shopify site analytics

Kruidig Bananenbrood met Walnoten

Bananenbrood is een veelgebruikt en populair gerecht dat allesbehalve saai is. Je kunt namelijk eindeloos variëren met deze gezonde broodsoort. In onderstaand recept maken we gebruik van gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden, om het brood een kruidig tintje te geven. Met een topping van amandelschaafsel is dit bananenbrood een traktatie die er mag wezen: lekker, eenvoudig en vullend.

Teamwork in de keuken

Of je je nu bij het ontbijt of als tussendoortje aan bananenbrood waagt; eigenlijk kan dit gezonde smulrecept altijd wel. Geen toegevoegde suikers, wel een kruidige en hartige smaak dankzij de diverse kruiden en walnoten. Bananenbrood is een goede vervanging van lekkernijen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het onbeperkt kunt eten.

Je zet al in een uurtje een cake op tafel, met slechts een kwartier voorbereidingstijd. De rest van het werk wordt immers door je oven gedaan. Als dat geen teamwork is, weten wij het ook niet meer.

Ben jij overigens een echte notenliefhebber? Aarzel dan niet om extra noten aan dit bananenbrood toe te voegen. Maak dan niet alleen gebruik van een handje walnoten, maar doe er ook wat hazelnoten bij. Dit zal de smaak alleen maar ten goede komen, zeker als je echt van noten houdt. Jezelf trakteren was nog nooit zo eenvoudig.

Wat heb je nodig:

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 g havermeel of amandelmeel
  • 75 g havermoutvlokken
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje amandelschaafsel

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Pel de bananen en leg ze in een grote kom. Prak ze hierin fijn met een vork.
  • Breek de eieren in dezelfde kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de meel, havermoutvlokken, gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden toe.
  • Meng alles nogmaals goed door elkaar en schep het beslag vervolgens in een ingevette cakevorm.
  • Strooi vervolgens amandelschaafsel over het beslag heen. Zet het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven, totdat deze mooi bruin is.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Kruidig bananenbrood met walnoten
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)

10 Reacties op "Kruidig Bananenbrood met Walnoten"

  1. volckerick

    says:

    bij het bananenbrood staat bloem welke bloem wordt hier gebruikt ?

  2. Marlies

    says:

    Verhip je hebt gelijk.😃😃

  3. Antje Pater.

    says:

    Waar kan ik die meel kopen. Inde supermarkt of in reform winkel.

  4. mireille

    says:

    kan het ook gemaakt worden met kokosmeel???

  5. Inge

    says:

    Wat kan ik gebruiken i.p.v. Havermoutvlokken?

  6. Lia

    says:

    Het bananenbrood net uit de oven gehaald. Ruikt heerlijk maar erg plat gebleven.😏

  7. Linda Huitema

    says:

    Ik heb hem gemaakt heb er ook hazelnoten aan toegevoegd. Vind het erg lekker. Volgende keer ga ik zeker de kokos en chocolade toevoegen.

  8. Maryam

    says:

    Zo, wat is dit recept toch makkelijk en mmmm.. Heeeeeerlijk. Bedankt.

  9. Maris

    says:

    Hij staat in de oven hoor, ruikt al heerlijk! Wel een vraagje, kan ik hem ook in stukjes in de vriezer bewaren?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *