shopify site analytics

Tropical oats: havermout met cacao en kokos

Geef toe, ziet deze combinatie van cacao en kokos er niet heerlijk uit? Het recept bestaat uit het basisrecept van havermout, maar dan met wat tropische toevoegingen.

Zo kom je alvast in de zomerstemming. Het gerecht is waarschijnlijk wat minder zoet dan je zou denken, zeker als je alleen honing gebruikt om de havermout zijn zoete smaak te geven.

Speel daarom zelf een beetje met de hoeveelheid honing  die je in de havermout doet. Make it your own tropical dream!

Varieer er op los

Het leuke aan havermout is dat er ontzettend veel variaties op het basisrecept mogelijk zijn.

De cacao nibs zorgen voor een leuke decoratie en zijn ook nog eens gezond. Ze zijn echter wel wat bitterder van smaak. Mocht je hier niet van houden, dan kun je ze ook weglaten.

Houd je niet zo van kokos?

Probeer het recept dan eens met kaneel in plaats van kokos; deze combinatie is ook heerlijk.

Oftewel: er is van alles mogelijk om het recept aan te passen aan jouw wensen.

Mocht het bovenstaand verhaal je nog niet hebben overtuigd van het recept, probeer het dan zelf eens uit; voor je het weet staat er een tweede kom op tafel.

Wat heb je nodig:

  • 40 g biologische havermoutvlokken
  • 150 ml sojamelk
  • Scheutje honing
  • 1 el cacao
  • 1½ tl cacao nibs
  • 1½ tl geraspte kokos

Werkwijze:

  • Meng de havermoutvlokken en de sojamelk in een kom. Doe de kom vervolgens in de koelkast en laat deze een nachtje staan.
  • Haal de volgende ochtend de kom uit de koelkast. Voeg de cacao en honing toe en roer het geheel vervolgens goed door. Garneer de havermout met de cacao nibs en geraspte kokos voor de finishing touch.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Tropical oats: havermout met cacao en kokos
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 10 Review(s)