
Kool is een relatief onderschatte groente; niet veel mensen kennen de kracht van kool. Volledig ten onrechte, want kool is een goede bron voor kalium, calcium en vitamine C en K.
Daarnaast bevat kool ook veel omega 3-vetten in het kleine beetje vet dat de groente heeft. Kool bevat weinig calorieën en toch veel vezels; je kunt dus veel kool eten zonder aan te komen. Tijd om kool eens te gaan gebruiken in wat gezonde gerechten, want het heeft een positieve invloed op ons lichaam.
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Koolsalade
Kool kan op veel verschillende manieren worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan kool in soep of roerbakgerechten. Ook koolsalade is een veel gegeten gerecht. Onderstaand gerecht bevat kool en rozijnen in combinatie met een lekkere dressing van slasaus en halfvolle yoghurt.
Let er hierbij op dat je slasaus en yoghurt koopt met zo weinig mogelijk vet. De dressing is immers het minst gezonde deel van dit gerecht, en dit moet niet de gezonde effecten van kool in de weg staan.
Deze krachtige koolsalade is een ideaal lunchgerecht. Het vult goed, is lekker en heeft veel verschillende vitaminen. Als je van dit gerecht wilt genieten bij het avondeten, kun je het serveren in combinatie met vlees, zoals gehaktballetjes, of volkoren macaroni.
Wat heb je nodig:
- 2 el rozijnen
- 400 g witte kool
- 1 el slasaus (25% olie)
- 1 el halfvolle yoghurt
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl citroensap
Werkwijze:
- Was de rozijnen en leg ze in wat water, zodat ze kunnen wellen.
- Maak de witte kool schoon en schaaf deze fijn, zodat er dunne reepjes overblijven.
- Doe de slasaus, de halfvolle yoghurt, het karwijzaad en een vleugje citroensap in een kommetje en meng alles goed door elkaar, tot een egale dressing.
- Meng de dressing door de witte kool heen.
- Schep vervolgens de rozijnen erdoor. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe voor de smaak.
- Laat de koolsalade afgedekt rusten op een koele plek, zodat de salade wat zachter wordt. Als dit niet nodig is, kan de koolsalade direct geserveerd worden.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt