836

Werkt Afvallen met Easy Cleanse Capsules? Ervaringen + Koopadvies

Detoxen is in opkomst. Reinigingskuren om je lichaam te ontgiften zijn er in overvloed!

Easy Cleanse Detox is zo’n detox kuur om je gezondheid weer op het goede spoor te krijgen.

Maar kan het zijn naam waarmaken? En is het een effectieve manier om af te vallen en je lichaam van gifstoffen vrij te maken?

Als je een detox kuur met Easy Cleanse capsules overweegt, lees dit artikel dan eerst zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Inhoud van dit artikel

Wat is easy cleanse?

easy cleanse potjes van het merk now

Easy Cleanse is een dieetsupplement dat is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf NOW Foods ®.

Now Foods is een grote speler in de supplementenindustrie en biedt meer dan 1400 verschillende supplementen en voedingsproducten aan.

In Nederland worden de voedingssupplementen door VitOrtho gedistribueerd. De voedingssupplementen zijn over het algemeen van een betaalbare prijs en zijn van natuurlijke oorsprong (organisch of vegetarisch).

Met Easy Cleanse volg je een detox programma om je spijsverteringskanaal te reinigen en ontgiften. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de afvoer van gifstoffen uit het lichaam efficiënter verloopt.

Het supplement bestaat uit een variatie van kruiden, voedingsvezels en voedingstoffen ‘die een ondersteunde functie bieden en helpen bij de natuurlijke ontgifting van afvalstoffen’.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ophoping van toxische stoffen?

Normaal gesproken zou ons lichaam zelf in staat moeten zijn voor een snelle afvoer van afvalstoffen. Maar door slechte voeding, stress, vermoeidheid en de ophoping van toxische stoffen (inademen van vervuilde lucht) heeft het menselijk lichaam vandaag de dag zwaar te verduren. Doordat we het zelfreinigende vermogen in de weg zitten maken we het ons lichaam veel moeilijker om zijn werk te doen.

Van een detox kuur wordt gezegd dat het kan helpen om afvalstoffen af te voeren, de gezondheid verbeteren en de bloedsomloop. Je zou bijna zeggen dat het in deze tijd (door vervuiling van het milieu) essentieel is om je lichaam te helpen ontgiften.

Bijna… Want hoewel er geen concreet wetenschappelijk bewijs is die het volgen van een detox kuur ondersteunt, kunnen bepaalde veranderingen in je eetpatroon helpen de gifstofbelasting te verminderen en het ontgiften van zware metalen en dioxinen ondersteunen.

In de natuurgeneeskunde wordt het vrijkomen van afvalstoffen en de ontgiftingsverschijnselen tijdens de detox kuur als bewijs gezien dat het werkt!

Een ander voordeel is dat de organen even rust krijgen. Je kunt een detox doen om verschillende gezondheidsklachten te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan: (bron)

 • Spijsverteringsproblemen
 • Een opgeblazen gevoel
 • Chronische vermoeidheid
 • Auto-immuunziekten
 • Allergieën
 • Inflammatie en obesitas

Actieve ingrediënten in Easy Cleanse

Oké, je weet nu dat je kan detoxen om uiteenlopende gezondheidsredenen.

Tijd om even de actieve ingrediënten in Easy Cleanse toe te lichten. Want voordat je iets gebruikt wil je natuurlijk eerst weten wat er precies in zit.

De Easy Cleanse capsules bevatten een mix van verschillende ingrediënten, waaronder:

 • Psyilliumvezels
 • Cranberry extract
 • Vitamine C
 • Venkel
 • Gember
 • Kalium
 • Ashwaganda
 • Glucomannan
 • Aloë vera

De meeste ingrediënten hierboven zullen je waarschijnlijk niets zeggen. Laat ik daarom de meest opvallende bestanddelen in dit product even toelichten.

Van glucomannan weten we elk geval dat het (in context van een energiebeperkt dieet) kan leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies (bron).

Ashwagandha staat ook wel bekend als het Indiase ginseng. Supplementen met ashwagandha als ingrediënt worden vaak gebruikt bij stress, burn-out en bijnieruitputting omdat dit adaptgene kruid gunstig is voor de cortisolwaarden en de reactie op stress  (bronbronbron).

Aloë vera wordt vaak in de cosmetische industrie gebruikt als verzachtend middel. Het ondersteunt een gezonde spijsvertering en stimuleert het zelfreinigende vermogen van het lichaam. Aloë vera bevat ook polysachariden die het immuunsysteem helpen zijn werk goed te doen.

En hoe moet je beginnen met Easy Cleanse? Dat ga ik je nu uitleggen.

Hoe werkt afvallen met easy cleanse?

Volgens de fabrikant werkt een kuur van Easy Cleanse eetlust onderdrukkend, vermindert het een opgeblazen gevoel en constipatie en geeft het afvalstoffen vrij (waardoor gewichtsverlies kan optreden).

De Easy Cleanse detox kuur bestaat uit dag en nacht capsules. Direct na het opstaan neem je 2 Easy Cleanse A.M. (dag) capsules in met een flink glas water.

Tijdens de lunch neem je weer 2 dag capsules in met een flink glas water. Tegen de tijd dat je naar bed gaat wordt het tijd om over te stappen naar de Easy Cleanse P.M. (nacht) capsules. Hiervan neem je ook weer 2 capsules in met water.

Ook is het goed om te weten dat detoxen met Easy Cleanse langer dan 2 weken duurt.

De detox kuur van Easy Cleanse duurt namelijk 15 dagen. Ik hoor je denken “Wat duur dat lang!”. Toch is dit niet zonder reden gedaan. Het reinigen en afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam neemt namelijk enige tijd in beslag. Het geeft je ook de tijd om te wennen aan de aanpassingen in je dieet.

Bij Easy Cleanse is er geen sprake van een strikt te volgen dieetschema. Wel is het belangrijk dat je alcohol, koffie, energiedranken, sigaretten, verzadigde vetten, transvetten en toegevoegde suikers gedurende deze tijd vermijdt. Ze zorgen voor gifstoffen die zich ophopen in je lichaam.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Onderbroken vasten

Ook kun je de eerste 3 dagen intermitterend vasten of sapvasten. Dat houdt in dat je in deze periode niets eet en drinkt behalve water, sappen en/of kruidenthee.

Daarna volgt een korte periode waarin je alleen maar groentesapjes, fruit smoothies en kruidenthee drinkt. Vaste voeding is bij sommige detox kuren alleen in een later stadium toegestaan. Ook is het belangrijk om dagelijks voldoende te bewegen zodat afvoer van afvalstoffen sneller plaats kan vinden.

Een studie onder zwaarlijvige Koreaanse vrouwelijke deelnemers onderzocht wat het effect was van een korte citroen-detox kuur (zeer caloriearm dieet) van 11 dagen op de lichaamssamenstelling van de vrouwen. Zij dronken water met citroensap en biologische ahornsiroop. De kuur zorgde voor aanzienlijk gewichtsverlies en hun BMI en hun waist-to-hip ratio ging omlaag (bron).

Door strikt te detoxen met easy cleanse en dit te combineren met sapvasten, kun je op korte termijn veel gewicht verliezen. Dit effect lijkt eerder te wijten zijn aan het verlies van vocht en glycogeen dan aan de verbranding van lichaamsvet.

Het vochtverlies komt omdat je lichaam weinig koolhydraten binnenkrijgt doordat je koolhydraatrijke voedingsmiddelen hebt geschrapt uit je dieet. Een dag beginnen je glycogeen voorraden (suikers die in de spieren en lever opgeslagen liggen) uitgeput te raken.

Een eigenschap van glycogeen is dat het vocht vasthoudt. Met het verliezen van glycogeen zal je daardoor ook veel vocht gaan verliezen.

Als afvallen alleen je doel is met detoxen, dan is het verstandiger om een dieet te gaan volgen, zoals het koolhydraatarme dieet. Het koolhydraatarm dieet is voor de meeste mensen goed vol te houden omdat het je eetlust vermindert en je langer verzadigd blijft door ongezonde koolhydraten te vervangen met eiwitten, gezonde vetten, groenten en fruit.

Ervaringen met easy cleanse detox kuur

Wat zijn de ervaringen van gebruikers met de detox kuur van Easy Cleanse? Onderstaand een greep uit de reacties die easy cleanse hebben geprobeerd.

Ik ben erg gevoelig voor kruiden en om wat voor reden dan ook bezorgde het product me slapeloosheid en voelde ik me een beetje raar. De eerste nachten werd ik voortdurend waker omdat ik moest plassen. Ook de ontlasting overdag was vrij dun en ‘vettig’. Dit zorgde voor flink wat ongemak op het werk. Na 7 dagen ben ik wel 1,5 kg kwijtgeraakt! Niet heel erg gek als ik me bedenk hoeveel toiletbezoekjes ik heb gebracht haha!! Zolang je genoeg water drinkt is er niets aan de hand. Maar het lijkt me geen pretje om op deze manier wekenlang te moeten leven. Het product doet in ieder geval wat ik ervan verwachtte… – Liesbeth

Ik kocht dit product in de hoop mijn darmen te reinigen. Ik ben op dag 9 en ik heb tot nu toe geen resultaten opgemerkt. Wel heb ik de afgelopen dagen een enorme last van buikkrampen gehad. Er zijn in totaal 8 pillen die je op een dag moet nemen. Dit vind ik persoonlijk veel te veel! Ik ben al geen pillenslikker en moet kokhalzen wanneer ik de ochtendpillen inneem (die trouwens erg naar vis smaken). Je moet echt meer water drinken dan in de aanwijzingen staat vermeld, omdat er behoorlijk zware diuretica in de pillen zitten. Als je deze capsules niet met genoeg water inneemt, zal je snel uitgedroogd raken en meer gifstoffen opslaan dan je zou doen als je meer water zou hebben gedronken. – Anoniem

Ik heb nog steeds een opgeblazen gevoel en merk helaas geen toename in energie. Iets waar ik wel op gehoopt had toen ik easy cleanse kocht. Ik merkte geen enkele verandering bij me op. Ik voelde me niet energieker maar ook niet slechter. Ik vind het niet zo effectief als andere reinigingsproducten. Ik zou het niet opnieuw kopen en afgaande op mijn ervaringen met easy cleanse zou ik het ook niemand aanraden. – Samantha

De laatste jaren heb ik enorm veel last van acne. Mijn huisarts zegt dat het komt doordat ik ongezond eet. Ook merk ik dat mijn gezicht veel vocht vasthoudt. Met easy cleanse wilde ik schoon schip maken en overtollig vocht kwijtraken. Als dit ook voor een lager getal op de weegschaal zou zorgen, dan zou ik een vreugdedansje doen! Enthousiast begon ik aan de kuur van easy cleanse. Het was nog een hele opgave om deze capsules op basis van een schema in te nemen. Soms vergat ik het! Maar ik slaagde erin om het vol te houden en ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben over de resultaten. De weegschaal geeft aan dat ik 3 kg aan gewicht ben verloren. Wanneer ik in de spiegel kijk dan zie ik dat wat vocht ben kwijtgeraakt. Het enige nadeel (je raadt het al) is dat je van deze kuur twee keer per dag naar het toilet moet omdat je meer water gaat drinken dan normaal. De capsules vind ik wel een beetje groot om in te slikken, maar als je het met genoeg water neemt dan is het wel te doen. Ik hoop dat ik je hier wat aan hebt. :)  – Manon

Is het gebruik van Easy Cleanse capsules gevaarlijk?

Nee, een korte detox kuur met Easy Cleanse capsules is normaal gesproken voor een gezonde volwassene niet direct schadelijk.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft dan raad ik je af om te detoxen. Dit geldt ook voor als je medicijnen gebruikt en/of aan een medische aandoening lijdt. In dat geval is het belangrijk om eerst je huisarts te raadplegen voordat je easy cleanse capsules gaat slikken.

De aanbevolen dosering in elk geval nooit overschrijden. Stop ook met deze kuur als je buikpijn hebt of last van diarree krijgt (of andere gezondheidsklachten). En deze capsules altijd buiten het bereik van kleine kinderen bewaren.

De prijs van Easy Cleanse

Als je erover nadenkt om te detoxen met Easy Cleanse, dan is het ook handig om te weten wat zo’n kuur dan precies mag kosten.

Een verpakking met Easy Cleanse met 120 dag en nacht capsules kost ongeveer 20 euro, afhankelijk van bij welke (online) aanbieder je het koopt.

Mijn eindoordeel en koopadvies

Ik heb het al eerder benoemd…

Een magische sapreiniging met Easy Cleanse van enkele dagen klinkt in theorie misschien wel leuk… Toch zal het je geen voordeel opleveren als je daarna weer terug keert naar je oude eetgewoontes.

Ik ga heel eerlijk met je zijn. De detox kuur van Easy Cleanse kan zeker enkele voordelen hebben. Maar over het algemeen komen ze hun grootste beloften niet na en dat is duurzaam gewichtsverlies.

Er is namelijk één ding waar jij je bewust van moet zijn… Ontgiften helpt je niet om af te vallen. In ieder geval niet het gewicht dat je zo graag wilt kwijtraken: overtollig lichaamsvet.

Een ander nadeel is dat de meeste detox kuren en sapreinigingen extreem weinig calorieën bevatten. Met andere woorden, het zijn crash diëten. En dit kan al snel meer kwaad dan goed doen voor je gezondheid.

Niet alleen voelt het onaangenaam aan om zo weinig calorieën binnen te krijgen, het kan ook grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Dat maakt het gevaarlijk voor mensen met medische aandoeningen, zoals diabetes type 2.

Gezonde detox met 100% natuurlijke slowjuice sapjes

Als je overweegt om te detoxen dan raad ik je aan om goed van start te gaan met een gezonde detox kuur van 100% natuurlijke groentesapjes. Door gezonde groentesapjes help je het lichaam om te ontgiften van toxines en stressoren.

Een ander voordeel is dat je belangrijke voedingstoffen uit tal van biologische groenten en fruit in één keer binnenkrijgt. De capsules van Easy Cleanse bevatten daarentegen amper vitamines, mineralen, antioxidanten, en enzymen.

De groentesapjes van HappyJuicy bevatten 260 gram groente en fruit per flesje. In deze sapjes zit veel variatie want er zijn in totaal 9 soorten sapjes. Van deze 9 sapjes bestaan 6 sapjes uit 70% groente en 30% fruit, en de 3 overige sapjes bestaan voor 100% uit groente. Ook zit in elk sapje tenminste één superfood.

Wil je de kracht van een gezonde sapkuur zelf ontdekken?

Klik hier en ontdek alle voordelen van een sapjeskuur met de hoogste korting.

Deze speciale sapvasten kuur komt bovendien met een detox sapkuur gids en schema en is de ideale manier om goed van start te gaan en je lichaam te ontgiften.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 BewezenTips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

HappyHealthy.nl wint prijs ‘Website van het Jaar’ 2020!

Doe de “Afslank IQ” test

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook

Oscar’s sapjes