shopify site analytics

Pompoensoep met Aziatisch tintje

Natuurlijk kent iedereen de traditionele pompoensoep. Heerlijk tijdens het avondeten op een druilerige herfstdag.

Maar wist je dat er tientallen varianten bestaan die minstens zo lekker zijn? Neem bijvoorbeeld de Aziatische pompoensoep. Hier zit nét wat meer pit in dan de traditionele. Figuurlijk dan.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Pompoen opent je ogen

Pompoen kan je echt alle hoeken van de keuken laten zien. Daarom houden wij zo van deze veelzijdige oranje groente. Denk aan pompoensalade, pompoenhummus, pompoenfriet, pompoencurry, pompoentaart, en zo kunnen we nog wel een paar uur doorgaan.

De pompoen behoort net zoals de courgette, komkommer en paprika tot de vruchtgroenten. We hoeven je dan ook waarschijnlijk niet uit te leggen dat de pompoen hartstikke gezond is. Er zit veel caroteen in en daar zijn je ogen blij mee. Ook de pompoenzaadjes zijn goed voor je. Die voorkomen namelijk nierstenen.

Wat deze Aziatische pompoensoep bijzonder maakt? De toevoeging van kokosmelk, sinaasappels en currypasta. Deze ingrediënten geven de soep veel meer karakter. Ook heeft deze Aziatische pompoensoep een dikke structuur en dat is hoe een pompoensoep hoort te zijn!

Heb je wat soep over? Dan bewaar je die toch gewoon voor de volgende dag. Zet ‘m in de koelkast (maximaal twee dagen) of vries de soep in (maximaal drie maanden).

Wat heb je nodig:

  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 330 g pompoen
  • 150 g winterpeen
  • ½ sinaasappel
  • 30 g groene currypasta
  • 165 ml groentebouillon
  • 135 ml kokosmelk
  • ½ bouillonblokje, wat peper en chilivlokken
  • Als garnering: koriander en een paar druppels kokosmelk

Werkwijze:

  • Snij de pompoen en winterpeen in blokjes. Snij de sinaasappel zonder schil in stukjes.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Fruit deze in de pan met een scheutje zonnebloemolie.
  • Doe de volgende ingrediënten in de pan: de pompoen, winterpeen, knoflook, ui, currypasta en de sinaasappel. Roer dit goed.
  • Pak 165 milliliter water en voeg de bouillon toe. Giet dit vervolgens in de pan.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Laat het geheel een klein half uur koken.
  • Tijd om alles glad te pureren met een staafmixer. Doe eventueel nog wat bouillon, peper en chilivlokken bij de soep om het op smaak te brengen.
  • Als finishing touch leg je een paar blaadjes koriander op de soep en besprenkel je het geheel met een paar druppels kokosmelk. Klaar is kees!
Samenvatting
Recept naam
Aziatische pompoensoep
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2 Based on 5 Review(s)