shopify site analytics

Mexicaanse Gehaktwraps in een sla-jasje

Mexicaanse wraps: daar kan eigenlijk niets aan fout gaan. Het maakt dan ook niet zoveel uit wat voor vlees of groenten je erin stopt. Het verraderlijke aan dit gerecht is dat je al snel geneigd bent om altijd dezelfde ingrediënten gebruiken. Hierdoor val je een beetje in herhaling.

Afwisselen is het motto van HappyHealthy. Daarom geven we je graag een variatietip: heb je weleens nagedacht over de wrap zelf? Het hoeft namelijk niet per se een tortillawrap te zijn. Met deze Mexicaanse gehaktwraps laten we zien dat je ook een wrap kunt maken van ijsbergsla. Dit geeft het gerecht een knapperige bite!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Traditioneel Tex of Mex?

Doordat de Verenigde Staten in de negentiende eeuw een deel van Mexico hebben veroverd, is er een geheel nieuwe keuken ontstaan: de zogenoemde Tex-Mex. Oftewel: traditionele Mexicaanse gerechten die zijn ‘geamerikaniseerd’. Het verschil? Tex-Mex gebruikt veel vette kazen en room, terwijl de traditionele Mexicaanse keuken veel gezonder is.

Natuurlijk mag je af en toe ook een beetje zondigen. In de Mexicaanse wraps die we vandaag gaan maken, zit Parmezaanse kaas. Die kun je eventueel ook weglaten. Verder is dit een gezond gerecht waarbij we de zure room die normaal gezien bij wraps wordt gebruikt vervangen door plantaardige room.

Wat heb je nodig:

  • 150 g rundergehakt
  • ½ puntpaprika
  • 1 prei
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 ui
  • ¼ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g maïs
  • 125 g kidneybonen
  • Tomatensalsa
  • Parmezaanse kaas
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 el plantaardige room
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje kaneel
  • Snufje komijn
  • ½ tl gedroogde koriander
  • Olijfolie

Werkwijze:

  • Snij de ui fijn en paprika in blokjes. De prei mag gewassen worden en vervolgens in ringen gesneden worden.
  • Snij de knoflook en de peper in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een kom en strooi er cayennepeper, gedroogde koriander, kaneel en komijn overheen.
  • Zet een pan op het vuur en fruit de knoflook. Doe de paprika en de peper erbij.
  • Doe het gekruide gehakt in de pan en bak het gaar. Daarna mag de prei erbij.
  • Dan is het tijd om de tomatenpuree erbij te schenken. Doe daar een eetlepel plantaardige room bij.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet en doe die samen met de maïskorrels in de pan.
  • Pak de ijsbergsla en snij daar de bladeren af. Even afspoelen en vervolgens droogmaken met een keukenrol. Doe de inhoud van de pan in de bladeren en maak het af met tomatensalsa en Parmezaanse kaas.
  • Tip: zijn je wraps altijd te vochtig? Doe de inhoud van de pan even in een vergiet om de sappen af te gieten.
Samenvatting
Recept naam
Mexicaanse gehaktwraps in een sla-jasje
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.5 Based on 6 Review(s)