918

7 tips om ketogeen te eten op een laag budget

Ben je enthousiast geraakt over het keto of ketogeen dieet (een vorm van een koolhydraatarm dieet) maar heb je een beperkt budget? Dan heb ik goed nieuws voor jou!

Het keto dieet hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een beetje planning en de juiste voedingsproducten kun je zowel in ketose raken als geld overhouden in je portemonnee.

In dit artikel krijg je 7 geldbesparende tips om het keto dieet te volgen met een laag budget!

Tip #1: eet orgaanvlees

Wat hebben lever, niertjes, bloedworsten beenmerg met elkaar gemeen? Ze worden allemaal beschouwd als slachtafval of orgaanvlees.

Orgaanvlees verwijst naar de organen en ingewanden van een dier. Ik zie je gezicht al wegtrekken, maar probeer het toch maar eens.

Orgaanvlees past uitstekend binnen het keto dieet en is ook behoorlijk voedzaam en gezond. In de internationale keuken komt orgaanvlees veel voor, maar in Nederland is het minder bekend. Als het gaat om orgaanvlees is lever de absolute koning. Met name biologische runderlever is een goede bron van vitamines en mineralen.

Wil je een goede start maken om af te vallen met koolhydraatarme recepten?

Download dan mijn gratis weekmenu, boodschappenlijst en afslank recepten.

Tip #2: maak gebruik van maximaal 5 ingrediënten

Een lekker keto-maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn of uit ongebruikelijke en unieke ingrediënten te bestaan waar je nog nooit van hebt gehoord. Door gebruik te maken van minder ingrediënten, bespaar je een hoop geld uit.

Kies keto gerechten uit met weinig basis ingrediënten. Het voordeel hiervan is dat je minder vaak boodschappen hoeft te doen en ook minder tijd kwijt bent aan de voorbereiding.

En als je niet van koken houdt en toch graag wil afvallen dan is dit helemaal een slimme oplossing.

Tip #3: volg de supermarkt aanbiedingen

Houd altijd de kortingen, aanbiedingen en acties van supermarkten in de gaten.

Geen zijn om complete folders met acties door te nemen? Geen probleem. Tegenwoordig heb je talloze websites die voor jou de unieke aanbiedingen bijhouden.

Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig deze websites bezoeken om te kijken waar de beste aanbiedingen zijn met hoge kortingen.

Dit is een belangrijke tip voor als je op een laag budget het keto dieet wilt volgen. Het kan op jaarbaas honderden euro’s besparen in je portemonnee.

Zoek jij een manier om slank te blijven en dat je met plezier kunt volhouden?

Met de Afslank Receptenbijbel ga jij een stuk gezonder leven zonder dat je er strikt mee bezig bent.

Leer hier hoe je op een wetenschappelijk bewezen methode afvalt.

Tip #4: koop producten die in het seizoen zijn

Let er op welke keto voedingsproducten nu in het seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld aan avocado, komkommer, champignons, bloemkool, courgette, sla, spinazie, broccoli, enzovoorts.

Deze groenten zijn in het seizoen over het algemeen goedkoper. Producten die niet in het seizoen zijn, worden de hele wereld over getransporteerd om in Nederland te komen. Dat is niet goed voor je budget en het milieu.

Koop producten in de supermarkt die per zak worden gekocht. Dat is meestal een stuk goedkoper dan een product kopen per stuk.

Alles wat je op dat moment niet nodig kun je invriezen of gebruiken voor de rest van de week. Je kunt ook groenten en fruit halen op de wekelijkse markt. Dit is vaak een stuk goedkoper. Zeker aan het einde van de dag!

Tip #5: kies vaker voor biologische eieren

Eieren zijn een van de goedkoopste voedingsmiddelen in de supermarkt en gelukkig passen ze ook goed in een keto-dieet.

Een ei bevat minder dan 1 gram koolhydraten, 7 gram eiwit en maar liefst 11 gram gezonde vetten. Dat maakt dat biologische eieren onmisbaar zijn binnen het keto dieet. Een ei met dooier bevat essentiële voedingstoffen en vitamines en mineralen die we nodig hebben om goed te functioneren.

Tip #6: maak grotere portiemaaltijden

Het bereiden van gerechten die je in grote hoeveelheden kunt klaarmaken bespaart zowel geld als tijd. Bereid grote maaltijden met goedkope ingrediënten en gebruik alles wat over is voor de volgende dag.

Wil je toch iets anders eten de volgende dag? Vries het dan in zodat de portie niet verloren gaat en je er op ander moment van kunt genieten.

Bij een winkel als de Action kun je goedkope Meal Prep bakjes kopen om in te vriezen.

Tip #7: plan maaltijden in voor de hele week

Voordat je een boodschappenlijstje voor keto voedingsmiddelen kunt maken moet je weten wat je precies uitgeeft. Heb je enig idee van wat je gewoonlijk aan geld uitgeeft voor eten? De meeste mensen namelijk niet.

Begin met het bijhouden van wat je gedurende de week geeft en bewaar alle bonnetjes. De boodschappen kun je vervolgens opdelen in verschillende lijstjes (drank, avondeten, keto snacks, etc.)

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om wekelijks boodschappen te doen. Anderen gaan liever dagelijks naar de supermarkt.

Het is in ieder geval belangrijk dat je aan maaltijdplanning doet als je een laag budget hebt en goed incalculeert wat je de rest van de week gaat eten. Dit voorkomt impulsieve acties zoals uiteten gaan of toch maar iets online bestellen omdat je moe bent of geen zin hebt om te koken.

Op zoek naar gratis koolhydraatarme recepten?

Klik hier voor het afslank weekmenu en ontdek de lekkerste gerechten. Inclusief boodschappenlijstje.

Array ( [A1 - Dopamine] => 91 [A2 - Acetylcholine] => 92 [A3 - GABA] => 93 [A4 - Serotonine] => 94 [B1 - Dopamine] => 96 [B2 - Acetylcholine] => 97 [B3 - GABA] => 98 [B4 - Serotonine] => 99 [Deel A] => 90 [Deel B] => 95 [Fysiek] => 101 [Geheugen en aandacht] => 100 [Karakter] => 103 [Persoonlijkheid] => 102 )