shopify site analytics

Krachtige kaascrackers met cayennepeper

Knapperige crackers, van alle markten thuis. Crackers kunnen niet alleen van granen, zaden of pitjes gemaakt worden, ook kaas leent zich uitstekend voor deze gezonde tussendoortjes.

De krachtige kaascrackers met cayennepeper dienen uitstekend als appetizer of als snack.

Er is één nadeel: ze zijn erg lekker. Probeer jezelf een beetje in te houden, want deze krachtige kaascrackers zijn verslavend!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Geniet met mate

Kaas bevat veel vet en zout, en is daarom niet erg gezond. Het is daarom verstandig om kaas in geringe mate te consumeren. Dat betekent overigens niet dat een stukje kaas eten ongezond is!

Kaas bevat een aantal goede eiwitten en – afhankelijk van het soort kaas – nuttige vitamines en mineralen. Je kunt in dit recept zelf kiezen welke soort geraspte kaas je gebruikt, maar je kunt hierbij het best kiezen voor kaas met zo min mogelijk vet en zout.

Ook cayennepeper kun je anders invullen. In plaats van cayennepeper kun je namelijk gebruikmaken van andere kruiden of bijvoorbeeld zwarte peper.

We moedigen creativiteit van harte aan, dus probeer te variëren met onze recepten en laat ons weten wat jij hebt gebruikt om je kaascrackers extra lekker te maken.

Zet de eigengemaakte kaascrackers van je dromen op tafel en verras ons, jezelf en je smaakpapillen.

Wat heb je nodig:

  • 150 g bloem
  • 240 g geraspte kaas naar keuze
  • 115 g boter
  • Snufje cayennepeper

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, de boter en een snufje cayennepeper in een keukenmachine of blender.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bestuif een vlak van de aanrecht met bloem en verspreid het mengsel hierover. Kneed het deeg tot een bal.
  • Rol het deeg uit tot een laag van ongeveer een halve centimeter dik. Zet het deeg eventueel 15 minuten in de koelkast, als het te plakkerig is om te rollen.
  • Snijd het deeg met behulp van een mes in de gewenste grootte. Dit kan ook met koekvormpjes, zodat je leuk gevormde kaascrackers krijgt.
  • Leg de uitgesneden crackers op het bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven totdat de crackers goudbruin worden. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
  • Laat de crackers vervolgens afkoelen, voordat ze geserveerd kunnen worden.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Krachtige kaascrackers met cayennepeper
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

1 Reactie op "Krachtige kaascrackers met cayennepeper"

  1. Valeria

    says:

    Heb jij de documentaire; 'what the health' wel eens gezien? Staat op Netflix. Als ik dat zie snap ik dat van bewerkt vlees, maar wat ze zeggen over suiker en vetten, daardoor ga ik toch weer twijfelen. Ik heb veel vertouwen in jouw richtlijnen.
    Groet Valeria

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *