852

Zijn Gembershots Gezond? 8 Bewezen Gezondheidsvoordelen

Gember is een van de meest gebruikte kruiden ter wereld. En met goede reden!

De wortelstok van de gemberplant wordt al eeuwenlang gebruikt als specerij en is nu ook mateloos populair als wonderdrankje.

De gembershot is een kleine krachtpatser die je immuunsysteem stimuleert. Maar wat doen gembershots voor je gezondheid? Zijn ze het waard om te kopen? Dat ontdek je hier!

Inhoud van dit artikel

Is een gembershot gezond?

Gember shots bevatten – zoals de naam al zegt – verse gember. De ingrediënten in ginger shots variëren afhankelijk van het drankje dat je koopt.

Sommige shots bevatten alleen verse gembersap, terwijl andere shots ook ingrediënten zoals citroensap, sinaasappelsap, kurkuma, cayennepeper en honing kunnen bevatten.

Ik drink zelf graag een gembershotje in de ochtend als een goede manier om de dag te beginnen.

Wat gember zo gezond maakt is de belangrijkste bioactieve stof in gember. Dit stofje heet gingerol en is verantwoordelijk voor de anti-oxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van gember.

Wat het stofje gingerol bijzonder maakt is dat het een fenol-achtige verbinding is, en dat fenolen als ze in planten voorkomen door planten zelf worden gemaakt om zichzelf te beschermen tegen schimmels, bacteriën en andere infecties (bron, bron).

Daarnaast is de gembershot rijk aan vitaminen en mineralen (bron):

 • Vitamine A
 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Vitamine B3
 • Vitamine B5
 • Vitamine B6
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Vitamine K
 • Ijzer
 • Fosfor
 • Jodium
 • Calcium
 • Kalium
 • Magnesium
 • Zink

Lees verder en ontdek de positieve gezondheidseffecten van gembershots:

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Gezondheidsvoordelen van ginger shots op een rijtje

Gember zit boordevol voedingsstoffen en bioactieve stoffen die krachtige voordelen hebben voor je lichaam en hersenen.

Hieronder heb ik de belangrijkste gezondheidsvoordelen van gember voor je op een rijtje gezet:

Voordeel #1: helpt tegen misselijkheid

zittende oude man heeft pijn en grijpt naar buik

Grootmoeders zouden gember aanbevelen als een simpel huismiddel tegen misselijkheid. Het wordt om deze reden al eeuwenlang gebruikt door zeelieden die last hebben van zeeziekte.

Gember kan ook misselijkheid en braken verlichten bij patiënten die een operatie hebben ondergaan (bron).

Maar gember is misschien wel het meest effectief als het gaat om zwangerschapsmisselijkheid.

Uit een systematische review van 12 studies met meer dan 1200 zwangere vrouwen kwam naar voren dat gember effectief was bij het verminderen van de symptomen van misselijkheid met een minimaal risico op bijwerkingen (bron).

Hoewel gember als veilig wordt beschouwd, moet je je arts raadplegen voordat je grote hoeveelheden gember inneemt als je zwanger bent. Vermijd het gebruik van gember bij zwangere vrouwen die bijna gaan bevallen of die een miskraam hebben gehad.

Voordeel #2: het stopt schimmelinfecties

jonge vrouw heeft schimmelinfectie op tong

Ooit een schimmelinfectie gehad? Dan weet je dat dit behoorlijk kan jeuken en irriteren. Gelukkig helpt gember om ziekteverwekkende schimmels te doden.

Het is gebleken dat van tientallen plantensoorten gember het meest effectief was bij het doden van schimmel (bron).

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Voordeel #3: het biedt bescherming tegen maagzweren

Maagzweren zijn pijnlijke zweren die in de maagwand ontstaan en brandend maagzuur en buikpijn veroorzaken.

Verschillende studies hebben aangetoond dat gember de vorming van maagzweren kan helpen voorkomen (bron, bron).

Voordeel #4: het helpt tegen menstruatiepijn

Gember blijkt zeer effectief te zijn tegen menstruatiepijn wanneer het aan het begin van de menstruatie wordt ingenomen.

vrouw met menstruatieklachten zittend op bed

Terwijl sommige vrouwen met menstruatiepijn zich tot pijnstillers wenden, kan een natuurlijk middel zoals gember ook heel effectief werken.

Onderzoek heeft aangetoond dat gember de menstruatiepijn net zo effectief vermindert als een medicijn zoals ibuprofen (bron).

Voordeel #5: het helpt tegen artrose

oude man heeft pijn en grijpt naar zijn knie

Artrose is een veel voorkomend gezondheidsprobleem. Het gaat om slijtage van de gewrichten in het lichaam, wat leidt tot symptomen zoals gewrichtspijn en stijfheid.

Uit een studie met 247 deelnemers met artrose van de knie is gebleken dat de mensen die gemberextract namen, een stuk minder pijn voelden en ook minder pijnstillers nodig hadden (bron).

In een andere studie vonden onderzoekers dat een combinatie van o.a. gember, kaneel en sesamolie de pijn en stijfheid bij artrose patiënten deed verminderen bij plaatselijke toediening (bron).

Voordeel #6: het reguleert de bloedsuikerspiegel

sportende vrouw buiten bukt voorover en is misselijk

Te hoge bloedsuikerwaarden kunnen tot gezondheidsklachten leiden. Je moet vaker plassen, hebt meer last van hoofdpijn en constant dorst.

Als de bloedsuikerspiegel aanhoudend te hoog is dan kan er beschadiging van de bloedvaatjes en zenuwen ontstaan.

Onderzoek toont aan dat gember kan helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en deze bijwerkingen te voorkomen.

In een studie uit 2015 zagen onderzoekers dat het consumeren van gember de nuchtere bloedsuikerspiegel met 12% verbeterde en de bloedsuikerspiegel op de lange termijn met 10% (bron).

Voordeel #7: het beschermt tegen ziekteverwekkers

Gember heeft antimicrobiële eigenschappen. Het kan helpen bij het remmen van ziekteverwekkers die keelpijn veroorzaken en kan een alternatief zijn voor antibiotica voor de behandeling van sommige bacteriële infecties.

Een onderzoek uit 2011 werd de naar de effectiviteit van antibiotica of gemberextract gekeken op streptokokken (bron). De onderzoeksresultaten laten zien dat ethanolextracten van gember, zowel blad als wortel, naast conventionele antibiotica kunnen worden gebruikt om infectieverwekkers te bestrijden die in ziekenhuizen zo vaak voorkomen.

Voordeel #8: het is een bron van antioxidanten

Gember is een uitstekende bron van antioxidanten, maar het bevat niet veel vitamines en mineralen (bron). Deze antioxidanten helpen oxidatieve stress te verminderen.

Sommige dierstudies suggereren dat antioxidanten en bioactieve stoffen in gember ontstekingsreacties in de hersenen kunnen remmen (bron).

In één onderzoek bleek verse gember meer antioxidatieve voordelen te bieden dan gedroogde gember (bron, bron).

Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van gembershots?

Gember wordt voor de meeste mensen als veilig beschouwd, maar het is mogelijk om een ​​gemberallergie te hebben. Wel moet je weten dat gember tot een interactie kan leiden met bepaalde medicijnen.

Gebruik je medicatie voor hartproblemen, hoge bloeddruk, of diabetes? Neem dan eerst contact op met je arts of specialist voordat je gember shots gaat bestellen.

Dit komt omdat geconcentreerde gemberproducten bloed verdunnende effecten kunnen hebben, alhoewel niet alle onderzoeken dit bloed verdunnende effect laten zien (bron).

Dit bloed verdunnend effect schijnt vooral voor te komen bij geconcentreerde gembersupplementen. Het is dus maar de vraag of dit ook het geval is bij gembershots die zijn verdund met water en verschillende ingrediënten.

Daarnaast zijn toegevoegde suikers een zorg. Vooral bij ongezonde gembershots in de supermarkt wordt veel suiker toegevoegd. Te veel suikers consumeren kan leiden tot gewichtstoename en problemen met de bloedsuikerspiegel (bron). Daarom kun je beter gembershots zelf maken.

Tot slot

Zoek jij ook een gezonde gembershot om je dag goed mee te beginnen? Of In dat geval kan de unieke gembershot van Sapje iets voor jou zijn.

Overweeg je om ook gezonde groentesappen te gaan drinken? Dan raad ik je de 100% natuurlijke slowjuice sapjes van HappyJuicy aan.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )