Mexicaanse wraps: daar kan eigenlijk niets aan fout gaan. Het maakt dan ook niet zoveel uit wat voor vlees of groenten je erin stopt. Het verraderlijke aan dit gerecht is dat je al snel geneigd bent om altijd dezelfde ingrediënten gebruiken. Hierdoor val je een beetje in herhaling.
Afwisselen is het motto van HappyHealthy. Daarom geven we je graag een variatietip: heb je weleens nagedacht over de wrap zelf? Het hoeft namelijk niet per se een tortillawrap te zijn. Met deze Mexicaanse gehaktwraps laten we zien dat je ook een wrap kunt maken van ijsbergsla. Dit geeft het gerecht een knapperige bite!
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Traditioneel Tex of Mex?
Doordat de Verenigde Staten in de negentiende eeuw een deel van Mexico hebben veroverd, is er een geheel nieuwe keuken ontstaan: de zogenoemde Tex-Mex. Oftewel: traditionele Mexicaanse gerechten die zijn ‘geamerikaniseerd’. Het verschil? Tex-Mex gebruikt veel vette kazen en room, terwijl de traditionele Mexicaanse keuken veel gezonder is.
Natuurlijk mag je af en toe ook een beetje zondigen. In de Mexicaanse wraps die we vandaag gaan maken, zit Parmezaanse kaas. Die kun je eventueel ook weglaten. Verder is dit een gezond gerecht waarbij we de zure room die normaal gezien bij wraps wordt gebruikt vervangen door plantaardige room.
Wat heb je nodig:
- 150 g rundergehakt
- ½ puntpaprika
- 1 prei
- 1 krop ijsbergsla
- 1 ui
- ¼ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 75 g maïs
- 125 g kidneybonen
- Tomatensalsa
- Parmezaanse kaas
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 el plantaardige room
- Snufje cayennepeper
- Snufje kaneel
- Snufje komijn
- ½ tl gedroogde koriander
- Olijfolie
Werkwijze:
- Snij de ui fijn en paprika in blokjes. De prei mag gewassen worden en vervolgens in ringen gesneden worden.
- Snij de knoflook en de peper in kleine stukjes.
- Doe het gehakt in een kom en strooi er cayennepeper, gedroogde koriander, kaneel en komijn overheen.
- Zet een pan op het vuur en fruit de knoflook. Doe de paprika en de peper erbij.
- Doe het gekruide gehakt in de pan en bak het gaar. Daarna mag de prei erbij.
- Dan is het tijd om de tomatenpuree erbij te schenken. Doe daar een eetlepel plantaardige room bij.
- Spoel de kidneybonen af in een vergiet en doe die samen met de maïskorrels in de pan.
- Pak de ijsbergsla en snij daar de bladeren af. Even afspoelen en vervolgens droogmaken met een keukenrol. Doe de inhoud van de pan in de bladeren en maak het af met tomatensalsa en Parmezaanse kaas.
- Tip: zijn je wraps altijd te vochtig? Doe de inhoud van de pan even in een vergiet om de sappen af te gieten.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Reacties gesloten