shopify site analytics

Home Made Zandkoekjes

Wat is er leuker dan quality time met je kinderen door koekjes te bakken? Leuk, maar de koekjes zijn natuurlijk niet bepaald gezond. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden.

De koekjes uit dit recept zijn glutenvrij, koolhydraatarm en suikervrij. Dit komt doordat er enkel verantwoorde en natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, zoals amandelmeel, psylliumvezels en kokosolie. Hierdoor is het bakken en opeten van de koekjes niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond!

Officially home made

Voor dit recept is een leuke koekjesstempel van de Xenos gebruikt. Hiermee zet jij letterlijk je eigen stempel op de koekjes. Steek ze eerst uit met een ronde vorm en geef ze daarna het label ‘home made’, want dat zijn ze natuurlijk ook. Maar nu is het voor iedereen zichtbaar.

De koekjes zien er goed uit en de kinderen vinden het ook nog eens heerlijk. Wil je graag iets leuks doen met je kinderen, maar weet je niet precies wat? Ga lekker een keer koekjes bakken, gegarandeerde pret voor zowel jezelf als de kinderen. Want ook dat is niet onbelangrijk.

Waar wacht je nog op? Bakken, serveren en smullen maar!

Wat heb je nodig:

  • 150 g amandelmeel
  • 10 g psylliumvezels
  • 5 g Stevia Kristal Sweet Xtra
  • 50 g kokosolie
  • 1 ei (iets opgeklopt)
  • Een klein beetje kokosmeel voor het uitrollen van het deeg

Werkwijze:

  • Doe het amandelmeel, de psylliumvezels en de stevia samen in een kom. Voeg de kokosolie en het ei toe.
  • Maak je handen vochtig en kneed dan het geheel tot een stevige bal. Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast.
  • Strooi een klein beetje kokosmeel over het werkoppervlak. Druk de deegbal plat tussen je handen en leg deze vervolgens op het werkoppervlak.
  • Pak een deegroller en rol het deeg daarmee uit tot circa 4 millimeter dikte.
  • Druk rondjes uit het deeg met een ronde vorm. Maak de ronde vormen net iets groter dan een stempel.
  • Haal de koekjes voorzichtig van het werkoppervlak en leg ze op de bakplaat (voorzien van bakpapier). Heb je deeg over? Kneed het opnieuw tot een bal en herhaal de vorige stappen tot het deeg op is.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Druk met de stempel voorzichtig op de koekjes. Bak ze vervolgens zo’n 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na afloop even afkoelen op de bakplaat.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Home made zandkoekjes
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *