shopify site analytics

8 Redenen om Geen Herbalife Shakes te Kopen

Herbalife is een mondiaal voedingsbedrijf dat verschillende voedingsproducten op de afslankmarkt aanbiedt. Met name de Herbalife shakes, onderdeel van het Herbalife dieet, zijn razend populair.

Het bedrijf liep als grote speler binnen de internationale afslankmarkt de afgelopen jaren ook de nodige reputatieschade op. Is Herbalife af te raden of kun je prima afvallen met Herbalife shakes?

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • De ervaringen met Herbalife producten
 • Of Herbalife shakes werkelijk zo gezond zijn
 • Waarom het bedrijf omstreden is (het is niet waarom je denkt dat het is)
 • Het best bewaarde geheim op het internet: de Herbalife prijslijst

Wat is Herbalife?

Herbalife logo

Herbalife is een Amerikaans bedrijf en grote speler binnen de internationale afslankmarkt.

Ze zijn naar eigen zeggen gespecialiseerd in gewichtsverlies, beweging en het bevorderen van gezond gedrag.

Het bedrijf verkoopt verschillende voedingsproducten als onderdeel van het Herbalife dieet, maar hebben ook andere gezondheidsgerelateerde fitness programma’s.

De meeste producten van Herbalife zijn maaltijdvervangers die in de vorm van repen en shakes kunnen worden gegeten en gedronken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Het Herbalife dieet

formula 1 herbalife

Het Herbalife dieet richt zich net als veel andere diëten op caloriebeperking.

Het is een vrij simpel concept waarbij gebruikt wordt gemaakt van afval shakes en voedingssupplementen.

Mensen die het Herbalife dieet volgen consumeren op den duur minder calorieën doordat ze hun maaltijden vervangen door Herbalife shakes.

Dit calorietekort zorgt ervoor dat mensen gewicht verliezen, maar alleen als ze Herbalife producten blijven gebruiken en leren om hun dagelijkse porties aan te passen.

Herbalife shakes en voedingssupplementen zijn niet verkrijgbaar in normale winkels. Herbalife maakt gebruik van distributeurs die niet alleen producten promoten en verkopen, maar ook een complete lichaamsanalyse bij klanten uitvoeren.

Naast een voedingsplan word je ook aangeraden om verschillende afslank producten en maaltijdvervangers van Herbalife te kopen. Je begrijpt dat daar een fiks prijskaartje aan vast hangt.

Reden #1: Afvallen gaat met Herbalife niet sneller

Grote kans dat je iemand kent die ooit Herbalife producten heeft gebruikt. Het zijn voornamelijk de vermageringspreparaten (zogenaamde afslank shakes) die door veel mensen worden gekocht. Maar afvallen met Herbalife, werkt dat eigenlijk wel?

Laat ik er maar meteen duidelijk over zijn: het bewijs is erg zwak. Er zijn op dit moment geen onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken beschikbaar, die aantonen dat Herbalife shakes efficiënter werken dan concurrerende voedingssupplementen of crash diëten waar je gewicht mee verliest.

Wat wél vaststaat is dat de producten van Herbalife tot de duurste behoren van de afslankindustrie (meer hierover in reden 5)

Reden #2: Kan mogelijk leiden tot leverbeschadiging

Zijn de producten van Herbalife gevaarlijk voor de gezondheid? Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, maar dat er iets niet klopt met de Herbalife producten is wel duidelijk.

In 2004 startte het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid een onderzoek naar Herbalife, nadat vier mensen leverproblemen gekregen na het gebruik van Herbalife producten (bron).

Ook in landen als Spanje, Zwitserland, IJsland, Argentinië en de Verenigde Staten kwamen meldingen binnen van acute leverschade nadat patiënten in ziekenhuizen Herbalife prepaten hadden gebruikt (bron, bron, bron).

In enkele gevallen werden patiënten, die waren hersteld van leverstoornissen, nogmaals blootgesteld aan Herbalife preparaten die ze hadden genuttigd. De klachten en symptomen kwamen vanaf dat moment weer terug (bron).

De vraag is, betreft het hier giftige stoffen die door slordigheden van de fabrikant per ongeluk in het productieproces zijn gestopt? Of hebben we hier te maken met illegale geneesmiddelen die doelbewust worden gebruikt om het gewichtsverlies bij gebruikers te versnellen?

 • Er blijft nog een hoop onduidelijkheid bestaan, maar mensen met leverproblemen kunnen beter het zekere voor het onzekere nemen en de producten van Herbalife vermijden.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Reden #3: Herbalife shakes zijn geen volwaardige maaltijd

Laat ik maar meteen zeggen waar het op staat: Herbalife shakes zijn verre van gezond. Laat me je ook uitleggen waarom. Het is belangrijk dat je genoeg gezonde vetten en eiwitten in je dieet krijgt, terwijl je de inname van veel (eenvoudige) koolhydraten beperkt. Met een koolhydraatarm dieet kan je gezond en blijvend gewicht kwijtraken.

Een Herbalife dieet bevat echter maar zo’n 1000 calorieën per dag. Het lijkt verdacht veel op een crashdieet en dat gaat op de lange termijn natuurlijk nooit werken omdat het teveel innerlijke weerstand oproept.

Als we kijken naar de voedingswaarde van één van de meest populaire Herbalife producten – de Formula 1 shakes – dan valt je meteen wat op. Het bevat slechts 1 gram vet, 9 gram eiwitten en 13 gram koolhydraten (waarvan 9 gram suikers).

voedingswaarde

Voedingswaarde per portie:

 • Calorieën 90
 • Eiwitten 9 gram
 • Vezels 3 gram
 • Koolhydraten 13 gram
 • Suikers 9 gram

Om je een beter beeld te geven, een dergelijke maaltijdvervanger zou er op je bord dan ongeveer zo uit moeten zien:

voedingswaardeh herbalife shake

Geen wonder dat mensen drastisch afvallen met dit soort shakes!

Wat verder opvalt is het volgende: 

 • De hoge hoeveelheid suiker per portie (9 gram)
 • De lage hoeveelheid eiwitten per portie (9 gram)

Dit betekent dat je telkens 9 gram suikers moet eten wil je met Herbalife shakes 9 gram eiwitten binnen krijgen. En dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Helemaal als je beseft dat een hoge eiwitinname belangrijk is als je succesvol en gezond wilt afvallen.

Het consumeren van veel eiwitten voorkomt spierverlies, verhoogt het metabolisme en heeft een positief effect op het honger- en verzadigingsgevoel (bron, bron).

 

Op ingrediëntenlijst staat:

 • Kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen
 • Maltodextrine en fructose, die ook suikers zijn

Veel shakes die op de markt worden gebracht voor gewichtsverlies, bevatten meer suikers dan eiwitten. Daarom is het belangrijk dat je altijd het etiket leest alvorens je en maaltijdvervangers koopt.

Zoek daarom naar een eiwitrijke shake die ook voldoende vezels bevat. Een gezonde afval shake mag slechts een paar gram suiker bevatten. Essentiele voedingstoffen behoren altijd in voldoende mate in voeding die je tot je neemt aanwezig te zijn.

In onderstaande video bespreek ik waarom ik afvallen met shakes afraad:

Als je ondanks alle nadelen tóch wilt afvallen met shakes, let er dan in ieder geval op dat het product aan de volgende kwalificaties voldoet:

 • Minimaal 15 gram eiwit per portie
 • Minstents 3 gram vezels per portie
 • Minder dan 10 gram suiker per portie
 • Geen maissiroop
 • Geen gehydrogeneerde plantaardige oliën
 • Minimaal 33% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen

Kijk ook of whey-eiwit als ingrediënt erin voorkomt. Whey proteïne (dat ontstaat als bijproduct tijdens het maken van kaas) is zeer geschikt voor fitness en diëten. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat whey eiwit het gevoel van verzadiging bevorderen (bron).

Reden #4: Herbalife shakes zijn geen wondermiddel

Herbalife doet met allerlei magische claims voorkomen alsof hun afval shakes van grote waarde zijn om af te vallen. In werkelijkheid is het één grote marketingtruc.

Op de website van Herbalife wordt tevens aangeraden om dagelijks:

 • Minimaal 6 á 8 glazen water te drinken
 • 5 stuks fruit en groenten te nemen
 • Minimaal 3x in de week gedurende 30 tot 40 minuten te sporten.

Je begrijpt dat je met deze gezonde leefstijl tips in principe geen Herbalife shake meer nodig hebt om gewicht kwijt te raken.

Zo kan je overal wel van afvallen. Maar dan zou dit bedrijf financieel niet meer winstgevend zijn. Vandaar dat er allerlei gezonde tips worden gegeven in combinatie met herbalife shakes en andere voedingsproducten.

En dat is ook de misleiding van het Herbalife dieet. Mensen worden aangemoedigd om meer te bewegen en gezond te eten, maar ALTIJD zijn Herbalife shakes strikt noodzakelijk in het voedingspatroon.

Spaar daarom je geld, je bent beter af met een gezond dieet zonder overbodige en dure maaltijdvervangers.

Reden #5: Het bedrijf is omstreden

Herbalife is de afgelopen jaren niet echt positief in de media gekomen. Het bedrijf heeft sinds haar bestaan diverse schikkingen met de Amerikaanse overheid moeten treffen om in leven te blijven (bron). Ook wordt het verdacht van piramide-achtige praktijken waarbij duizenden klanten en verkopers zijn misleid (bron).

Het bedrijf maakt op slimme wijze gebruik van distributeurs die gouden bergen worden beloofd met het promoten en verkopen van Herbalife voedingsproducten. Distributeurs krijgen ook een financiële compensatie als ze nieuwe potentiële verkopers aandragen. In werkelijkheid blijven veel verkopers zitten met grote ingekochte Herbalife voorrraden die ze niet krijgen verkocht.

In bovenstaand filmpje vertellen voormalige distributeurs van Herbalife openhartig hoe het was om een distributeur te zijn en de financiële en emotionele schade die ze daarbij hebben opgelopen.

En dan laten we de twijfelachtige gezondheidsvoordelen van de Herbalife shakes nog buiten beschouwing.

Reden #6: Herbalife negatieve ervaringen

Nu terug naar het Herbalife dieet. Hoe ervaren consumenten de Herbalife producten?

De ervaring van veel gebruikers met het Herbalife dieet is dat ze zich op den duur beroerd gaan voelen. Haarverlies, hoofdpijn, neerslachtigheid, moeheid en een vermindering van spierkracht zijn klachten die je vaak terugziet bij mensen die een crash dieet volgen.

Bovendien leidt ernstige calorierestrictie na 3 dagen tot een vertraagde stofwisseling waardoor je lichaam minder calorieën verbrandt (bron).

herbalife ervaringen mensen

En dat is ook niet zo gek, want deze rigoureuze caloriebeperking zorgt ervoor dat het lichaam in de spaarstand terecht komt. Allerlei essentiële voedingstoffen ga je op den duur missen die alle organen in het lichaam goed laten functioneren.

Ik moet er wel bij vermelden dat dergelijke lichamelijke klachten voornamelijk voorkomen bij mensen die langdurig en extreem hun calorieën beperken. Af en toe een Herbalife maaltijdvervanger nemen kan helemaal geen kwaad.

Wat je vaak ziet bij een crashdieet is dat gebruikers na afloop weer terugvallen in hun oude eetpatroon. Ze krijgen meer calorieën binnen dan noodzakelijk en het lichaam slaat deze extra calorieën meteen op als lichaamsvet, om zich voor te bereiden op een nieuw periode van ernstige caloriebeperking.

Het gevolg is dat je na afloop van het gebruik van het Herbalife dieet weer snel aankomt in lichaamsgewicht. Het zogeheten jojo-effect.

Reden #7: Herbalife prijslijst is erg prijzig

Op basis van de kwaliteit en prijs zijn Herbalife shakes niet de beste optie als je wilt afvallen met shakes. Dat is waarschijnlijk de voornaamste reden dat de Herbalife prijslijst niet openbaar is gezet  op het internet. Enkel nadat je bent ingelogd bij een distributeur, krijg je pas de mogelijkheid om de prijslijst te zien.

De adviesprijzen van de meest bekende Herbalife producten zijn niet mals:

Herbalife prijzen

Product:

Herbalife quickstart programma

Adviesprijs:€ 96,25,-


Formula 1 shake maaltijdvervanger (780 gram)

€ 56,15,-


Formula 2 multivitaminencomplex

€ 18,75,-


F1 Maaltijdvervanger reep (56 gram)

€ 3,09,-


Aloë Vera Max Drinksiroop

€ 40,-


Instant Theedrank met kruidenextracten (100 gram)

€ 50,55,-


Vezel en kruidentabletten

€ 17,30,-

Je ziet dat je met deze prijzenlijst flink in de portemonnee moet grijpen als je het Herbalife dieet voor enkele maanden besluit te volgen. De begeleiding die je krijgt mag dan misschien wel gratis zijn, de Herbalife maaltijdvervangers en shakes zijn dat zeker niet.

Mijn advies? Bespaar je dat geld, want diezelfde gewichtsverlies resultaten kun je ook bereiken door gezonder te eten en meer te gaan sporten. Daar heb je dit soort ongezonde diëten, die puur zijn bedacht voor marketing doeleinden, absoluut niet voor nodig.

Reden #8: Je hebt geen afslankshakes nodig

maaltijdvervanger herbalife

Voor snel afvallen en gewichtsverlies heb je geen maaltijdvervangende shakes nodig.

Ongezonde ingrediënten in shakes zoals toevoegde suikers, mais siroop, gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën, kunstmatige smaken en chemische conserveringsmiddelen, kun je missen als kiespijn.

Het Herbalife dieet is geen lange termijn oplossing als je gezond wilt afvallen en je meest ideale lichaamsgewicht wilt handhaven. Belangrijke voedingsbronnen als groente, fruit, vis, vlees, eieren, noten en zaden mogen nooit vervangen worden door simpele shakes met een lage voedingswaarde.

Het vervangen van maaltijden door shakes kan in de praktijk ook nog eens sociaal isolerend werken, aangezien de meeste mensen gewone maaltijden bereiden.  Het is niet altijd even prettig als je huisgenoten, familieleden of partner uitgebreid staan te koken terwijl jij met een shakebeker aan tafel zit toe te kijken.

Vooral als je van vast voedsel houdt, dan is het geen gemakkelijke opgave om een lekker warme maaltijd voor een shake beker te laten staan.

Herbalife shakes: de moeite waard of niet?

negatieve ervaringen

Kun je afvallen met shakes? Als je puur naar de resultaten kijkt, dan zeg ik ja.

Met Herbalife shakes kun je op een snelle manier gewicht verliezen.

Maaltijdvervangers en shakes zijn een handige manier als je wilt afvallen en een beter alternatief dan fastfood.

De voornaamste voordelen van afvallen met shakes zijn:

 • Je maakt het gemakkelijk klaar
 • Je hebt het snel weggedronken
 • Je hoeft niet te sporten om af te vallen
 • Als je het dieet strikt volgt kun je snel afvallen

Is het Herbalife dieet de moeite waard om te proberen? De shakes kunnen je in ieder geval helpen om je calorie-inname te verminderen en enkele kilo’s kwijt te raken. De producten van Herbalife werken echter niet beter dan andere vermageringspreparaten.

Herbalife shakes verhelpen niet je meest ongezonde eetgewoonten. Ze kunnen je helpen om gewicht te verliezen, maar ze dwingen je niet om je meest slechte eetgewoonten aan te passen.

Daarnaast bevatten niet alle maaltijdvervangers en populaire afval shakes de juiste voedingswaarde. Als je toch shakes wilt proberen om af te vallen, dan is het veel beter om shakes te nuttigen die hoog in eiwitten zitten en laag in suikers en kunstmatige ingrediënten.

Eiwit speelt een belangrijke rol in gewichtsverlies. Diëten met een hoge eiwitinname leiden tot meer verzadiging, waardoor je minder calorieën gedurende de dag eet (bron).

Als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn, dan kun je ook zelf een heerlijke afslank shake maken, die je zo nu en dan als vervanging gebruikt voor een maaltijd.

Ingrediënten voor een gezonde afslank shake:

 • 250 ml ongezoete amandelmelk
 • 150 gram bevroren bessen
 • 1 eetlepel kokosnootolie
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 2 schepjes whey eiwitten

Zo nu en dan een maaltijdvervanger of shake gebruiken om je dagelijkse hoeveelheid calorieën te beperken is niet per definitie ongezond.

Verschillende studies suggereren dat het vervangen van een of twee maaltijden per dag met een gezonde maaltijdvervanger het gewichtverlies kan versnellen (bron, bron).

Waak er wel voor dat je niet alleen maar op shakes gaat leven. Want dat brengt op den duur wel gezondheidsrisico’s met zich mee.

En onthoud dat maaltijdvervangers en shakes geen lange termijn oplossing zijn om gewicht te verliezen. Blijvend gewichtsverlies vereist een permanente verandering in je eetpatroon en levensstijl.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

9 Reacties op "8 Redenen om Geen Herbalife Shakes te Kopen"

 1. R groot

  says:

  Ik vind dat het hier wel heel erg negatief wordt gebracht. Als voormalig distributeur leerde ik juist mensen gezond te eten en de levensstijl te veranderen. De Shakes zijn puur ter aanvulling niet in plaats van gewone voeding. Ook zijn de grondstoffen natuurlijk.
  Herbalife behoort juist niet tot de crashdieten maar vult aan wat er bij caloriebeperking nodig kan zijn en se opbouw van meer spiermassa kan ondersteunen.
  Ik heb daarnaast n studie gezonde voeding gedaan en weet dat helaas aanvulling van supplementen nodig is omdat onze groentes steeds minder vitamines zijn gaan bevatten.

 2. bettie oomkens

  says:

  Ik neem smorgens en tussen de middag een shake. Tussen door fruit, noten, kip, gekookt eitje, plakje roggebrood met geitenkaas etc. veel afwisseling in de tussendoortjes en goed warm eten. Portie hiervan kleiner en veel groente. Ik heb veel meer energie en ervaar dat ik geen dip meer heb smiddags. De shake bevat 220 kcl. per portie en is zeker geen crash dieet.

  • Ineke

   says:

   Ik ben het helemaal met Bettie eens. Ook ik voel me een stuk fitter. Ook heb ik geen last meer van (vr)eetbuien! Ik ben in een jaar tijd 14 kilo afgevallen. Nu gebruik ik nog 's morgens en tussen de middag een shake en verder eet ik gewoon en zo blijf ik mooi op gewicht en dat nu al bijna 3 jaar.

 3. ron

  says:

  zijn veel betere shakes op de markt voor minder geld en beter voor je lichaam
  maar heb shake gehad van herbalife man man was een suiker bom
  17 gram suiker van 18 gr KH het is vergif

 4. Erik

  says:

  Ik kan niet getuigen op basis van ervaring want ik weet maar al te goed dat er geen mens op de planeet rondloopt die producten zoals herbalife nodig heeft. Een evenwichtige voeding en de nodige beweging kan voor iedereen zorgen voor een gezond lichaam. Die shakes worden verkocht onder het mom van gemakkelijk, lekker, gezond enz... De doelgroep die het meest benaderd wordt zijn vooral alleenstaande senioren die niet kunnen/willen koken of eten bereiden voor hunzelf alleen. Makkelijke prooien in onze huidige maatschappij. Zo heeft mijn vader gedurende 3 jaar van die rotzooi gegeten en wekelijks kwamen ze hem meten en wegen. Gedurende 3 jaren helemaal geen wijziging in gewicht noch omtrek. Maar toch hem blijven stimuleren om er mee door te gaan. Sinds de laatste maanden is mijn vader echter 25kg afgevallen. Kampt alle dagen met diarree, is depressief, kan niet meer slikken (gewone voeding) en is zijn smaak volledig kwijt. Hij heeft een erg rare huidskleur gekregen en is op amper 3 maanden tijd 10 jaar ouder geworden. Helder denken lukt niet meer en hij staart in het rond alsof hij van een andere planeet komt. En ja hoor; de verkoper van herbalife blijft wekelijks langskomen en trekt niet aan de alarmbel. Hij vindt het blijkbaar heel normaal en blijft stimuleren om de Shakes te blijven eten. Met heel veel moeite hebben we ons vader toch kunnen overtuigen om naar de dokter te stappen. Nu volgt het ene onderzoek na het andere. Resultaten zijn er nog niet maar ik zie hem drastisch achteruit gaan. Indien we kunnen aantonen dat herbalife hier iets mee te maken heeft, gaan ze mijn naam nooit meer vergeten! Dan verklaar ik hen de oorlog. Via juridische weg zullen we eisen dat de verkoop hiervan verboden wordt en de schade-eis zal veel meer bedragen dan de kostprijs van hun Shakes gedurende die 3 jaar. De verkoper, die mijn vader gedurende 3 jaar heeft blijven stimuleren en verkopen, kan zich aan een serieuze juridische procedure verwachten. Zijn goesting om alleenstaande ouderen hun zuurverdiende pensioen afhandig te maken, zal hem zeer zuur opbreken. Wordt vervolgd!

  • E.P

   says:

   Beste Erik,
   Wat een naar verhaal van jouw vader. Maakt mij wel nieuwsgierig in hoe ver jij bent bij het vinden van resultaten tegen Herbalife. Dit komt, omdat er binnen mijn vriendenkring de laatste tijd veel kennissen Herbalife aan het gebruiken zijn. In onze kennissenkring is iemand die Tupperware achtinge bijeenkomsten aan het organiseren is met het produkt Herbalife. En die Tupperware marketing werkt HELAAS gewoon. Nu weet ik dat vrienden van mij (vrouwen) vaak 2 a 3 maaltijden per dag malltijden vervangen met die Shakes. Dit komt, omdat het toch heel erg geprofileerd word als gezond. Ik heb heel erg mijn bedenkingen hierover. Wel zeggen mijn vriendinnen, dat ze nu energieker voelen. Maar ik weet niet of dit van lange duur is, omdat veel van mijn vrienden pas zijn begonnen.

  • Dirk Van Der Kelen

   says:

   Misschien even verder kijken dan de neus lang is. Uw vader heeft vast meer gegeten dan herbalife shakes. Even de keukenkast opentrekken en daar vind je de door u geciteerde rotzooi en er staat niet Herbalife op die verpakkingen. Als voedingsdeskundige ken ik maar al te goed de plaats van Herbalife onder de voedingsmiddelen. Het is niet meer of minder dan dat: een voedingsmiddel. En er wordt gezond geclaimd en elkeen leest plots het etiket van voor naar achter. Toch vreemd dat we dat bij de rest van de voeding in kast NIET doen. Terwijl het daar broodnodig is. Alle respect voor de gezondheid van uw vader, maar de achteruitgang zoeken bij 1 laat staan meerdere voedingsmiddelen is nogal kort door de bocht. Alles kan een oorzakelijk verband hebben met zijn gezondheid (vroeger) werk, leefomstandigheden (stad), luchtvervuiling, eetpatroon, residuen in voedingswaren (ook van eigen teelt), genetisch, beweging of gebrek aan,...Ik zou zeer voorzichtig zijn met het aanwijzen van een schuldige en zeker een bedrijf dat al 37 jaar in 90 landen actief is. Door allerlei nationale en internationale instanties van binnen en buiten uitgekamd geweest is. Het is overduidelijk dat bij de kleinste aanwijzing van gevaarlijke 'voeding' dit al lang uit de handel zou genomen zijn. Hopelijk denk iereen goed na wat er vandaag in de winkelkar gelegd wordt, op die voeding worden geen claims gezet omdat het niet kan, maar daarom is het niet gezonder of dacht u van wel?

 5. Ava

  says:

  Ik ben het met Oscar eens, een manier om meer vet te verbranden is niet met veel koolhydraten en suikers tot je te nemen. Ik zie dan ook aan het label, en wat Oscar ook beaamt, dat er teveel suiker en te weinig eiwit in de producten zit. Als ik een korte greep uit zijn bijbel haal, veel groenten, fruit, vis en vlees, en weinig tot geen aardappelen, rijst, brood en andere producten waar bloem en meel in zit (ERGO-KOOLHYDRATEN)....
  Het lichaam heeft bepaalde dingen hard nodig, vitaminen, mineralen, vetten, bouwstoffen en geen snelle stoffen die klaar staan om opgeslagen te worden.
  Ik ben al wat ouder nu, en weet dat de omvang van het lichaam na je 30ste best wel radicaal kan veranderen, je komt aan. Ik heb daarom besloten geen alcohol meer te drinken nu ik de 50 ben gepasseerd. Ik ben pas recent overgestapt op koolhydraat-arm eten, ik heb mijn haar nog, voel me fit, poep goed, geen snack-trek savonds, en vooral dat ik toch wel merk dat het werkt. De vezels zijn echt effectiever dan een aardappel, gebakken of gekookt.
  Vanwege een te hoge bloeddruk, ben ik ook gestopt met zout, suiker alleen in mijn cappucino (instant) en heel af en toe een lekker verwenning in de vorm van frietjes en een taartje/gebakje. Dit is niet dagelijks, maar wel erg lekker. Je mag jezelf best wel eens kietelen vind ik.
  Nu volg ik al enkele weken Oscar's adviezen, ik voel me goed, mijn ega voelt zich beter, bloedsuikerspiegel van haar is niet elke dag te hoog, maar fluctueert nu zelfs rond de 6.7. Het is met haar diabetes 2 natuurlijk altijd beter, en hoe haar gewicht is, weet ik niet, maar mijn gewicht is iets afgenomen, en ik sport totaal niet, ik loop met de honden, beweeg en doe normaal om overbelasting van gewrichten tegen te gaan. Ik heb nl. chronishe RSI en slechte knieën die ik nog lang wil gebruiken.
  Al met al heb ik altijd met argwaan gekeken naar herballife, ook zonder te weten wat er in zat en wat het kost. Ik ben het 'kat uit de boom kijken' type en geloof absoluut niet dat gezondheid in 1 enkel potje kan zitten....
  Die mensen die herballife steunen en verdedigen, vind ikzelf een beetje meelopers, helaas zijn er daar een heleboel van, genoeg om het bedrijf staande te houden. Jammer dat deze mensen niet wakker worden.... (Misschien gaat het hen ook om het geld...)

 6. marjo

  says:

  in 2011 heb ik de weight loss challenge gevolgd. ik heb bewust geen produkten van herbalife gebruikt om te bewijzen dat je zonder deze produkten kunt afvallen. Doordat je een stok achter de deur hebt en je elke week je moet wegen heb ik bewezen dat het lukt. ik ben 17 kilo afgevallen niet door herbalife maar door opletten wat je eet en door meer te bewegen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *