shopify site analytics

Uit Je Plaat met Havermout Plaatkoek

Is het taart? Is het cake? Nee, het is een havermout plaatkoek met bosvruchten!

Natuurlijk wil je af en toe wel eens kunnen snacken, ook als je met een dieet bezig bent. Dankzij onderstaand recept van HappyHealthy is dat gewoon mogelijk.

Havermout bevat een aantal goede eigenschappen, waaronder het feit dat de koolhydraten in havermout heel geleidelijk in het lichaam worden opgenomen.

Dit betekent dat er geen pieken in je suikerspiegel zullen ontstaan. Daarnaast zorgt havermout ervoor dat je nog lang na het consumeren van het gerecht een ‘vol’ gevoel hebt.

Deze plaatkoek is dus zowel een lekker als verantwoord tussendoortje.

De ideale weekend snack

De havermout plaatkoek is een ideale snack op een zaterdag of zondag, als je wat meer tijd hebt.

Het uitvoeren van het recept kost namelijk wel wat tijd, houd rekening met een klein uur aan bereidingstijd. Ook in dit recept is er weer overigens veel te variëren.

Het lijnzaad en het water kun je vervangen door eieren. De 2 eetlepels met lijnzaad en 6 eetlepels met water worden dan 2 eieren. De amandelmelk kan worden vervangen door elke andere soort plantaardige melk; denk bijvoorbeeld aan kokosmelk of sojamelk. De keuze is volledig aan jou.

Ik hoop in ieder geval dat je lekker gaat genieten van de havermout plaatkoek met bosvruchten!

Wat heb je nodig:

  • 50 g havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havermoutvlokken
  • 2 el lijnzaad
  • 6 el water
  • 50 g kokosolie
  • 75 ml amandelmelk
  • 50 ml honing
  • 50 g bosbessen
  • 50 g frambozen
  • 1½ el bakpoeder
  • Rasp van 1 biologische citroenschil

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe het lijnzaad in een schaaltje en voeg hier het water aan toe. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan.
  • Doe vervolgens het havermeel, amandelmeel en de havermout in een aparte kom en roer het goed door. Houd 1 el van het meelmengsel apart. Voeg daarna het bakpoeder toe aan het mengsel.
  • Doe de bosbessen en frambozen in een klein schaaltje en doe hier 1 el van het meelmengsel doorheen.
  • Smelt ondertussen de kokosolie in een pan. Voeg de kokosolie, honing en amandelmelk toe aan het meelmengsel. Meng alles goed tot een egaal beslag.
  • Maak de citroen goed schoon en rasp de schil boven het mengsel. Voeg vervolgens het lijnzaadmengsel toe aan het beslag.
  • Voeg daarna de bosbessen en frambozen toe en roer het geheel voorzichtig door. Bekleed een bakvorm alvast met bakpapier en schenk hier vervolgens het beslag in. Bak het gedurende 45 minuten in de oven gaar.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Uit je plaat met havermout plaatkoek
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)