shopify site analytics

Veggie voltage: smoothie met kokoswater

Smoothies zijn niet alleen ideaal als gezond ontbijt of als voedzaam drankje bij de lunch, ze kunnen ook geregeld worden gedronken na het sporten. Tijdens en na het sporten is het van groot belang dat je jouw lichaam voldoende hydrateert om uitdroging te voorkomen.

Daarnaast heeft je lichaam voor en na het sporten natuurlijk genoeg voedingsstoffen nodig. Smoothies bevatten zowel vocht, vitaminen en mineralen. Zonder de toegevoegde suikers die de meeste sportdrankjes bevatten!

Kokoswater als basis

Kokoswater is de perfecte basis voor deze sportsmoothie. Het bevordert vochtherstel en zit vol met kalium en elektrolyten. Daarnaast bevat het geen cholesterol en vet, terwijl het wel een lekkere smaak heeft en niet zo neutraal is als water. Daarom gebruiken we in deze smoothie kokoswater als basis. Gewoon, omdat het lekker en gezond is!

Op die basis bouwen we verder met een aantal fruitsoorten die zowel lekker en gezond zijn. Uiteraard kun je variëren in het gebruikte fruit, zodat je enkel ingrediënten gebruikt die jij lekker vindt. Optioneel kun je nog een schepje whey proteïne toevoegen. Jouw smoothie is immers jouw feestje.

De kleur kan anders uitvallen als je andere (hoeveelheden van) fruitsoorten gebruikt. Zo zal de Veggie Voltage roder worden als er meer aardbeien in zitten, of blauwer als bosbessen de overhand voeren.

Wat heb je nodig:

  • 330 ml kokoswater
  • 1 handje aardbeien
  • 1 handje bramen
  • 1 handje bosbessen
  • 1 banaan
  • 2 tl lijnzaad

Werkwijze:

  • Was al het fruit grondig. Hygiëne is belangrijk!
  • Doe het kokoswater in de blender en voeg hier 2 tl lijnzaad aan toe. Doe al het fruit erbij en blend alles goed door elkaar.
  • Blijf mengen totdat alles een egaal mengsel heeft gevormd en verdeel dit vervolgens over twee glazen.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Veggie voltage: smoothie met kokoswater
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.