852

Werkt Green Juice? 5 Voors en 2 Tegens + Beste Merk

Misschien wel één van de meest opvallende sappen die de afgelopen jaren op de voorgrond is getreden, is green juice.

Liefhebbers van groene sappen beweren dat deze drank tal van gezondheidsvoordelen biedt, zoals een betere spijsvertering, gewichtsverlies, minder ontstekingen en een versterkte immuniteit.

Toch zijn er ook enkele nadelen op te noemen voor dit machtige drankje. Wil je weten wat green juice voor jou kan betekenen? We leggen het je hier uit!

Je vindt in dit artikel een overzicht van het belangrijkste dat je moet weten over green juice, zodat jij kunt bepalen of je het aan je routine wilt toevoegen.

Inhoud van dit artikel

Wat is green juice?

Glas met green juice op tafelGreen juice is een voedzame en ontgiftende drank die bestaat uit geperste groene groenten.

Hoewel er geen officieel recept is, zijn gangbare ingrediënten onder meer selderij, boerenkool, tarwegras, spinazie, peterselie, munt en komkommer. Dankzij al dit groen, is green juice rijk aan antioxidanten.

Het zit boordevol gemakkelijk opneembare voedingsstoffen, omdat al deze groentjes essentiële mineralen en fytonutriënten leveren. Deze worden gemakkelijk door het lichaam verwerkt wanneer ze worden gedronken. Het is bovendien rijk aan chlorofyl, wat helpt bij de spijsvertering en het ontgiften van de lever (bron).

Op zoek naar een goed merk green juice? Wij raden het merk Nutribites aan om het veel krachtige superfoods bevat.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Voordeel #1: voedingsstoffen worden efficiënt opgenomen

Green juice bevat weinig vezels. Hierdoor hoeft je lichaam de vezels niet meer te scheiden. Het voordeel is dat de voedingsstoffen ontzettend snel en efficiënt door je lichaam worden opgenomen in de bloedbaan (hierover meer bij nadeel 1).

Dit is goed zolang je amper fruitsap erbij drinkt. Fruitsuikers veroorzaken een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Dit signaleert de alvleesklier om een grote hoeveelheid insuline te produceren om de bloedsuiker uit je bloed en naar je cellen te sturen. Dit stopt niet alleen de vetverbranding, maar kan ook voor een energiedip zorgen.

Voordeel #2: green juice bevat goede darmbacteriën

Gezonde darmen zijn van vitaal belang voor onze algemene gezondheid. We hebben namelijk een gezond evenwicht van goede bacteriën in onze darmen nodig om ons te helpen beschermen tegen infecties van bijvoorbeeld slechte bacteriën.

De gezondheid van de darmflora kan benadeeld worden door een regelmatige inname van bijvoorbeeld alcohol, rood vlees, gebakken voedsel en frisdranken met suiker. Ongezonde darmen kunnen vervolgens leiden tot maagklachten, brandend maagzuur, gewichtsveranderingen, vermoeidheid en zelfs stemmingsstoornissen.

Dit betekent dus dat de darmen de basis van je gezondheid zijn. Onderzoek toont zelfs aan dat dit soms het verschil kan maken tussen depressie en geluk (bron)!

Sterker nog, je darmen beïnvloeden bijna elk aspect van je gezondheid. Het is daarom van vitaal belang stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je darmen gezond zijn, en het drinken van green juice ondersteunt de gezondheid van de darmen.

Dit komt door het feit dat green juice positieve spijsverteringsenzymen en probiotica bevat. Al deze stoffen kunnen de gezondheid van je darmen sterk verbeteren (bron).

Naast de bekende groenten, zoals boerenkool en andere koolsoorten, spinazie en broccoli, kunnen gember en citroen of limoen meer dan alleen een lekkere en verfrissende smaak meegeven. Dit komt doordat gember een populair superwortel is die de spijsvertering bevordert, het risico op infecties en ontstekingen vermindert, en de groei van bacteriën afremt.

Voordeel #3: het is snel en gemakkelijk

Twee glazen groene smoothies op de tafel

Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen hebben een paar groentesoorten waar ze een hekel aan hebben.

Eet jij graag een dampend bord met broccoli of bloemkool? Of drink je liever vers koudgeperst groentesap met broccoli, komkommer en venkel?

Natuurlijk zouden de meeste mensen voor het lekkere en gezonde groentesap kiezen. Een belangrijk voordeel van green juice is het gemak. De meeste mensen zouden nooit in één keer zoveel groente eten als dat ze drinken.

Om voldoende groenten te eten is green juice de ideale manier om je dagelijkse behoeften binnen te krijgen. Veel mensen vinden het drinken van green juice een stuk makkelijker om de inname van groenten te verhogen.

Bovendien kunnen mensen die herstellende zijn (van bijvoorbeeld een maag- of darmoperatie), baat hebben bij het drinken van green juice. Dit komt omdat groentestap een stuk makkelijker te verteren is dan het eten van hele porties groenten.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Voordeel #4: green juice draagt bij aan ontgifting

Hoe je het ook wendt of keert, je lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan giftige stoffen. Deze giftige stoffen kunnen worden aangetroffen in onder meer drinkwater, huishoudmeubilair, voedsel en de lucht die je inademt.

Een aantal ingrediënten van green juice kunnen de lever ondersteunen bij deze ontgifting.

“Green juice geeft je lichaam een dosis plantaardige voedingsstoffen en chlorofyl, die ontgiftende eigenschappen hebben. Dit maakt een green juice een goede manier om je dag te beginnen.”

Voordeel #5: ondersteunt de weerstand

Het drinken van green juice is een van de beste manieren om een je immuunsysteem te ondersteunen door de aanwezigheid van vitamine C en ijzer.

Als je last hebt van een lage weerstand of je weerstand op peil wil houden, kan het nuttig zijn om jouw weerstand op een natuurlijke manier een handje te helpen.

Aangezien met name groene groentes beschikken over hoge niveaus van zowel zink als vitamine C, is het dagelijks drinken van green juice een gemakkelijke manier om jouw immuunsysteem te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Hierdoor verhoog jij de effectiviteit van je afweersysteem en maak je het je lichaam gemakkelijker om infectieziekten (virussen, bacteriën, schimmels en parasieten) te bestrijden.

Nadeel #1: het bevat weinig vezels

Vezels zijn een essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Volgens uiteenlopend onderzoek kan een adequate inname van voedingsvezels helpen om de gezondheid van het hart te ondersteunen, door onder meer te helpen de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte onder controle te houden. Daarnaast kan het ook bepaalde spijsverteringsstoornissen helpen te verlichten, zoals zure reflux en darmzweren (bron).

Nu is het echter zo dat wanneer groenten en fruit worden geperst, dat delen van de voedingsvezels worden verwijderd (bron). Tijdens het juicen gaan de vezelrijke antioxidanten namelijk verloren, waardoor een belangrijk gezondheidsvoordeel van groenten en fruit dus niet tot zijn recht komt.

Sterker nog: afhankelijk van de sapmaker, gaat er tot 90% van de vezels verloren tijdens de bereiding van het drankje.

Voedingsstoffen makkelijker opneembaar

Het gebrek aan vezels in groen sap kent echter twee belangrijke voordelen: het verhoogt de concentratie van micronutriënten én het maakt ze ook gemakkelijker opneembaar.

Dit komt doordat het verwijderen van vezels ervoor zorgt dat er meer micronutriënten vrijkomen dan wanneer de hele vruchten en groenten worden gegeten.

Dit betekent dus dat je meer hele of gemengde groenten en fruit moet eten om dezelfde hoeveelheid micronutriënten uit een green juice te halen.

Vezelrijke voedingsmiddelen uitgelicht

Daarnaast stellen verschillende gezondheidsonderzoekers dat een gebrek aan vezels er ook voor zorgt dat een aantal voedingsstoffen sneller en gemakkelijker worden opgenomen (bron).

Met behulp van een green juice worden vitamines uit fruit en groenten, zoals vitamine C en vitamine A, beter opgenomen vanwege hun vloeibare vorm. Kortom: doordat de vezelvertering achterwege blijft, kunnen de andere voedingsstoffen sneller en efficiënter worden opgenomen.

Pauze aan je spijsvertering

Tot slot, het gezondheidsinstituut Mayo Clinic merkt bovendien op dat vezels, hoewel belangrijk voor de algehele gezondheid van de darmen, enige moeite kunnen kosten om te verteren. Het drinken van een green juice kan dus een manier zijn om je spijsverteringsstelsel een korte pauze te gunnen (bron).

Hoe dan ook, het Amerikaanse Institute of Medicine stelt dat een dagelijkse vezelinname van 25 gram voor vrouwen en 38 gram voor mannen aanbevolen is als onderdeel van een gezond dieet.

Het is daarom belangrijk om te onthouden dat green juice vanwege zijn gebrek aan vezels niet moet worden gebruikt als vervanging voor de dagelijkse inname van groenten en fruit. Mocht je dus overwegen om een groen sapje op te nemen in jouw gezondheidsregime, zorg er dan voor dat je ook voldoende hele vruchten en groenten eet.

Nadeel #2: de smaak kan even wennen zijn


Natuurlijk, green juice is goed voor je, maar het is misschien niet het meest opwindende drankje in de wereld.

Veel groenten, fruit en kruiden kunnen heel goed deel uitmaken van gezonde sappen, maar ze smaken minder zoet dan je gewend bent. Aan de sapjes in de supermarkten zijn veel suikers en onnatuurlijke conserveermiddelen toegevoegd.

Veel groene groenten bevatten namelijk veel bittere bestanddelen die voor de meeste smaakpapillen niet erg vriendelijk van smaak zijn. Maar omdat smaak heel persoonlijk is kan dit ook voor iedereen verschillend zijn.

Hoe is green juice te gebruiken?

Optie 1: met water (maar de smaak is even wennen)

Er zijn gelukkig wel degelijk manieren om je groene sap lekker te maken. Als je water gebruikt als onderdeel van je drankje, probeer dan te gaan voor een minder bittere combinatie.

Terwijl het sap van boerenkool, spinazie en tarwegras bitter is voor de meeste tongen, kunnen groene groenten zoals boerenkool en selderij zachter zijn voor de smaak. Voeg ook een komkommer toe voor wat extra natuurlijke suikers.

Een andere manier is om het wat zoeter te maken met fruit. Met een paar schijfjes appel, kiwi of ananas gaan de voordelen van groentes zoals boerenkool en spinazie niet teniet.

En terwijl fruit green juice vooral voor beginners wat smakelijker kan maken, hebben verschillende soorten fruit natuurlijk ook nog eens zijn eigen gezondheidsvoordelen!

Een welbekende methode om je green juice op een prettigere smaak te brengen, is door gebruik te maken van verse kruiden. Twee favoriete groene kruiden voor je sapje zijn peterselie en munt. Beide staan bekend om diverse gezondheidsvoordelen en voegen bovendien veel verse smaak toe.

Zo kan slechts een half kopje peterselie je een goede dosis geven van antioxidanten zoals flavonoïden en carotenoïden, evenals vitamine C, A en K, terwijl munt de koningin is van darmvriendelijke kruiden! Daarnaast kan het ook nog eens helpen bij een slechte adem.

Optie 2: door een smoothie, sapje of maaltijd

Wil je dat er zo min mogelijk van de voedingsvezels verloren gaan, dan kun je kiezen om van je groentemix een smoothie te maken.

Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen sapjes en smoothies: daar waar een vezelrijke smoothie wordt bereid door hele groenten en fruit in de blender te doen, wordt een sapje daarentegen geperst, wat betekent dat de pulp van het fruit en de groenten wordt gescheiden van het sap.

Zoals we al eerder hebben vermeld, kan een groen sapje juist helpen voor een efficiëntere inname van andere voedingsstoffen. Om het maximale te halen uit je green juice, raden we je daarom aan om smoothies en sapjes te combineren.

Wil je green juice onderdeel van je maaltijd maken, houd er dan rekening mee dat de combinatie met voedsel het opnameproces zal vertragen. Doe dit dus alleen in combinatie met een salade en een overvloed aan groenten!

Welke green juice is het beste om te gebruiken?

green juice Nutribites zoomEr zijn veel green juices online te vinden maar wij raden Nutribites aan.

Deze green juice bevat de beste superfoods in één sapje. Het bevat krachtige superfoods, mineraalrijke algen, kruiden en tientallen fruit- en groentesoorten.

Ook krijg je gratis een receptenboek bij het product zodat je inspiratie krijgt waar je de green juice allemaal in kan gebruiken.

Tot slot heeft Nutribites tientallen positieve reviews online staan van mensen die erg tevreden zijn met green juice. Ze hebben positieve gezondheidseffecten ervaren. De vraag is nu of jij binnenkort één van deze mensen wilt zijn.

Klik hier om green juice van Nutribites te proberen

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...
Array ( [0] => Male )