shopify site analytics

Staaltje rood: Rode Koolsalade met Tahindressing

Glutenvrij, koolhydraatarm en vegetarisch. Ondanks die drie eigenschappen, is de ingrediëntenlijst van deze rode koolsalade met tahindressing redelijk lang.

Dat betekent dat er veel verschillende voedingstoffen in zitten. Groenten, kruiden en quinoa worden in dit gerecht gecombineerd voor een smaaksensatie die je niet snel zult vergeten.

Heerlijk voor tijdens de lunch, maar ook te combineren met kip voor het avondeten.

Quinoa en rode kool

Quinoa wordt als zogenaamd superfood tegenwoordig veel gebruikt. Quinoa bestaat uit zaadjes en bevat alle essentiële aminozuren.

Daarnaast is het rijk aan eiwitten, ijzer, magnesium, koper en fosfor. Het is een glutenvrije bron van vezels, met een erg laag vetgehalte. Voor zulke kleine zaadjes bevatten ze dus wonderbaarlijk veel gezonde stoffen.

In dit gerecht combineren we quinoa met rode kool. Rode kool is onder andere rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, kalium en calcium. Deze groente is goed voor maag en darmen.

Probeer daarom eens onderstaande koolsalade uit; het is een gezond, makkelijk en lekker recept. Een ideale traktatie voor tijdens de lunch, boordevol gezonde ingrediënten die je smaakpapillen versteld zullen doen staan!

Wat heb je nodig:

  • 1 el appelazijn
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl honing
  • 7,5 g koriander
  • 1 limoen
  • 150 g quinoa
  • 200 g rode kool
  • 1 rode paprika
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el tahin
  • 150 g wortels

Werkwijze:

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de rode kool en de wortels in kleine stukjes. Je kunt ook gebruikmaken van voorgesneden rode kool en wortels.
  • Doe de stukjes rode kool en wortel in een grote kom.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg die aan de grote kom toe.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de koriander fijn. Voeg ook deze ingrediënten toe aan de kom.
  • Meng voor de dressing de tahin, het gemberpoeder, de sojasaus, de honing, het appelazijn en de sesamolie door elkaar. Pers hier de limoen over uit. Roer alles goed, totdat er een egale dressing ontstaat.
  • Als de quinoa klaar is, kun je de dressing aan de quinoa toevoegen. Hussel dit goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het quinoamengsel toe aan de salade. Roer weer goed. Dan is je rode koolsalade met tahindressing klaar om geserveerd te worden.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Staaltje rood: rode koolsalade met tahindressing
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, (dieet)psycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *