
In vleesrecepten wordt vaak gebruikgemaakt van gevogelte, omdat deze vleessoorten relatief minder vet bevatten dan bijvoorbeeld rund- of varkensvlees. Het is echter van groot belang dat je binnen een gezond voedingsschema gevarieerd eet.
Biologische kip is lekker en je krijgt er veel eiwitten mee binnen, maar iedere dag vlees is niet erg gezond en gaat bovendien vervelen.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Groene rundervinkjes
Vergeleken met andere vleessoorten, is rundvlees relatief rijk aan vitamine B12 en ijzer. Wel is het zo dat vet rundvlees erg veel verzadigd vet.
Daarom is het gezonder om bewust te kiezen en voor mager rundvlees te gaan. Om helemaal bewust te kiezen, kun je ook letten op keurmerken als EKO, waaraan je ziet hoe het dier geleefd heeft.
In dit recept worden de rundervinkjes aangevuld met broccoli en champignons. Dit zijn erg voedzame en gezonde groenten, die dit een erg gezond gerecht maken. Voornamelijk broccoli wordt gezien als zogenaamde superfood, door de vele voedingstoffen die erin zitten.
Broccoli behoort tot de meest gezonde groenten; het is verstandig om dit zeker één keer per week te eten. Te beginnen met onderstaand recept. Een aanrader!
Wat heb je nodig:
- 200 g broccoli
- 1 kleine ui
- 200 g rundervink
- 5 champignons
- 1 el kokosolie
Werkwijze:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Ook de stronk kun je in plakjes snijden.
- Verhit kokosolie in een braadpan en bak de rundervinken rondom bruin. Draai ze regelmatig om.
- Breng in de tussentijd een bodempje water aan de kook en leg hier de broccoli in. De kooktijd zal ongeveer tussen de 8 en 15 minuten liggen, afhankelijk van hoe gaar je de broccoli wilt.
- Snipper de ui en borstel de champignons. Snijd de champignons in kleine plakjes.
- Als de rundervinken ongeveer 20 minuten hebben gebakken, kun je de ui en de champignons toevoegen en meebakken.
- Schep de broccoli op twee borden en schep hier de rundervinken met de ui en champignons bij. Klaar om te serveren!
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Hallo, zijn deze recepten allemaal voor 2 personen? En mag ik na een GBP uw boek volgen? Ik weet dat ik vnl eiwitten dan moet binnenkrijgen. Maar ik dacht ná het zien van uw boek dat gezond koken de essentie is voor een gezond leven, óók voor mijn gezin. Staan er in de recepten aan gegeven of het voor 2 of meerdere personen Is? Groeten Mirjam Vos
Beste Mirjam,
Bedankt voor je reactie. De recepten uit de Afslankreceptenbijbel zijn in principe voor 2 personen. In de meeste gevallen zal de portie genoeg zijn voor 2 gemiddelde eters. Kook je voor 4 dan verdubbel je de hoeveelheden en kook je voor 1 dan halveer je de portie.
Onze recepten zijn op basis van gezonde producten, dit betekent echter niet dat je er onbeperkt van kunt eten.
Ben je een grote eter dan zou je het gerecht met wat extra groente uit kunnen breiden. Groenten bevatten ook veel vezels die je een verzadigd gevoel geven en verder weinig calorieën, en kun je dus redelijk onbeperkt ophogen.
Een andere optie is om een gezond tussendoortje nemen net voordat je gaat eten. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes kun je terugvinden in het boek.