shopify site analytics

Krachtige koolsalade met rozijnen

Kool is een relatief onderschatte groente; niet veel mensen kennen de kracht van kool. Volledig ten onrechte, want kool is een goede bron voor kalium, calcium en vitamine C en K.

Daarnaast bevat kool ook veel omega 3-vetten in het kleine beetje vet dat de groente heeft. Kool bevat weinig calorieën en toch veel vezels; je kunt dus veel kool eten zonder aan te komen. Tijd om kool eens te gaan gebruiken in wat gezonde gerechten, want het heeft een positieve invloed op ons lichaam.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Koolsalade

Kool kan op veel verschillende manieren worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan kool in soep of roerbakgerechten. Ook koolsalade is een veel gegeten gerecht. Onderstaand gerecht bevat kool en rozijnen in combinatie met een lekkere dressing van slasaus en halfvolle yoghurt.

Let er hierbij op dat je slasaus en yoghurt koopt met zo weinig mogelijk vet. De dressing is immers het minst gezonde deel van dit gerecht, en dit moet niet de gezonde effecten van kool in de weg staan.

Deze krachtige koolsalade is een ideaal lunchgerecht. Het vult goed, is lekker en heeft veel verschillende vitaminen. Als je van dit gerecht wilt genieten bij het avondeten, kun je het serveren in combinatie met vlees, zoals gehaktballetjes, of volkoren macaroni.

Wat heb je nodig:

  • 2 el rozijnen
  • 400 g witte kool
  • 1 el slasaus (25% olie)
  • 1 el halfvolle yoghurt
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl citroensap

Werkwijze:

  • Was de rozijnen en leg ze in wat water, zodat ze kunnen wellen.
  • Maak de witte kool schoon en schaaf deze fijn, zodat er dunne reepjes overblijven.
  • Doe de slasaus, de halfvolle yoghurt, het karwijzaad en een vleugje citroensap in een kommetje en meng alles goed door elkaar, tot een egale dressing.
  • Meng de dressing door de witte kool heen.
  • Schep vervolgens de rozijnen erdoor. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe voor de smaak.
  • Laat de koolsalade afgedekt rusten op een koele plek, zodat de salade wat zachter wordt. Als dit niet nodig is, kan de koolsalade direct geserveerd worden.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Krachtige koolsalade met rozijnen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *