
Italiaans eten is meer dan alleen pasta, pizza en lasagne. Die gerechten zijn weliswaar erg lekker, maar ook rijk aan koolhydraten.
Met Italiaanse kruiden kun je zelf creatief te werk gaan. Wel de smaak van de Italiaanse keuken, maar complete controle over de voedingsstoffen die je binnen krijgt.
Kokkerellen met crackers; een veelzijdige manier om je ontbijt, lunch of tussendoortje vorm te geven!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Stevige broodvervanger
Crackers zijn niet alleen lekker als je ze op de juiste manier bereidt; ze zijn ook nog eens de ideale broodvervanger. Koolhydraatarm, knapperig en te combineren met allerlei beleg, zoals hummus, zalm of avocado. Jij bepaalt zelf hoe jouw cracker smaakt.
De knapperige crackers uit dit recept komen dan weliswaar niet echt uit Italië, maar met de juiste invulling geef je ze wel die overheerlijke mediterrane smaak.
Niet alleen wat je op de cracker doet, vult goed. Ook de crackers zelf zitten boordevol voedingsstoffen, dankzij de pompoenpitten, zonnebloempitten en chiazaadjes die erin zitten. Gezond, lekker en een erg stevige maaltijd.
Kurkuma en de Italiaanse kruiden geven deze bijzondere crackers de stevige bite die jouw ontbijt, lunch of tussendoortje af zal maken. Een smaak waarmee jij je aan de Middellandse Zee waant!
Wat heb je nodig:
- 150 g lijnzaad
- 5 el water
- 50 g pompoenpitten
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g chiazaad
- 1 el kokosolie
- 1 tl kurkuma
- 2 el Italiaanse kruiden
Werkwijze:
- Maal ongeveer 70 g lijnzaad en ongeveer een kwart van de pompoenpitten, de zonnebloempitten en het chiazaad fijn met een blender of keukenmachine.
- Doe mengsel samen met de overgebleven zaden en pitten in een kom.
- Voeg de kokosolie, de kurkuma en de Italiaanse kruiden toe. Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en roer alles goed door elkaar. Let er op dat het papje niet te waterig wordt.
- Laat het papje ongeveer 20 minuten weken en verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
- Stort het gecreëerde mengsel hierin en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Snijd de crackers alvast in het gewenste formaat.
- Zet de crackers vervolgens ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. De crackers worden knapperiger als ze langer in de oven staan; kies zelf wat je lekker vindt.
- Laat de crackers even afkoelen en breek ze vervolgens eenvoudig af dankzij de voorgesneden stukken.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen