shopify site analytics

Is “FitChef” van Mark van Oosterwijck de Moeite Waard? Mijn Review

Een mooi, slank lichaam, dat je met trots zou laten zien op het strand: dat wil iedereen wel. Helaas is het maar voor weinig mensen weggelegd. En het lijken juist vaak die mensen te zijn bij wie het komt aanwaaien; zij hoeven nauwelijks moeite te doen om slank en fit te zijn. Misschien is dat bij jou wel anders.

Juist voor mensen zoals jij zijn er veel boeken geschreven. Eén daarvan is “FitChef” van Mark van Oosterwijck. Wij hebben dit receptenboek eens stevig aan de tand gevoeld en ons professionele oordeel erover geveld. Lees daarom snel onze review van “FitChef” en kijk of het iets voor jou is!

fitchefcover

Wat is FitChef precies?

FitChef is een receptenboek, geschreven door Mark van Oosterwijck. Er staan zowel ontbijt-, lunch-, en dinergerechten in, bedoeld voor mensen die naast afvallen ook zichtbaar gespierd, oftewel droog willen worden.

Het is gebaseerd op vijf pijlers, namelijk:

  • Balans
  • Eenvoud
  • Smakelijke recepten
  • Verzadigd gevoel
  • Betaalbaarheid

Balans

Volgens Van Oosterwijck zorgt FitChef ervoor dat je door het gebruik van het receptenboek wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je je energiek en voldaan blijft voelen.

Je lichaam heeft namelijk een reeks voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren, de zogeheten macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, en vetten). De recepten van FitChef zorgen ervoor dat je deze 3 voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt. Ook zitten er een aantal koolhydraatarme recepten in, voor de dagen waarop je niet sport. Dan heb je namelijk minder koolhydraten nodig en is het beter om daarop te minderen.

fitchef2

Eenvoud

De recepten in FitChef zijn zo opgebouwd dat ze niet veel tijd vereisen en niet moeilijk zijn om te bereiden. Je hebt de tijd nodig om je normale dingen te doen, want afvallen doe je natuurlijk niet even. Er zijn geen shortcuts tot een toplichaam, je zal er moeite in moeten steken. Als je dan ook nog eens veel tijd kwijt zou zijn aan het maken van je gerechten werkt dit alleen maar als een gigantische motivator-rem.

Smakelijke recepten

De recepten in FitChef zijn volgens Van Oosterwijck verzekerd van een goede smaak zodat je geen dieet krijgt waarin alle recepten vreselijk zijn om te eten en dus gemotiveerd blijft de recepten te gebruiken.

Verzadigd gevoel

Je zou kunnen denken dat doordat je alle voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt en het dieet streeft naar een verzadigd gevoel, dat je op moet letten dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt.

Daar heeft FitChef op gerekend, want de eiwitrijke gerechten zijn zo samengesteld dat je wel een vol gevoel krijgt, maar met minder calorieën zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Betaalbaarheid

Superfoods zijn hot op dit moment bij mensen die af willen vallen en gezond willen leven. Alleen is het zo dat die superfoods vaak aan de prijzige kant zijn, iets waar je absoluut niet op zit te wachten.

FitChef baseert zich niet op superfoods, alleen op de benodigde voedingsstoffen die je gewoon met normaal voedsel binnen kan krijgen. De recepten zijn zo samengesteld dat ze niet bestaan uit dure ingrediënten, zodat je niet veel geld kwijt bent om de recepten te maken.

Het is opgebouwd uit 20 ontbijtrecepten, 20 lunchrecepten, 20 dinerrecepten, 15 snackrecepten, 15 smoothierecepten, en 10 soeprecepten.

Wie is Mark van Oosterwijck precies?

Mark van Oosterwijck is al sinds kinds af aan bezig met goede voeding. In zijn kinderjaren had hij last van overgewicht, dus is hij die tijd kwijt geweest aan het gevecht daarmee. Daardoor heeft hij zich uiteindelijk meer weten te verdiepen in de wereld van fitness en goede voeding.

fitchef3

Sinds een tijdje is hij ook bezig om zijn kennis te delen met anderen. Dat heeft hij onder andere gedaan door middel van Vet Verliezen 1.0, een ander dieetboek. Daarnaast is hij dus ook de schrijver van FitChef. Met deze twee boeken probeert hij andere mensen te helpen efficiënt en gemakkelijk af te vallen.

Volgens Van Oosterwijck gaat zijn visie van voeding en diëten vooral om kleine aanpassingen en consistentie. Door steeds stapje voor stapje gezonder te gaan leven, zal je uiteindelijk niet meer terug willen naar je oude, ongezonde levensstijl.

Als je op zijn naam zoekt zie je niet gauw slechte recensies, bovendien heeft hij zelf geen verkeerd lichaam. Dat heeft Mark in ieder geval voor zich werken.

Wat is het bedrijf achter Mark van Oosterwijck?

Het bedrijf die in verband met Mark staat is Drogespieren.nl, een fitness en lifestyle blog. Hier kun je blogs vinden over onder andere recepten, motivatie, spiermassa, gezondheid, afvallen, enz.

Je kan je inschrijven om gratis een e-book met 25 gratis gezonden recepten te ontvangen, dus mocht je dat willen lijkt me dat een handig boekje om even gratis mee te graaien.

Ook hebben ze een Facebookpagina waar je op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogs, en het is ook een goede kans om gelijkgestemde mensen te vinden.

Is FitChef wel een goede deal?

Voor het FitChef-boek ben je €37,95 kwijt, wat op zich niet zo heel veel is, gezien het feit dat er 100 recepten in staan. Qua prijs is FitChef geen slecht boek om op je plank te hebben staan.

Bovendien kun je FitChef de eerste 30 dagen proberen. Bevalt het niet, kun je gemakkelijk via de mail je geld terugvragen. In dat opzicht is FitChef best vrijblijvend.

fitchef4

Prijs is echter maar één aspect als je wil weten of FitChef je ook genoeg biedt na alles wat het belooft. FitChef scoort hier punten door gelijk te verkondigen dat het geen wondermiddel is.

Te veel afslankboeken beweren namelijk dat je binnen een paar weken al heel veel gaat afvallen. Nu zijn er inderdaad diëten waarbij je binnen een week of twee/drie al zoiets als 10 kilo kan verliezen, maar dit zijn haast altijd diëten die je niet moet doen. Het zijn namelijk vaak crashdiëten die je weliswaar snel veel gewicht doen verliezen, maar die ook heel slecht voor je lichaam zijn.

FitChef is dat niet, en laat dat gelijk weten. Op de website wordt al gezegd dat het tijd gaat kosten om af te vallen met FitChef, en dat er niet een bepaalde tijd aan verbonden is. FitChef zou dan op de lange termijn betere en meer constante resultaten moeten geven, dus het is een dieet dat niet slecht is voor je, maar wel zorgt dat je gewicht verliest.

Op welk soort dieet is FitChef gebaseerd?

FitChef is vooral een eiwitrijk dieet, waarbij een deel koolhydraatarm en een deel juist koolhydraatrijk is. Dat komt omdat FitChef vooral gemaakt is voor sporters, en daar ligt eigenlijk het grootste nadeel van FitChef.

fitchef5

FitChef is namelijk geen dieet zoals een normaal koolhydraatarm dieet. Het is namelijk bedoeld voor mensen die naast diëten ook (intensief) sporten om ook droog te worden. Dus ben je op zoek naar een dieetboek waarbij je puur door je voeding aan te passen afvalt? Dan kun je dit nog wel volgen (je valt immers wel af door deze recepten), maar dan is het slimmer een ander receptenboek aan te schaffen.

Ook als je vegetariër bent is dit boek helaas niet voor jou bedoeld, er zitten namelijk meerdere vleesgerechten in.

Wat zeggen bestaande klanten over FitChef?

P.S: omdat FitChef nog niet heel lang op de markt is, zijn reacties niet tot nauwelijks te vinden. De volgende reacties zijn dan ook van de Drogespieren.nl website gehaald, dus een waarschuwing dat ze misschien niet helemaal waarheidsgetrouw kunnen zijn.

Fe: ‘’Ik wil graag gezond leven, maar ben altijd erg druk met mijn werk. Ik ben altijd de gehele dag op pad en heb niet veel tijd om te koken. Het handige aan dit receptenboek vind ik dat de recepten uit basis ingrediënten bestaan en dat ik er niet veel tijd mee kwijt ben. De recepten zijn bovenal erg smakelijk en je hebt meer dan voldoende ruimte om te variëren.’’

Niels: ‘’Ik eet al jarenlang erg gezond, maar ik betrapte mezelf erop dat ik vaak heel eenzijdig at. Nu ik dit receptenboek heb besef ik pas dat ik al die jaren heel anders had kunnen eten. Ik geniet nu veel meer van mijn eten en heb het plezier in de keuken weer teruggevonden!’’

Ilona: ‘’Voorheen had ik vaak de gehele dag door last van een hongergevoel, soms kon ik mezelf niet beheersen en at ik binnen de kortste keren een hele zak M&M’s op. Deze recepten geven me een voldaan gevoel, ik heb helemaal geen behoefte meer in zoetigheid.’’

William: ‘’Ik weet dat het belangrijk is om voldoende eiwitten te eten, maar ik vond het altijd erg lastig om er voldoende van binnen te krijgen. Het mooie aan dit receptenboek vind ik dat elk recept voldoende eiwitten bevat, maar ook dat er de goede koolhydraten en juiste vetten in zitten. Al het denkwerk is al voor je gedaan!’’

Conclusie: is FitChef de moeite waard?

Over het algemeen is FitChef een aanrader. Het is niet duur, boekt blijvend resultaat in plaats van kort resultaat, en de recepten zijn makkelijk en snel te bereiden. Drogespieren.nl en Mark van Oosterwijck hebben zich al eens bewezen met Vet Verliezen 1.0, en leveren ook nu weer resultaat.

fitchef6

Wat iets minder is, is dat het eigenlijk alleen geschikt is voor mensen die naast het volgen van dit dieet ook nog eens flink bezig zijn om te bewegen. Dus als je rustig aan, puur op voeding gezien wilt afvallen, is dit boek niet iets bijzonders voor jou. Ook als je vegetariër bent is het aangeraden hier van af te blijven. Maar afgezien van deze puntjes, is FitChef zeker de moeite waard om te proberen.

Waar kan je het boek kopen?

Het boek is verkrijgbaar op de website van Mark van Oosterwijck via de volgende link. Er geldt een 100% garantie: bereik je streefgewicht of krijg je geld terug!

Bestel hier het boek met de hoogste korting:

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *