shopify site analytics

Chinese verwennerij: Kool met Kipfilet en Ananasstukjes

Gevarieerd eten is één van de belangrijkste pijlers van HappyHealthy. Gezond eten hoeft niet te betekenen dat je dag in dag uit dezelfde gezonde ingrediënten eet.

Een heleboel producten hebben namelijk gezonde voedingstoffen, en het is van belang dat je van allemaal genoeg binnenkrijgt. Ook de Chinese kool bezit erg veel gezonde voedingstoffen.

Chinees getinte traktatie

Chinese kool is een welkome gast in recepten, zeker in combinatie met de eiwitrijke kipfilet. Niet alleen is de groente erg gezond; er wordt zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de antikankerwerking die Chinese kool zou hebben.

Daarnaast bevat deze groente erg veel antioxidanten. Geniet en leef tegelijkertijd gezond dankzij dit HappyHealthy recept.

Chinese kool met kipfilet en ananasstukjes is erg lekker om te serveren met zilvervliesrijst en gebakken banaan. Ook zou je er diverse noten voor gezonde vetten aan toe kunnen voegen, zoals walnoten of amandelen. Verras jezelf en je dinergasten met een combinatie die een ware traktatie is.

Het gerecht vult goed, is in een kwartier te bereiden en bevat geen ongezonde ingrediënten. De ananasstukjes geven een lekkere zoete smaak, terwijl de sambal voor een pittige bite zorgt. Een prikkelende combinatie; een goed begin van je avond!

Wat heb je nodig:

  • ½ Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • ½ blikje ananasstukjes op eigen sap
  • 150 g kipfilet
  • 1 el kokosolie
  • 2 el pindakaas
  • 50 g rozijnen
  • 1 el ketjap manis
  • ½ tl sambal oelek

Werkwijze:

  • Was de Chinese kool en de rode paprika en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snipper de ui en laat het blikje ananasstukjes op eigen sap uitlekken.
  • Snijd vervolgens de kipfilet in dunne reepjes.
  • Pak een grote braadpan en verhit hier 1 el kokosolie in. Schroei de kip snel rondom dicht en laat de reepjes vervolgens nog ongeveer 2 minuten gaar bakken.
  • Neem de kipreepjes uit de pan en leg ze op een apart bord. Voeg de uisnippers aan het bakvet toe en laat ze circa 3 minuutjes zachtjes bakken.
  • Voeg de Chinese kool en de rode paprika toe aan de pan en laat dit 3 minuutjes meebakken. Blijf de groenten door elkaar scheppen.
  • Voeg de pindakaas, de rozijnen de ketjap manis en de sambal oelek toe en laat deze ingrediënten 2 minuutjes zachtjes meestoven. Schep af en toe om.
  • Schep als laatste de kipfilet en de ananasstukjes erdoor. Verwarm deze nog ongeveer 1 minuut mee. Hierna kan het gerecht opgediend worden.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Chinese verwennerij: kool met kipfilet en ananasstukjes
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *