terug maar dat is niet zo jammer weer een grootte misstap

    Gerda

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )