shopify site analytics

5 Redenen Waarom Ik Dieet Pro Shakes Afraad + Ervaringen

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld hoe ik over shakes en maaltijdvervangers denk. Maaltijdvervangers en eiwitshakes worden al sinds jaar en dag gebruikt om te helpen bij afvallen. Dieet pro is zo’n afslankshake die je kunt gebruiken ter vervanging van je maaltijden.

Vloeibare maaltijdvervangers kunnen handig zijn als je snel gewicht wilt verliezen, maar bij langdurig gebruik krijg je last van mogelijke bijwerkingen.

Twijfel je nog om dieet pro te gebruiken en wil je de juiste keuze maken? Lees dan eerst dit artikel.

Dit is wat je gaat ontdekken:

 • Welke ingrediënten er zitten in dieet pro
 • De ervaringen van dieet pro gebruikers
 • Of je met dieet pro glucomannan sneller kunt afvallen
 • 5 nadelen waarom ik afvallen met shakes afraad

Wat is Dieet Pro?

Dieet pro is een merk van Nutri Dynamics dat verschillende voedingssupplementen en producten op het gebied van gezondheid, dieet en sport aanbiedt.

Volgens de leverancier is de dieet pro eiwitshake vrij van koolhydraten, vetten, suikers en gluten. Daarnaast is de afslank shake vezelrijk en bevat het verschillende mineralen en vitaminen.

Samenstelling voedingswaarden per shake
 • 79 calorieën
 • 0,4 gram vet (waarvan 0,3 gram verzadigd)
 • 0,8 gram koolhydraten (waarvan 0,8 gram suikers)
 • 18,2 gram eiwitten
 • 0,08 gram zout

De dieet pro shake is te verkrijgen in de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Banaan
 • Vanille

Volgens de gebruiksaanwijzing is het de bedoeling dat je dagelijks twee shakes neemt als maaltijdvervanger: 1 shake als ontbijt en 1 shake als vervanging van de lunch.

 • Het dieet pro afslankpoeder kun je mixen met (soja) melk of water.

In drogisterij.net alles in de praktijk zien:

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe werkt dieet pro?

Geadviseerd wordt om dagelijks twee dieet pro shakes te nemen, als vervanging van het ontbijt en de lunch. Het avondeten mag je zelfs bepalen, mits het gezond is.

Door maaltijden te vervangen met shakes zal je dagelijks een calorietekort creëren. Op deze manier zou je in theorie moeten afvallen en je streefgewicht kunnen bereiken zonder te sporten.

Als je eenmaal bent afgevallen en je streefgewicht bereikt hebt, dan kun je van twee pro dieet shakes naar slechts één shake per dag gaan als maaltijdvervanger.

Hiermee creëer je nog steeds een klein calorietekort en voorkom je dat je automatisch terugvalt op je oude, ongezonde voedingspatroon en in korte tijd weer enkele kilo’s bijkomt (het bekende jojo-effect van een crash dieet).

Dieet pro glucomannan

Naast de eiwitshake bestaat er ook dieet pro glucomannan. Dit is een afslankcapsule en het enige product van dieet pro dat er in mijn ogen tussenuit springt en wellicht de moeite waard is om uit te proberen.

Wat is glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel, uit de wortels van konjak, ook wel olifant yam genoemd. Dit is een plant die voorkomt in Oost-Azië.

Het is verkrijgbaar als supplement in dranken, shakes en wordt ook toegevoegd in voedingsmiddelen, zoals pasta en bloem. Het is ook het belangrijkste ingredient in shirataki noodles.

Glucomannan bestaat uit 40% van het droge gewicht van de olifant yam. Het wordt al eeuwen toegevoegd in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen zoals tofu, noedels en konjak gel.

Behalve dat glucomannan te koop is als voedingssupplement, wordt het ook gebruikt als voedingsadditief, een verdikkingsmiddel aangeduid met het E-nummer E425-ii.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Hoe helpt glucomannan met gewichtsverlies?

Je vraagt je waarschijnlijk af, wat maakt glucomannan nou zo bijzonder? In het kort, het innemen van glucomannan kan tot gewichtsverlies leiden. Glucomannan is anders dan andere oplosbare vezels omdat het veel kleveriger is, waardoor het bijzonder effectief is.

Glucomannan heeft ook  het bijzondere vermogen om water te absorberen. En niet zo’n beetje ook! Tot wel 50 keer zijn eigen gewicht. Daarom is de aanbevolen dosering glucomannan ook lager in vergelijking met andere vezel supplementen.

Deze vochtabsorberende eigenschap van glucomannan heeft als voordeel dat je sneller het gevoel hebt vol te zitten, waardoor je minder calorieën op een dag nuttigt (bron). Studies hebben aangetoond dat mensen die glucomannan supplementen gebruiken een beetje meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen (bron).

Andere voordelen van glucomannan die het afvallen bevorderen:

 • Het heeft zeer weinig calorieën
 • Het neemt veel ruimte in de maag en bevordert het gevoel van volheid (verzadiging)
 • De vezels voeden ook de goede bacteriën (probiotica) in de darmen. Onderzoek heeft aangetoond dat probiotische bacteriën de vetopslag kunnen verminderen en vetverlies bevorderen (bron).

Is glucomannan een wondermiddel?

Het klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar is het dat in de praktijk ook?

Gelukkig zijn er verschillende gerandomiseerde gecontroleerde proeven naar glucomannen gedaan. Dit wordt ook wel de gouden standaard genoemd als het gaat om wetenschappelijke experimenten bij mensen.

In de grootste studie werden 176 mensen overgewicht willekeurig toegewezen om een supplement met glucomannan of een placo te nemen, terwijl ze op een calorie beperkend dieet zaten.

Drie verschillende glucomannan supplementen werden getest, met verschillende doseringen. Na 5 weken werden de deelnemers getest. De glucomannan groepen hadden gemiddeld een kilo meer verloren (bron).

Een andere studie laat een soortgelijk resultaat bij mensen overgewicht, indien glucomannan wordt ingenomen vlak voor een maaltijd (bron).

Voor afvallen wordt aanbevolen om een dosering van 1 gram, drie keer per dag in te nemen (bron).

Als wateroplosbare vezel is glucomannan ook goed te gebruiken om obstipatie te behandelen (bron).

Volgens de huidige onderzoeken kan glucomannan een werkend gewichtsverlies supplement zijn. Maar zoals met vrij welke methode om af te vallen werkt het niet als je geen voornemens hebt om andere gezonde veranderingen in je leven door te voeren.

De enige werkende manier om gewicht te verliezen en op de lange termijn je streefgewicht te behouden, is door je huidige levensstijl aan te passen. Glucomannan suppletie kan afvallen gemakkelijker maken, maar het zal geen wonderen op zichzelf doen.

Samenvatting: de afslankcapsule dieet pro glucomannan kan op natuurlijke wijze ondersteunen bij bescheiden gewichtsverlies, vooral door een gevoel van volheid te creëren, waardoor je minder calorieën eet en op den duur afvalt.

Nadeel #1: vitamines worden moeilijk opgenomen

Er zijn 13 essentiële vitaminen die je lichaam nodig heeft.

Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: vetoplosbaar en in wateroplosbaar.

Dieet pro bevat naast mineralen en eiwitten ook veel vitamines, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12.

Nu moet je weten dat wateroplosbare vitaminen (in tegenstelling tot vetoplosbare vitamines die in beperkte mate kunnen worden opgeslagen) niet in het lichaam worden opgeslagen.

Wateroplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine C
 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamijne B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine)
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft aan wateroplosbare vitaminen en alles wat teveel is wordt uitgescheiden via de urine. Doordat wateroplosbare vitaminen niet kunnen worden opgeslagen, heeft het lichaam een continue toevoer van deze vitaminen nodig. Dit kan worden gedaan voeding of door vitamines te nemen uit supplementen.

Vetoplosbare vitaminen zijn oplosbaar in vetten.

Vetoplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Synthetische voedingstoffen 

De vitaminen en mineralen in dieet pro zijn synthetisch gefabriceerd. Men doet vaak alsof synthetische voedingstoffen identiek zijn aan die uit voedingsmiddelen. Maar het het productieproces van synthetische voedingsstoffen is heel anders dan de manier waarop ze in planten en dieren worden aangemaakt.

Dus ondanks het feit dat een soortgelijke structuur is, kan je lichaam anders reageren op synthetische voedingsstoffen.

Daarnaast is er nog een hoop onduidelijkheid hoe goed synthetische voedingstoffen worden opgenomen in het lichaam. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat natuurlijke vitamine E twee keer zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Voor vetoplosbare vitamines is het zo dat ze alleen worden opgenomen in het lichaam als ze zich kunnen binden aan vet. De vetten die deze vitamines vervoeren moeten we uit onze voeding halen, want in dieet pro zelf zit amper vet. Omdat dit niet gebeurt, zullen we deze vitamines ook onvoldoende binnen krijgen.

Nadeel #1: shakes kunnen geen gezond voedingspatroon vervangen

De dieet pro shake is bedoeld om een of twee maaltijden per dag te vervangen.

Maar sommige mensen zien dieet pro de perfecte voedseloplossing.

Waar ze niet bij stil staan is dat deze shake onvoldoende vezels en micronutriënten bevat die mensen nodig hebben om gezond te kunnen functioneren.

Alleen zeer zwaarlijvige personen die tientallen kilo’s aan lichaamsgewicht moeten verliezen, hebben baat bij een crash dieet dat volledig bestaat uit speciaal vervaardigde shakes.

Nadeel #2: afvallen met shakes verstoren het hormoonevenwicht

Afvallen met shakes om een calorietekort te creëren, zorgt voor lichamelijke stress.

Dit komt omdat de balans van belangrijke hormonen in je lichaam wordt verstoord.

Een drastische vermindering van calorieën gedurende een aantal weken leidt bij vrouwen tot een flinke verhoging van het stresshormoon cortisol (bron).

Behalve vermoeidheid en prikkelbaarheid door een calorietekort, is het ook ontzettend moeilijk om iedere dag weer te vechten tegen die vervelende hongergevoelens en de verleiding van ongezonde voeding.

Nadeel #3: dieet pro geen oplossing voor de lange termijn

Dieet pro bevat veel eiwitten, wat een van de belangrijkste voedingstoffen is voor gewichtsverlies.

Een hoge eiwitinname leidt tot meer verzadiging, waardoor je automatisch minder calorieën eet (bron).

Op die manier zijn de shakes van dieet pro een handige manier om in korte tijd veel gewicht kwijt te raken. Ze zijn alleen geen volwaardige maaltijdvervanger.

De shakes mogen dan wel belangrijke voedingstoffen bevatten, ze kunnen nooit een volledig gezonde maaltijd vervangen met volwaardige voeding.

Onbewerkte natuurproducten bevatten bovendien antioxidanten, plantaardige ingrediënten en enzymen die moeilijk allemaal potje kunnen worden gestopt.

Sommige eiwitshakes bevatten wel vezels, maar aanzienlijk minder dan de hoeveelheden die voorkomen in fruit, groenten en peulvruchten.

Nadeel #4: shakes verhelpen ongezonde eetgewoonten niet

Shakes worden vaak gezien als een soort van ‘shortcut’ om snel resultaat te zien.

Maar over het algemeen werkt een crash dieet gebaseerd op shakes niet.

Afvallen met shakes kan werken om snel af te vallen, maar ze dwingen je niet om je oude manier van eten te veranderen.

Succesvol afvallen en je streefgewicht behouden vereist namelijk langdurige veranderingen op het gebied van alcohol, voeding en beweging.

Als je gewoon weer terugkeert naar je oude ongezonde eetgewoonten, nadat je bent gestopt met het drinken van shakes, dan is de kans groot dat je weer aankomt in gewicht.

Neem je eetpatroon onder de loep en bekijk welke slechte gewoontes je kunt veranderen. Alleen op die manier blijf je op gewicht.

Nadeel #5: leven op vloeibare voeding is onverantwoord

Op het moment dat je iets lekkers ruikt en een gezonde, smakelijke maaltijd op tafel ziet, dan komt het verteringsproces op gang.

Je begint honger te krijgen en je hormonen geven aan dat je iets moet eten.

Dit proces werkt echter niet als je een pro dieet shake voor je neus krijgt. Een groot deel van dit probleem is dat vloeibare diëten vezels missen. De vezels die er vaak zijn ingestopt, ter compensatie, zijn in de meeste gevallen onvoldoende.

Volledig leunen op vloeibare voeding, zoals maaltijdvervangers en eiwitshakes, is onverantwoord en kan op den duur leiden tot allerlei tekorten het verstopt raken van je darmen. Vezels stimuleren immers de darmbeweging en nemen water op. Dit draagt bij aan een zachte stoelgang en voorkomt ontstoppingen.

Bij mensen met een chronische nierziekte kan een hoge eiwitinnname zelfs leiden tot nierfalen (bron).

Ervaringen met dieet pro

De ervaringen van gebruikers van dieet pro zijn grotendeels positief. Op verschillende fora valt te lezen dat mensen flink wat kilo’s zijn kwijtgeraakt met de shakes. In enkele gevallen was het resultaat minder positief, zij verloren geen grammetje vet.

Tevens geven veel gebruikers van dieet pro aan dat ze hun koolhydrateninname sterk hebben verminderd en meer zijn gaan bewegen. Gezonder eten door een voedingspatroon te volgen dat koolhydraten beperkt leidt in de meeste gevallen automatisch tot gewichtsverlies. Niet zo gek dus dat deze groep veel gewicht verloor.

Grote kans dat je hetzelfde effect zou hebben bereikt met deze gezonder levensstijl, zonder de shakes van dieet pro.

Dieet pro waar te koop

Dieet pro producten worden op verschillende websites aangeboden en zijn makkelijk te bestellen.

Er bestaan verschillende soorten afslank shakes die kunnen worden gebruikt als maaltijdvervanger. Nu moet gezegd worden dat de voedingswaarde van veel populaire huismerk uit enkelvoudige koolhydraten (suikers) bestaat. Dat is ontzettend slecht natuurlijk als je doelstelling is om vet te verbranden.

Dieet pro ingrediënten

Als je kijkt naar de ingrediënten van dieet pro dan blijkt het een van de betere merken te zijn als je wilt afvallen met shakes. De dieet pro shakes onderscheiden zich vooral door een hoog gehalte aan eiwitten en weinig koolhydraten.

Conclusie dieet pro

Wat de meest succesvolle diëten op de markt met elkaar gemeen hebben is dat ze zich vooral richten op voedsel in plaats van het tellen van calorieën. Het is vanzelfsprekend dat het aantal calorieën dat je eet belangrijk is voor het behouden van je gewicht. Maar calorieën drastisch verminderen door alleen shakes te drinken en geen rekening te houden met wat je binnen krijgt, werkt zelden effectief op de lange termijn.

Als aanvulling van eiwitten bij een koolhydraatarm dieet, kan dieet pro een prima hulpmiddel zijn. Maar enkel eiwitshakes drinken als dieet is natuurlijk gekkenwerk. Dat zou in feite neerkomen op een crash dieet.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Summary
Reviewed Item
Dieet Pro
Author Rating
2

2 Reacties op "5 Redenen Waarom Ik Dieet Pro Shakes Afraad + Ervaringen"

 1. Van Hout Yolanda

  says:

  Na verschillende pogingen , ik heb meerdere mails gestuurd, om de Afslank Receptenbijbel aan huis geleverd te krijgen , en , omdat ik niet online kan betalen, mij de betaalgegevens via overschrijving bij de bank , door te sturen . Tot vandaag nog altijd geen antwoord gekregen. ( ik hoef maar 3 à 4 kg kwijt , en dat is enkel aan mijn buik ) misschien is daar geen oplossing voor? Groetjes Yolanda

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *