652

Is “Simpel Slank” van Bernard Favier Echt de Moeite Waard? Review

Een laag vetpercentage is bij de meeste mensen het bewijs dat ze gezond zijn, maar in veel van die gevallen komt dat lage percentage puur doordat ze niet snel aankomen. De opvatting ‘zo lang ik niet dik ben, ben ik gezond’ gaat niet altijd op. Wat je in je lichaam stopt, is een veel betere indicator van de mate waarin jij gezond bent. Een slank lichaam kan je ook hebben ondanks het eten van slecht voedsel.

Als je echt graag af wilt vallen, zal je dus niet alleen meer moeten gaan bewegen, maar ook je voeding aan moeten passen. Dit lijkt bij het grote publiek over het algemeen doorgedrongen te zijn. Steeds vaker komen er op sociale media recepten voorbij van mensen die getracht hebben een gerecht te creëren dat zo min mogelijk calorieën en zoveel mogelijk benodigde voedingsstoffen bevat.

Wat je in dit artikel gaat leren:

 • Alles over Simpel Slank
 • Wie de man achter Simpel Slank is
 • De ervaringen van anderen die het Simpel Slank probeerde

Wil je de maximale korting op zijn product? Klik dan op de onderstaande oranje knop:

Maximale Korting Simpel Slank

Inhoud van dit artikel

Ook het ebook ‘Simpel Slank’ is gericht op het verliezen van overtollige kilo’s, maar op een gezonde manier. Dit wordt verwezenlijkt door de focus die er ligt op de zogenaamde afslankhormonen. Je kunt echter zonder kennis van deze hormonen ook aan de slag met afvallen. Maar in hoeverre berust wat er in dit boek beweerd wordt, ook echt op waarheid?

Wie is de auteur?

De auteur van Simpel Slank is Bernard Favier. Hij is ooit begonnen als gediplomeerde fitnesstrainer in een moderne sportschool. Daar had hij als taak om zoveel mogelijk mensen aan een vetvrij lichaam te helpen door ze kracht- en cardiotraining te bieden. Hij merkte echter dat het afvallen door middel van dergelijke training zelden werkt, en na de zoveelste teleurgestelde verloor hij zijn vertrouwen in de sportschool.

Vervolgens is hij op zoek gegaan naar echte antwoorden op overgewicht. Hij heeft zich daarbij gericht op de vraag: ‘Waarom zijn sommige mensen van nature slank, maar moeten anderen zoveel zweten en zwoegen om slank te worden?’. Het antwoord hierop vond hij in hormonen.

Bernard heeft toen Simpel Slank ontwikkeld, en begon dat te verspreiden in zijn omgeving. Dat was tevens het moment dat hij zijn baan als trainer opzegde, en begon te werken als afvalcoach. Echter, hij kon het grote aantal vragen om advies niet meer aan, en besloot een website te starten waarmee hij zoveel mogelijk mensen kan bereiken met zijn voedingsadviezen.

Waarom is er gekozen voor een nadruk op hormonen?

Bernard heeft zijn methoden om af te vallen bewust gericht op de hormonen, en dan met name de afvalhormonen. Hij kwam er namelijk achter dat afvallen voor iedereen anders werkt, doordat de hormoonbalans niet bij iedereen hetzelfde is.

Ieder mens – man en vrouw – heeft 12 natuurlijke afslankhormonen, die het lichaam zelf maakt. Hormonen sturen opdrachten naar de cellen, bijvoorbeeld om je hersenen een seintje te geven dat je honger hebt. Daarnaast geven hormonen cellen ook de instructie om de vetverbranding in werken te zetten.

Bij mensen met overgewicht zijn deze krachtige afslankhormonen echter erg van streek. In het geval van overgewicht luisteren cellen namelijk niet goed meer naar de instructies van de hormonen. Met een verstoorde hormoonbalans is afvallen dus zo goed als onmogelijk. In het wetenschappelijke veld is hier de laatste jaren zelfs baanbrekend bewijs voor gevonden.

Simpel Slank in een notendop

Simpel Slank is een ebook dat je, middels de uitleg over verschillende hormonen, zal laten inzien wat er in jouw lichaam omgaat, en waar jouw huidige overgewicht door veroorzaakt wordt. Het gaat hierbij voornamelijk in op de rol van de verschillende hormonen die te maken hebben met lichaamsvet. Deze spelen – indien verstoort – een rol in de aanwezigheid van jouw overgewicht.

Vervolgens wordt jou verteld wat je wel en niet moet doen om de verstoring in jouw hormonen tegen te gaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je bepaalde hormonen kunt optimaliseren, om zodoende meer gewicht te verliezen. Snel Slank is voornamelijk een informatief ebook, waar jou hier en daar wat aanvullende tips gegeven zullen worden in de vorm van onder andere een recept.

Voor wie is het ebook bedoeld?

Zoals de (onder)titel van ebook al aangeeft, zal iedereen zijn/haar vruchten kunnen plukken van dit ebook. Uiteraard worden hier vooral de mensen mee bedoeld die graag af willen vallen. Als jij graag op natuurlijk wijze – zonder medicijnen of zelfs chirurgische ingrepen – af wilt vallen, vormt Snel Slank de perfecte oplossing.

Maar het ebook richt zich voornamelijk op mensen met een verstoorde hormoonbalans. Zij kunnen namelijk sporten en diëten wat ze willen, maar ze zullen niet tot nauwelijks afvallen, doordat hun hormonen niet meer de juiste signalen doorgeven die aanzetten tot onder andere vetverbranding.

Snel Slank zal je laten inzien wat de juiste (ruwe) materialen zijn die jij je lichaam moet geven. Zodoende zal je jouw natuurlijke afslankhormonen al je hardnekkige vet los laten kweken en voorgoed verbranden. Ben jij dus iemand met een verstoorde hormoonbalans, en lijkt afvallen onmogelijk? Dan zal Snel Slank een uitweg voor je bieden.

De opbouw van Snel Slank

In de eerste plaats wordt je als lezer verteld waarom de auteur (Bernard Favier) zijn boek is gaan schrijven. Middels verhalen over gebeurtenissen die hij als trainer heeft meegemaakt, laat hij je inzien hoe frustrerend hij het vond dat hij zoveel teleurgestelde mensen zag bij wie fitnesstraining niet hielp bij het afvallen. Hiermee toont hij jou dat hij compleet toegewijd is aan het helpen van mensen zoals jij, die met overgewicht kampen.

Vervolgens vertelt hij je hoe je het meeste uit het ebook kan halen door een uitgebreide beschrijving te geven over de werking van de (afval)hormonen die bijdragen aan jouw overgewicht. Hierna gaat hij dieper in op vijf van deze hormonen. Hij geeft daarbij tips hoe je de hoeveelheid hiervan zelf kunt manipuleren door te vertellen hoe je deze kunt onderdrukken, of juist kunt optimaliseren.

Ook geeft hij bij elk genoemd hormoon een zogenaamd ‘actiepunt’, waarmee hij jou aanspoort actief te gaan werken om jouw overgewicht te doen afnemen. Daarbij vertelt hij soms een verhaal over wat een van zijn cliënten van toen hij nog trainer was anders had kunnen doen, zodat jij je wellicht meer gemotiveerd zal voelen door een dergelijk concreet voorbeeld.

Tot slot geeft Bernard je nog wat informatie over enkele praktisch zaken, en bonussen.  Hieronder verstaat hij een boodschappenlijst met producten die je zullen helpen bij het tegengaan (of bevorderen) van de werking van hormonen en informatie over de hoeveelheid water die je per dag moet drinken. Daarnaast geeft hij nog antwoord op enkele veel gestelde vragen (‘Moet ik sporten om af te vallen?’).

Maximale Korting Simpel Slank

Wat zeggen lezers over Simpel Slank?

Op de site www.puurfiguur.nl, die opgezet is door Bernard Favier zelf, zijn de volgende vier reviews te vinden. Echter moet hier wel de kanttekening gemaakt worden dat deze uiteraard positief zijn, aangezien ze op de website van de schrijver zelf vermeld staan.

Waarom heb ik dit boek niet eerder gezien?? Ik heb door de adviezen van Bernard mijn overgewicht helemaal teruggedraaid! 12,5 kilo om precies te zijn

– Rianne (42)

Mijn nieuwe gewicht heeft letterlijk mijn leven veranderd: er is 17+ kilo af en ik heb nu 3 jaar een gezond BMI dankzij de adviezen en betrokkenheid van Bernard. Ik voel me fantastisch.

– Arjen (29)

Ik heb altijd overgewicht gehad door een trage stofwisseling.Ik ben ongeveer 10  kilo kwijt (1.5 maand)! De tips om honger te stoppen werken uitstekend voor mij.

– Pauline (54)

Ik geef mijn wijntje niet zomaar op na een lange dag werken. Strenge dieten gaan er bij mij niet in. Simpel slank sprak mij aan om de titel en ik ben blij dat ik het boek heb gelezen. De complimenten die ik krijg zijn heerlijk J Ik drink nog steeds mijn wijntje en eet af en toe wat lekker en kom niet meer aan door de tip over slapen en hongergevoel. Bernard, bedankt voor je tips!

– Janneke (36)

Op de site www.makkelijkafvallen.nl staat tevens een (uitgebreide) review over het boek. Het is overwegend positief, en wordt dus ook zeker aangeraden door de schrijvers. Hun eindoordeel over het boek is als volgt.

Simpel Slank is een goed alternatief om af te slanken. Wij hebben het boek gelezen en zijn op zoek gegaan naar ervaringen van kopers. Onze conclusie is dat afvallen inderdaad een kwestie is van een goede hormoonhuishouding.

Daarom is Simpel Slank een effectief product. Dus heb jij al van alles geprobeerd om af te vallen? Dieten, sporten en afslankenpillen? En als je nog niet het gewenste resultaat hebt behaald, dan kan Simpel Slank voor jou wel eens de oplossing zijn.

Dus: wel of niet Simpel Slank in huis halen?

Door het feit dat Bernards motivatie voor het schrijven van zijn ebook stemt vanuit zijn eigen frustraties over ervaringen van mensen die moeite ondervonden met afvallen, oogt hij vrij geloofwaardig. Hij werd gedreven door de wil om mensen naar een gezonder gewicht te brengen, waardoor hij op zoek ging naar de beste oplossing. En die vond hij, in de vorm van hormonen.

Zijn methode heeft, afgaande op de gevonden reviews, overwegend positieve reacties opgeleverd. Mensen die al tijden worstelden met hun overgewicht als gevolg van een verstoorde hormoonbalans, zien in Simpel Slank de perfecte oplossing. Op basis van deze informatie lijkt Simpel Slank dus zeker aan te raden!

Waar kan je het ebook kopen?

Het ebook is verkrijgbaar op de website van Bernard Favier (Puur Figuur) via de volgende link. De kosten bedragen €37. Bovendien geldt er een 100% garantie: bereik je streefgewicht of krijg je geld terug!

Bestel hier het boek met de hoogste korting:

38 reacties op dit artikel

 • Sinds vorige week vrijdag gestart. Eerst wat gemodderd met de recepten. Maar nadat ik het boek goedd had gelezen, ben ik boodschappen gaan doen.
  Een leuke bezigheid om al deze gezonde ingrediënten bij elkaar te zoeken.
  Inmiddels ben ik tweeeneenhalve kilo afgevsllen en voek ik me prima. Ik ontbeel altijd met een glas versgeperst sinaasappelsap, een potje Activayoghurt en veel koffie. Dit nieuwe ontbijten is wennen, maar ik geniet vooral van de smoothies. Ik ben 70 jaar. Ik heb artrose en had al heel lang constante onderhuidse jeuk. Bovendien als ik ’s avonds ging slapen de eerste paar minuten een versnelde hartslag. Je kunt het geloven of niet, maar de heuk en de versnelde hartslag zijn verdwenen. En de artrose is heel af en toe even pijnlijk.
  Ik hoop deze manier van leven vol te houden. Het is wennen. Ik ben nl een levensgenieter. Lekker uit eten; wijntje erbij en veek espresso’s. Maar……ik ga ervoor.

  Y.Schaap
  • Je verhaal is herkenbaar. Wanneer je namelijk bezig gaat met een gezonde leefstijl verdwijnen vaak (deels) symptomen van allerlei ziekten of klachten.

   Ik raad je aan niet aan om activayoghurt te nemen. Qua zuivel raad ik alleen roomboter aan, en een beetje kaas. Ook zou je de koffie moeten reduceren tot twee koppen per dag en het liefst ongefilterde koffie.

   Juul
   • Dank je Richard,
    Wij gebruiken al tijden “eerlijke” koffiebonen in onze koffiemachine.
    Ik ben nog aan het afvallen. Ik moet nog anderhalve kilo. Dat gaat met pieken en dalen. Letterlijk en figuurlijk.
    Maar ik houd vol. Ik voel me fitter dan ooit en zelfs op onze caravanvakantie vakantie probeer ik zoveel mogelijk me eraan te houden. Ik heb trouwens in Rotterdam een super leuk vegetarisch restaurant ontdekt dat met ingrediënten uit eigen tuin, niet alleen gezond voedsel serveren, maar ook koolhydraat arm en verrukkkelijk.

    Y.Schaap
   • Beste Richard, Ik heb zelf ook het boek gekocht, en ben sinds een aantal weken bezig mijn maaltijden te eten volgens de recepten. Ik ben zelf alleen wel een groot fan van toetjes na het eten en activayoghurt is een van mijn favorieten. Wat raad jij mij aan als vervanger hiervoor? Bvd, Thea

    Thea
    • en hoe zit het met hero fruit today??

     elise
     • Niet het slechtste dat je kunt nemen, maar het is een stuk beter om zelf wat fruit bij elkaar te gooien en het in een blender te stoppen.

      Avatar for Drs. Oscar Helm
      Drs. Oscar Helm Auteur
  • Wanneer ik al deze reviews lees, vraag ik me wel af of deze echt door de mensen geschreven worden uit ervaring. Alles is mogelijk over het internet en men wordt dikwijls bedot. Ik leef in het buitenland maar ben wel geïnteresseerd het uit te proberen. Daarom ga ik ook eerst op zoek naar reviews en ervaringen van mensen die het al gebruiken enz… Ik leef in een wijnland, ben geen grote eter maar wel zijn mijn 2 kopjes koffie ’s morgens erg belangrijk en een apero voor de lunch. Ik ben ook 70, niet echt dik maar heb problemen met mijn buikzone. Ik neem de eerste naam, gewoon om uit te proberen. Ben dus 70-1.69 en 65 kg. Iedereen vind me er goed uitzien, draag dan ook wijde kleding zodat mijn buikje niet te zien is. Voilá, nu ben ik eens benieuwd of hierop reactie komt. Leuke dag nog!

   Orsidee
   • Nou, wij testen alle producten hier. We analyseren ze ook grondig, dus je hoeft je niet zorgen te maken om de reviews. We benoemen ook zeker nadelen van het product.

    Als je problemen hebt met je buikzone heeft dan in de meeste gevallen te maken met voeding, maar ik kan niet precies gokken wat je dan te veel eet.

    Avatar for Drs. Oscar Helm
    Drs. Oscar Helm Auteur
    • is het misschien een keer een idee om van die videologboeken te maken terwijl je die dingen test? Lijkt me leuker om de lezers mee te betrekken en om ongelovigen de mond lekker te snoeren. ;)

     Jesper
     • Ja, dat is een goed idee, maar om dat per dieet te doen ben je wel erg lang bezig. Daarbij wil ik sommige diëten niet eens testen omdat ik ze puur marketing gericht vind en ze vrijwel niets te maken hebben met een gezonde manier van kilo’s verliezen.

      Avatar for Drs. Oscar Helm
      Drs. Oscar Helm Auteur
     • oh hm, ja dat is inderdaad niet echt handig. Misschien gewoon filmpjes van mensen (dus niet voedingsdeskundigen ) die het dieet gevolgd hebben? is altijd wel interessant om te horen hoe ‘gewone mensen; het ervaren hebben!

      Jesper
 • Ik heb het boek en het plan gekocht en ben nu klaar met alles grondig te lezen. Ik zal een maand moeten uitkiezen waar ik dit alles gemakkelijk kan volgen. Ik kijk ernaar uit! Het klinkt allemaal heel logisch en versta het volledig wat er met ons lichaam gebeurt, daardoor wil ik er ook iets aan doen, ik ben 26j en wil zeker niet nog jaren ongezond door het leven gaan.

  Elsida Makaj
  • Je kunt best een toetje noemen, maar neem dan wel een gezonde. Maak bijvoorbeeld zelf kokosijs en doe er wat rood fruit bij, of maak iets met pure chocolade zoals een chocoladetaart, -pudding of -mouse.

   Avatar for Juul
   Juul Auteur
   • Hoi Richard, ik ben zelf gek op chocolade (ook puur) en heb er maar moeite mee om dit lings te laten liggen zelfs als ik af wil vallen.. Nu heb ik gehoord dat pure chocolade eigelijk helemaal niet heel erg slecht is.. Klopt dit? En hoeveel mag ik dan precies eten? Bvd, Annemiek

    Annemiek Waterman
    • Ja, pure chocolade is zeker gezond. Maar de chocolade in de supermarkt is vaak volgeknald met suiker.

     Dus het gaat echt om pure chocolade, oftewel cacao.

     Zo kun je de 99% chocolade van Lindt Excellence kopen, Björnstad of Vivian. Hiervan kan je iedere dag een paar stukken nemen.

     Avatar for Drs. Oscar Helm
     Drs. Oscar Helm Auteur
     • Oké top ,thanks!! En met paar stukken bedoel je dan gewoon iets van 2-3 per dag? BDus bijv 1tje bij ontbijt en dan later op de dag nog 1/2? Gr Annemiek

      Annemiek Waterman
     • Ja, zoiets zal het zijn. Er is geen exacte wetenschap daarbij. In ieder geval raad ik je niet aan om een heel of half pak iedere dag te nemen.

      Avatar for Drs. Oscar Helm
      Drs. Oscar Helm Auteur
 • Heel interessant dat de auteur zich focust op hormonen, is weer eens iets anders! Ik heb al vaker een dieet geprobeerd te volgen, maar tot nu toe heb ik of zitten jojo’en of kon ik het echt niet vol houden, bijv door dat het eten gewoon echt niet lekker was… Ik ben erg nieuwsgierig naar deze methode en ga er zsm mee aan de slag, gr Thijs

  Thijs
 • Beste mensen,

  Intussen ben ik 10 kg. afgevallen en ik voel me perfect. Minder druk op mijn knieën (versleten) en geen vocht meer in armen en benen.
  Nu ik weet waarop ik moet letten, eet ik ook wel buiten de recepten van Bernard om.
  Dan moet je wel oppassen dat je voldoende goede stoffen binnen krijgt.
  Op visite en feestjes weet ik me goed te handhaven. Ook bij vergaderingen en bijeenkomsten waar er veelvuldig lekkers en koekjes aangeboden worden. Ik sla het allemaal vriendelijk af en zeg dan dat ik daar niet tegen kan.
  Uit eten gaat ook prima. Als ik ga lunchen kies ik altijd voor een salade en laat het bijgevoegde brood liggen.
  Dineren is helemaal geen probleem. Als ik een menu kies en er zit iets van rijst, aardappels of pasta bij, vraag ik vriendelijk of ik daarvoor in de plaats misschien een tweede groente kan krijgen. Vaak lukt dat.
  Op vakantie in Frankrijk vond men dan de gewoonste zaak van de wereld.

  Yvonne Schaap
 • Hallo,
  Ik ben 3 jaar geleden gestopt met roken(bijna 2 pakjes per dag), en sindsdien zijn mijn schildklieren aan het rommelen, ze zijn erg vertraagt en ik kom alleen nog maar aan. Ik ben histamine gevoelig en kan niet overal tegen. Heb ik ook baat bij jouw “dieet”?

  Bvg
  • Ik denk dat je dat Bernard beter zelf kunt vragen, je kunt hem mailen op [email protected].

   Avatar for Drs. Oscar Helm
   Drs. Oscar Helm Auteur
 • Ik ben 2 januari begonnen met simpel slank het gaat prima en ik val weer af.
  Ik woog 5 jaar geleden 162 kilo, bij de dieetiste ben ik veel afgevallen maar het afvallen stopte. Nu weeg ik 112 kilo en het afvallen gaat weer verder toen ik 2 januari begon was dit 115 kilo.
  Dit alles zonder maagverkleining En mijn leeftijd is 70 jaar als ik onder de 60 jaar was geweest was ik hiervoor nog in aanmerking gekomen. Maar dit is beter en gezonnder

  Marijke
  • Marijke; bedankt voor deze reactie! Het geeft mij moed om ook eens te beginnen. Mijn leeftijd is 71 jaar, en ik denk ook dat mijn gelaat er erg rimpelig gaat uitzien, wat nu niet is. Succes met het vervolg van Jouw dieet. O ja mijn gewicht is soms 109 soms 11O kg
   Liefs Vera

   Vera Godrie
 • Echt simpel is afvallen natuurlijk nooit, maar deze methode klinkt betrouwbaar. Heb je nog meer tips voor goede afslankboeken en methodes?

  Gr Joran

  Joran
 • Hallo,

  Ik ben altijd er geïnteresseerd in artikelen en boeken over gezond leven en afvallen. Het valt mij toch altijd weer op hoeveel verschillen er zijn in opvattingen over wat nu precies wel en niet gezond is, hoeveel je moet diëten en wat nu het beste idee qua sporten is. Daardoor blijf ik gefascineerd lezen, ik volg niet per se alle adviezen op want ik ben best gezond volgens mij, zie het meer als een hobby.

  Maar goed, ik lees dus deze (en andere) reviews over de Simpel Slank methode, die met afvalhormonen werkt. Nu ben ik deze hormonen nog nooit tegengekomen in andere methodes, en van de site zelf word ik ook nog niet veel wijzer. Kunt u mij een beetje vertellen wat deze hormonen inhouden, zodat ik weet of het boek mij nieuwe inzichten kan bieden?

  In afwachting van uw antwoord,

  Sijgje

  Sijgje
 • Klinkt als een goede methode. Maar zou u dit boek aanraden. Ten opzichte van andere afval methodes.

  Renee
 • Ik vind het vreemd dat er vrijwel geen reviews te vinden zijn van mensen die dit echt hebben geprobeerd. Behalve op de site van het product zelf na dan, misschien zoek ik niet goed.
  Ik wil zelf graag 20 kilo afvallen, en als het lukt zelfs 30. Ik heb het boek maandag gekocht, het hele hormoon-verhaal klinkt gewoon heel logisch.
  Ik ben nu aan mijn derde dag bezig en ik merk echt al verschil! Mijn weegschaal geeft 1.2 kilo minder aan (kan ook gedeelte vocht zijn) maar dat is niet eens de grootste verandering. Ik merk vooral dat ik meer energie heb, waar ik voorheen moest vechten om tot 21:30 wakker te blijven, ging ik gisteren even voor middernacht pas slapen en werd om 6 uur echt fris wakker, ik kan me de laatste keer niet heugen dat ik zo makkelijk uit bed kon komen! Ik heb ook heel vast geslapen en zit letterlijk beter in mijn vel.
  De avonden zijn moeilijk omdat mijn lichaam zeurt om zoetigheid, want dat kreeg het altijd. Dan drink ik wat water en zoek afleiding, na een tijdje bleek het idd helemaal geen honger te zijn.
  De eerste 2 dagen had ik soms wat honger maar wilde daar niet meteen aan toegeven, op deze derde dag heb ik eigenlijk helemaal geen honger. Ik heb maar een half ontbijt op en wel gewoon gelunched. Ik heb geen honger terwijl zo rond 14:30 meestal de trek in zoet weer de kop opstak. Ook ben ik niet suf zoals normaal rond deze tijd.
  In tegenstelling tot velen van jullie dieet ik eigenlijk nooit. Ik ben 5 jaar terug 18 kilo afgevallen door het tellen van calorieën, icm sporten, door een langdurige blessure kon ik niet sporten en kwam de klad erin en kwam ik weer aan. Ik geloof niet in crash diëten en geloof echt dat het aan voeding (icm een beetje meer bewegen) ligt.
  Geen idee waar het schip strandt, of ik het met dit ‘dieet’ ga halen, of ik langdurig 2 kilo per week kwijt ga raken. Maar ik wilde dit even delen, want ik merk gewoon nu al echt verschil!

  (p.s ik heb dit bericht op meerdere forums gezet, ik heb niets met de auteur of wat ook te maken, wilde zoveel mogelijk mensen vertellen wat mijn ervaringen tot nu toe zijn)

  Deborah
  • Hallo Deborah,mijn zus en ik zelf zijn de eerste week van juli begonnen wij zijn in 11 weken tijd met het 3 weekse menu goed afgevallen, ik zelf van 76.4 naar de 68.5 en mijn zus van 83.5 naar 76.5 wij zijn er heel blij mee. Wij kregen het nieuwe menu vegetarisch om het te proberen dat is ons tegen gevallen afgelopen maandag 18-9-2017 begonnen nu donderdag morgen 500 gram erbij mijn zuster durf niet op de weegschaal te staan, allemaal banaan en ei het is geen dieet wat ik fijn vind constant honger dus wij balen hier van morgen gaan wij met het drie weekse menu weer beginnen daar hadden wij geen honger en behoefte naar suikers.ik hoop je hier een beetje op de hoogte gebracht van onze ervaring groetjes Ada

   Ada
 • Ik vraag me af of het boek alleen te koop is als e-boek en heb je alleen aan het boek genoeg of moet je nog andere dingen aanschaffen.
  Wil graag met dit dieet beginnen, maar kom er maar niet achter wat me dit gaat kosten
  in totaal
  Groetjes Elly

  Elly Delang
 • Ik volg nu 4 dagen dit dieet. De reden dat ik dit dieet volg is omdat ik moet afvallen ivm mijn kinderwens. Ik heb veel last van hormonale migraine. Voor mij een teken dat mijn lichaam flink in de war is. De eerste dagen waren voor mij heel zwaar. Ik kreeg last van migraine. Ik had last van het feit dat ik geen suiker binnen kreeg. Ik was slap, moe en had geen kracht. Na twee dagen stond ik op de weegschaal, 3 kilo kwijt. (Groot deel ook vocht) Ik denk dat ik iets te streng ben geweest voor mijzelf. Dag 3 at ik iets meer fruit en een handje noten. Ik had totaal geen honger en slap gevoel meer. Nu, de vierde dag voel ik me prima. Ik volg niet heel streng het dieet en eet dingen die ik lekker vind. Ik had vanochtend bijvoorbeeld Griekse yoghurt met fruit, kokos en kaneel. Dit ipv een bietensmoothie. Als je je maar houdt aan de boodschappenlijst, is er niets aan de hand. Straks heb ik al tussendoortje de notenreep vanuit de tussendoortjes. Goed vol te houden dus en de kilo’s vliegen er vanaf! Het enige wat ik echt mis is mijn kopje koffie met melk en suiker.

  Tessa
 • Hoi allemaal!

  Zelf ben ik een te zware student. Ik ben 18 en weeg al 120 kilo… Het gaat dus erg de verkeerde kant op. Ik wil mn levenstijl dus echt gaan veranderen. Binnenkort hoop ik ook intern te gaan wonen i.v.m. stage en wil dan een nieuwe start maken. Nu lijkt me dit een erg leerzaam boek. Maar wat me altijd tegenhoud zijn de kosten van de recepten om die te kopen en klaar te maken. Zelf ben ik dan maar een arm studentje ? hoeveel ben je hiervoor dan ong kwijt? En is het haalbaar als je 50 euro per maand aan boodschappen kan spenderen? Ik hoor graag reactie.

  Arjanne
 • Ik ben op 1 januari begonnen met puur figuur en kan het iedereen aanraden. Ik moest van mezelf wat afvallen en dat lukte. 6 kilo in 3 weken. De 3 weken daarna, tijdens mijn vakantie, ben ik maar 1 kilo aangekomen. Sindsdien eet ik weer koolhydraatarm en is die ene kilo allang weer verdwenen. Het is een makkelijk te volbrengen levensstijl geworden, waarbij je je heel goed voelt, veel energie hebt en prima slaapt. Het is fijn om de juiste porties aangemeten te krijgen, meer heb je ook echt niet nodig. Ik heb tussendoor nog nooit trek gehad. Ik sport veel en op de dagen dat ik wat langere afstanden loop, maak ik de porties iets groter. Ik pak nu nog steed veel recepten uit het boek en van de site, maar bedenk zelf ook veel. Wat betreft de kosten, deze zijn de eerste 3 weken hoger dan gemiddeld denk ik. Daarna, wanneer je je eigen draai aan de recepten gaat geven kun je deze makkelijk omlaag brengen. Er zijn zoveel mensen in mijn omgeving die ik zie worstelen met hun gewicht en gezondheid en dan wil ik ze wel doorelkaar schudden, “probeer het nou, je zult je zo goed voelen”. Maar ja.. er is altijd wel een ‘goed’ excuus.

  Marja
 • Ik ben een vegetarier
  Is deze plan en menus ook geschikt voor vegetarieres?

  H.Azad
  • Hallo H. Azad, Er is inmiddels ook een vegetarische variant. Ik heb het geprobeerd en ben er ook door afgevallen.

   EA
 • Beste lezer,
  Ik ben al 15 jaar rolstoel afhankelijk en mij wás gezegd wanneer je in een rolstoel zit, kun je niet afvallen!
  Op een gegeven moment hád ik maat 56/58 nodig.
  Ik kan niet staan dús reken ik met kleding maten!
  Ben ergens in juni 2019 begonnen en heb nú maat 48!
  Hoezo niet afvallen wanneer je stil zit.
  Dan komt het mooiste, Ik heb geen diabetes type 2 meer! De huisarts viel van zijn stoel, en is nu éérst zelf aan de slag gegaan.
  Hij wilde óók wát kilo’s kwijt. Makkie en inderdaad hét werkte!
  Nú gáát híj al zijn diabetes mensen met type 2,op dít dieet zetten want ze zijn stuk voor stuk te zwaar.
  Prima toch, zouden alle artsen en diëtisten moeten doen.
  Ik ben daar óók al eens mee bezig geweest, máár zónder resultaat..
  Bedankt Bernard Xavier, Ik ga door tot mt 42!

  Leny
 • Hallo ik heb het e-book + de recepten betaald, er werd geantwoord dat alles mij gemaild is, alleen heb ik niets ontvangen, kan u dit nakijken aub, Anny

  Anny
  • Beste Anny, wij zijn niet de uitgever van het boek ‘Simpel Slank’ van Bernard Fabier. Neem daarvoor contact op met hun website.

   Avatar for Drs. Oscar Helm
   Drs. Oscar Helm Auteur
 • Ik heb mij recent aangemeld voor het simpel slank afslankplan.
  De belofte is…simpel, makkelijk en lekker.

  Na het lezen van het eerste week menu vallen deze beloftes gelijk in duigen.
  Wat een teleurstelling zeg !!!

  Er woorden geen keuzes of alternatieven aangeboden in de dag menu’s ?
  Dus wat te doen als je iets niet lust, wil/mag eten ?
  .
  De extra menu’s die wel worden aangeboden voldoen niet aan de dagelijkse voedingswaarde die in het dag menu passen.
  Zo ga je dus op de lange termijn allerlei tekorten ontwikkelen in je lichaam.

  De menu’s die woorden aangeboden zijn eenzijdig niet gevarieerd niet onbewerkt of koolhydraadarm.
  De ingrediënten komen dagelijks/wekelijks terug in de menu’s.

  Het komt er eigenlijk op neer dat wat je ’s avonds voor diner eet je de volgende dag voor de lunch krijgt voorgeschoteld.

  Voorbeeld van ingrediënten van een week menu:

  Havermout en Boekweit ( Het blijft pseudo graan.)
  Zilvervliesrijst ( 100 gr. Is goed voor 0.9 gr.suiker )
  Bouillonblokjes ( Super veel zout )
  Rijstwafels ( 100 gr. Is gelijk aan 6 suikerklontjes ! )
  Pompoen bah
  Advocado ….vieze smurrie en erg duur ook.
  Kokos olie, melk en rasp ( ik heb een kokos allergie )
  Hummes ( kikkererwten, erwten worden in veel diëten afgeraden omdat je daar een dikke/pijnlijke buik en gas van kunt krijgen.
  Italiaanse kruiden
  Kerrie

  End so on…ik hoef het allemaal niet.

  Is het misschien de bedoeling van dit dieet/levenstijl dat je een afersie tegen eten gaat ontwikkelen ?
  Soort psychische mind fuck waardoor je besluit om maar helemaal niet meer te gaan eten.
  Wel bevoordelijk voor het afvallen hahaha…
  Onmogelijk om dit dieet op de lange termijn als levenstijl vol te houden.
  De menu’s zijn ronduit smerig !?

  Dit dieet is niet voor mensen die koolhydraadarm of onbewerkt voedsel willen eten, fijnproevers met ontwikkelde smaakpapillen of levensgenieters bedoeld.

  Aan mij ook de belofte dat alles is gemaild alleen ook ik heb niks ontvangen ?
  Na mijn betaling kon ik het E-Book via een link inzien.
  Is erg onoverzichtelijk.
  Heb mijn geld terug gevraagt tot op heden heb ik geen reactie/geld terug ontvangen ?

  Het moge duidelijk zijn dat een ieder van ons zal moeten shoppen als voor nieuwe schoenen om een passend dieet te vinden wat op de lange termijn is vol te houden en een een nieuwe levenstijl kan worden.
  ( Aangezien wij nu eenmaal allemaal anders zijn er andere gewoontes, motivatie en doelen op na houden. )

  Eigenlijk ben ik als eerste op de webside van Drs.Oscar Helm terecht gekomen.
  Eerlijke praat in verstaanbare taal.
  Ik heb de afslank Iq test gedaan en daar is geen uitslag op gekomen in mijn mail ?

  Waarom ik voor het afslankplan heb gekozen…,waarscheinlijk heeft het woordje “SIMPEL” hier de hoofdrol gespeeld.

  Nicolette

Plaats een reactie

Doe de GRATIS afslank quiz en meet je ‘Afslank IQ’

Doe binnen 5 minuten mijn quiz en zie direct jouw afslank IQ score inclusief goede antwoorden.

Doe de quiz

Over HappyHealthy

Drs. Oscar Helm Afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut

Hoi, ik ben drs. Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

HappyHealthy.nl is Website van het Jaar 2020!

Top artikelen

Keto Dieet: Uitleg, Voedingsschema, 9 Recepten en 4 Gevaren

Wat is het ketogeen dieet en waarom val je er zoveel van af? Is het keto dieet gevaarlijk? Lees hier...

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fatale Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 FATALE ...

25 Gouden Tips voor Snel Afvallen (zonder onzin hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 25 gouden tips om snel gewicht te verliezen zonder een waardeloos d...

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook