852

Review: “Proteïnerijke Recepten Pakket” van Droogtrainen Academie

Tegenwoordig hoef je maar je Facebookpagina op te starten, of je wordt alweer bedolven onder de foto’s en filmpjes, advertenties en links naar blogartikelen en pagina’s over fitness en training om je lichaam sterker te maken. Het lijkt steeds populairder te worden om veel tijd in de sportschool door te brengen en je lichaam in topconditie te brengen.

Misschien ben jij iemand bij wie de wens groeit om zelf ook zo´n figuur te verwerven, wanneer je deze foto’s of berichten van mensen met gespierde, strakke lichamen ziet. Vervolgens begin jij enthousiast met buikspieroefeningen en/of hardlopen, maar wellicht zal jouw motivatie al snel verzwakken, waardoor je weer terug bij af bent.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

  • Voor wie het recepten pakket bedoeld is
  • Wat de inhoud van het boek is
  • Wat anderen over het boek te zeggen hebben

Maximale Korting Proteïnerijke Recepten Pakket

Inhoud van dit artikel

Als je echter graag resultaat wilt zien (strakker lichaam), zal je niet alleen (meer) moeten gaan bewegen, maar zal je ook je voeding moeten aanpassen. Zeker als je graag meer spiermassa op wilt bouwen, is het van belang dat je eetpatroon aanpast. In dat geval zal je namelijk eiwitten (proteïne) aan je voedingsschema toe moeten voegen.

Een ebook dat zich specifiek richt op het naar een hoger niveau brengen van de opbouw van spiermassa, en de vetverbranding, is het ebook ‘Proteïnerijke Recepten’. Dit is een product van de populaire website “Droog Trainen Academie”, die informatie geeft over training en voeding. Het ebook bevat 75 – zoals de titel al aangeeft – proteïnerijke recepten die de spieropbouw moeten maximaliseren.

In hoeverre maakt het ebook zijn belofte echter waar?

Wat was de aanleiding voor het schrijven van het ebook?

De auteurs van het ebook zijn mensen die – wellicht – in dezelfde positie als jijzelf hebben gestaan. Ze hadden al een tijd lang geprobeerd om uit te vinden wat de beste voedingsschema’s en diëten waren voor vetverbranding en het opbouwen van spiermassa. Echter bleven zij het lastig vinden om de juiste balans te vinden tussen lekker en gevarieerd eten, en hetgeen dat ook echt goed voor je is.

Om dit probleem op te lossen, zijn de auteurs op zoek gegaan naar iets nieuws. Zij hebben toen besloten om te zoeken naar proteïnerijke recepten op het internet. Echter liepen zij hierbij al snel tegen een nieuw probleem aan. De enige recepten die zij konden vinden waren moeilijk en duur, en de aangegeven calorieën en macronutriënten klopten vaak niet, waardoor hun voedingsschema in de war raakte.

Vervolgens hebben zij toen besloten om zelf proteïnerijke recepten te ontwikkelen. Ze zijn gaan onderzoeken en samenwerken met voedingsdeskundigen, waarna zij uiteindelijk 155 proteïnerijke recepten hebben verzameld.

Na alle moeite die zij gedaan hebben om de recepten te bedenken en te verzamelen, besloten zij de recepten te delen met lotgenoten, om hen (jou!) ook te helpen met een juiste voeding.

Waarom is er gekozen voor proteïnerijke recepten?

De auteurs hebben bewust gekozen voor recepten die veel proteïne bevatten. Een goede voeding telt namelijk veel eiwitten, die behoren tot macronutriënten (voedingsstoffen). Het lichaam heeft deze grote hoeveelheden proteïne nodig om te groeien, bewegen en organen te laten functioneren.

De voornaamste taken van proteïnen zijn spieropbouw en spierherstel, die beide erg belangrijk zijn voor mensen die sporten of aan andere bewegingsvormen doen. Daarnaast zorgt proteïne ook voor een toename van de stofwisseling, omdat het verteren van eiwitten meer moeite kost dan bijvoorbeeld het verteren van vetten of koolhydraten. Zodoende kan dit je helpen meer overtollige kilo´s kwijt te raken.

Voor wie is het “Proteïnerijke Recepten Pakket” bedoeld?

Ten eerste is het pakket gericht op mensen die zich bezighouden met (kracht)sport, die hun spiermassa willen opbouwen. In bredere zin is het echter pakket bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met sport of een andere lichamelijke activiteit. Daarnaast kunnen ook mensen die af willen vallen, of hun vetpercentage willen verlagen aan de slag met de recepten uit het pakket.

Wanneer jij op zoek bent naar makkelijke, goedkope proteïnerijke recepten, en/of recepten die alle macronutriënten aangeven, kan het pakket voor jou de uitkomst bieden. Geslacht en leeftijd spelen hierbij geen rol – het pakket is geschikt voor zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd.

Wat wordt jou als lezer van het ebook beloofd?

Wanneer jij het ebook (of gehele pakket) koopt, wordt jou als lezer een aantal makkelijke en goedkope proteïnerijke recepten beloofd, die jou zullen helpen spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Hierdoor zal je sterker kunnen worden en/of kunnen afvallen.

Om dit doel te verwezenlijken, wordt je als lezer geïnformeerd over het aantal calorieën dat een recept bevat. Op basis van deze informatie kan je vervolgens oordelen of je op een dag wel of niet genoeg proteïnen (en andere voedingsstoffen) binnenkrijgt. Voor het behalen van jouw gewenste resultaten is het namelijk van belang dat je precies weet wat je dagelijks binnenkrijgt. Als je af wilt vallen moet je uiteraard minder calorieën innemen dan je verbrandt.

Zelfs als je geen held in de keuken bent, zal je gemakkelijk en snel de recepten – met gezonde ingrediënten – kunnen bereiden. Iedere lezer – jong, oud, man, vrouw, wel/geen ervaringen in de keuken – wordt dus beloofd dat hij/zij op eenvoudig wijze de gerechten klaar kan maken. En vervolgens zal de lezer beloond worden met zichtbare en tastbare resultaten, in de vorm van een gezonder en fitter lichaam.

Hoe is het ebook opgebouwd?

Het ebook “Proteïnerijke Recepten Pakket” van www.droogtrainen.com introduceert je als lezer in eerste instantie middels een voorwoord met wat algemene informatie over het ebook. Zo wordt je onder andere verteld dat je ´zult genieten van de gezonde en proteïnerijke recepten´ die je in het ebook zult vinden. Daarnaast zijn ´alle recepten eenvoudig en snel te bereiden´ en ´geven zij jou de dagelijkse proteïneboost die je hard nodig hebt´.

Er wordt tevens uitgelegd dat er per recept staan aangegeven hoeveel macronutriënten (vetten, koolhydraten en proteïne) het product bevat. Daarna volgt er nog een uitgebreidere uitleg over de werking van macronutriënten op jouw lichaam.

Vervolgens gaat het ebook over op de werkelijke recepten. Ten eerste is er een deel van proteïnerijke ontbijtrecepten, die voorafgegaan worden aan een duidelijke inhoudsopgave. Voor elke recept is er een foto geplaatst ter ondersteuning, een lijstje ingrediënten, een makkelijk te volgen bereidingswijze, en de voedingswaarde van het recept (voor 1 persoon). Hetzelfde geldt voor de lunchrecepten, en de dinerrecepten.

Echter is het ebook “Proteïnerijke Recepten Pakket” enkel één onderdeel van een pakket van 5 ebooks. De overige 4 ebooks uit het pakket zijn achtereenvolgens “Proteïnerijke Snacks”, “Proteïnerijke Smoothies”, “Proteïnerijke Salades” en “Proteïnerijke Dressings”. Ook bij deze ebooks wordt er eerst een inhoudsopgave gegeven (echter niet per ontbijt/lunch/diner), waarna alle recepten met hun ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarden volgen.

Het totale aantal recepten uit het pakket bedraagt uiteindelijk 155. Deze worden onderverdeeld in 75 recepten in het hoofd ebook (“Proteïnerijke Recepten”), die weer onderverdeeld kunnen worden in 25 ontbijt-, 25 lunch-, en 25 dinerrecepten. Alle andere 4 ebooken bestaan uit 20 recepten voor snacks, 25 saladerecepten en 10 recepten voor gezonde saladedressings.

Hoe hebben andere lezers het ebook (of pakket) ervaren?

Op de site van het ebook zelf  worden al drie reviews over het pakket gegeven. De eerste is van iemand die zelf de recepten geprobeerd heeft – en daarbij 7 kilo is afgevallen, de tweede is van een diëtiste die met een scherper oog naar de recepten heeft gekeken, en de derde is opnieuw van een persoon die de recepten zelf gevolgd heeft. Hun meningen over het pakket luiden als volgt:

Ik heb het Proteïnerijke Recepten Pakket gekocht, omdat bij elk recept de macro’s worden vermeld. Hierdoor kan ik precies plannen wat ik wil eten op een dag. Verder zijn de recepten ook super lekker!

Marlon (35)

Met veel plezier heb ik de receptenboeken van Droog Trainen Academie gelezen. Het lezen van de recepten geeft veel inspiratie om de keuken in te gaan. Bewust en gezond eten staat dagelijks centraal in mijn leven, zowel in mijn beroep als diëtist als privé. Mijn vriendin Denise Hamelijnck is Personal Trainer. Wij staan vaak samen in de keuken om (proteïnerijke) recepten te maken. In de praktijk merk ik vaak dat cliënten het lastig vinden om creatief te blijven in de keuken. De recepten uit het hoofdboek, de snacks, de salades (inclusief dressings) en de smoothies zijn erg lekker en zeer makkelijk te bereiden. Daarnaast zijn de voedingswaardes direct af te lezen, waardoor het naar mijn mening een echte aanrader is.

Daniëlle den Ouden

Sinds ik serieus met mijn voeding en training bezig ben, heb ik lichamelijk enorme vooruitgang geboekt.De proteïnerijke recepten helpen me om variatie in mijn voedingsschema te creëren.

Miguel (32)

Op andere sites zijn er echter geen beoordeling van lezers/gebruikers te vinden. Ook op de Facebookpagina van ´Droog Trainen Academie´ zijn geen duidelijke reviews geplaatst over het pakket of een enkel boek uit het pakket.

De pagina heeft echter wel een indrukwekkend aantal ‘likes’, namelijk 23.000, maar deze likes lijken niet – in eerste instantie – voort te komen uit een waardering voor het boek. Er staan namelijk vooral veel grappige filmpjes en foto’s op de pagina, evenals soms een link naar een artikel van de website van “Droog Trainen Academie”.

Maximale Korting Proteïnerijke Recepten Pakket

Is het “Proteïnerijke Recepten Pakket” het kopen waard?

Het pakket is zodanig opgesteld, dat het erg overzichtelijk is voor de lezer om de recepten te volgen. Niet alleen zijn de recepten per ontbijt, lunch of diner gemakkelijk terug te vinden, maar zijn ook de recepten zelf duidelijk door een stap-voor-stap uitleg over de bereidingswijze. Daarnaast is het erg handig dat overal de calorieën en voedingsstoffen vermeld zijn, zodat je kunt berekenen wat jij wel en niet moet eten op een dag.

Echter zou het nog veel praktischer zijn geweest als er een tabel met het minimale en maximale aantal calorieën en voedingsstoffen (macronutriënten) dat je mag of moet eten per dag zou zijn toegevoegd. Dan zou het voor de lezer gemakkelijker zijn om een voedingsschema op te stellen per dag.

Het feit dat er zorgvuldig gekozen is voor recepten die veel proteïne bevatten, maakt het voor de doelgroep (onder andere sporters die spiermassa op willen bouwen) een zeer bruikbaar pakket. Daarnaast hebben de auteurs samengewerkt met voedingsdeskundigen, oftewel mensen die veel verstand hebben van wat wel of niet bevorderend is voor een gezond lichaam. Hierdoor zal de kans voor jou als lezer op resultaat  veel groter zijn.

Een waardeoordeel over het boek vellen op basis van de reviews is echter vrij lastig – ondanks het feit dat er een review van een diëtiste bij inbegrepen zit. Aangezien er namelijk maar drie reviews te vinden zijn, kan er geen representatief beeld gegeven worden. Daarnaast zijn die ook beide door de auteurs zélf gepubliceerd zijn, en die zijn uiteraard positief.

De beste manier om erachter of jij de recepten uit het boek ook echt zo gemakkelijk vindt om ten eerste klaar te maken, en ten tweede te nuttigen, is door de recepten zelf uit te proberen. De auteurs bieden jou namelijk de mogelijkheid om 3 gratis recepten te downloaden. Hoewel dit aantal niet toereikend is om resultaten te kunnen zien, zou je wel kunnen beslissen of de recepten iets voor jou zijn.

Waar kan je het pakket kopen?

Je kunt het pakket aanschaffen op de site van het pakket zelf. De kosten van het complete pakket met 5 ebooken bedragen (tijdelijk) €27,-.

Je ontvangt het “Proteïnerijke Recepten Pakket” in een PDF-formaat, waarmee je het direct (op elk toestel) na het downloaden van een PDF-reader (bijvoorbeeld Acrobat Reader) kunt opslaan.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

  • Is er een aparte publicatie met recepten met kokosolie?

    Carlita Mendes de Leon

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )