
Wat is er leuker dan quality time met je kinderen door koekjes te bakken?
Leuk, maar de koekjes zijn natuurlijk niet bepaald gezond. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden.
De koekjes uit dit recept zijn glutenvrij, koolhydraatarm en suikervrij. Dit komt doordat er enkel verantwoorde en natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, zoals amandelmeel, psylliumvezels en kokosolie.
Hierdoor is het bakken en opeten van de koekjes niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Officially home made
Voor dit recept is een leuke koekjesstempel van de Xenos gebruikt. Hiermee zet jij letterlijk je eigen stempel op de koekjes. Steek ze eerst uit met een ronde vorm en geef ze daarna het label ‘home made’, want dat zijn ze natuurlijk ook. Maar nu is het voor iedereen zichtbaar.
De koekjes zien er goed uit en de kinderen vinden het ook nog eens heerlijk. Wil je graag iets leuks doen met je kinderen, maar weet je niet precies wat?
Ga lekker een keer koekjes bakken, gegarandeerde pret voor zowel jezelf als de kinderen. Want ook dat is niet onbelangrijk.
Waar wacht je nog op? Bakken, serveren en smullen maar!
Wat heb je nodig:
- 150 g amandelmeel
- 10 g psylliumvezels
- 5 g Stevia Kristal Sweet Xtra
- 50 g kokosolie
- 1 ei (iets opgeklopt)
- Een klein beetje kokosmeel voor het uitrollen van het deeg
Werkwijze:
- Doe het amandelmeel, de psylliumvezels en de stevia samen in een kom. Voeg de kokosolie en het ei toe.
- Maak je handen vochtig en kneed dan het geheel tot een stevige bal. Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast.
- Strooi een klein beetje kokosmeel over het werkoppervlak. Druk de deegbal plat tussen je handen en leg deze vervolgens op het werkoppervlak.
- Pak een deegroller en rol het deeg daarmee uit tot circa 4 millimeter dikte.
- Druk rondjes uit het deeg met een ronde vorm. Maak de ronde vormen net iets groter dan een stempel.
- Haal de koekjes voorzichtig van het werkoppervlak en leg ze op de bakplaat (voorzien van bakpapier). Heb je deeg over? Kneed het opnieuw tot een bal en herhaal de vorige stappen tot het deeg op is.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Druk met de stempel voorzichtig op de koekjes. Bak ze vervolgens zo’n 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na afloop even afkoelen op de bakplaat.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
De titel luidt pindakaaskoekjes maar het recept daar komt geen pindakaas aan te pas?