shopify site analytics

Italiaanse lijnzaadcrackers met pitten

Italiaans eten is meer dan alleen pasta, pizza en lasagne. Die gerechten zijn weliswaar erg lekker, maar ook rijk aan koolhydraten.

Met Italiaanse kruiden kun je zelf creatief te werk gaan. Wel de smaak van de Italiaanse keuken, maar complete controle over de voedingsstoffen die je binnen krijgt.

Kokkerellen met crackers; een veelzijdige manier om je ontbijt, lunch of tussendoortje vorm te geven!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Stevige broodvervanger

Crackers zijn niet alleen lekker als je ze op de juiste manier bereidt; ze zijn ook nog eens de ideale broodvervanger. Koolhydraatarm, knapperig en te combineren met allerlei beleg, zoals hummus, zalm of avocado. Jij bepaalt zelf hoe jouw cracker smaakt.

De knapperige crackers uit dit recept komen dan weliswaar niet echt uit Italië, maar met de juiste invulling geef je ze wel die overheerlijke mediterrane smaak.

Niet alleen wat je op de cracker doet, vult goed. Ook de crackers zelf zitten boordevol voedingsstoffen, dankzij de pompoenpitten, zonnebloempitten en chiazaadjes die erin zitten. Gezond, lekker en een erg stevige maaltijd.

Kurkuma en de Italiaanse kruiden geven deze bijzondere crackers de stevige bite die jouw ontbijt, lunch of tussendoortje af zal maken. Een smaak waarmee jij je aan de Middellandse Zee waant!

Wat heb je nodig:

  • 150 g lijnzaad
  • 5 el water
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g chiazaad
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el Italiaanse kruiden

Werkwijze:

  • Maal ongeveer 70 g lijnzaad en ongeveer een kwart van de pompoenpitten, de zonnebloempitten en het chiazaad fijn met een blender of keukenmachine.
  • Doe mengsel samen met de overgebleven zaden en pitten in een kom.
  • Voeg de kokosolie, de kurkuma en de Italiaanse kruiden toe. Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en roer alles goed door elkaar. Let er op dat het papje niet te waterig wordt.
  • Laat het papje ongeveer 20 minuten weken en verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  • Stort het gecreëerde mengsel hierin en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Snijd de crackers alvast in het gewenste formaat.
  • Zet de crackers vervolgens ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. De crackers worden knapperiger als ze langer in de oven staan; kies zelf wat je lekker vindt.
  • Laat de crackers even afkoelen en breek ze vervolgens eenvoudig af dankzij de voorgesneden stukken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Italiaanse lijnzaadcrackers met pitten
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *