1063

5 Beste Online Yoga cursussen voor Beginners of Specifieke behoeften

Ben je op zoek naar een nieuwe yoga uitdaging?

Online yoga is de ultieme oplossing voor een druk schema.

Dat gezegd hebbende, kan het overweldigend zijn om een keuze te maken en te bepalen wat de beste online yoga cursus is.

In dit artikel hebben wij het onderzoek voor je gedaan en de top 5 beste online yogacursussen uitgekozen.

Of je nu een beginner bent of op zoek bent naar iets specifieks, met deze selectie kun je kiezen wat het beste bij je past.

Inhoud van dit artikel

Online Yoga – Maak kennis met yoga vanuit je eigen huis

Online yogalessen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het gemak biedt en voor iedereen toegankelijk is.

Tijdens de pandemie moesten we thuis blijven en hadden we beperkingen in onze sociale activiteiten. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar online yoga.

Of je nu een beginner bent of op zoek bent naar iets specifieks, zoals zwangerschapsyoga of yoga tegen rugpijn, er is voor iedereen wat wils.

Met alleen een yogamat en een handdoek kun je al beginnen met het beoefenen van yoga vanuit het comfort van je eigen huis.

Voor sommige online yogalessen kan het handig zijn als je yoga accessoires in huis hebt, zoals yoga blokken of weerstandsbanden, maar dit zijn geen vereisten.

Met online yogalessen heb je eenvoudig en snel toegang tot een brede collectie van yoga stijlen en video’s uitgelegd door erkende instructeurs.

In dit artikel zullen we de 5 beste online yogalessen voor beginners en specifieke behoeften bespreken.

Of je nu je flexibiliteit wilt verbeteren, stress wilt verminderen of kracht wilt opbouwen, er is voor iedereen iets. Dus, rol je mat uit en maak kennis met de top 5 beste online yoga cursussen die je kunt volgen.

Beste #1: Online Yoga cursus voor beginners

Op nummer 1 staat de Online yoga cursus voor beginners. Deze online yoga cursus voor beginners biedt een leuke en laagdrempelige manier om de wereld van yoga te ontdekken.

Veel mensen ervaren het moeilijk om yoga goed te leren zonder een stap-voor-stap cursus. Deze cursus is precies dat: een cursus die je de basis van yoga op de juiste manier leert. Je krijgt online yogales van erkende yogadocenten Melanie en Rolf.

Leer yoga stap voor stap en krijg meer ontspanning (en kracht!)

Klaar om alle voordelen te ontdekken van yoga? Denk aan meer ontspanning, meer energie, meer flexibiliteit, een sterk lichaam en gezonde geest!

Kijk dan eens naar de online cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ van erkende yogadocenten Melanie en Rolf.

Hoe werkt het online yoga programma?

De cursus bestaat uit 9 video’s van ongeveer een uur waarin alle belangrijke yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen worden doorgenomen voor beginnende yogi’s.

Van de juiste houdingen en ademhalingstechnieken, tot ontspanningsoefeningen en meditatie – jij krijgt toegang tot alles wat je nodig hebt om te starten met je yoga-reis.

Daarnaast krijg je bonus video’s over yoga-ademhaling, het vinden van tijd en discipline voor yoga, het herkennen van je eigen grenzen en nog meer.

Als je de cursus bestelt, krijg je toegang tot de volledige yogalessen en bonus video’s die je op alle apparaten kunt volgen.

Met deze online yoga cursus word je bij de hand genomen en leer je yoga op een rustige en toegankelijke manier kennen.

Het maakt het mogelijk om de basishoudingen en oefeningen op je eigen tempo thuis te leren en om yoga in te integreren in je dagelijks leven.

Als je op zoek bent naar een stap-voor-stap cursus die je de basis van yoga op de juiste manier leert, dan is deze cursus Yoga voor beginners de perfecte keuze.

Klik hier voor meer informatie over de ‘Yoga Stap voor Stap’ beginnerscursus (en bemachtig met een flinke korting).

#2: Practise Happy with Yoga

Op plaats 2 van de beste online yoga-cursussen staat Practise Happy with Yoga.

Practise Happy with Yoga biedt tientallen yogalessen en cursussen aan, in verschillende stijlen, lengtes en keuze qua intensiteit.

Online yoga wanneer het jou uitkomt

Met Practise Happy with Yoga kun je eenvoudig en op een flexibele manier yoga beoefenen, waar en wanneer je maar wilt. Het platform biedt gratis video’s op hun YouTube-kanaal met de nieuwste yogavideo’s.

Voor volledige toegang tot alle aangeboden lessen en cursussen dien je een betaald lidmaatschap af te sluiten. Hiermee kun je ook de lessen opslaan die je leuk vindt om ze later terug te bekijken.

Hoe werkt het online yoga programma?

De online yogalessen zijn aangepaste versies van de reguliere yogapraktijk, waarbij de instructeur via de camera het lesgeven verzorgt, net als bij een live yogales.

Bij het begin van elke oefening legt de instructeur uit wat je precies moet doen en welke houding je moet aannemen.

Na een korte warming-up, die bestaat uit rekken en ademhalingsoefeningen, volgen er een reeks yoga-poses en houdingen.

De les eindigt met een afkoeling, die samengaat met rekken en lichte bewegingen. Sommige lessen kunnen vragen om het gebruik van een yogamat, yogablokken en een handdoek.

Netlflix van Yoga

Het is de Netflix van de yoga en je kunt het overal en altijd doen, precies wanneer het jou uitkomt. Voor minder dan de kosten van één losse les in een yoga studio, biedt dit platform een grote selectie van verrijkende Yogalessen.

Kies tussen maandelijks, kwartaal of jaarlijks abonnement, en annuleer op ieder moment met een opzegtermijn van slechts twee weken. Onbeperkt Yoga-plezier voor slechts €12,50 per maand, €35 per kwartaal of €120 per jaar. Maak een keuze voor jouw abonnement en begin meteen met de ontspanning en groei van Yoga.

Klik hier als je onbeperkt yoga- en meditatielessen wilt volgen voor een klein bedrag per maand.

#3: Yoga Nidra (Happy with Yoga)

Happy with Yoga is een 7-delige online yoga cursus die je leert hoe je volledige ontspanning kunt bereiken voor zowel je lichaam als geest.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra, ook bekend als “yogi slaap”, is een stijl uit de yoga die bedoeld is om de geest tot rust te brengen en te ontspannen. Het wordt vaak gedaan op een yoga matje.

Je bent gefocust op je ademhaling en volgt een reeks begeleide visualisaties en affirmaties.

Het klinkt voor sommigen misschien wat zweverig maar dat is het niet. Het doel is je te helpen  ontspannen. Het helpt ook om een diepere staat van bewustzijn en concentratie te bereiken.

Yoga Nidra is een goede manier om stress te verminderen en het lichaam in balans te brengen. Stress kan leiden tot spanningen en chronische klachten.

Door Yoga Nidra te beoefenen creëer je bewust diepe ontspanning in het lichaam, waardoor het ook tal van klachten kan verbeteren.

De inhoud van Yoga Nidra (Happy with Yoga)

De onlinecursus wordt gegeven door erkende yogadocenten en bestaat uit 7 Yoga Nidra sessies die je onbeperkt kunt volgen en overal kunt beluisteren.

Ook krijg je een e-book met praktische uitleg over hoe Yoga Nidra werkt en 3 extra Yogasessies.

Leer yoga stap voor stap en krijg meer ontspanning (en kracht!)

Klaar om alle voordelen te ontdekken van yoga? Denk aan meer ontspanning, meer energie, meer flexibiliteit, een sterk lichaam en gezonde geest!

Kijk dan eens naar de online cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ van erkende yogadocenten Melanie en Rolf.

Hoe werkt het online yoga programma?

Deze unieke benadering van Yoga Nidra is eenvoudig op te nemen in je dagelijkse routine.

Je hoeft slechts comfortabel te liggen en de duidelijke instructies te volgen die je worden verteld. Melanie en Rolf hebben deze praktische aanpak samengesteld op basis van hun uitgebreide kennis en ervaring met Yoga Nidra.

Geniet van een compleet online yoga programma met beeld- en geluidsmateriaal, evenals uitgebreide schriftelijke uitleg, waardoor je snel vertrouwd zult raken met deze ontspannende yoga stijl.

De online omgeving is voor iedereen goed te volgen en biedt een professionele benadering van Yoga Nidra.

Wat mij ook opviel was de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Hierdoor kun je rustig de cursus uitproberen en beslissen of het bij je past. Hiermee laten  ze in elk geval zien dat ze de tevredenheid van hun online cursisten serieus nemen.

Wil je serieus aan de slag met Yoga Nidra?

Klik hier en maak kennis met de Yoga Nidra cursus van Happy with Yoga en ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning.

#4: Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s

De Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s online cursus is gericht op diepe ontspanning, het verhogen van energie en het verminderen van blokkades in de chakra’s. De chakra’s zijn energiecentra in het menselijk lichaam.

Misschien vind jij de chakra’s ontzettend interessant, maar weet je niet goed hoe je de chakra’s kunt beïnvloeden.

Belangrijk om te zorgen dat er een juiste balans is zodat de chakra’s een goede doorstroming hebben en niet geblokkeerd worden.

De cursus biedt praktische oefeningen en technieken om met deze energiecentra aan de slag te gaan en bevat ook informatie over overtuigingen, conditionering en gewoontes die beperkend kunnen zijn.

De inhoud van Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s

De cursus bestaat uit 22 modules, 5 introductievideo’s, een handleiding, 5 chakra Yoga Nidra sessies en 7 werkboeken die de verschillende chakra’s bespreken en oefeningen bieden om overtuigingen te veranderen.

De hele cursus duurt ongeveer 8 weken en is geschikt voor mensen die last hebben van stress en spanningen.

Leer yoga stap voor stap en krijg meer ontspanning (en kracht!)

Klaar om alle voordelen te ontdekken van yoga? Denk aan meer ontspanning, meer energie, meer flexibiliteit, een sterk lichaam en gezonde geest!

Kijk dan eens naar de online cursus ‘Yoga Stap voor Stap’ van erkende yogadocenten Melanie en Rolf.

Hoe werkt het online yoga programma?

De Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s is een online cursus die beschikbaar is op het Happy with Yoga Academy platform.

Na aanschaf ontvangt de gebruiker een link via e-mail waarmee ze een account aan kunnen maken en toegang krijgen tot het cursusplatform.

De online yoga sessies worden geleid door de docent Melanie en zijn opgenomen in de vorm van audiobestanden die ongeveer 30 minuten duren.

De werkboeken bieden verdere verdieping en oefeningen voor elke chakra. Het programma werkt door de gebruiker stap voor stap te begeleiden door de oefeningen van Yoga Nidra en hen te helpen de chakra’s in balans te brengen.

Klik hier voor meer informatie over dit programma en ontdek hoe je de energie van chakra’s weer in balans brengt.

 #5: Mindfulness voor het dagelijkse leven

De “Mindfulness voor het Dagelijkse leven” cursus is een online cursus die gericht is op het onderwijzen van mindfulness aan de deelnemers.

Deze cursus duurt 8 weken en biedt een dagelijkse email met uitleg en praktische mindfulness-oefeningen, evenals video’s en audiobestanden voor verder leren.

Wat is mindfulness?

Mindfulness en yoga hebben een grote overlapping, omdat mindfulness een belangrijk onderdeel is van veel online yoga cursussen.

Mindfulness richt zich op het verhogen van bewustzijn en concentratie en bevordert daarmee de verbinding tussen lichaam en geest. Dit is iets wat ook belangrijk is voor veel yogahoudingen en -oefeningen.

Bij yoga leer je om bewuster te zijn van je ademhaling en lichaamshouding, wat helpt om beter in het hier en nu aanwezig te zijn en de gedachten los te laten.

Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor ontspanning en concentratie, waardoor het in de praktijk brengen van yoga effectiever wordt.

De ‘Mindfulness voor het dagelijkse leven’ cursus  richt zich op mensen die graag mindfulness willen toepassen in hun dagelijks leven.

Voor iedereen die beter wilt leren omgaan met stress en moeilijke situaties, of gewoon bewuster in het leven wil staan.

In dit artikel ga ik uitgebreid in op alle gezondheidsvoordelen van mindfulness.

Elke week behandelt de cursus een ander aspect van mindfulness, variërend van de basisprincipes van mindfulness en comfortabele zithoudingen tot het omgaan met moeilijke situaties en de vriendschap en compassie meditatie.

De cursus is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring, en biedt een waardevolle online leeromgeving, inclusief toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook-community.

Een nadeel van deze cursus is misschien dat het enkel online plaatsvindt en dus geen fysieke interactie biedt met leraren of mededeelnemers.

Toch is de “Mindfulness voor het Dagelijkse leven” training een prima online cursus voor degenen die zich willen verdiepen in mindfulness en deze willen toepassen in hun dagelijks leven.

De combinatie van dagelijkse emails, video’s en audio-bestanden biedt een compleet programma dat de deelnemer stap voor stap begeleidt bij het integreren van mindfulness in hun leven.

Als je op zoek bent naar een manier om meer rust, bewustzijn en balans in je dagelijkse leven te brengen, dan is de online cursus “Mindfulness voor het Dagelijkse Leven” een goede eerste stap.

Klik hier voor meer informatie en om van mindfulness een gezonde gewoonte te maken.

Andere online yoga cursussen?

Het internet is helaas overspoeld met aanbieders van yoga lessen. En dat komt de kwaliteit niet ten goede. Helaas, na veel onderzoek en het uitproberen van verschillende online yogalessen, ben ik tot de conclusie gekomen dat de meeste niet aan de verwachtingen voldoen.

Veel van de online cursussen zijn te kort, slecht gefilmd en worden zonder expertise uitgelegd, wat het leerproces niet bevordert.

In tegenstelling tot de andere cursussen die ik probeerde, biedt het online platform ‘Happy with Yoga’ een professionele en positieve ervaring.

Na grondig onderzoek en het uitproberen van verschillende cursussen, kwam deze top 5 cursus als beste uit de bus. Wat eerdergenoemde online yoga cursussen uniek maakt, is de professionele aanpak en de expertise van de leraren.

Ale cursussen zijn uitgebreid en gedetailleerd uitgelegd, zodat je echt iets zult leren waar je de rest van je leven profijt van hebt.

De aanpak is professioneel en de leraren beschikken over de juiste expertise, wat garandeert dat je een verrijkende en leerzame ervaring zult hebben.

Tot slot

Een online yoga cursus is een goede manier te beginnen met yoga en het verbeteren van de gezondheid.

In dit artikel hebben we de 5 beste online yoga cursussen voor beginners en specifieke behoeften beoordeeld.

Ik hoop dat je door deze beoordelingen een beter inzicht hebt gekregen in de verschillende online yoga mogelijkheden die er te vinden zijn.

Als je een beginner bent, raad ik aan om hier te beginnen met de ‘Online Yoga Cursus voor Beginners’.

Maak nu de stap naar een gezondere versie van jezelf met de beste online yoga cursus.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )