Bananenbrood is een veelgebruikt en populair gerecht dat allesbehalve saai is. Je kunt namelijk eindeloos variëren met deze gezonde broodsoort. In onderstaand recept maken we gebruik van gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden, om het brood een kruidig tintje te geven. Met een topping van amandelschaafsel is dit bananenbrood een traktatie die er mag wezen: lekker, eenvoudig en vullend.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Teamwork in de keuken
Of je je nu bij het ontbijt of als tussendoortje aan bananenbrood waagt; eigenlijk kan dit gezonde smulrecept altijd wel. Geen toegevoegde suikers, wel een kruidige en hartige smaak dankzij de diverse kruiden en walnoten. Bananenbrood is een goede vervanging van lekkernijen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het onbeperkt kunt eten.
Je zet al in een uurtje een cake op tafel, met slechts een kwartier voorbereidingstijd. De rest van het werk wordt immers door je oven gedaan. Als dat geen teamwork is, weten wij het ook niet meer.
Ben jij overigens een echte notenliefhebber? Aarzel dan niet om extra noten aan dit bananenbrood toe te voegen. Maak dan niet alleen gebruik van een handje walnoten, maar doe er ook wat hazelnoten bij. Dit zal de smaak alleen maar ten goede komen, zeker als je echt van noten houdt. Jezelf trakteren was nog nooit zo eenvoudig.
Wat heb je nodig:
- 3 bananen
- 3 eieren
- 100 g havermeel of amandelmeel
- 75 g havermoutvlokken
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 handje walnoten
- 1 handje amandelschaafsel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de walnoten fijn.
- Pel de bananen en leg ze in een grote kom. Prak ze hierin fijn met een vork.
- Breek de eieren in dezelfde kom en meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de meel, havermoutvlokken, gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden toe.
- Meng alles nogmaals goed door elkaar en schep het beslag vervolgens in een ingevette cakevorm.
- Strooi vervolgens amandelschaafsel over het beslag heen. Zet het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven, totdat deze mooi bruin is.
Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert
Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?
Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.
Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.
Het duurt slechts enkele minuten.
Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»
10 reacties op dit artikel
Plaats een reactie
Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’
Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.
Doe de quiz
bij het bananenbrood staat bloem welke bloem wordt hier gebruikt ?
Dat is havermeel of amandelmeel, stond er eerst nog niet nee.
Verhip je hebt gelijk.??
Waar kan ik die meel kopen. Inde supermarkt of in reform winkel.
kan het ook gemaakt worden met kokosmeel???
Wat kan ik gebruiken i.p.v. Havermoutvlokken?
Het bananenbrood net uit de oven gehaald. Ruikt heerlijk maar erg plat gebleven.?
Ik heb hem gemaakt heb er ook hazelnoten aan toegevoegd. Vind het erg lekker. Volgende keer ga ik zeker de kokos en chocolade toevoegen.
Zo, wat is dit recept toch makkelijk en mmmm.. Heeeeeerlijk. Bedankt.
Hij staat in de oven hoor, ruikt al heerlijk! Wel een vraagje, kan ik hem ook in stukjes in de vriezer bewaren?