1063

Is het FitChef Family Kookboek de Moeite Waard? Onze Review

Gezonde maaltijden bereiden voor het hele gezin kan soms een behoorlijke uitdaging zijn.

Met name kinderen hebben niet altijd zin om groenten en fruit te eten. Het FitChef Family kookboek laat zien dat het ook anders kan!

FitChef Family is het derde kookboek in de Fitchef-reeks- en staat vol met recepten en tips waarmee je met het hele gezin op een makkelijke manier gezond eten.

Maar is het de moeite waard? Dat ontdek je in deze recensie van dit boek.

Inhoud van dit artikel

Fitchef Family is geschreven door dezelfde persoon achter de eerdere FitChef boeken, namelijk Mark van Oosterwijck.

Uiteraard heb ik dit nieuwe boek grondig bestudeerd om te zien of het ook daadwerkelijk een aanwinst is voor gezinnen. Hieronder lees je mijn review van ‘FitChef Family’ en ontdek je of het wat voor jou is.

Wat is het FitChef Family boek?

Fitchef cover boeken exemplaren op voorgrond

FitChef Family is een receptenboek geschreven voor ouders met (jonge) kinderen. Het kan gezien worden als een vervolg op ‘FitChef’ en ‘FitChef Turbo’, maar dan gericht op gezinnen die een gezonder eetpatroon willen inbouwen in hun dagelijks leven.

Het boek bevat ruim 80 gezonde recepten die eenvoudig en snel te bereiden zijn voor jong en oud.

Ook is er voor vrijwel iedere gelegenheid wel een gerecht te vinden. Denk bijvoorbeeld aan gerechten die geschikt zijn voor als je weinig tijd hebt, of juist als je een keer uitgebreid in de keuken wilt staan.

De recepten zijn eenvoudig te bereiden en kunnen ook samen met de kinderen gemaakt worden. Zo leren ze spelenderwijs koken en met gezonde voeding omgaan.

Wat meteen opvalt is dat er veel aandacht aan het design van het boek is besteed. Het boek is toegankelijk geschreven en wat betreft vormgeving en uitstraling ziet er FitChef Family er erg uitnodigend uit. Ook de indeling van het boek oogt erg overzichtelijk. Maar een mooi kookboek zegt natuurlijk weinig over de inhoud van de recepten. Hierover later meer.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck

Voordat we dieper ingaan op het kookboek is het wel zo handig om te weten wie de schrijver is van FitChef Family.

Mark van Oosterwijck is een auteur en online voedingscoach. In zijn jeugd had hij last van overgewicht en heeft hard moeten werken om daar vanaf te komen.

Mark is hierdoor uiteindelijk in de wereld van fitness en gezonde voeding terechtgekomen. Sinds enkele jaren is hij ook bezig om zijn opgedane ervaring en kennis te delen met anderen.

Volgens Van Oosterwijck gaat zijn visie van voeding en diëten vooral om kleine aanpassingen en consistentie.

Als je ervoor zorgt dat je steeds wat gezonder eet dan zal dat volgens hem resulteren in het niet meer terug willen naar die oude, ongezonde manier van leven. Dat is de rode draad die terugkomt in al zijn FitChef receptenboeken.

Benieuwd naar zijn andere kookboeken? Dan raad ik je aan mijn review van FitChef Turbo te lezen.

Voor wie is Fitchef Family bedoeld?

Gelukkig gezin in de keuken

De recepten van FitChef Family kunnen in principe door jong en oud worden gemaakt, al is het boek met name gericht op ouders van jonge kinderen.

Zij krijgen namelijk een groot aantal gezonde gerechten waarvan de kans groot is dat kinderen deze lusten. Boordevol voedingstoffen die kinderen nodig hebben om te groeien.

Daarbij staan er ook manieren in waarop je je kind kunt overhalen om iets nieuws te proberen. Bijvoorbeeld door het eten op een bepaalde manier te serveren.

Waar bestaat het FitChef Family receptenboek uit?

Je zou misschien verwachten dat er in FitChef Family alleen recepten staan. Dit is echter niet het geval.

Het boek is inderdaad grotendeels gevuld met allerlei gezonde gerechten voor het hele gezin, maar bevat daarnaast ook enkele handige tips.

Persoonlijk vond ik deze tips een goede aanvulling. Dit zorgt er naar mijn mening voor dat het boek zich onderscheidt van andere kookboeken.

De recepten zijn opgedeeld in 10 categorieën, namelijk:

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Als er weinig tijd is om te koken

FitChef Family begint met een aantal recepten waarvan de bereidingstijd niet al te lang is. Gerechten die je binnen een half uurtje op tafel kunt zetten, zeg maar.

Als er meer ruimte is voor koken

Naast snelle recepten bevat het boek ook een aantal gerechten die wat langer duren om klaar te maken. Ideaal voor mensen die graag in de keuken staan en nieuwe dingen proberen.

Als er iemand gaat sporten

Sporten is gezond, maar zorgt er soms wel voor dat sommige gezinsleden vanwege een training niet met de rest mee kunnen eten.

De categorie ‘Als er iemand gaat sporten’ bevat daarom gerechten waarvan de porties makkelijk in aparte schaaltjes te verdelen zijn, zodat ze op een ander tijdstip gegeten kunnen worden.

Gezellig weekend koken

De categorie ‘Gezellig weekendkoken’ biedt een aantal recepten die lekker zijn om in het weekend te maken.

TV dinner

In het gedeelte ‘TV dinner’ vind je een aantal recepten die je gemakkelijk voor de televisie kunt eten. Ideaal voor in het weekend of als er een leuke film te zien is.

Ontbijt

FitChef Family bevat ook een aantal ontbijtgerechten, die ook in het begin van de middag genuttigd kunnen worden (mocht je in de ochtend geen honger hebben).

Meeneemlunch

Wil je de kinderen een lekkere en gezonde lunch meegeven? Dan zal je in het hoofdstuk ‘Meeneemlunch’ wat inspiratie vinden.

Snacks om mee te nemen

De categorie ‘Snacks om mee te nemen’ is te vergelijken met de ‘Meeneemlunch’, al richt deze zich meer op snacks in plaats van een maaltijd.

Familie over de vloer

Naast recepten voor het gezin bevat FitChef Family ook gerechten die je kunt serveren als er bezoek komt. Het gaat hier voornamelijk om zoete en hartige snacks.

Kids in de keuken

Omdat het boek zich richt op eten met kinderen is er ook een categorie recepten die je samen met je kind kunt maken.

Als afsluiter bevat het boek ook nog een aantal basisrecepten. Zo staat er bijvoorbeeld in hoe je zelf zonder al teveel moeite dingen als tomatenketchup en pindasaus kunt maken, maar dan op een gezondere wijze.

Voordelen van het FitChef Family kookboek

Rundvleesstoofpotje met kikkererwten en groenten recept uit boek Fitchef Family

In eerste instantie dacht ik dat FitChef Family ’meer van hetzelfde was’.

Nadat ik kookboek heb doorgenomen kan ik je geruststellen dat het een waardevolle aanvulling is op de eerdere boeken van FitChef.

Ik zal hieronder de voordelen van FitChef Family op een rijtje zetten:

Het boek is allereerst interessant vanwege het gevarieerde aanbod aan kindvriendelijke recepten. De gerechten zijn over het algemeen vrij eenvoudig qua ingrediënten, maar wel gezond en laagdrempelig.

Dit laatste zorgt ervoor dat kinderen er eerder aan zullen beginnen. Want zoals iedere ouder wel weet zijn kinderen over het algemeen geen gemakkelijke eters.

Bij sommige recepten staat ook aangegeven waarop je het recept achteraf wat pittiger of kruidiger kunt maken. Ideaal voor wanneer je als volwassene toch wat meer ‘spice’ in je eten wilt.

Een ander voordeel is dat de benodigde ingrediënten allemaal bij de lokale supermarkt te krijgen zijn. Verwacht dus geen ellenlange lijstjes met moeilijke producten waarvoor je steeds naar een speciaalzaak moet.

Ik wil als laatste ook nog even verwijzen naar de tips die tussen de recepten door staan. Dit maakt het leuker om door het boek heen te bladeren en zo wat inspiratie op te doen.

Je krijgt bijvoorbeeld informatie over het belang van vezels en hoe groot een portie fruit ongeveer is. Stiekem toch best handig om te weten, zou ik zeggen.

Nadelen van FitChef Family

Zoals je kunt lezen ben ik vrij enthousiast over FitChef Family, al betekent dat niet dat het boek geen tekortkomingen heeft. Dit kookboek is niet geschikt voor veganisten.

De meeste recepten zitten weliswaar boordevol met groenten, maar er moet vrijwel altijd wel wat vlees, vis of zuivel aan toegevoegd worden. Vegetariërs kunnen daarentegen wel met FitChef Family uit de voeten. Al zijn er ook voor hen niet super veel recepten beschikbaar.

Wat ook opvalt is dat dit kookboek zich minder richt op mensen die willen afvallen. Ja, er staan gezonde gerechten in en als je hierop je eetpatroon baseert is de kans kleiner dat je overgewicht krijgt.

De focus ligt echter bij een goede basis voor het gezin en niet zozeer gewichtsverlies voor een individu. Perfect om overgewicht te voorkomen, maar als je écht wilt afslanken zijn er naar mijn mening betere opties, zoals bijvoorbeeld mijn receptenboek de Afslank Receptenbijbel.

FitChef Family ervaringen van anderen

Omdat iedereen anders naar dingen kijkt leek het me interessant om ook een paar ervaringen van andere FitChef Family lezers te delen. Je vindt ze hieronder:

Pieter:

Ik ben fanatiek sporter, dus qua voeding zit het bij mij wel goed. Weleens een biertje of snack in het weekend, maar dat hoorde er gewoon bij. Hoe anders is dat nu, sinds ik kinderen heb. Zelf eet ik wel goed hoor. Dat neemt niet weg dat ik me soms zorgen maak om de twee kleintjes. Hoe krijg ik de kinderen aan het gezonde eten? Ik ben daarom ook blij dat er een boek als FitChef Family is. Het zag er erg goed uit. Als ze dadelijk alle twee aan de vaste voeding mogen zal ik dit boek er ongetwijfeld regelmatig bij pakken!

Anne:

Met een gezin is het altijd zo’n uitdaging, gezond eten klaarmaken. Het is vaak of niet lekker, of steeds maar hetzelfde. Daarom was ik heel enthousiast toen ik van FitChef Family hoorde. Dit boek heb ik meteen gekocht en het stelde me niet teleur. Helemaal niet zelfs. Niet ieder recept is voor ons geschikt, dat is misschien een klein minpuntje. En verder een top boek!

Loes:

FitChef Family. Ik vroeg me nog zo af wat het verschil was tussen die andere twee boeken. De gewone FitChef en die opvolger verschillen volgens mij niet zoveel met elkaar. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik er maar eentje gelezen heb. Wat ik wel een verbetering vindt, is dus FitChef Family. Dit boek is namelijk precies afgestemd op het serveren van gezonde maaltijden, voor als je een gezin hebt. Veel recepten en ook nog leuke informatieve stukjes tekst voor tussendoor. Wij zijn fan!

Michelle:

Fijn boek om te zien, makkelijk maar ook met een boodschappenlijstje, lekker makkelijk! Geen lastige ingrediënten. Dit is geen boek voor de boekenkast…maar voor op tafel! Het leukste vind ik nog dat de kinderen erbij betrokken kunnen worden. Ze proeven nu vaak zelfs met liefde het eten! Als je weinig tijd om te koken hebt staan er ook leuke recepten in. Dit is een aanrader zoals je waarschijnlijk al zag aankomen.

Conclusie: is FitChef Family de moeite waard?

Recept vrolijke bloemkoolpizza uit Fitchef Family kookboek

In mijn ogen is FitChef Family zeker een aanrader en waardige opvolger in de FitChef-reeks.

Ik was even sceptisch – met name omdat er al twee FitChef boeken waren. Het grote verschil is echter dat dit keer het gezin centraal staat.

Zoals je hebt kunnen lezen krijg je naast recepten ook allerlei handige tips waarmee je gezond eten aantrekkelijk maakt voor het hele gezin.

Mark van Oosterwijck heeft zich al bewezen met zijn boeken, en levert nu ook weer een prachtig kookboek af. Ik raad dit boek van harte aan als je gezamenlijk een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Gezellig eten met het hele gezin heeft met FitChef Family een nieuwe dimensie gekregen!

Er geldt ook een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie op FitChef Family. Je loopt dus geen enkel risico mocht je niet tevreden zijn.

Waar kan je het boek kopen?

Het boek FitChef Family is verkrijgbaar via de officiële FitChef website

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )