846

Is ‘Slank door de Overgang’ van Ria Kamelle de Moeite Waard? Review

Stiekem willen we allemaal wel een mooi, strak lichaam. En we zijn best bereid om daar iets voor te doen.

Maar het blijft toch lastig om te beslissen welke methode om af te vallen echt geschikt is. Wat op het eerste ogenblik ‘de ultieme methode’ lijkt, kan juist uitmonden in een reeks aan teleurstellingen.

Ria Kamelle heeft ook een methode bedacht om af te vallen, genaamd ‘Slank door de Overgang’. Maar wat houdt deze precies in? Is deze methode wel echt effectief? En wie is Ria Kamelle eigenlijk?

Op deze vragen en meer zal ik je in dit artikel antwoord geven. Zo kan jij uiteindelijk een goed doordachte beslissing maken over het wel of niet aanschaffen van het boek.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

 • Alles over Slank door de Overgang
 • Wie de vrouw achter Slank door de Overgang is
 • Wat de mening van deskundigen over Slank door de Overgang is
 • De ervaringen van anderen die Slank door de Overgang probeerde

Wil je de maximale korting op haar product? Klik dan op de onderstaande oranje knop:

Maximale Korting Slank door de Overgang

Inhoud van dit artikel

Wat is ‘Slank door de Overgang’ precies?

Ria Kamelle op kaft van het boek 'Slank door de Overgang'‘Slank door de Overgang’ is een afvalprogramma dat ontwikkeld is door Ria Kamelle om vrouwen in de overgang te helpen hun extra kilo’s kwijt te raken. Op haar site (www.slankdoordeovergang.nl) beweert Ria dat ‘Slank in de Overgang’ ‘’het enige programma is dat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen in de overgang om buikvet te verbranden’’ en dat hen helpt aan een ‘’strakke en afgetrainde buik’’.

De subtitel geeft daarbij al aan hoe dit doel bereikt kan worden, namelijk door middel van ‘’meer dan 50 (buikvet)verbrandende recepten’’. (Blijkbaar zouden de recepten dus ook kunnen dienen als manier om ander vet dan buikvet te verbranden.) De methode richt zich daarbij dus op vrouwen in de overgang, vrouwen van 40+. Toch staat er ook een waarschuwing op de site, namelijk:

‘’Dit programma is niet geschikt voor je als…

 • Je op zoek bent naar een wonderpil voor een strakke en platte buik
 • Als je wilt doorzoeken naar een oplossing zonder enkele inspanning
 • Als je niet de behoefte hebt om een mooie slanke buik te krijgen’’

Ria geeft dus aan dat ze graag vrouwen in de overgang wil helpen met afvallen, maar dan moeten zij wel een reëel beeld voor ogen hebben van afvallen, en echt gemotiveerd zijn.

Wie is Ria Kamelle Precies?

De auteur van het boek is Ria Kamelle (49), een overgangsspecialiste. (Let op: ze is dus geen arts, gezondheidscoach of therapeut!) Zij is zelf een overwinnaar van het overgewicht waar de overgang haar mee opzadelde. Jarenlang heeft het haar in haar greep gehouden.

Dit had naar eigen zeggen een negatieve invloed op haar werkprestaties, relatie en eigenwaarde. In korte tijd kwam zij 7 kilo aan, terwijl ze geen veranderingen in haar dieet had aangebracht. Ze vertelt dat ze al vele (verschillende) diëten geprobeerd had, intensiever was gaan sporten, buikspieroefeningen was gaan doen, haar calorieën was gaan tellen, dure supplementen had gekocht, etc.

Maar niets bleek echt effectief: haar overgewicht bleef. Vanaf toen is zij zich meer gaan verdiepen in de materie. Hierdoor kreeg zij hele andere inzichten qua eetpatroon en -gewoonten, die wel werking hadden, en deze wil zij delen middels haal boek. Ria wil lezers zo helpen met het vinden van een natuurlijke balans tussen wat je lichaam wilt en wat jij graag wilt.

Ria Kamelle glimlacht naar de camera

Ria Kamelle op social media

Mocht Ria Kamelle persoonlijke social media pagina’s hebben, zijn deze in ieder geval nergens te bekennen. Ria persoonlijk is dus bijvoorbeeld niet te vinden op het internet, maar er bestaat wel een Facebookpagina genaamd ‘’Vrouwen in de overgang’’, met accountnaam: ‘’overgang.info’’. Deze naam slaat op haar website, www.overgang.info, waar allerlei artikelen en producten op te vinden zijn.

Zowel de Facebookpagina als de website worden regelmatig geüpdatet. Deze updates bestaan voornamelijk uit blogartikelen over gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld in de vorm van tips of achtergrondinformatie. Ook geeft Ria haar volgers geregeld gratis haar rapporten, en stelt zij soms een vraag aan haar volgers. Dit kan voor volgers erg leuk zijn: ze participeren in discussies over het onderwerp.

Ria heeft ook een YouTube kanaal. Maar hier staan maar drie video’s op, en geen daarvan is van Ria zelf. Het zijn allemaal klantenervaringen. De meest bekeken ervaring is bijna 1230 keer bekeken, toch een aardig aantal. Maar een filmpje van Ria zelf blijft dus helaas uit.

Contact met Ria Kamelle

Als je contact op wilt nemen met Ria Kamelle, kan je haar een berichtje sturen via de Facebookpagina van het boek of door het contactformulier in te vullen op de website. Via Facebook heb je de kans om Ria een berichtje te sturen; via de website van het boek kan je een contactformulier invullen.

Is ‘Slank voor de Overgang’ een fabeltje?

Omdat de wens bij mensen bestaat om zo slank en strak mogelijk te zijn, is het ook niet zo gek dat er een overvloed aan ‘voedingsspecialisten’ en diëten en afvalprogramma’s is ontstaan. Maar dit betekent niet direct dat ieder dieet of programma ook werkelijk effectief zal zijn. Ze kunnen namelijk ook juist ontwikkeld zijn met het doel om zelf veel geld te verdienen.

Mensen worden stiekem toch erg gemakkelijk verleid door woorden die beloftes van ‘’een strak lichaam’’ doen. En dit heeft tot gevolg dat zij investeren in een afvalmethode die hen niets dan teleurstellingen zal brengen. Dat roept een vraag op, namelijk: is het ‘Slank door de Overgang’ afvalprogramma wel echt effectief of doet het voornamelijk loze berichten?

Doelgroep

Het feit dat Ria een vaste doelgroep (vrouwen in de overgang) heeft gekozen – omdat zij zelf lid is van deze groep – kan de betrouwbaarheid van haar programma verhogen. Het is in vergelijking met de doorsnee artikelen en afvalmethoden een programma speciaal voor ‘’een strakke buik’’ door de overgang. Dit feit kan dus betekenen dat Ria niet hoeft te voldoen aan een bepaalde hype, maar oprecht vrouwen in eenzelfde positie als zijzelf wilt helpen.

Ingrediënten

Ria gaat in haar inleiding nadrukkelijk in op het feit dat een teveel aan koolhydraten overgewicht in de hand kunnen werken (en terecht). De koolhydrateninname moet dus beperkt worden, maar let wel: koolhydraten zijn eigenlijk heel gezond.

Ria past dit toe in haar dieet door goede koolhydraatrijke producten te gebruiken. Dit betekent dat zij juist weinig brood verwerkt in haar recepten, maar bijvoorbeeld wel meer fruit en groente. Maar een aanmerking op haar recepten is dat zij toch vrij weinig zaden erin verwerkt en relatief weinig noten (en overwegend walnoten i.p.v. andere soorten noten). En juist die vormen optimale bronnen van koolhydraten.

fruitsalade in een wit kommetje

Voorbeeld van een gerecht: een frisse, gezonde (en koolhydraatrijke) fruitsalade

Aanwijzingen

Ria benadrukt in haar boek dat je nooit je ontbijt over moet slaan, Maar het is juist belangrijk om af en toe eens het ontbijt over te slaan, want juist dan verbrandt je lichaam meer vetten. Ook is het aan te raden om eiwitten te eten in de ochtend, dit geeft je vol gevoel (waardoor je minder snackt). Maar Ria heeft (te) weinig eiwitten in haar ontbijtrecepten verwerkt; dit had meer mogen zijn.

Daarnaast vertelt ze dat je vaker op een dag moet eten, zodat het eten goed over de hele dag verdeeld wordt. En haar aanwijzing dat je over de hele dag verspreid moet eten, is ongegrond: eet je één maaltijd van 2000 kcal per dag of 5 à 6 porties, verbrandt je die dag alsnog evenveel calorieën.

overgang4

Beweging vormt samen met voeding de sleutel tot gewichtsverlies. Dit heeft Ria ook begrepen: ‘’Hoe meer je in beweging bent, hoe meer calorieën je verbrand.’’ Daarbij geeft ze voornamelijk als aanwijzing om vaker te gaan lopen en minstens 5 dagen per week 30 minuten lang te bewegen. ‘’Wandelen kan al genoeg zijn’’, beweert ze. Maar het zijn juist de korte hoge intensiteitstrainingen waar je veel meer resultaten mee bereik.

Maximale Korting Slank door de Overgang

Aanvullende tips van Ria in ‘Slank door de Overgang’

Ria heeft nog een speciaal onderdeel toegevoegd in haar boek, waarin zij enkele tips geeft om gewichtstoename aan te pakken. Helaas kan de tip ‘’sla nooit je ontbijt over’’ verworpen worden. Maar tips als ‘’drink genoeg water voor een voller gevoel’’ en ‘’vraag iemand om mee te doen om jou te motiveren’’ en ‘’word actiever’’ zijn goede voorbeelden van nuttige tips van Ria.

Wat zeggen bestaande klanten over ‘Slank door de Overgang’?

Omdat de reviews op de site van de pagina van ‘Slank door de Overgang’ allemaal overwegend positief zijn, is verder gezocht naar meer betrouwbare meningen. Enkele hiervan vindt je hieronder.

Peter van www.strakkebuikbijbelreview.nl zegt over het boek:

Ik was aangenaam verrast toen ik het boek opende. Ria vertelt je hoe zij haar overgang heeft meegemaakt en hoe ze dit heeft kunnen ‘omdraaien’ naar positieve ervaringen. Veel vrouwen in de overgang voelen zich niet zelfverzekerd en schamen zich. Door de informatie uit Slank in de Overgang hoeft dit niet zo te zijn. Ria geeft je goede informatie om af te vallen tijdens de overgang, zonder te sporten en zonder jojo-effect.

Nadia van www.vetvrij.com heeft het volgende te melden over het boek:

Enkele weken terug heb ik Slank door de Overgang besteld van Ria Kamelle. De recepten zijn echter super! Ik ben in 2 weken al 1,5 kilo afgevallen en ik heb overdag geen honger.

Anja, ook van www.vetvrij.nl, vertelt het volgende:

Ik heb veel diverse diëten al geprobeerd maar de meeste kon ik niet volhouden. Vorige maand geleden heb ik Slank door de Overgang besteld. Het is een digitaal e-boek en je krijgt er ook nog eens 40 groene smoothie en sap recepten cadeau! Ik maak ze voor het hele gezin en mijn man is er dol op.

Wat zeggen andere websites over ‘Slank door de Overgang’?

Niet alleen gebruikers van het boek hebben hun mening klaar, maar ook andere (voedings)sites hebben een oordeel over het ‘Slank door de Overgang’.

Review #1:

www.ppreviews.nl geeft het boek een 7,6, met de volgende motivatie:

Met de methodes, tips en de recepten die in het e-book Slank door de overgang vermeld staan, is de kans groot dat je net dat ene duwtje in de goede richting krijgt. Voor velen zal het overbodig zijn, maar voor sommigen ook niet. De methodes en tips die beschreven staan zijn op zich prima en waardevol. De recepten zijn niet specifiek voor de overgang, maar wel gezond en zullen er dus voor zorgen dat je niet te veel aankomt. Het belangrijkste hiervoor is toch je eigen discipline en gemoedsrust. Het boek Slank door de overgang speelt hier prima op in en laat je begrijpen waarom je bepaalde dingen wel of niet in de overgang doet. De prijs vinden we een minpuntje. In onze ogen is deze te hoog. Voor de rest is het een prima product dat je kan helpen om toch slank te blijven en makkelijker de overgang door te komen.

Review #2:

www.reviewsexpert.nl geeft ‘Slank door de Overgang’ 4 van de 5 sterren, want:

Onze ervaringen met het receptenboek zijn erg positief. De recepten zijn makkelijk klaar te maken, goed betaalbaar, gezond en erg lekker. De schrijfstijl van Ria spreekt ons ook erg aan. Het boek is gemakkelijk te volgen en het daagt je uit om het gehele programma vol te houden. De informatie is erg waardevol en Ria is een expert in haar vakgebied. Verwacht echter geen wonderen. De juiste motivatie en discipline is nodig om daadwerkelijk kilo’s te verliezen. Wanneer jij alle tips en adviezen opvolgt zijn wij ervan overtuigd dat je op langere termijn resultaat zal boeken!

Review #3:

www.inforeviews.nl geeft het boek 5 sterren, en wel om de volgende reden:

Slank door de Overgang kost 37,- euro en dat is een prima prijs voor wat je krijgt.  Ria Kamelle heeft een zeer compleet ebook geschreven wat vrouwen in de overgang ongetwijfeld zal gaan helpen om af te vallen. De informatie is goed en duidelijk beschreven, en alle recepten die je krijgt zijn netjes verzorgd en compleet.

Review #4:

Wat is het jou waard om de overgang op een prettige en fijne manier te beleven? Veel vrouwen verliezen hun zelfvertrouwen en maken een periode in het leven mee. Dankzij Slank door de Overgang hoeft dit niet zo te zijn.

Slank door de Overgang krijgt van ons 5 sterren.

Ik ben in 8 weken tijd, maar liefst 7 kilo afgevallen.

Conclusie: is ‘Slank door de Overgang’ de moeite waard om te kopen?

Er zijn in vergelijking tot andere boeken over buikvet verbranden en afvallen een stuk minder boeken te vinden over afvallen tijdens de overgang. ‘Slank door de Overgang’ van Ria heeft dus in ieder geval een streepje voor bij vrouwen van 40+ die in de overgang zitten.

De recepten zien er veelbelovend uit. Er zijn enkele op- en aanmerkingen, maar Ria heeft bijvoorbeeld goed gebruik gemaakt van aanwijzingen voor een koolhydraatarm dieet.

En met de juiste beweegredenen: het is van belang dat je lichaam de opgeslagen energie gaat verbranden, dus moet je minder calorieën (koolhydraten) binnenkrijgen dan je verbruikt.

Ria geeft daarnaast ook een aantal goede tips, en andere richtlijnen in de vorm van een tijdplanners en boodschappenlijstjes per week. ‘’Dat scheelt weer werk ;-).’’ Dit, in combinatie met het feit dat de recepten eruitzien alsof deze een grote kans van slagen (lees: afvallen) met zich mee zullen brengen, is het boek zeker een aanrader voor alle vrouwen in de overgang die graag wat kilo’s kwijt willen.

In onderstaande video vertel ik je mijn 12 tips om buikvet te verbranden:

Waar is ‘Slank door de Overgang’ te koop en hoe kan ik het downloaden?

Je kunt het boek (in e-bookvorm) aanschaffen via de website van het boek: www.slankdoordeovergang.nl. Links hiernaar vindt je overigens ook op de Facebookpagina (@overgang.info) van het boek.

De kosten bedragen op dit moment (door een actie!) €37,- in plaats van €197,- of €49,-. Je krijgt daarbij een 30 dagen Niet Goed Geld Terug Garantie. Betalen kan via iDeal, PayPal, Creditcard etc. Naast het feit dat je direct toegang hebt tot het programma (e-book), evenals alle bonussen.

Maximale Korting Slank door de Overgang

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

4 reacties op dit artikel

 • ik had dat ook . Op 7 juli besteld, maar kon pas alles downloaden op 10 juli. Vandaag opgezegd, maar de garantie telt vanaf het moment dat je het gekocht hebt en niet van wanneer je het kan gaan gebruiken. 30 dagen is dus niet echt 30 dagen. (daar ging ik wel vanuit dus). Klopt dus niet wat ze schrijven.

  g . smith
 • Ik besefte op mijn 38ste voor het eerst dat ik in de overgang zat. Ik werd midden in de nacht bezweet wakker en had vreemd genoeg last van hevige menstruatie. Toen ik 40 werd was ik 10 kg aangekomen en waren mijn borsten ontzettend gegroeid. Helaas ook mijn taille. Ik heb ook last van vaginale droogheid. Mijn lichaam is in een paar jaar tijd volledig veranderd. Ik heb dan ook de indruk dat ik me erbij neer moeten leggen. Wat is jouw advies Oscar? Hebben dit soort boeken en sporten überhaupt zin als je in de overgang zit?
  Met vriendelijke groet,
  Tiny

  Tiny
  • Beste Tiny,

   Je bent niet de enige vrouw die zich dat afvraagt. Ik krijg vaker mailtjes van vrouwen met deze vraag. Om maar meteen antwoord te geven op je vraag: gewicht verliezen tijdens en na de overgangsjaren is zeker niet gemakkelijk. Maar het is onwaar om te stellen dat je daar als vrouw niks meer tegen zou kunnen doen. Verschillende onderzoeken laten zien dat vrouwen in de overgang baat hebben bij een gezond voedingspatroon en dagelijkse fysieke activiteit (bijv. fitness).

   Intensief sporten draagt bij aan het kwijtraken van gewicht en het verminderen van overgangsklachten, zoals opvliegers en botontkalking (zie ook deze studie: tinyurl.com/hg2nwuv )
   Zoals ook Ria in haar boek onderschrijft zijn voeding en beweging de sleutel tot het beperken van lichamelijke en mentale overgangsklachten.

   Avatar for Drs. Oscar Helm
   Drs. Oscar Helm Auteur
 • Hoi Tiny,
  Ikzelf ben 55 en heb al bijna tien jaar last van overgangsklachten. Om je gerust te stellen: wat Oscar zegt klopt!! Bewustere voedingskeuzes maken (ik at zonder erbij stil te staan ontzettend veel chips en kwam daar in de overgang ontzettend veel van aan). Het leek wel alsof mijn stofwisseling enorm was vertraagd. Heb toen onmiddellijk alle suikerrijke producten in de prullenbak gegooid.
  Nu ik dagelijks een flink stuk wandel (het liefst 1 uur met de hond) en op mijn eten let zijn ook klachten als opvliegers en slaapproblemen een stuk minder aanwezig. En raad eens wat ik aan gewicht ben kwijtgeraakt? Bijna 8 kg!! Geef daarom niet op Tiny!!

  Lian

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )