shopify site analytics

Roodkapje: smoothie met granaatappel en bosbes

Roodkapje was eigenlijk erg ondeugend. Ze mocht niet van het voetpad afwijken en alleen tussen de bomen doorhuppelen, maar haar nieuwsgierigheid had de overhand op weg naar grootmoeder. Het meisje besloot een andere route te nemen en kwam in aanraking met de wolf. Gevaarlijk, maar zonder nieuwsgierigheid was er geen verhaal om te vertellen. Dus laten we eerlijk zijn: soms is het leuk om iets anders uit te proberen.

Dapper drankje

Deze smoothie bevat naast een banaan en wat bosbessen ook sinaasappelsap en een granaatappel. Vooral het laatste ingrediënt wordt vrij weinig gebruikt in sapjes en smoothies. De Roodkapje-smoothie is echter net zo dapper als het meisje waarop de naam is gebaseerd. De bewandelde paden zijn al verkend; het is tijd voor nieuwe smaaksensaties en ervaringen.

Het granaatappeldrankje zit tjokvol antioxidanten en heeft in plaats van water of melk een heel andere basis: sinaasappelsap. Dit zorgt in combinatie met het vruchtvlees van de granaatappel voor een donkere kleur. Je zult wel al doorhebben dat de naam van deze smoothie een inkoppertje was. Met de blender als handlanger zet jij supersnel een lekkere smoothie op tafel: de dappere en roodgekleurde Roodkapje!

Wat heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • 1 granaatappel
  • 80 g bosbessen

Werkwijze:

  • Snijd de granaatappel in vier partjes en verwijder de zaden van de vier stukken met een lepeltje. Doe dit in een blender.
  • Pers de sinaasappel uit boven dezelfde blender, zodat je vrijwel al het sap uit de sinaasappel gebruikt in de smoothie.
  • Pel de banaan en doe deze samen met de bosbessen in de blender.
  • Mix alles tot een glad sapje.
  • Schenk de smoothie in twee glazen en geniet van een heerlijk fris sapje. Maar pas op voor de wolf: die vindt deze smoothie namelijk ook erg lekker!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Roodkapje: smoothie met granaatappel en bosbes
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 12 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.