shopify site analytics

Mijn Ongezouten “Alles over Groene Smoothies” Review

Alle mensen die met gezondheid bezig zijn kennen het, de groene smoothie. Liselot Vermeer heeft er een boek over geschreven met als titel “Alles over groene smoothies”. Graag vertellen wij jou wat je van het boek mag verwachten. Waar ligt de kracht en wat ga je ervan leren.

Het is belangrijk voor ons lichaam om dagelijks alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Wat nu als je met één drankje de meest essentiële voedingsstoffen voor een hele dag al binnen kunt krijgen? Het enige dat je nodig hebt is een blender,  groente en fruit en eventuele andere ingrediënten die je nog aan het drankje wilt toevoegen.

alles over groene smoothies

Waarom een groene smoothie goed voor je is

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker gevonden voor de meeste Nederlanders. Door gezond te eten vergroot je de kans op een lang en gezond leven. Je moet bepaalde voedingsmiddelen dagelijks in voldoende mate binnen krijgen. Dit is vaak het probleem van bepaalde diëten. Er wordt teveel gekeken naar het resultaat in kilo’s. Veel belangrijker is om gezond af te vallen door gezond te eten en veel te bewegen.

Een groene smoothie kan jou helpen in dit streven. Doordat groente en fruit de basis vormen van dit gezondheidsdrankje krijg je door het drinken van een groene smoothie het overgrote deel van de voedingsstoffen al binnen. Het geeft jou ook nog eens extra energie.

Wat heeft je lichaam dagelijks nodig om te functioneren?

Er zijn ongeveer 50 voedingsstoffen die jouw lichaam dagelijks nodig heeft. Enkele noodzakelijke voedingsstoffen zijn:

 • Vetten
 • Koolhydraten
 • Eiwitten
 • Groot aantal vitamines
 • Groot aantal mineralen

Een gezonde smoothie bevat zoveel mogelijk voedingsstoffen. Eén groene smoothie in de ochtend heb je de hele dag profijt van.

Reden om te kiezen voor de groene smoothie volgens “Alles over groene smoothies”

De groene smoothie oogt volgens sommige mensen niet zo lekker, maar het tegendeel is waar. Uiteraard zul je niet alle combinaties lusten, maar dat is een kwestie van uitproberen. Enkele goede redenen om te kiezen voor de groene smoothie uit het boek zullen wij met jou delen.

Reden # 1: Groene smoothies zijn de schoorsteenvegers van jouw lichaam

Groene smoothies zijn niet alleen gezond, ze kunnen het lichaam ook nog ontdoen van niet goed verteerd eten. Je darmen worden schoongemaakt en hierdoor wordt je stoelgang verbeterd. Door regelmatig een smoothie te drinken houd jij je darmen schoon.

Reden # 2: Aanbevolen groente en fruit in één keer binnen

Groente en fruit zijn de belangrijkste etenswaren die je dagelijks moet eten. Dit moet niet alleen voor de noodzakelijke vitamines, maar groente en fruit bevatten bijvoorbeeld ook:

 • Foliumzuur
 • Mineralen
 • Voedingsvezels
 • Bio-actieve stoffen (kunnen ziektes voorkomen)

Reden # 3: Iedereen lust smoothies

Smaken verschillen, maar met het maken van een groene smoothie heb je de keuze uit zoveel soorten groene en fruit dat iedereen het gezondheidsdrankje wel moet lusten. Je kunt het bijvoorbeeld zoeter maken door meer fruit toe te voegen. Wil je het iets scherper? Voeg wat chocolade poeder toe. Er zijn zelfs smoothies die een maaltijd kunnen vervangen.

Reden # 4: Smoothie als ideaal tussendoortje

Een groene smoothie is niet alleen gezond, het geeft je lichaam ook nog eens een vol gevoel. Heb je tussen de maaltijden door behoefte aan iets lekkers? Kies dan voor een gezond tussendoortje. Na het drinken van het drankje zal het hongergevoel weg zijn. Hiervan kun je gebruik maken om een dieet beter vol te houden.

Reden # 5: Zeer eenvoudig te maken

Een groene smoothie heb je alleen ingrediënten voor nodig en een blender. Gooi de groente en het fruit in de blender. Gooi er bijvoorbeeld wat water bij in en laat de blender de rest van het werk doen. Het is bijna net zo gemakkelijk als een zak chips openen.

Reden # 6: Groente is super voedsel

Groente is eigenlijk een ondergewaardeerde vorm van super voedsel. Ze bevatten niet alleen veel voor je lichaam noodzakelijke voedingsstoffen, ze werken ook nog eens kankerbestrijdend. Ook heb je door groente minder kans op hart- en vaatziekten. Superfood is de laatste jaren sterk in opkomst. Groente is de superfood nummer 1.

alles over groene smoothies 2

Groene smoothie ter ondersteuning van een dieet

De groene smoothie kan een goede ondersteuning zijn van een dieet. Ongezonde diëten kun je gezonder maken door een groene smoothie aan het eetschema toe te voegen. In sommige diëten dreigt een tekort aan vezels, mineralen en vitamines. Laat dit nu net heel veel zitten in groente en in fruit. In combinatie met een crash dieet kan de smoothie een gebrek aan energie en slaperigheid  en diverse andere kwalen voorkomen.

In sommige fruitsoorten  zitten naar verhouding veel calorieën. Door deze te vervangen door fruitsoorten met minder calorieën kun je ook nog binnen de normen van het dieet blijven.

Zijn groene smoothies seizoensgebonden?

Bepaalde soorten groente en fruit zijn vooral verkrijgbaar in bepaalde seizoenen. Buiten het seizoen zijn de voedingsmiddelen ook wel te krijgen, maar dan moet je er (veel) meer voor betalen. Buiten het seizoen kun je overstappen naar andere soorten groente en fruit. Een andere optie is om groente en fruit gedurende het seizoen in te vriezen. Na de seizoenswisseling kun je de ingevroren etenswaarden alsnog in de blender gooien.

Waarom instructies uit een boek volgen? Het is toch een kwestie van de blender volgooien?

In het boek “Alles over groene smoothies” tref je ook richtlijnen aan om de voordelen optimaal te kunnen benutten. Wij geven jou alvast 2 richtlijnen uit het boek:

Richtlijn # 1: Geniet langzaam van je groene smoothie

Sla het drankje niet te snel achterover. De groene smoothie moet namelijk zo goed mogelijk vermengd worden met speeksel. Dit verbetert de spijsvertering en de opname van voedingsmiddelen door jouw lichaam.

Richtlijn # 2: Wees voorzichtig met extra toevoegingen

In veel recepten worden bijvoorbeeld zaden en noten opgenomen. Dit maakt de groene smoothie namelijk nog gezonder. Voeg geen extra ingrediënten toe, anders vertraagt dit de opname van de belangrijke voedingsmiddelen die in groente en fruit zitten.

Wat is het effect van de blender op groente en fruit?

Vaak wordt gezegd dat het blenden van groente en fruit vezels in het product vernietigt. Hierdoor zou het eten van groene en fruit meer vezels bevatten. In het boek “Alles over groene smoothies” valt te lezen dat vezels niet worden vernietigd door het blenden. Een goede professionele blender kan ze breken, maar je krijgt net zoveel vezels binnen als bij het eten van de producten. Het blenden zal zelfs zorgen voor een betere opname en het zal de snelheid van de spijsvertering ten goede komen.

Wat zeggen andere websites over “Alles over groene smoothies”

Altijd interessant om te lezen wat andere websites schrijven over het boek. Je kunt de toegevoegde waarde van het boek beter inschatten aan de hand van meerdere beoordelingen.

“Alles Over Groene Smoothies bevat veel informatie en recepten over groene smoothies en combineert op een makkelijke manier groente- en fruit in één.”

Bron: Groenesmoothiesreceptenboek.net

“Ik kan je zeggen dat ik het ebook persoonlijk erg goed vind. Zeker omdat er ook nog eens 2 bonus ebooks bijgeleverd worden met nog 70 extra recepten. Helemaal top!”

Bron: Verantwoordafvallenonline.nl

Conclusie – is het kopen van het boek een aanrader?

“Alles over groene smoothies” is zeker een aanrader voor mensen die op hun gezondheid letten en die willen variëren met groene smoothies. In het boek tref je niet alleen veel recepten aan, je krijgt ook instructies hoe je het maximale kunt halen uit dit gezonde drankje. Het gaat hierbij niet om de standaard tips die je ook op het internet kunt vinden. Bijvoorbeeld hoe krijg je kinderen ook zover dat ze het gaan drinken? Welke toevoegingen moet je expliciet niet toevoegen?

Waar kan ik het boek “Alles over groene smoothies” kopen?

Het ebook kun je online bestellen via de website Allesovergroenesmoothies.nl. Het kan nog eenvoudiger, want je kunt ook clicken op onderstaande button. De betaling kan via PayPal, Ideal, Mister Cash of via een eenmalige machtiging.

Na het betaling krijg je het ebook in een pdf bestand toegestuurd.

Wat is het verschil tussen “Alles over groene smoothies” zilver en goud?

Indien je kiest voor optie zilver, krijg je naast het boek ook nog het boek “50 Gezonde Fruit Smoothies. Kies je voor de optie goud, dan krijg je naast de boeken van optie zilver ook nog toegestuurd:

 • Het Smoothie Dieet Schema
 • Afslanken Met Fruit Smoothies

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *