500

Doorlezen: 2 Voordelen en 5 Nadelen van Herbalife Shakes + Ervaringen

Soms lijken afslankproducten hét antwoord te zijn om op een snelle en gemakkelijke manier wat overtollige kilo’s kwijt te raken.

Een bedrijf wat inspeelt op deze behoefte is Herbalife Nutrition.

Herbalife is een van oorsprong een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd supplementen en shakes aanbiedt op de afslankmarkt.

Herbalife shakes, onderdeel van het Herbalife dieet, zijn razend populair bij mensen die op korte of lange termijn willen afvallen.

Maar Herbalife is niet vrij van controverse. Hoe dat precies zit lees je in dit artikel.

Lees verder en ontdek of afvallen met Herbalife shakes voor jou de moeite waard kan zijn.

Daarnaast leer je:

 • Wat Herbalife precies is
 • De voordelen en nadelen van Herbalife shakes
 • De ervaringen van Herbalife klanten
 • De Herbalife prijslijst
 • Op welke manier je naar mijn mening het beste kunt afvallen

Inhoud van dit artikel

Wat is Herbalife?

Herbalife Nutrition is een mondiaal bedrijf in voedingssupplementen dat zich naar eigen zeggen als doel heeft gesteld om de wereld gezonder en gelukkiger te maken (bron).

Sinds 1980 specialiseren ze zich in gewichtsverlies, beweging en het bevorderen van gezond gedrag. Herbalife Nutrition heeft inmiddels meer dan 8.000 werknemers wereldwijd in dienst (bron).

Het bedrijf verkoopt verschillende voedingsproducten als onderdeel van het Herbalife dieet, maar het biedt ook andere gezondheidsgerelateerde fitness programma’s aan, zoals persoonlijke begeleiding en andere faciliteiten (bron).

Eén van de ideeën van Herbalife is het gebruik van maaltijdvervanging (bron).

Veel producten van Herbalife zijn maaltijdvervangers die in de vorm van repen en shakes kunnen worden gegeten en gedronken (bron).

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe werkt het Herbalife dieet?

Het Herbalife dieet richt zich net als veel andere diëten op gewichtsbeheersing (bron).

Het is een vrij simpel concept waarbij gebruikt wordt gemaakt van maaltijdvervangers, shakes en voedingssupplementen (bron).

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn maaltijdvervangers iets dat je in plaats van een gewone maaltijd neemt. Hiermee wordt geprobeerd om vergelijkbare voedingstoffen aan een maaltijd te geven (bron).

Een maaltijd vervangen door een afslankshake kan een manier zijn om  af te vallen. Vaak bevatten afslankprogramma’s met maaltijdshakes minder calorieën dan een traditionele maaltijden met vast voedsel (bron).

Omdat je iets eet of drinkt dat minder calorieën bevat dan een normale maaltijd, verlies je op den duur gewicht. Dit is één van de redenen waarom caloriebeperking zo populair is (bron).

Naar mijn mening zou je dit calorieën tekort ook kunnen creëren door gewoon een maaltijd volledig over te slaan (ontbijt, lunch of diner), zoals je bijvoorbeeld doet met intermittent fasting.

Herbalife shakes en voedingssupplementen zijn niet verkrijgbaar in normale winkels. Herbalife maakt gebruik van distributeurs die niet alleen producten promoten en verkopen, maar ook een complete lichaamsanalyse bij klanten uitvoeren (bron).

Voordeel #1: shakes kunnen je helpen ongezonde maaltijden te vermijden

fastfood overgewicht

Ben je iemand die graag ongezond voedsel eet?

Dan kunnen afslankshakes je helpen om ongezonde maaltijden te vermijden.

Maaltijdvervangende shakes kunnen je helpen om de verleiding tegen te gaan van ongezond bewerkt voedsel zoals fastfood.

Eén van de grootste obstakels om af te vallen is de tijd die het kost om een gezonde maaltijd in de keuken te bereiden.

Dit gaat op den duur tegenstaan als je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om te koken. Als je gestrest of gehaast bent, is het veel gemakkelijker om een kant-en-klare maaltijd te pakken of toe te geven aan de McDrive.

Helaas is dergelijk bewerkt voedsel niet het voedsel dat je wilt eten als je doel is om gewicht kwijt te raken.

De meeste bewerkte voedingsproducten bevatten veel calorieën en zitten vol met geraffineerde koolhydraten zoals suiker en kunstmatige ingrediënten, terwijl het ondertussen ontbreekt aan essentiële voedingstoffen (bron, bron).

Bovendien activeert bewerkt voedsel met veel suiker, zout en ongezonde vetten het ‘pleziercentrum’ in de hersenen, wat kan leiden tot overeten (bron, bron).

Vanuit mijn visie zijn maaltijden afkomstig van vers voedsel nog altijd de beste manier om af te vallen, maar dat is niet altijd even praktisch met een druk werkschema.

In dat geval kunnen maaltijdvervangende shakes een alternatief zijn. Ze zijn gemakkelijk om op te drinken onderweg en in ieder geval een beter alternatief dan fastfood.

Voordeel #2: je kunt er snel gewicht mee verliezen

Wil je snel afvallen?

Dan is het verminderen van de calorie-inname één van de manieren waarop je gewicht kunt verliezen als je lijdt aan overgewicht (bron).

Althans op korte termijn…

Maar het vasthouden aan een caloriearm dieet kan een uitdaging zijn, vooral als je veel last hebt van hongeraanvallen.

Verschillende onderzoeken suggereren dat het vervangen van één of twee maaltijden per dag door een maaltijdvervangende shake gewichtsverlies kan versnellen (bron, bron).

Uit onderzoek blijkt ook dat shakes als maaltijdvervanging het gewichtsverlies bij diabetici type 2 kan versnellen. De proefpersonen die maaltijdvervangende shakes consumeerden, hadden ook een lagere bloedsuikerspiegel en lagere LDL-cholesterolwaarden (bron).

Kortom, maaltijdvervangende shakes kunnen nuttig zijn voor het verminderen van calorie-inname en het stimuleren van gewichtsverlies op korte termijn.

Waarom ik afslankshakes voor lange periode afraad, lees je verderop in het artikel.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Nadeel #1: je leert geen gezonde voedingskeuzes te maken

Weight Watchers - Keuzes maken

Misschien mijn wel grootste bezwaar tegen commerciële afslankshakes is dat ze je niet leren om gezonde voedingskeuzes te maken.

Een shake ontneemt je tot het maken van gezonde eetbeslissingen. Je hoeft namelijk alleen maar een shake te drinken. Maar wat gebeurt er als je op een dag vergeet om je shake te nemen?

Wat eet je dan? Ga je dan toch maar voor een snelle hap? Of weet je voor jezelf een gezonde lunch te maken?

Als je te afhankelijk wordt van afslankshakes, kun je mogelijk moeite hebben met het volgen van een gezond voedingspatroon zodra je gestopt bent met diëten. Je ziet vaak dat mensen weer terug in hun oude ongezonde eetpatroon vallen, zodra ze gestopt zijn met een kuur of dieet (bron).

Een gevarieerd dieet met vast voedsel maakt gebruik van portiecontrole en leert je alles over de macronutriënten die je eet. Op die manier ben je zelf in staat om te kiezen voor een gezond eetpatroon.

Nadeel #2: het bedrijf lag onder vuur in de media

Als grote speler binnen de internationale afslankmarkt lag Herbalife de afgelopen jaren onder vuur.

Herbalife voert een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige distributeurs geld verdient door directe verkoop van producten en het werven van nieuwe zelfstandige ondernemers. Winst ontstaat door de verkoop van Herbalife voedingsproducten aan klanten (bron, bron).

In 2013 werd een collectieve rechtszaak aangespannen door een voormalige distributeur, waarin werd beweerd dat het voedings- en supplementenbedrijf een vermeend piramidesysteem exploiteert.

Herbalife schikt in 2014 voor 15 miljoen dollar in deze collectieve rechtszaak (bron). Dat wil zeggen dat door beide partijen een afspraak is gemaakt om af te zien van een rechtszaak. Herbalife benadrukte dat deze schikking niet als een erkenning van aansprakelijkheid moet worden gezien (bron).

In 2016 trok Herbalife de aandacht van de Amerikaanse concurrentiewaakhond Federal Trade Commission (FTC) en betaalde uiteindelijk 200 miljoen dollar als onderdeel van een schikking (bron). De FTC stelde vast dat meer dan de helft van alle verkopers van Herbalife minder dan $ 300 in 2014 hadden gekregen, terwijl ze gemiddeld $ 8500 hadden geïnvesteerd in Herbalife producten. De schikking vereist dat Herbalife haar beloningsstructuur vernieuwt (bron).

In veel gevallen zullen Herbalife-distributeurs echt geloven in de producten die zij promoten. Maar hun meningen zullen vaak, althans gedeeltelijk, gebaseerd zijn op de hype van het bedrijf. Dit maakt het voor consumenten moeilijker om te bepalen of de afslankproducten werkelijk zo goed zijn.

Gezondheidsklachten

In 2004 startte het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid een onderzoek naar Herbalife, nadat vier mensen leverproblemen gekregen na het gebruik van Herbalife producten (bron).

Ook in landen als Spanje, Zwitserland, IJsland, Argentinië en de Verenigde Staten kwamen meldingen binnen van acute leverschade nadat patiënten in ziekenhuizen Herbalife prepaten hadden gebruikt (bron, bron, bron).

In enkele gevallen werden patiënten, die waren hersteld van leverstoornissen, nogmaals blootgesteld aan Herbalife preparaten die ze hadden genuttigd. De klachten en symptomen kwamen vanaf dat moment weer terug (bron).

Zonder twijfel voldoen de maaltijdshakes van Herbalife aan alle wettelijke eisen en zijn ze veilig voor gebruik. Maar de bovenstaande nieuwsberichten roepen wel de nodige vragen bij mij op.

Nadeel #3: Herbalife shakes bevatten weinig voedingstoffen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van afslank shakes om af te vallen.

Ze zijn handig bij een drukke levensstijl en kunnen nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om minder te eten.

Er zitten echter ook nadelen aan het drinken van maaltijd vervangende shakes.

Laat me je ook uitleggen waarom. Het is belangrijk dat je genoeg gezonde vetten en eiwitten via je dieet binnenkrijgt, terwijl je de inname van (geraffineerde) koolhydraten drastisch beperkt.

Het Herbalife afslankprogramma bevat minder dan 1000 calorieën per dag (bron). In mijn visie lijkt dat verdacht veel op een crashdieet, wat moeilijk is om vol te houden bij het verliezen van gewicht (bron).

Als we kijken naar de voedingswaarde van één van de meest populaire Herbalife producten – de Formula 1 shake – dan valt je meteen wat op.

Het bevat slechts 1 gram vet, maar 9 gram eiwitten en 13 gram koolhydraten (waarvan 9 gram suikers).

(Bron)

Voedingswaarde per portie:

 • Calorieën: 90
 • Eiwitten: 9 gram
 • Vezels: 3 gram
 • Koolhydraten: 13 gram
 • Suikers: 9 gram

Om je een beter beeld te geven, een maaltijdvervanger met een dergelijke voedingswaarde zou er op je bordje dan zo uit moeten zien:

Geen wonder dat mensen drastisch afvallen met dit soort shakes!

Wat verder opvalt is het volgende: 

 • De hoge hoeveelheid suiker per portie (9 gram)
 • De lage hoeveelheid eiwitten per portie (9 gram)

Een shake drinken met 9 gram suikers kan helpen om het zoeter te laten smaken, maar toegevoegde (geraffineerde) suikers kan mensen juist dikker maken (bron).

Als je deze shakes neemt om af te vallen, dan is extra suiker echt het laatste wat je nodig hebt!

Het aantal gram aan eiwitten vind ik persoonlijk ook wat aan de lage kant (bron).

Een hoge eiwitinname helpt bij het afvallen. Het consumeren van veel eiwitten voorkomt spierverlies, verhoogt het metabolisme en heeft een positief effect op het honger- en verzadigingsgevoel (bron, bron).

Op ingrediëntenlijst staat:

 • Kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen
 • Maltodextrine en fructose (die ook behoren tot de groep suikers)

Als je besluit afslankshakes te kopen, kies dan voor shakes met een hoog eiwitgehalte en weinig suikers. Lees altijd eerst het etiket door voordat je een maaltijdvervanger koopt.

In onderstaande video bespreek ik waarom ik afvallen met shakes in zijn algemeenheid afraad:

Als je dan toch wilt afvallen met shakes, let er dan in ieder geval op dat het product aan de volgende kwalificaties voldoet vanuit mijn visie:

 • Minimaal 15 gram eiwit per portie
 • Minstens 3 gram vezels per portie
 • Minder dan 10 gram suiker per portie
 • Geen maissiroop (suiker schuilnaam)
 • Geen gehydrogeneerde plantaardige oliën
 • Minimaal 33% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen

Kijk ook of whey-eiwit als ingrediënt erin voorkomt.

Whey proteïne (dat ontstaat als bijproduct tijdens het maken van kaas) is zeer geschikt voor fitness en diëten. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat whey eiwit het gevoel van verzadiging bevorderen (bron).

Nadeel #4: shakes kunnen geen volwaardige maaltijd vervangen

Hoewel sommige maaltijdshakes belangrijke voedingsstoffen bieden, blijkt uit onderzoek dat vast voedsel voor een betere verzadiging zorgt dan shakes bij volwassenen (bron).

Naast vitamines en mineralen bevatten volwaardige voedingsmiddelen antioxidanten, plantenstoffen en enzymen die moeilijk in een shake kunnen worden gedaan.

Sommige shakes bevatten vezels, hoewel aanzienlijk minder dan de hoeveelheden die worden aangetroffen in verschillende fruitsoorten (bron, bron).

De Formula 1 shake van Herbalife bevat slechts 3 gram vezels.

En dat is zonde…

Want het voordeel van vezels is dat de vertering en opname van suiker daadwerkelijk vertraagt en ervoor zorgt dat het bloedsuikergehalte stabiel blijft (bron). De voedingsvezels in fruit kunnen ook insulineresistentie verminderen en helpen tegen diabetes type 2 (bronbron).

Zorg ervoor dat je niet te afhankelijk wordt van afslankshakes om maar het afslankproces te versnellen. Eet ook dagelijks vast voedsel, en voldoende fruit en groenten.

Doe je dit niet, dan kan je op den duur een tekort krijgen aan belangrijke voedingstoffen. Dit kan allerlei nare gezondheidsklachten tot gevolg geven. Je kunt uitgeput raken, futloos of zelfs te maken krijgen met psychische klachten (depressie) (bron).

Als je je alleen op calorieën tellen focust, verlies je allerlei andere gezondheidsaspecten van gezonde voeding, zoals voedingsstoffen in vorm van vitaminen en mineralen.

Nadeel #5: erg hoge prijzen

De Herbalife afslankproducten zijn vrij duur als je ze vergelijkt met andere afslanksupplementen, zoals bijvoorbeeld die van de Kruidvat (bron).

Om je een idee te geven van de kosten van Herbalife producten heb ik hieronder de meest populaire Herbalife-prijzen* voor je op een rijtje gezet:

Herbalife quickstart programma

Adviesprijs: $ 115,30

Formula 1 shake maaltijdvervanger (780 gram)

Adviesprijs: $ 39,90

Formula 2 multivitaminencomplex

Adviesprijs: $ 25,15

(Bron, bron) * Disclaimer: bovenstaande Herbalife-prijzen kunnen tussentijds veranderen.

De reden dat de Herbalife maaltijdvervanger duurder is dan een afslankproduct zoals die van de Kruidvat (bron), is waarschijnlijk omdat er een multi-level marketingstructuur wordt gebruikt om hun producten op de markt te brengen (bron).

De begeleiding die je krijgt mag dan misschien wel gratis zijn, maar de Herbalife maaltijdvervangers en shakes die je minstens enkele weken dient te gebruiken zijn als je mij vraagt fors geprijsd.

Nadeel #6: je raakt afhankelijk van shakes

Het gevaar van een dieet dat vooral uit shakes bestaat is dat je er afhankelijk van raakt.

In plaats van je bewust te zijn van wat je in je mond stopt, drink je een shake weg en denk je gezond te leven.

Op lange termijn gaat diëten in mijn optiek niet per se over calorieën tellen maar om het aanleren van gezonde gewoontes. Onderzoek bevestigt dat eetgedrag veranderen (aanleren van gezonde gewoontes) helpt in de strijd tegen overgewicht (bron).

Ongezonde ingrediënten in shakes zoals toevoegde suikers, mais siroop, gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën, kunstmatige smaken en chemische conserveringsmiddelen, kun je missen als kiespijn (bron).

Uit onderzoek blijkt dat mensen met overgewicht die een dieetprogramma volgen, op de lange termijn weer aankomen (bron).

Belangrijke voedingsbronnen als groente, fruit, vis, vlees, eieren, noten en zaden mogen naar mijn idee nooit vervangen worden door simpele shakes met een lage voedingswaarde.

Vooral als je van vast voedsel houdt, dan is het geen gemakkelijke opgave om een lekker warme maaltijden voor shakes te laten staan.

Eten is noodzakelijk om te overleven, maar evengoed voor plezier, smaak, geur én ervaring!

Ervaringen met Herbalife shakes

Laten we eens kijken hoe consumenten de Herbalife producten in de praktijk ervaren.

Hoe beoordelen klanten de Herbalife shakes?

Een kleine rondgang op het internet leert ons dat de ervaringen van Herbalife producten zowel positief als negatief zijn.

Vrij vertaald (bron):

Ik heb een goede ervaring met het gebruik van de Herbalife-producten, maar ben geen distribiteur. In het begin wist ik niet of ik vast voedsel kon opgeven bij het ontbijt, en ik geef het niet altijd op, maar ik geniet zeker van mijn gewoonte om ‘s ochtends een kop koffie te drinken en dan een shake te pakken om te beginnen met de dag. Ik moet toegeven dat ik wat dingen aan mijn shake toevoeg, zoals pindakaas, een banaan of een scheutje aroma die je in waterflesjes gebruikt om er zo nu en dan mee te mixen – Molly

Toen ik met Herbalife voor het eerst begon voelde ik me geweldig in de eerste maand. Echter de maand erna begon mijn gezondheid te verslechteren. Mijn lever was ontstoken en ik begon een uitzonderlijke hoeveelheid haar te verliezen. Hoewel ik in de eerste week bijna 2 kg verloor, wat geweldig was, raad ik niet aan om deze supplementen en shakes te nemen. Tenzij je klaar bent voor een uitdaging. – Jessica

De meeste beoordelingen vermelden geen bijwerkingen, dus deze zijn waarschijnlijk (ik heb geen cijfers kunnen vinden) alleen van invloed op een kleine groep mensen die de producten gebruiken.

Af en toe een Herbalife maaltijdvervanger nemen als je gezond bent, in combinatie met vast voedsel, zou naar mijn mening geen kwaad moeten kunnen.

Herbalife shakes: de moeite waard of niet?

Kun je afvallen met shakes? Als je puur naar de resultaten kijkt, dan zeg ik ‘ja’.

Met Herbalife shakes kun je op een snelle manier gewicht verliezen. Maaltijdvervangers en shakes zijn een handige manier als je wilt afvallen en een beter alternatief dan fastfood (bron).

De voornaamste voordelen van afvallen met shakes zijn:

 • Je maakt het gemakkelijk klaar
 • Je hebt het snel weggedronken
 • Als je het dieet strikt volgt kun je snel afvallen

Maaltijdvervangende producten kunnen werken voor mensen die geen maaltijden willen overslaan, of koolhydraatarm eten te uitdagend vinden.

Maaltijdvervangers en afslankshakes kunnen een optie zijn voor als je onderweg bent. Ze kunnen je helpen om snel je dagelijkse calorie-inname te verminderen en af te vallen (bron).

Kies echter altijd voor een shake met veel eiwitten en weinig suiker en kunstmatige ingrediënten. Maakt dat de Herbalife producten de moeite waard om te proberen?

Maaltijdshakes kunnen je in ieder geval helpen om je dagelijkse calorie-inname te verminderen en enkele kilo’s in korte tijd kwijt te raken (bron).

Behalve het drinken van maaltijdvervangende shakes is het ook belangrijk dat je leert om ongezonde eetgewoonten te veranderen. Langdurig gewichtsverlies vereist naar mijn mening langdurige veranderingen van levensstijl.

Als je gewoon teruggaat naar je oude eetgewoonten wanneer je stopt met het vervangen van je maaltijden door shakes, zul je waarschijnlijk het oude gewicht terugkrijgen (bron).

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen die een kortdurend dieet hebben gevolgd om af te vallen, binnen het eerste jaar weer 30-65% van hun verloren gewicht weer terugwinnen (bron). Veel verontrustender is dat 1 op de 3 mensen uiteindelijk zwaarder weegt dan voordat ze met het dieet begonnen (bron, bron).

Onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat veel  gebruikers na afloop weer terugvallen in hun oude eetpatroon. Ze krijgen meer calorieën binnen dan noodzakelijk en het lichaam slaat deze extra calorieën meteen op als lichaamsvet, om zich voor te bereiden op een nieuwe periode van ernstige caloriebeperking.

Het gevolg is dat je na afloop van het gebruik van een crash dieet (met shakes) weer snel aankomt in lichaamsgewicht (bron). Het zogeheten jojo-effect.

Als je toch shakes wilt proberen om af te vallen, let er dan op dat de shakes hoog in eiwitten zitten en laag in suikers en kunstmatige ingrediënten.

Eiwit speelt een belangrijke rol in gewichtsverlies. Diëten met een hoge eiwitinname leiden tot meer verzadiging, waardoor je minder calorieën gedurende de dag eet (bron).

Als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn, dan kun je ook zelf een heerlijke afslank shake maken, die je zo nu en dan als vervanging gebruikt voor een maaltijd.

Overweeg je om maaltijdvervangende shakes te gebruiken? Maak dan gebruik van het onderstaande recept om je eigen gezonde drankje te maken.

Zo weet je zeker wat je in je lichaam stopt en kun je je afslankshakes aanpassen aan je persoonlijke smaak.

Ingrediënten voor een gezonde afslank shake:

 • 250 ml ongezoete amandelmelk
 • 150 gram bevroren bessen
 • 1 eetlepel kokosnootolie
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 2 schepjes whey eiwitten

Zo nu en dan een maaltijdvervanger of shake gebruiken om je dagelijkse hoeveelheid calorieën te beperken is niet per definitie ongezond.

Verschillende studies suggereren dat het vervangen van één of twee maaltijden per dag met een gezonde maaltijdvervanger het gewichtsverlies kan versnellen (bronbron).

Waak er alleen voor dat je niet alleen maar op shakes gaat leven. Blijvend gewichtsverlies vereist een permanente verandering in je eetpatroon en levensstijl (bron). 

Zoek je andere manieren om een gezond gewicht te bereiken? Lees dan mijn uitgebreide artikel over hoe je kunt afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert

Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?

Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.

Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.

Het duurt slechts enkele minuten.

Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past  »»

Plaats een reactie

Download het GRATIS ‘Afslank weekmenu’

Een lekker en afwisselend afslank weekmenu met 7 ontbijt-, 7 lunch- en 5 diner recepten inclusief boodschappenlijstje.

Downloaden

Over HappyHealthy

Drs. Oscar Helm Afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut

Hoi, ik ben drs. Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Keto Dieet: Uitleg, Voedingsschema, 9 Recepten en 4 Gevaren

Wat is het ketogeen dieet en waarom val je er zoveel van af? Is het keto dieet gevaarlijk? Lees hier...

Koolhydraatarm Dieet: 5 Gezondheidsvoordelen en Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet en werkt het écht zo goed? Ontdek in dit artikel alle voor- en nade...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fatale Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 FATALE ...

25 Gouden Tips voor Snel Afvallen (zonder onzin hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 25 gouden tips om snel gewicht te verliezen zonder een waardeloos d...

HappyHealthy op Facebook!