shopify site analytics

Vinken maar: Rundervink met Broccoli en Champignons

In vleesrecepten wordt vaak gebruikgemaakt van gevogelte, omdat deze vleessoorten relatief minder vet bevatten dan bijvoorbeeld rund- of varkensvlees. Het is echter van groot belang dat je binnen een gezond voedingsschema gevarieerd eet.

Biologische kip is lekker en je krijgt er veel eiwitten mee binnen, maar iedere dag vlees is niet erg gezond en gaat bovendien vervelen.

Groene rundervinkjes

Vergeleken met andere vleessoorten, is rundvlees relatief rijk aan vitamine B12 en ijzer. Wel is het zo dat vet rundvlees erg veel verzadigd vet.

Daarom is het gezonder om bewust te kiezen en voor mager rundvlees te gaan. Om helemaal bewust te kiezen, kun je ook letten op keurmerken als EKO, waaraan je ziet hoe het dier geleefd heeft.

In dit recept worden de rundervinkjes aangevuld met broccoli en champignons. Dit zijn erg voedzame en gezonde groenten, die dit een erg gezond gerecht maken. Voornamelijk broccoli wordt gezien als zogenaamde superfood, door de vele voedingstoffen die erin zitten.

Broccoli behoort tot de meest gezonde groenten; het is verstandig om dit zeker één keer per week te eten. Te beginnen met onderstaand recept. Een aanrader!

Wat heb je nodig:

 • 200 g broccoli
 • 1 kleine ui
 • 200 g rundervink
 • 5 champignons
 • 1 el kokosolie

Werkwijze:

 • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de stronk kun je in plakjes snijden.
 • Verhit kokosolie in een braadpan en bak de rundervinken rondom bruin. Draai ze regelmatig om.
 • Breng in de tussentijd een bodempje water aan de kook en leg hier de broccoli in. De kooktijd zal ongeveer tussen de 8 en 15 minuten liggen, afhankelijk van hoe gaar je de broccoli wilt.
 • Snipper de ui en borstel de champignons. Snijd de champignons in kleine plakjes.
 • Als de rundervinken ongeveer 20 minuten hebben gebakken, kun je de ui en de champignons toevoegen en meebakken.
 • Schep de broccoli op twee borden en schep hier de rundervinken met de ui en champignons bij. Klaar om te serveren!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Vinken maar: rundervink met broccoli en champignons
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

2 Reacties op "Vinken maar: Rundervink met Broccoli en Champignons"

 1. Hallo, zijn deze recepten allemaal voor 2 personen? En mag ik na een GBP uw boek volgen? Ik weet dat ik vnl eiwitten dan moet binnenkrijgen. Maar ik dacht ná het zien van uw boek dat gezond koken de essentie is voor een gezond leven, óók voor mijn gezin. Staan er in de recepten aan gegeven of het voor 2 of meerdere personen Is? Groeten Mirjam Vos

  • Drs. Oscar Helm

   says:

   Beste Mirjam,

   Bedankt voor je reactie. De recepten uit de Afslankreceptenbijbel zijn in principe voor 2 personen. In de meeste gevallen zal de portie genoeg zijn voor 2 gemiddelde eters. Kook je voor 4 dan verdubbel je de hoeveelheden en kook je voor 1 dan halveer je de portie.

   Onze recepten zijn op basis van gezonde producten, dit betekent echter niet dat je er onbeperkt van kunt eten.

   Ben je een grote eter dan zou je het gerecht met wat extra groente uit kunnen breiden. Groenten bevatten ook veel vezels die je een verzadigd gevoel geven en verder weinig calorieën, en kun je dus redelijk onbeperkt ophogen.

   Een andere optie is om een gezond tussendoortje nemen net voordat je gaat eten. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes kun je terugvinden in het boek.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *