Bananenbrood is een veelgebruikt en populair gerecht dat allesbehalve saai is. Je kunt namelijk eindeloos variëren met deze gezonde broodsoort. In onderstaand recept maken we gebruik van gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden, om het brood een kruidig tintje te geven. Met een topping van amandelschaafsel is dit bananenbrood een traktatie die er mag wezen: lekker, eenvoudig en vullend.
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Teamwork in de keuken
Of je je nu bij het ontbijt of als tussendoortje aan bananenbrood waagt; eigenlijk kan dit gezonde smulrecept altijd wel. Geen toegevoegde suikers, wel een kruidige en hartige smaak dankzij de diverse kruiden en walnoten. Bananenbrood is een goede vervanging van lekkernijen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het onbeperkt kunt eten.
Je zet al in een uurtje een cake op tafel, met slechts een kwartier voorbereidingstijd. De rest van het werk wordt immers door je oven gedaan. Als dat geen teamwork is, weten wij het ook niet meer.
Ben jij overigens een echte notenliefhebber? Aarzel dan niet om extra noten aan dit bananenbrood toe te voegen. Maak dan niet alleen gebruik van een handje walnoten, maar doe er ook wat hazelnoten bij. Dit zal de smaak alleen maar ten goede komen, zeker als je echt van noten houdt. Jezelf trakteren was nog nooit zo eenvoudig.
Wat heb je nodig:
- 3 bananen
- 3 eieren
- 100 g havermeel of amandelmeel
- 75 g havermoutvlokken
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 handje walnoten
- 1 handje amandelschaafsel
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de walnoten fijn.
- Pel de bananen en leg ze in een grote kom. Prak ze hierin fijn met een vork.
- Breek de eieren in dezelfde kom en meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de meel, havermoutvlokken, gehakte walnoten en koek- en speculaaskruiden toe.
- Meng alles nogmaals goed door elkaar en schep het beslag vervolgens in een ingevette cakevorm.
- Strooi vervolgens amandelschaafsel over het beslag heen. Zet het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven, totdat deze mooi bruin is.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt
bij het bananenbrood staat bloem welke bloem wordt hier gebruikt ?
Dat is havermeel of amandelmeel, stond er eerst nog niet nee.
Verhip je hebt gelijk.??
Waar kan ik die meel kopen. Inde supermarkt of in reform winkel.
kan het ook gemaakt worden met kokosmeel???
Wat kan ik gebruiken i.p.v. Havermoutvlokken?
Het bananenbrood net uit de oven gehaald. Ruikt heerlijk maar erg plat gebleven.?
Ik heb hem gemaakt heb er ook hazelnoten aan toegevoegd. Vind het erg lekker. Volgende keer ga ik zeker de kokos en chocolade toevoegen.
Zo, wat is dit recept toch makkelijk en mmmm.. Heeeeeerlijk. Bedankt.
Hij staat in de oven hoor, ruikt al heerlijk! Wel een vraagje, kan ik hem ook in stukjes in de vriezer bewaren?