
Je volgt een koolhydraatarm dieet. Je let goed op wat je binnenkrijgt, maar je wil ook wel eens wat lekkers tussendoor eten. Een kleine snack, zogezegd.
Voorwaarde: het moet koolhydraatarm zijn en voornamelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. Wat doe je dan?
Precies, dan bak je havermoutkoekjes met pindakaas en pure chocolade. Logisch, toch?
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Het koekje dat je laat stralen
Bakken is leuk om te doen. Van leuke dingen doen gaan we stralen. Oftewel: bakken kan er voor zorgen dat je weer gaat schijnen, ook op een druilerige dag. Dit geldt nog meer als de koekjes lekker zijn. Wat dat betreft werken pindakaas en (pure) chocolade altijd wel, toch?
Je hebt geluk, want deze twee ingrediënten zijn de belangrijkste smaakmakers van dit recept. De koekjes uit dit recept zijn niet alleen lekker, maar ook koolhydraatarm.
Ideaal om te nuttigen als tussendoortje, als je even snel je honger wil stillen. De koekjes hebben een crunchy bite. Ze hebben de smaak, de structuur en zelfs de looks: ze zien er namelijk letterlijk uit om op te eten.
Met maar 10 minuten bereidingstijd ben je bovendien niet veel tijd kwijt om de koekjes te maken. Veel plezier met bakken!
Wat heb je nodig:
- 100 g havermout
- 30 g pure chocolade
- 1 ei
- 1 flinke el pindakaas
- 1 el honing
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl vanillepoeder of kaneel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout in een kom en voeg het bakpoeder en vanillepoeder toe.
- Hak de chocolade in grove stukken.
- Voeg ruim 1 eetlepel pindakaas toe aan de havermout. Doe daarna ook de honing en het ei erbij. Meng alles door elkaar en voeg als laatste de chocolade toe. Maak met je handen een stevige bal van het deeg.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en maak er met je handen bolletjes van. Plaats de bolletjes op de bakplaat (met bakpapier) en druk ze voorzichtig plat. Ze moeten ongeveer 1 cm dik zijn.
- Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze na afloop volledig afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen