shopify site analytics

Havermoutmuffins met zalm; de ideale hartige snack

Bij muffins denk je waarschijnlijk direct aan een zoete lekkernij. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Een hartige muffin kan ook heel lekker zijn, bijvoorbeeld als tussendoortje.

Muffins kunnen ook dienst doen als een creatief klein bijgerechtje.

Lijkt een hartige muffin je wel wat en houd je ook nog eens van zalm? Dan kun jij alvast je vingers aflikken met dit recept van hartige havermoutmuffins met zalm.

Verantwoord snacken

De havermoutmuffins zijn niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder dan gewone muffins. Je kunt met dit recept dus verantwoord snacken, zonder je achteraf schuldig te voelen.

Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren, je bepaalt zelf wat je erdoorheen doet. Je kunt bijvoorbeeld de zalm vervangen door een andere vis (die jij misschien lekkerder vindt), al vind ik de muffins in deze vorm stiekem wel het lekkerst.

Let wel op dat het bereiden van dit recept redelijk veel tijd kost, zorg dus dat je er vroeg aan begint. Na het bakken kun je de muffins nog ongeveer 2 dagen bewaren (in de koelkast). Daarom zijn ze ook ideaal om mee naar school of werk te nemen.

Dat is een keer wat anders dan een saaie boterham! HappyHealthy laat je middels onderstaand recept zien hoe je ze zelf kunt maken.

Wat heb je nodig:

  • 125 g havermoutvlokken
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 g gerookte zalm
  • ½ courgette
  • 2 tl citroensap
  • Snufje peper
  • 1½ tl bakpoeder
  • 1 el hüttenkäse
  • 1 el olijfolie

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermoutvlokken in een keukenmachine of koffiemolen en maal het tot een fijn meel. Pak een grote kom en doe het havermoutmeel hierin. Voeg de melk, eieren en het bakpoeder toe en breng het geheel op smaak met wat peper.
  • Snijd vervolgens de zalm in snippers. Was de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Vet daarna een aantal muffinvormen in doe in elke vorm wat zalmsnippers en courgetteblokjes. Giet vervolgens het beslag over de zalm en courgette heen. Laat voldoende ruimte over zodat de muffins nog kunnen rijzen.
  • Doe de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins gedurende 25 tot 30 minuten goudbruin. Controleer na de tijd met een satéprikker of ze gaar zijn; deze moet er droog uitkomen. Laat alles nog even afkoelen en serveer de muffins vervolgens met wat hüttenkäse.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Healthy comfort food: havermout pannenkoeken
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)