1048

Afvallen met Eco Slim: Een Effectief Dieet of Gevaarlijk?

Wanneer je het woord ‘afvallen’ intikt in zoekmachines dan word je overladen met websites en producten die claimen gewichtsverlies te versnellen.

Eco Slim is zo’n voedingssupplement dat claimt te helpen bij het afvallen.

De producten van Eco Slim bevatten natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong en worden geleverd in de vorm van bruistabletten en druppels.

Is Eco Slim een effectief middel tegen vetzucht? In dit artikel zocht ik het voor je uit!

Inhoud van dit artikel

Wat is Eco Slim?

eco slim supplement verpakking

Eco Slim wordt als afslanksupplement verkocht in de vorm van bruistabletten en druppels.

Het is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten waarvan wordt gezegd dat ze bijdragen aan gewichtsverlies.

Dit zou dan vooral komen door een verhoogde stofwisseling en een voller gevoel, waardoor je minder geneigd bent om veel te eten.

Hoe dat precies zit met de claims van deze natuurlijke ingrediënten lees je iets verderop in het artikel.

Door de fabrikant wordt aangeraden om Eco Slim producten te combineren met een caloriearm dieet. Dit zou de beste resultaten moeten opleveren.

Eco Slim wordt gedistribueerd door Hendel’s Garden. Een Russisch bedrijf dat meerdere voedingssupplementen en persoonlijke verzorgingsproducten op haar naam heeft staan. Veel meer informatie is er over dit bedrijf niet bekend.

Hoe werkt Eco Slim?

Eco Slim worden als afslanktabletten verkocht ter ondersteuning van een dieet.

Maar ik kan alvast verklappen dat de natuurlijke ingrediënten in Eco Slim in elk geval geen vet verbrandende eigenschappen hebben.

Wel kan een stof zoals cafeïne de stofwisseling tijdelijk verhogen en zijn er ingrediënten in Eco Slim die je een voller gevoel kunnen geven. Maar erg overtuigend bewijs is er niet.

Gebruikers wordt geadviseerd om 2 tot 3 maal daags een bruistablet in te nemen met een glas water, bij voorkeur een halfuur voor de maaltijd.

Ingrediënten in Eco Slim

Laat ik de natuurlijke ingrediënten die voorkomen in de benaming op het etiket van Eco Slim – en waarvan wordt gezegd dat ze de vetverbranding stimuleren – hieronder toelichten:

L-carnitine

L-carnitine supplement van het merk now

L-carnitine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het van nature in het lichaam wordt geproduceerd. L-carnitine wordt ook in grote hoeveelheden in vlees aangetroffen.

Het aminozuur helpt het lichaam energie te produceren. Daarnaast heeft het een belangrijke functie bij spiercontractie en is het actief in de zenuwen en hersenen.

Sommige sporters gebruiken het aminozuur om hun prestaties te verbeteren. Het speelt een belangrijke regulerende rol bij het transporteren van vrije vetzuren met lange ketens.

Om die reden wordt het vaak toegevoegd als ingrediënt in afslanksupplementen. In theorie lijkt het zinvol om L-carnitine als ingrediënt voor gewichtsverlies te gebruiken.

Omdat het helpt om meer vetzuren in de cellen te brengen om te worden verbrand voor energie, zou je denken dat je hierdoor meer vet verliest.

Maar onderzoek naar L-carnitine heeft geen spectaculaire resultaten opgeleverd. Integendeel, de effecten op gewichtsverlies zijn er bijna niet.

In een Australisch onderzoek moesten 36 vrouwelijke deelnemers met ernstig overgewicht L-carnitine innemen voor een tijd van 8 weken. Aan het einde van het onderzoek werden geen noemenswaardige verschillen gevonden.

Forskolin extract

Indische coleus plant

Een ander ingrediënt in Eco Slim is forskolin extract. Forskolin is een werkzame stof die wordt gewonnen uit de Indische coleus (Coleus forskohlii), een tropische plant die verwant is aan de muntplant.

Het extract van deze plant werd populair toen het in de Amerikaanse Dr. Oz Show werd gepresenteerd.

Als eetlustremmer en afslanksupplement zou forskolin extract bijdragen aan gewichtsverlies.

Wetenschappers zijn minder onder de indruk van de lovende teksten die op het internet zijn te lezen.

In een studie onder 30 zwaarlijvige mannen bleek dat het gebruik van forskolin extract geen significant verschil opleverde met een placebo.

In een andere studie werden 23 vrouwen met overgewicht voor een periode van 3 maanden op een dosis van 500 mg forskolin extract per dag gezet.

Ook dit leverde geen significant effect op vetverlies. Op basis van huidig onderzoek mogen we concluderen dat forskolin extract als ingrediënt geen toegevoegde waarde heeft.

Cafeïne

kopje koffie met zwarte koffiebonen op schotel

De bruistabletten van Eco Slim bevatten een kleine hoeveelheid cafeïne.

Cafeïne-achtige stoffen kunnen je hartslag en stofwisseling tijdelijk een klein beetje versnellen (bron).

Op korte termijn kan cafeïne helpen maar na een tijdje word je tolerant voor cafeine en verdwijnt de gunstige werking op je stofwisseling.

Vergeet echter niet dat stimulerende middelen zoals cafeïne vervelende bijwerkingen kunnen hebben als ze in een te grote hoeveelheid worden geconsumeerd.

Een overdosis aan cafeine kan je hart onregelmatig en sneller laten kloppen dan normaal.

B vitamines (uit bessen)

aardbeien en bessen op elkaar gestapeld

Aan voedingssupplementen van Eco Slim worden B-vitamines toegevoegd.

Deze B-vitamines zijn in wateroplosbare vitamines en kunnen niet langdurig in het lichaam worden opgeslagen.

Dat houdt in dat je ze dagelijks via je dieet moet zien binnen te krijgen om je lichaam goed te laten functioneren.

Ook hebben B-vitamines invloed op de eetlust (bron). Een tekort aan B-vitamines kan allerlei processen in het lichaam verstoren.

Ze spelen een essentiële rol in de stofwisseling van ons lichaam. Dit betekent echter niet dat inname ervan meteen gewichtsverlies veroorzaakt.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B, behoren wel deel uit te maken van je voedingspatroon.

Guarana extract

guarana planten

Eco Slim bevat ook Guarana extract. Guarana extract is afkomstig van de zaden van een klimplant uit het Amazonegebied.

De vruchten hebben qua uiterlijk wat weg van een oogbal. Geen smakelijk gezicht!

Guarana extract wordt gemaakt door de zaden tot een poeder te vermalen (bron).

Guarana zit vol met antioxidanten en is in dat opzicht vergelijkbaar met groene thee. Het is ook een goede bron van cafeïne en wordt daarom als ingrediënt gebruikt in energiedrankjes.

Of guarana kan bijdragen aan gewichtsverlies is minder duidelijk. Je kunt je afvragen waarom een fabrikant een ingrediënt als guarana gebruikt in voedingssupplementen.

Fabrikanten hebben waarschijnlijk maar één goede reden om guarana als ingrediënt in hun supplement te gebruiken: de naam ‘guarana’ klinkt veel interessanter dan ‘cafeïne’ en geeft hen een excuus om hun ‘afslankpillen’ als ‘natuurlijk’ te labelen.

Dit maakt het eenvoudiger om een ​​hogere prijs voor hun producten te vragen.

Is Eco Slim gevaarlijk of bijwerkingen?

Eco Slim is vrij verkrijgbaar te bestellen op Nederlandse en Belgische websites. Het gebruik van Ecoslim tabletten zou voor een gezonde volwassene niet gevaarlijk moeten zijn.

Helaas zijn er ook geen studies bekend die iets zeggen over het gebruik van Eco Slim op de lange termijn. Houd er in ieder geval rekening mee dat Eco Slim wat cafeïne bevat.

Te veel cafeïne kan nadelige effecten hebben op je gezondheid. Dit kan bijwerkingen veroorzaken bij gebruikers die gevoelig zijn voor cafeïne.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Ervaringen met Eco Slim

Eco slim supplement in verpakking en flesje

De ervaringen van gebruikers met Eco Slim zijn over het algemeen vrij negatief.

Zo valt op het forum van Kassa te lezen dat vrijwel alle leden negatief zijn over de producten van Eco Slim.

De enige lovende succesverhalen die ik kan vinden zijn vooral van websites die Eco Slim producten promoten.

Per toeval kwam ik de bruistabletten van Eco Slim tegen op het internet. Toen ik de lovende tekst las wilde ik het een keer proberen. Binnen twee dagen werden ze bij me thuis afgeleverd. Opgelost met water hebben de bruistabletten een lekkere smaak. Maar nu 4 weken verder merk ik op dat het voor mijn lichaamsgewicht niets doet. Voor mij werkt het in ieder geval niet. Ik geloof wel dat er vitamines in zitten, maar het zijn zeker geen afslankpillen waarmee ze adverteren.  – Jasmine

Ik begrijp niet dat deze supplementen als afslankproducten mogen worden verkocht? Het deed echt helemaal niets bij mij! Bovendien kwamen de tabletten verbrokkeld binnen. Als ik bruistabletten bij de Kruidvat koop dan heb ik denk hetzelfde effect. Ik heb één pakketje besteld en doe het nooit meer. De prijs is absurd voor dit product. Helaas ben ik er ingetrapt. Doe het niet, zonde van je geld… – Sylvia

Ik was op zoek naar een product om mijn eetlust onder controle te houden. Ik ben een echte snoepkont zullen we maar zeggen haha. Simpel gezegd: het deed niets! Het onderdrukt mijn eetlust niet. Eerst de normale dosering geprobeerd. Toen dat geen effect had heb ik de dosering een keer verdubbeld. Ik voelde me er slecht door en ben er na een week mee gestopt.. – Samantha

Eco Slim: waar te koop?

Je vraagt je misschien af ‘waar kan ik eco slim kopen?’. Eco slim is niet te koop bij drogisterijen zoals de Kruidvat of Etos.

De Eco Slim producten – bruistabletten en druppels – kunnen via het internet worden besteld. De prijzen variëren sterk per aanbieder.

Zo kwam ik websites tegen waarbij het prijsverschil van Eco Slim producten tientallen euro’s was.

Wat kost Eco Slim? Dat is dus afhankelijk van waar je het precies koopt.

Op het internet worden verschillende Eco Slim pakketten aangeboden:

  • Begin programma (1 pakje) kost circa 30,- euro.
  • Aanbevolen programma (2 pakjes) kost circa 45,- euro.
  • Maximaal resultaat programma (3 pakjes) kost circa 70,- euro.

Veilig en effectief alternatief voor Eco Slim?

extract capsules liggen naast wit potje

Ondanks de mooie beloftes over Eco Slim kunnen we de claims van dit ‘afslankproduct’ met een korreltje zout nemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat alle mooie afslankclaims op het internet van de Russische fabrikant afkomstig zijn. Deze beloftes worden gretig overgenomen door aanbieders die er ook op willen verdienen.

Daarom is het verstandig dat je eerst onderzoek hebt gedaan in plaats van dat je de Eco Slim producten meteen hebt gekocht. Want de mensen die Eco Slim hebben gekocht zijn een stuk minder enthousiast.

Voor optimale resultaten raadt de fabrikant aan om dit voedingssupplement te combineren met een gezonde levensstijl.

De vraag is dan wat Eco Slim werkelijk doet voor je overgewicht. Die vraag blijft onbeantwoord. De natuurlijke ingrediënten in Eco Slim zijn in ieder geval niet bijzonder en hebben weinig effect op je lichaamsgewicht.

Voedingssupplementen alleen doen geen wonderen als het gaat om afvallen. In combinatie met een koolhydraatarm dieet en voldoende lichaamsbeweging kunnen sommige voedingssupplementen je wel helpen in de strijd tegen die overtollige kilo’s.

Wil je toch wat extra hulp? Ga dan voor een supplement met een wetenschappelijk bewezen werking, zoals bijvoorbeeld Glucomannan.

Glucomannan is een voedingsvezel en ondersteunt gewichtsverlies door een verhoogd verzadigingsgevoel. Lees hier meer over dit effectieve hulpmiddel bij het afvallen.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )