
Glutenvrij, koolhydraatarm en vegetarisch. Ondanks die drie eigenschappen, is de ingrediëntenlijst van deze rode koolsalade met tahindressing redelijk lang.
Dat betekent dat er veel verschillende voedingstoffen in zitten. Groenten, kruiden en quinoa worden in dit gerecht gecombineerd voor een smaaksensatie die je niet snel zult vergeten.
Heerlijk voor tijdens de lunch, maar ook te combineren met kip voor het avondeten.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Quinoa en rode kool
Quinoa wordt als zogenaamd superfood tegenwoordig veel gebruikt. Quinoa bestaat uit zaadjes en bevat alle essentiële aminozuren.
Daarnaast is het rijk aan eiwitten, ijzer, magnesium, koper en fosfor. Het is een glutenvrije bron van vezels, met een erg laag vetgehalte. Voor zulke kleine zaadjes bevatten ze dus wonderbaarlijk veel gezonde stoffen.
In dit gerecht combineren we quinoa met rode kool. Rode kool is onder andere rijk aan vitamine C, E en K, ijzer, kalium en calcium. Deze groente is goed voor maag en darmen.
Probeer daarom eens onderstaande koolsalade uit; het is een gezond, makkelijk en lekker recept. Een ideale traktatie voor tijdens de lunch, boordevol gezonde ingrediënten die je smaakpapillen versteld zullen doen staan!
Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?
Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.
Wat heb je nodig:
- 1 el appelazijn
- 2 bosuitjes
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl honing
- 7,5 g koriander
- 1 limoen
- 150 g quinoa
- 200 g rode kool
- 1 rode paprika
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 2 el tahin
- 150 g wortels
Werkwijze:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode kool en de wortels in kleine stukjes. Je kunt ook gebruikmaken van voorgesneden rode kool en wortels.
- Doe de stukjes rode kool en wortel in een grote kom.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg die aan de grote kom toe.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de koriander fijn. Voeg ook deze ingrediënten toe aan de kom.
- Meng voor de dressing de tahin, het gemberpoeder, de sojasaus, de honing, het appelazijn en de sesamolie door elkaar. Pers hier de limoen over uit. Roer alles goed, totdat er een egale dressing ontstaat.
- Als de quinoa klaar is, kun je de dressing aan de quinoa toevoegen. Hussel dit goed door elkaar.
- Voeg vervolgens het quinoamengsel toe aan de salade. Roer weer goed. Dan is je rode koolsalade met tahindressing klaar om geserveerd te worden.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen