943

Koolhydraatarm Dieet Ervaringen? 21 Gebruikers Vertellen Hun Ervaring

Zoek je een manier van eten die lekker én verantwoord is? En wil je afvallen zonder honger te lijden?

Dan is het koolhydraatarm dieet precies waar je naar op zoek bent!

Lees hier de ervaringen van anderen met het koolhydraatarme dieet en wat deze nieuwe levensstijl voor jou kan betekenen.

Inhoud van dit artikel

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is een voedingspatroon dat de nadrukt legt op onbewerkte voedingsmiddelen en waarbij zetmeel en toegevoegde suikers zoveel mogelijk beperkt.

Een koolhydraatarme leefstijl legt de nadruk op gezonde voeding en beperkt de minder voedzame soorten van koolhydraten, zoals enkelvoudige en tweevoudige koolhydraten.

Deze worden het snelst omgezet in beschikbare energie en bevatten veel lege calorieën.

Neem definitief afscheid van ongezonde bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers!

Bij een koolhydraatarm dieet richt je je niet op het beperken van calorieën, maar gaat je aandacht uit naar voedingsmiddelen die niet of nauwelijks bewerkt zijn.

In de 21ste eeuw is de belangstelling voor koolhydraatarm eten enorm toegenomen. Veel mensen eten enkelvoudige koolhydraten (suikers) en industrieel bewerkte vetten.

Steeds meer mensen beginnen daarom om gezondheidsredenen met het koolhydraatarm dieet. Dat is niet zo vreemd als je beseft dat bewerkte koolhydraten verantwoordelijk zijn voor allerlei welvaartsziekten in de Westerse wereld, waaronder diabetes type 2 en obesitas.

Wat erg fijn is aan het koolhydraatarm dieet, is dat als je er eenmaal aan gewend bent, het ontzettend makkelijk is om vol te houden. Er worden met dit dieet geen voedselgroepen uitgesloten, het is meer dat de uit de hand gelopen koolhydrateninname op natuurlijke wijze wordt verminderd.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Ervaringen van anderen met het koolhydraatarm dieet

Genoeg inleiding voor nu! Want de resultaten spreken boekdelen als het gaat om afvallen met het koolhydraatarme dieet.

Benieuwd naar koolhydraatarm dieet ervaringen van anderen?

Lees hieronder de succesverhalen en ontdek wat klanten te zeggen hebben over mijn koolhydraatarme receptenboek: 

Het is de eerste keer dat ik kan afvallen zonder honger en zonder het gevoel dat ik bijna geen enkel product meer mag eten.

Het voelt niet aan als een dieet, maar gewoon anders gaan eten met lekkere en voedzame maaltijden (en tussendoortjes).

Ik ben reeds 4 kilo kwijt op 2 ½ weken en heb het gevoel dat ik dat blijvend kan volhouden.

Hartelijk dank voor de goede en duidelijke raad in jouw boek en natuurlijk voor de heerlijke gerechten.

Vriendelijke groet, Gina

Beste Oscar,

Bedankt voor de antwoorden op mijn vragen. Daar kan ik iets mee!!!

Hoe kom ik aan je boeken? Ik was bij de internist en mijn bloedsuikerspiegel was aan de hoge kant. Cholesterol net binnen de grens. Wat kon ik aan de suikergehalte doen?

Afvallen was het antwoord. Maar hoe dan, want ik at al gezond, dacht ik. Op internet gezocht naar koolhydraatarme recepten. Kwam toen op de site van Oscar Helm.

Afslankreceptenbijbel besteld. Vervolgens nog een aantal boeken. Goed doorgelezen en begonnen.

Na vijf maanden weer bloed laten prikken en de suiker was flink gedaald en het cholesterol gigantisch verbeterd.

De huisarts wist niet wat hij zag. Vroeg wat ik in hemelsnaam gedaan had. Ik zei, naar Oscar Helm geluisterd, uitgelegd en hij vond het fantastisch.

Wanneer er weer een nieuw boek uitkomst, koop ik het meteen. Dank je wel. Groet, Bernadette

Dag Oscar,

Er staan heel leuke en lekkere recepten in .
Ik ben nu toch al een kilo of 2 kwijt en daar ben ik heel blij mee.

Hartelijk dank, Mariet

Hallo Oscar,

Bij deze wil ik je bedanken voor je goed geschreven afslank recepten met uitleg.

Bij de bestelling van je 1e boek ben ik binnen 3 mnd 10 kg afgevallen en zit nu op mijn streefgewicht van 68 kg met 1.73 lengte. Ik voel me energiek en mijn rug wordt op deze manier veel minder belast. De kilootjes waren er de afgelopen jaren langzaam ingeslopen…. Nu houd ik mij aan jouw recepten en varieer en zelf ook op.

Thanks voor de wake-up call. Ik adviseer jou ook bij mijn cliënten.

Met vriendelijke groet, Lilian

Resultaat is na 3 maanden heel goed. De combi om de dag 1/5 uur sporten en consequent houden aan jouw boek hebben mijn lichaam veranderd. Al mijn maten zijn binnen de norm, borstomvang, taille, buik, heupen van resp 103, 92, 99, 102 naar 100, 81, 89, 98 bij een lengte van 181 cm. Gewicht van 86 naar 75, BMI van 26.2 naar 22.9. Voel me fit en sterk. Leeftijd 59, geslacht man. Groet, Eelco

Hallo Oscar,

Jouw boek, mijn bijbel!! Heerlijk eten en in 6 maanden tijd 12 kilo afgevallen. Zelfs hier in Zuid-Frankrijk, waar ik slank vakantie vier, kost het me geen moeite mijn lifestyle vast te houden!

Bedankt, Ineke

Dag Oscar,

Ik ben blij met de afslank recepten bijbel. Ik was al bewust met voeding bezig , maar dit maakt mij nog meer bewust, ik volg de recepten vrij nauwkeurig , maak zelf wel mixen van de  basis recepten ,. Verder heeft het veel meer variaties gebracht in mijn maaltijden .Ik heb bijvoorbeeld nu elke dag een ander ontbijt. De laatste 20 jaar was dat steeds het zelfde. Sinds ik bezig ben met de recepten uit het boek ben ik zeker afgevallen . weet niet hoeveel precies. Ik ben namelijk ook daarnaast begonnen met (buik) spier oefeningen waardoor mijn buik behoorlijk afslankt. Mensen vallen het op sinds ik op deze weg met voeding en bewegen bezig ben. ik was al bezig met een afslank programma.  Ik ben  in de laatste  tien maanden ca. 19 kilo afgevallen. Waarvan denk ik de laatste maand 2 á 3 kilo sinds ik met het boek bezig ben. – Anoniem

Hey Oscar,

Ik gebruik je boek nu enkele maanden. Ik gebruik je receptenboek in combinatie met intermittent fasting 16 uur vasten 8 uur eten. In deze 8 uur probeer ik met 2 maaltijden toe te komen.

Afvallen is op deze manier geen enkel probleem. Ik val gemiddeld een kg per week af, in het weekend volg ik het dieet niet want anders val ik te snel teveel af en dat lijkt me ook niet goed.

Ik ben begonnen op 104 kg en de weegschaal geeft nu 95 kg aan dus niet slecht :) Je recepten zijn meer dan voldoende zoals de kippen gehaktballen met salade, dit krijg ik zelfs niet op. Nogmaals bedankt voor je tips en receptenboek. Ik hoop dat ik mijn streefgewicht kan bereiken op deze manier.

Mvg Hans

Dag Oscar,

Ik heb het boek besteld daar heerlijke gerechten uit gemaakt vorige en deze week en met de tips ben ik sinds vorige week dinsdag 5 kilo afgevallen.

Dat lijkt mij toch wel goed.

Groeten
Pierre

Beste Oscar,

Ik ben erg enthousiast over je boek. Ik ben fijn aan het afvallen,  maar wat ik nog veel fijner vind is dag ik me zoveel beter voel als Voorheen.

Altijd had ik last van maagzuur overdag zowel als ‘s nachts.

De ene keer erger als de andere keer. Maar sinds ik de recepten uit jouw boek volg is dat helemaal over!

Met vriendelijke groeten, Henn

In antwoord op je 2 vragen: ja kook elke dag recept uit jouw afvalreceptenbijbel; ja ben van 71,5 naar 63,5 kg gegaan….. en vlieg inmiddels bol energie met mijn racefiets de berg op. – Anoniem

Hoi! Ik heb merenreden jouw Recepten gemaakt heel goed gegaan dit is een prachtig boek.
Ik geniet echt ervan superleuk opgezet. Hartelijke kook groetjes Riana

Geweldig je hebt me enorm geholpen en je legt alles zo rustig en goed uit bedankt ik begrijp alles topper ben je dank je – Marieke

Ik ben nu ruim een half jaar bezig en ben door dit dieet al 20 kilo afgevallen. (totaal 25 kilo). En het mooiste is, dat ik het ‘oude stijl’ eten absoluut niet mis. Ik eet gezonder en het is ook nog lekkerder. Het kookboek van Oscar Helm heeft me hierbij absoluut geweldig geholpen door de lekkere recepten. Ik vergat hierdoor dat ik aan het afvallen was. – Netty

Het werkt nog ook. In 4 wekenen al 4,5 kg lichter! – Hanny

Hoi Oscar,
Ik ben nu een aantal weken bezig met jouw recepten bijbel en je boek in 15 minuten slank. Ik ben dik tevreden, ik vind het fantastische boeken. Het zijn lekkere recepten. Niet alles lukt mij omdat hier in de winkel niet alles is te kopen. Van mij mag je nog vele recepten bedenken. Ik vond trouwens je video over de kokosolie heel duidelijk en zeer leerzaam. Die van de pindakaas ook. Nu is het duidelijk wat je wel en niet moet kopen.
Groeten, Hanny

Hallo Oscar,

Ik ben nog geen week bezig met je afslankbijbel en denk dat ik nog een tijdje blijf doorgaan. Ik heb mijn bmr berekend en vind het geruststellend te weten hoeveel ik moet/mag eten versus hoeveel ik binnenkrijg. Voor ik met dit dieet startte, at ik al vrij gezond maar het lukte me nooit om meer dan drie dagen zonder brood te leven. Dit kwam omdat ik energie te kort had op mijn vorige dieet. Nu heb ik al zeker 5 dagen geen brood gegeten en heb voldoende energie. Ik hoop wel dat mijn energiepeil nog wat stijgt zodat ik nog meer kan doen. Al kan ik niet klagen, ik heb gisteren 20 km gefietst en behalve wat zadelpijn heb ik nergens last van. Oh, je wil vast ook weten of ik al resultaten heb. Ik ben beginnen afslanken omdat ik meer dan 70 kg (72,5)woog. Ik probeerde al een paar weken te vermageren ( twee jaar geleden woog ik nog 62), maar de grens van 70 bleef ondoordringbaar. Dankzij u is die nu toch doorbroken met behoud van spiermassa.

Ik zie er naar uit om mijn streefgewicht eerder te bereiken dan hij wat me misschien nog zal lukken ook als ik zo doorga.

Groetjes, Sofie

Mijn man is ook al 4 cm van zijn buikomvang kwijt! En we volgen het boek nu 3 weken! – Elbrich

4 weken bezig en 7,8 kilo kwijt. Voel me beter dan eerst. Er is meer balans in mijn lichaam, minder trek. Recepten zijn lekker dus gewoon gezonde lifestyle en geen saai dieet. – Yorien

Het werkt echt, ben 15 kilo afgevallen, mijn diabetes medicatie is weg en mijn cholesterol medicatie is weg, Thanx Oscar. Het staat nu even stil, misschien heb ik mijn ideale gewicht bereikt, maar ik wil zo graag nog 5 kilo eraf!!!!! – Gerda

Yep ondertussen zitten we al op 7kg goed he en we geven nog niet op. Bedankt Oscar je gerechten zijn super. – Rita

Voor meer uitgebreide video reviews en koolhydraatarm dieet ervaringen raad ik je aan om deze pagina te bekijken

Gratis koolhydraatarm dieet weekmenu

Wil jij overtollig lichaamsvet kwijtraken met heerlijke, koolhydraatarme recepten uit mijn koolhydraatarm dieet afslankboek?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Duizenden mensen zijn je inmiddels voorgegaan en heb ik succesvol geholpen om kilo’s overgewicht kwijt te raken met behulp van mijn receptenboek.

Om je alvast op gang te helpen met afvallen en een indruk te geven van koolhydraatarme gerechten, geef ik je hierbij het eerste weekmenu van mijn receptenboek. Deze gerechten zijn voor het ontbijt, de lunch en het diner/avondeten.

Voor meer gedetailleerde kookinstructies en om meer dan honderd overheerlijke recepten te ontdekken, verwijs ik je door naar de informatiepagina waar je mijn receptenboek de Afslank Receptenbijbel snel en eenvoudig kan bestellen.

Hieronder staat het schema van het koolhydraatarm weekmenu van de eerste week.

Let er op dat alle recepten geschikt zijn voor 2 personen!

Dagen:

Ontbijt:

Lunch:

Diner/avondeten:


Maandag:


Havermout met zwarte chocolade en grapefruit


Haringsalade met avocado


Carpaccio met zilvervliesrijst


Dinsdag:


Avocado smoothie


Havermoutmuffins
met pesto


Tofoe salade met kalkoenfilet


Woensdag:


Havermout met walnoten, braam-
bessen en banaan


Uitsmijter met groenten


Pak je favoriete Afslank Receptenbijbel gerecht


Donderdag:


Havermout met peer en frambozen


Broccolisoep


Biefstuk met zoete aardappel


Vrijdag:


Omelet met
paddenstoelen,
broccoli en komijn


Slawrap met zalm, avocado en taugé


Gestoofde prei met kip


Zaterdag:


Slow juice: limoen, ananas, spinazie en avocado


Wrap met gehakt


Tonijnfilet met gestoomde
groenten


Zondag:


Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten


Appelsalade


Maak je lievelingsmaal

Hier vind je het koolhydraatarm weekmenu in een afbeelding:

koolhydraatarm weekmenu

Klik hier om gratis het complete koolhydraatarme weekmenu inclusief alle recepten gratis te downloaden.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

  • Welk type buik jij hebt
  • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )