
Binnen een gezond dieet is het van groot belang om gevarieerd te eten. Even geen zin in vlees of vis? Deze vegetarische maaltijd is lekker, extreem gezond en zit boordevol voedingstoffen om je dag goedgevuld mee af te sluiten.
Een Aziatisch tintje voor deze lekkere roerbak met tempeh als vleesvervanger, die dankzij een rode chilipeper een extra pittige bite krijgt. Verras al je smaakpapillen met deze roerbak!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Gezonde roerbak
Tempeh is goed verteerbaar, waardoor de eiwitten en andere voedingstoffen beter in je lichaam worden opgenomen. In Tempeh vind je foliumzuur, een vitamine waar velen een tekort van hebben.
Daarnaast heeft een nootachtig aroma, iets wat erg lekker is in combinatie met diverse groenten. Tempeh zorgt voor een extreem gezonde maaltijd die een goede afwisseling is van de standaard vlees- en visgerechten. Verwen jezelf met een tikkeltje Aziatische keuken.
Chinese kool, paprika, ui en winterpeen zijn in deze roerbak een onverslaanbaar team.
Je kunt uiteraard ook ervoor kiezen om groenten die je niet lekker vindt weg te laten en andere groenten toe te voegen, om zelf te zoeken naar jouw ideale combinatie.
Succes en smakelijk!
Wat heb je nodig:
- 1 pot tempeh
- 1 Chinese kool
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 el kokosolie
- 4 el vegetarische woksaus
- 2 el sambal oelek
- Snufje zwarte peper
Werkwijze:
- Snijd de Chinese kool, de rode paprika, de knoflook, de chilipeper en de winterpeen in blokjes.
- Schil de rode ui en snijd deze in ringetjes.
- Laat 1 el kokosolie smelten in een pan en snijd ondertussen de tempeh in kleine blokjes. Bak deze in de pan met gesmolten kokosolie.
- Voeg de woksaus en de sambal oelek toe aan de tempehblokjes. Bak dit ongeveer een minuut of 5 op hoog vuur.
- Voeg alle groenteblokjes en de uiringen toe aan de tempeh en laat alles 10 minuten doorgaren op middelhoog vuur. Kruid dit naar smaak met een snufje zwarte peper. Schep alles goed door elkaar.
- Schep de roergebakken tempeh op twee borden.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Wat is temphe nog nooit van gehoort
Beste Marina,
Tempeh oftewel Tempé is gefermenteerd sojavoedsel dat al honderden jaren in Azië, met name Indonesië, wordt gegeten. Het is tegenwoordig populair in vegetarische en veganistische gerechten als vervanger van vlees.