shopify site analytics

Koolhydraatarm hazelnootgebak: de gezonde energieboost

Tijdens een koolhydraatarm dieet is het belangrijk om voldoende energie te halen uit het voedsel dat je eet. Dit recept werkt voornamelijk met hazelnoten; deze zijn een bron van energie en bestaan voor 80% uit gezonde vetten.

Een ideale start van je dag, maar natuurlijk ook mogelijk om te serveren tijdens een feestje. Bovendien hebben hazelnoten nog meer goede eigenschappen. Ze bevatten een breed scala aan vitaminen en mineralen. Deze zorgen ervoor dat je botten in goede conditie blijven en gaan veroudering tegen.

Weg suiker, hallo hazelnoot

Het meeste gebak bevat veel slechte suikers en vetten. Hierdoor is gebak een no-go binnen een (koolhydraatarm) dieet. Uiteraard wil jij af en toe ook kunnen snoepen, ondanks je dieet. Met het huidige recept voor koolhydraatarm hazelnootgebak kun je verantwoord snoepen.

Het is overigens niet alleen een stuk gezonder dan normaal gebak, het is ook nog ontzettend lekker! Je kunt de taart decoreren met pure chocolade voor nog meer smaak.

Uiteraard kun je dit naar believen weglaten, it’s your call. Er is dus geen enkele reden om niet zo nu en dan van een lekker gebakje te kunnen genieten!

Wat heb je nodig:

  • 140 g amandelmeel
  • ½ vanillestokje
  • ½ zakje bakpoeder
  • 100 ml amandelroom
  • 150 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • ½ tl stevia
  • 200 g hazelnoten
  • 5 g eiwitten
  • 150 g chocolade (85% puur)
  • 40 g boter

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het amandelmeel, vanillestokje, bakpoeder, de amandelroom, karnemelk, 2 eieren en de stevia goed door elkaar in een kom.
  • Vet een springvorm van 25 x 17 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over het bakblik zodat er een bodem ontstaat.
  • Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
  • Stamp de hazelnoten fijn. Voeg de eiwitten en de hazelnoten samen en verdeel het geheel over de deegbodem. Bewaar eventueel een paar gestampte hazelnoten als garnering.
  • Bak de taart in 25 minuten gaat en laat het na afloop afkoelen.
  • Bedek de taart na 15 minuten met zilverfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  • Smelt de chocolade met boter in een pan en verdeel het geheel over de taart. Versier de taart eventueel met de resterende hazelnoten.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Koolhydraatarm hazelnootgebak: de gezonde energieboost
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

5 Reacties op "Koolhydraatarm hazelnootgebak: de gezonde energieboost"

  1. Bea

    says:

    Kun je ipv amandelroom gewoon slagroom gebruiken?? Zo nee: waar koop ik amandelroom?

  2. Bea

    says:

    En 5 gram eiwitten, is dat ongeveer de hoeveelheid uit 1 ei? Of 1 eetlepel? Mijn weegschaaltje is niet zo fijnwegend, zeg maar.

  3. Bea

    says:

    Ik denk dat je eiwit van 5 eieren bedoeld? 5 gr eiwit is zo weinig, dat kun je amper kloppen!! Geef aub antwoord, want ik wil volgende week deze taart gaan maken! Nog twee vragen erover: kan ik het halve vanillestokje vervangen door een scheutje vanille-extract? En amandelroom (wat ik nergens kan krijgen) voor slagroom?
    Alvast bedankt!

  4. Bea

    says:

    Morgen wil ik deze taart gaan maken. Geef je nog ff snel antwoord? Voor ik weer heel veel (dure) ingrediënten verpruts.. 😩😩

  5. Bea

    says:

    Heb m vandaag gemaakt. Eerlijk gezegd zit er weinig smaak aan. Maar had géén chocolade erop gedaan. De volgende keer dat ik maak, doe ik er méér zoetsofpoeder in... Iemand nog tips voor méér smaak?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *