shopify site analytics

Pittige Indiase groentecurry: heet en healthy

Wij van HappyHealthy zijn niet vies van een beetje pittig eten op zijn tijd. Sterker nog: het is hartstikke lekker. Daarom maken we vandaag een pittige curry. Wist je dat dit typisch Indiase gerecht in de achttiende eeuw door Britse kolonisten is meegenomen naar Europa? Daar zijn we erg blij mee!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Pittig pepertje

Dat pittig eten best gezond voor je is, klinkt misschien een beetje gek. Vooral als je bedenkt dat de zweetdruppels over je voorhoofd lopen en je hart sneller begint te kloppen bij een pittige maaltijd. Toch is het echt zo! Pepers bevatten namelijk vitamine A en C en dat versterkt je bloedvaten. Het stofje capsaïcine in peper laat je bloed makkelijker door je lijf stromen.

Daarnaast vermindert pittig voedsel stress. Hoezo? Het geeft de productie van serotonine een zwengel en dit stofje geeft je een goed gevoel. Dus bedank de kok de volgende keer als je mond in brand staat.

Het mooie aan deze pittige Indiase groentecurry is dat elke hap anders is. Dankzij de gevarieerde ingrediënten raak je niet snel uitgekeken op deze maaltijd. Dit gerecht bevat veel groente, dus je bent ook nog eens gezond bezig.

Wat heb je nodig:

  • 200 g bloemkool
  • 265 g kikkererwten
  • 200 g sperzieboontjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 40 g Patak’s kruidenpasta madras
  • 390 g tomatenblokjes
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kokosolie

Werkwijze:

  • Snij de knoflook fijn en rasp de gember. Zet een wokpan op het vuur en doe de kokosolie erin.
  • Doe de knoflook en de gember samen met de kruidenpasta in de pan.
  • Doe de bloemkool, kikkererwten en sperziebonen ook in de pan.
  • Wok goed, zodat de saus verspreid wordt door de hele pan.
  • Tijd om de tomatenblokjes en kokosmelk toe te voegen. Laat het geheel even koken.
  • Zet het vuur zachter en laat het gerecht 7 tot 8 minuten pruttelen. Aan tafel!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Pittige Indiase groentecurry
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)