shopify site analytics

Groente-frittata met zoete aardappel, courgette en pompoen

Groente-frittata is echt een typisch winters gerecht. De pompoen vormt samen met de courgette en de zoete aardappel een perfect team op je bord.

Ideaal voor als je een lange dag voor de boeg hebt en ’s middags tijdens de lunch op moet laden. De drie groenten bevatten veel vitamines, dus je bent helemaal gezond bezig.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Courgette: een graag geziene gast in je koelkast

De courgette is een graag geziene gast in menig koelkast. En terecht, want in 100 gram zit al 28 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Ook kun je er flink mee variëren. Vullen, bakken, koken of grillen: de mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Bovendien is het een goedkope groente die makkelijk te telen is. Wist je dat het woord courgette een Frans verkleinwoord is voor merg? En wist je dat de courgette familie is van de komkommer? Weer wat geleerd.

Nu vraag je je ook misschien af wat frittata betekent. Je kunt dit gerecht het beste vergelijken met een omelet, maar dan op zijn Italiaans.

Noem het een kruising tussen een omelet, pannenkoek en pizza. Het is echt een kliekjesgerecht dat vroeger is ontstaan uit armoede. Je kunt namelijk allerlei soorten groenten in de frittata verwerken.

Wat heb je nodig:

  • 1½ zoete aardappel
  • ½ flespompoen
  • ½ courgette
  • 1½ rode ui
  • 3 eieren
  • 1 el dragon
  • Een snufje peper

Werkwijze:

  • Zet de oven aan op 200 graden en doe de flespompoen 15 minuten in de oven.
  • Schil de zoete aardappel en snij deze samen met de rode ui, courgette in plakjes van ongeveer 3 millimeter.
  • De pompoen mag uit de oven. Snij deze in dunne plakken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens de eieren, dragon, peper met 150 milliliter water.
  • Pak een quichevorm en verdeel alle groenteplakken in de schaal. Doe dit om en om, zodat je een kleurrijk geheel krijgt.
  • Giet wat olijfolie over het geheel. Dit kan met een kwastje of gewoon met je hand.
  • Het mengsel met ei mag over het geheel worden gegoten. Zorg dat het mengsel verspreid is door heel de schaal.
  • Zet de quiche 40 minuten in de oven.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Groente-frittata met zoete aardappel, courgette en pompoen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *